Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Svi se opterecujete toliko ASICom, da li je neko razmisljao koliko ljudi rudari ponovo ? Cena od 27 dolara ne bi privukla samo ludaka... a ide jos i gore

@ cacanim od kada ti se to desava ? Da nije pocelo od kako koristis to preko telefona ?

Litecoin opusteno moze da se radi isto kao i bitcoin.. Sinoc uspesno testiran bamt sa dodacima.. masina sa 4 grafe serije 5 i 2gb ddr3 sa dualcore celeronom..

Za svaki slucaj imati bkp plan.. licno mislim da nema nista od asica.. cela prica smrdi i sve je nesto tajnovito, a umeju da zahtevaju strogo uplate u digitalnim valutama..

tako da dok sve ovo traje samo cepajte pun gas :)

Ma nije da smrdi nego bazdi sad mreza ponovo pada jedino su nabili dif, neko ovo zestoko stimuje da odustanu svi mali rudari i oni kojima je struja skupa.Dif skace vise od 10%

@risim
koliko sam na brzinu video LTC kopa i mem na grafickoj a moze i procesor

Poslednja izmena:
Koliko vidim ti to sa telefona,otidji na njihov sajt na kompu,mora da postoji kontakt mail,faq itd

+1 da je ono na btcguildu botnet. Brzina mu varira od 1.8TH do 2.3TH ... dedicated masina ne bi varirala bise od plafon 10% a i tu sam jako optimistican

@ cacanim od kada ti se to desava ? Da nije pocelo od kako koristis to preko telefona ?

Ma ne, sa telefona uvek kontrolisem rudare i bacim pogled na cenu i kolicinu napravljenih koina, ponekad i prebacim na gox i uvek je bilo ok.

Koliko vidim ti to sa telefona,otidji na njihov sajt na kompu,mora da postoji kontakt mail,faq itd

Gledao sam ima na dnu contact kad tu kliknem baca me na sajt gde upisem moje podatke i problem to sam uradio i poslao. Medjutim u produzetku ima neki mail tipa #[email protected] pokusavao sam i bez ove # ali uvek mi se vrati na mail "diliveri" greska.

Mozda mi resavaju problem sa nestalim koinima.
Kad idem payout nemam opciju da prebacin trenutno napravljeno vec mi izbaci poruku:

Withdraws are momentarily disabled while we update user account code.

Predji na 50btc a tamo sacekaj da ti odgovore o cemu se radi.
Imam utisak da se sabotira btc scena zesce,asic,hakeri,kradje...ko veli daj da oteramo male pa da sav kajmak ide nama :D

Nemoj da zaboravis stelovanje diff-a, manipulisanje berzom... ;)
Iako neki zive u uverenju da sve cveta jasno je sta se radi. Mi smo sitne ribe u ovom moru plavom ali dok ima mesta za nas ne pogadja me nista.

zato mi se i ne sviđa BTC. postoje likovi koji sada imaju po 100, 200, 300k i više novčića, što se kosi sa izvornom satoshijevom idejom o decentralizaciji, jer kada raspolažeš tolikim sredstvima, možeš svašta da radiš - da ne kažem da manipulišeš.

primera radi, na mtgox-u staviš na prodaju 50k bitcoina, što odmah dovodi do korekcije cene na dole. iste sekunde čim rasprodaš i poslednji novčić iz te ponude, biduješ (kupiš) nazad drugih 50k novčića po nižoj ceni od one tvoje prodajne (jer su u međuvremenu i drugi počeli da prodaju svoje novčiće). i budeš dobar 10 % na ništa.

to se na grafikonima oslikava kao oštar i kratki pad vrednosti na dole - iliti nož.

narodi sa istoka su bre mala deca za takve akcije u odnosu na amere, koji su imali par vekova da doktoriraju burzansko poslovanje. o mahinacijama da ne govorim. :d

Poslednja izmena:
Pogledajte malo grafikon brzine "ASIC"a :D. Malo 1.3TH, malo 1.6TH, malo 2.3TH. Da se ne pregreva pa gasi pomalo :)? Manite me te price ljudi, pravi botnet 1/1, nego je neko bio pametan i kroz celu tu pricu o asicu, gurnuo sve kroz stratum proxy, i tera botnet ... To je ujedno i najjeftiniji bitcoin miner :), kosta jedan server

ASICMiner će ići na 10-12THs do kraja meseca. Najavili su prodaju shera putem exchange servisa (berza ako sam dobro shvatio)

Poslednja izmena:
evo i jos jednog primera od juce.. Vidite kako eclipse sabira gigaheshe po serverima..

