Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Nesto je do "tebe" , meni i drugima koliko vidim rade...

Kasnim 2 strane, ali hajde.

Ja sam ovo video i isprobao davno dok ova tema jos nije bila ni u planu (pre oko 2- 2.5 godine namestio sve i gurao citavih sat na 4850 i video da ce se cela prica jako tesko isplatiti i da je potrebno brdo vremena i strpljenja) i tada su kruzile price da ce biti sve losije da ce diff rasti itd. itd.). Ipak su svi radili, Bitcoin je rastao i padao, manje vise ista situacija kao danas jedino sto nije bilo ASIC-a ni u najavi. Dakle za 2 godine se situacija malo promenila, jedni pricaju da se ne isplati drugi pricaju da se isplati, jedni pricaju cekaj malo, ali koliko vidim isto je kao i pre. Ali vidim da je retko ko od vas trenutno na 0 ili pak u plusu (mige exluded), cak jos vise planirate ulaganja da biste povecali snagu, ali cak i tada ce vam iako sa tom vecom snagom trebati opet vreme da dostignete apsolutnu 0, mozda da ste krenuli pre 2 godine danas biste imali lepu kintu i lep biznis, nesto bi se obrnulo itd. ali kao sto to u vecini slucajeva nazalost biva kasno ste uleteli u pricu (dno piramide). Meni je bilo manje vise smesno sto su neki rudarili neke podatke za neke univerzitete za dzabe, dok su tu istu snagu mogli korisnije da iskoriste.

ASIC ce se spustiti u masu kada vecim igracima to bude neinteresantno i dodatan profit ce dobiti tako sto ce masi prodavati ASIC-e po nekoj imba ceni, a sebi pripremati nesto drugo bolje (tako je u vecini online zarade). Tako je za Lockerz u pocetku jedan imao autofill, onda 2,3, 10 pa je covek video sta se desava i napravio sandbox-ovan autofiller za masu i generisao najvise kesa u toj prici (minimum 100k - 200k $).

Ista prica kao sto je jedan sa nasih prostora ja mislim gurao na neobux, stalno je ulagao ulagao, nesto se vracalo, pa je i to ulagao ulagao, da bi kada dostigne neki odredjeni nivo mozda uzeo neku kintu, samo sto mu do tog nivoa mu treba godinu do dve.

@cacanin daleko je ovo od pola sata dnevno, pre ce biti 3 4 sata i stalno si pod tenzijom, sto evo pokazuje tvoj post iznad, samo ovo samo ovo, cek da proverim ovo itd. Ima brdo nacina zarade preko interneta (tipa freebeejeebies.co.uk, kudos itd.) gde je potrebno 0 investiranja i zarada moze da varira ali si odmah u +, bitcoin je kalkulacija samo takva kao pay to click sajtovi, gde stalno ulazes, ali nikada realno da ti se vrati, lepo zaradis ali lepo i ulozis. Kada se bude investiralo u ASIC gde ce biti manji broj ljudi u masi spremnih za visoka ulaganja (10k evra), mozes da igras na rizik i ulozis imba velike pare.

Btw. sta sa kulerima na grafama kada zaribaju posle godinu dana, ne ide to pod garanciju?

Mirza je reklamirao takav defekt...

Sto ne bi islo pod garanciju ? Nisu spaljeni vatrom, nego su zaribali od koriscenja, a i trebaju da potraju onoliko koliko je duzina garancije. Na kraju krajeva, i aftermarket nije skup s obzirom koliko je karta kostala u vreme kupovine. Naravno, nece imati tu vrednost nakon 2-3 godine, al opet ima smisla.

Ma imam neta, kacim se na obe masine preko teaviewera a nijedna ne kopa ni sa diablom ni sa guiminerom. Krenuo sam kuci pa cu proveriti kad dodjem. Bio sam ubedjem da 50btc zeza jer nikada mi se ovo nije desilo.

Resetovao sam obe masine i sada radi. Aj desi se da zakuca modem nekada ali obe masine ovako... Ima neta a ne rade, svasta. Uglavnom, reseno je preko telefona.

Kasnim 2 strane, ali hajde.

Ja sam ovo video i isprobao davno dok ova tema jos nije bila ni u planu (pre oko 2- 2.5 godine namestio sve i gurao citavih sat na 4850 i video da ce se cela prica jako tesko isplatiti i da je potrebno brdo vremena i strpljenja) i tada su kruzile price da ce biti sve losije da ce diff rasti itd. itd.). Ipak su svi radili, Bitcoin je rastao i padao, manje vise ista situacija kao danas jedino sto nije bilo ASIC-a ni u najavi. Dakle za 2 godine se situacija malo promenila, jedni pricaju da se ne isplati drugi pricaju da se isplati, jedni pricaju cekaj malo, ali koliko vidim isto je kao i pre. Ali vidim da je retko ko od vas trenutno na 0 ili pak u plusu (mige exluded), cak jos vise planirate ulaganja da biste povecali snagu, ali cak i tada ce vam iako sa tom vecom snagom trebati opet vreme da dostignete apsolutnu 0, mozda da ste krenuli pre 2 godine danas biste imali lepu kintu i lep biznis, nesto bi se obrnulo itd. ali kao sto to u vecini slucajeva nazalost biva kasno ste uleteli u pricu (dno piramide). Meni je bilo manje vise smesno sto su neki rudarili neke podatke za neke univerzitete za dzabe, dok su tu istu snagu mogli korisnije da iskoriste.

ASIC ce se spustiti u masu kada vecim igracima to bude neinteresantno i dodatan profit ce dobiti tako sto ce masi prodavati ASIC-e po nekoj imba ceni, a sebi pripremati nesto drugo bolje (tako je u vecini online zarade). Tako je za Lockerz u pocetku jedan imao autofill, onda 2,3, 10 pa je covek video sta se desava i napravio sandbox-ovan autofiller za masu i generisao najvise kesa u toj prici (minimum 100k - 200k $).

Ista prica kao sto je jedan sa nasih prostora ja mislim gurao na neobux, stalno je ulagao ulagao, nesto se vracalo, pa je i to ulagao ulagao, da bi kada dostigne neki odredjeni nivo mozda uzeo neku kintu, samo sto mu do tog nivoa mu treba godinu do dve.

@cacanin daleko je ovo od pola sata dnevno, pre ce biti 3 4 sata i stalno si pod tenzijom, sto evo pokazuje tvoj post iznad, samo ovo samo ovo, cek da proverim ovo itd. Ima brdo nacina zarade preko interneta (tipa freebeejeebies.co.uk, kudos itd.) gde je potrebno 0 investiranja i zarada moze da varira ali si odmah u +, bitcoin je kalkulacija samo takva kao pay to click sajtovi, gde stalno ulazes, ali nikada realno da ti se vrati, lepo zaradis ali lepo i ulozis. Kada se bude investiralo u ASIC gde ce biti manji broj ljudi u masi spremnih za visoka ulaganja (10k evra), mozes da igras na rizik i ulozis imba velike pare.

Btw. sta sa kulerima na grafama kada zaribaju posle godinu dana, ne ide to pod garanciju?

Tek sad videh post...

Sve je po garanciju na karti pa i kuler. Stavis drugi pa kad rikne namontiras fabricki i vratis gde si dobio, tada ako nemaju istu kartu ili bolju dobijes novac sa fiskalnog racuna... Ne dangubis u rudarenju...
Sto se tice posla oko ovoga to je za mene ni 15 minuta dnevno (ako zakuca masina, prsne pool...)
A ovo sto pratim diff, cenu to je vise sala i druzenje ovde sa kolegama u slobodno vreme.