MEN2t8y.jpg

znaci ukupna snaga (Current speed) je zbir sva 3 njihova servera (US1, US2 i US3).. Verovatno im uciteljica nije dolazila na casove matematike
tako da.. prevara u najavi koliko hocete.. nemojte se tripovati oko ovih spekulacija.. jer neko to s, verovatno dobrim, razlogom radi

Drugar malo pojasni ako nije problem. ASICminer da li je to grupa gde su navodno ljudi sa ASIC-ima?

ASICMiner je treći developer koji je pored Avalona i BFL najavljivao realizaciju ASIC čipa. Krajem decembra su objavili fotografije svog ASIC čipa koje su ovde dežurni ismevali. Pre nekoliko dana su počeli sa popunjavanjem reka koji je organizovan u junite od po 10 ploča na kojima se nalazi po 64 ASIC čipa. Ako se ne varam ploča ima oko 22GHs, odnosno junit 227GHs. Prvi batch, koji upravo puštaju u funkciju, će im omogućiti od 10-12THs, a može se pratiti na BTC Guild (čuveni user 67117). Drugi batch čipova je poručen i očekuju ga u prvoj polovini marta, tada će imati oko 50THs na raspolaganju.

Poslednja izmena:
sto se tice asic.. zivi bili pa videli.. docekali smo pocetak januara.. pa onda i pocetak februara.. pa sad cemo i marta.. jednostavno ovo ti je igra zivaca.. i lozenja ljudi.. kupovine vremena.. primanja sto vise virtuelnih valuta od preordera.. ne mogucnost sudske tuzbe jer se radi o valuti koja je virtuelna (tj. ne postoji).. Tako da, samo cepajte i prodavajte koine.. ja barem prodajem cim mi se pojave na goxu.. jer ovaj kurs je mnogo vise nego sto sam ja, a i velika vecina rudara, ocekivala.

Poslednja izmena od urednika:
sta se vise isplati 6570 ili 5770, 1GB ili 2GB, i da li mogu da se koriste recimo 2 komada jedan normalno i druga na x1 slot? ona jebada za podesavanje ne vazi ako su kartice iste?

ili nesto trece do oko 6k din po karti?

Jeste, ali mi cemo uskoro na LTC, kako stvari stoje.

nesic1 je napisao(la):
Od sutra kada skoci diff. max bruto zarada ce ti biti 17e (pod uslovom da kopas bez neprestano) i kada odbijes struju na kraju meseca ostaju ti novci koji nisu vredni maltretiranja.

pu majku mu, jel ima nesto za ulaganje do 12k din da se isplati, ili da predjem na litecoin odmah u startu, mada koliko para toliko i muzike

Od sutra kada skoci diff. max bruto zarada ce ti biti 17e (pod uslovom da kopas bez neprestano) i kada odbijes struju na kraju meseca ostaju ti novci koji nisu vredni maltretiranja.

Nije bas tako Kolega, evo i zasto...

Prekosutra ujutru kad ode diff na 3600000 priblizno, to je skok od 10% .
Sa 2gh snage kad odbijes npr bitkoinse dolazimo po trenutnoj ceni novcica od 17.000 dinara jos kad odbijemo struju maksimalno 3.500 dinara dolazimo do cifre od 13.500 dinara neto.
TO JE PREKO 13% mesecno na ulozeno i po svim kriterujumima odlicna zarada za "nista" odnosno za 30 minuta efektivnog rada dnevno u proseku.

Jedno poredjenje ...

U Cacku za jednu garsonjeru od recimo 25m2 treba ti preko 20.000 eura i nju maksimalno mozes da izdajes po ceni od 120 eura.
Dakle treba ti 166 meseci da bi izvadio ulozeno.

Dok kod naseg "hobija" , "posla" treba nesto vise od 10 meseci.

Nadam se da sam bio jasan. I opet kazem da ne postoji trenutno bolji "posao" sa manjom ulozenosti novca i RADA a da donosi bolju zaradu !!!

Vrh Dno