Ja sam licno sitan rudar sa nekih 2gh i ukupno sam ulozio u opremu od septembra 115.000 dinara a do sad sam podigao 55.000 dinara...
I dalje rudarim... :D:D:D

@gile23

Kiselo ti grozdje sto nisi nastavio :D

Kiselo I meni, sto nisam tad znao :)

Cekaj malo, zivimo u zemlji gde 80% stanovnistva koje uopste radi ,radi 12sati za 200-250e, I tebi je sad mnogo da dnevno odvojis 45min da proveris masine...pa ni toliko vrenena.. I malo ti je da ti padne 100+e mesecno za takav posao?!

Ma ja obicno proverim masine jednom ili 2x dnevno kada nisam kuci ali danas sam toliko imao posla da nisam stigao da uzmem fon u ruke. Malopre sam tek video kad sam krenuo s posla a masine od 15h ne rade. Propade ceo dan bezveze, cist gubitak :p

ja sam prvih mesec dana gubio poprilichno vremena, ali kako je je vreme odmicalo, kako sam ulazio u shtos, sve manje i manje.
dok u poslednjih 2-3 meseca bukvalno ne diram mashine, pogledam par puta dnevno na 50btc da li je sve ok i to je to, ni 2 minuta posla dnevno.

Ja peti put ponavljam da novci kaplju za bukvalno "nista" a rad je minimalan.

Ulaganje nije malo ali se brzo isplati.

Jos jedan primer, da sam u NAJGORE MOGUCE VREME (tako je vecina pricala) - avgust, septembar ulozio ne 1000e nego 10000e do sad bi 5000 izvadio i oprema bi vredela minimum upola cene to je oko 5000e. Znaci bez gubitka.
E zato bi od SUTRA svaki dan cisto zaradjivao minimum 50 zelembaca !!!
Malo li je!

E pa ko je znao da ce ovako da bude. Ja npr nisam ni imao love da uletim u nesto ozbiljnije ali verovatno bi se snasao da sam samo malo ranije usao u pricu kao sto nisam.
Slazem se ja s tobom, ovakvog posla nema nigde ;)

Ledio je sredio jos jedan blok :)

Poslednja izmena od urednika:
user: 67117 Vec sad su otvorili preko 70 blokova za 3 dana

http://www.btcguild.com/halloffame.php

Naravno. ASICMINER ne prodaje uredjaje. Uskoro ce imati 20 tera. Moze bilo ko od nas da kupi akcije i da skida kajmak kroz dividende.

Znači kažeš ovi su definitivno i 100% odradili asic i plan im je 20tera?! Ako je tako diff će biti 50miliona tada --> zarada sa ovom cenom duplo manja skoro. Ako je tako kako kažu...

Btw jel neko čačkao pps difficulty i šta se time dobija/gubi? Kapiram da ako je teže onda ređe dobijam share-ove ali više odjednom, samo ne vidim neku svrhu ako je tako ;). Gledam na 50btc npr kaže -You can set share difficulty on the Mining page- ali ne vidim da išta mogu menjati.

Dobro si razumeo. Uveli su tu mogućnost da bi spremili pool za ASIC odnosno veće brzine, a da ne povećaju saobraćaj previše.

It will reduce traffic volume for high speed miners.

Možeš podesiti za svakog workera posebno, opcija edit worker pa na dnu ali sumnjam da ti to treba.

Pa dokle ce ovo da ide? Sad ce opet da skoci dif bar za 10%. Ko do sada nije upalio masinu sad ce da upali sigurno. Cena je vise nego primamljiva.
Neko sada opasno zaradjuje na preprodaji coina ;)

Sta mislite dal ce da izdrzi cela prica jos 4-5 meseca, onako odokativno mozda se nategnem za 7850 a mozda i za 7870, ili 2x7850, moji me gledaju misle da se drogiram :D poceh da rasprodajem opremu..

Ili jednu recimo na bitcoin a drugu na litecoin?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno