Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

R.I.P. dear 5850 :(

nego jel ko upucen kolka je najniza dozvoljena ili preporucena temperatura prostorije u kojoj se nalaze masine ???

da ne izmrznu ...

Poslednja izmena:
Hehehehe vrlo zanimljivo pitanje :)
Ja sad imam "problem" gde mi trecina grafika izbacuje problem temperature koja je ispod 40c.. Ventilatore drzim na 50% al moracu da ih jos spustim kako bi se malo ugrejale :D

U toj prostoriji imam jedan otvoren prozor i na drugom kraju industrijski ventilator koji izvlaci vazduh iz prostorije i pri tom uvlaci spoljni rashladjeni vazduh (sad je napolju -10c).. Tako da.. U sustini je lepse gledati ih kako se mrznu nego kad kuvaju leti :)

Da stavis lampione u tu prostoriju i da slikas za ng :party::bottle:...

ma ja sam mojim stavio zeljenu temperaturu na 75C i sad se vrte na oko 1100-1250rpm.. maltene se ne cuju :smoke:

Ja sam od kako je pocela ova zima, stavio ventove na auto.
Temperature idu i do 70c, a u prostoriji je onako malo hladnjikavo.

Ako do kraja meseca ili pocetkom januara cena ne bude meni odgovarajuca, moracu da prestanem sa rudarenjem.

Poslednja izmena:
Koja bi ti bila odgovarajuca cena?
Kapiram da je ovo vecini ljudi na granici isplativosti ali malo ljudi vidim da prestaju da kopaju. Ne verujem ni da ces ti prestati ali ti si prvi je malo ozbiljnije najavio prekid rada.
Skocice cena jos gore, to je sigurno. A i sledeci dif kad padne bice jos malo lakse.
Sad ce oko Nove malo pasti cena jer ce svima trebati lova pa ce malo jace menjati novcice ali posle toga opet ocekujem rast.
Sto se mene tice nebitno je pod kojim uslovima radimo, bitno je samo po kojoj ceni menjamo novcice.

Jos uvek se nadam ceni od koliko vidim za sada nemogucih <18$.
Ni u tu cenu se ne uklapam iz nekih razloga, sto znaci radio bih bez zarade i tada.
Problem je kod mene struja, sve mi je na jednom brojilu, masine i domacinstvo.

Pa smanji onda broj masina, dzaba radis ako odes u crvenu tarifu i svu zaradu das na struju.
Vidi da prebacis neku masinu negde drugde.
Mislim da je 18$ prevelika cifra. Kontam da ce u januaru doci do 15. Ja bih po toj ceni mogao prodati novcice, nemam nista protiv. Nadam se samo da ce dif da padne dole pa da mozemo i malo vise da napravimo dok cekamo rast cene.

5 posto sad predvidjeni diff dole. Valjalo bi jos bar 5
:smash:

Cenim da ce ici barem 10% dole diff...gase mnogi makine...neisplatvo je

E i ja malopre pogledao i vidim da je od kada ja pratim ovo najniza, naravno s razlogom. Nadam se da ce jos malo da padne pa onda i sl diff jos dole pa bi za nijansu bilo lakse..

Ma neko je prodao gomilu novcica, jos ce takvih biti pre Nove. Lako moze da se desi da ode cena i na 12$ pa da se skoci sledece godine.

Sigurno deda mraz..treba mu lova za asice..ovaj..poklonchice :D

Da stavis lampione u tu prostoriju i da slikas za ng :party::bottle:...

...i onda dodje deda asic :D......pada snaga, ali sa tim ima i malo vise da se ceka do narednog pada dif-a, ali ce zato i dif jos vise da padne :d, ja mislim da ce da "rokne" za jedno 15-20%...

Zadnje leptirovo obracanje od juche.

Anticipation is running high at Butterfly Labs in advance of receipt of our chips from the foundry. The production of these very dense, hand-routed chips are the reason for the delay in the latest line of bitcoin mining machines. Unlike our competitors, Butterfly Labs ASIC chips are 100% custom. Producing custom chips requires foundry scheduling and forces us into the queue with other chip developers (from all industries). The design is complete. It’s just a matter of waiting for production and delivery. The boards, enclosures, and assembly teams are standing by, anxiously awaiting delivery of the chips so we can begin assembly and start shipping.

Our competitors are facing worse challenges.
Recent posts from the bASIC and Avalon groups have outlined redesign plans and delays for their chip and board. When a road map doesn't exist, let alone a trail to follow, it can create situations that require extra time to develop solutions throughout the development process. Butterfly Labs has been down this road before and we anticipated, long ago, the issues that bASIC is now facing. The reality is, this technology does not exist anywhere else in the world. It's not as though you can go to a big box electronics retailer and buy this technology off of the shelf.

The ASIC miners are revolutionary machines that will render most, if not all, graphics card miners ineffective and cost prohibitive. ASIC miners will not be eclipsed as quickly and significantly as their predecessor, the FPGA units. They are meant to be a long-term investment. Their performance should be sustained for at least two years and potentially as many as five years. That is not to say that there won't be improvements over the next few years; there will be. The improvements just won't be the night and day difference of the ASIC vs. FPGA technologies.

Butterfly Labs is committed to offering products and solutions that will enable bitcoin miners to remain competitive. That is why we have an upgrade program for all of its FPGA customers to be able to receive 100 percent trade-in value towards a new Single SC or Mini Rig SC. Nowhere in the world can you find that kind of offer. It's similar to buying a high performance car one day and then after six months going back to the dealer and asking for 100 percent of what you paid towards a new, even higher performance car. It is unprecedented, to say the least.

So let us repeat - The only uncertainty left is the exact date in January our 100% custom BFL ASIC chips will arrive at our facility. And we’re getting closer to knowing that exact date now.

For the latest information visit Jody's Customer Service Blog, and more, please visit our new BFL
Forums at <https://forums.butterflylabs.com/blogs/>

Poslednja izmena:
"Leptiricu sarenicu, dodji meni vamo, avo imam lep rudnik, pocni da kopas samooo" :D...znaci otprilike ceo januar nece biti nista...

ako nastavi ovim tempom ode dif ispod 3 miliona :d

25/3000000=0.0000083333333 ovo ce se vec osetiti u nasim budjelarima :d

2.5 milke i 16 dolara vec ima racun

trenutno je hash-rate na pola vrednosti od onog koji je bio na dan polovljenja nagrade... stvari polako dolaze na svoje mesto :d

Sto se tice asica.. I bfl.. Mogu samo da kazem da su ljudi na foru obrnuli goleme paretine.. I da im sad fali jos neki mesec da zavrse obrt i da naprave razliku koju ce ljudima da isplate kao malu kamatu za cekanje proizvoda koji se nece ni pojaviti..

I oni singlovi fpga su kreirani od poluispravnih gpu chipova.. Jer to sto se dobije iz jednog fpga je realno izvodljivo, dok cela prica oko asica je smrdela od prvog dana najavljivanja. Fpga si mogao i mozes da koristis samo za jednu stvar.. Tj za matematicki proracun, pa i ne postoji nacin da provalis da cip ima manu..

Ovako mi (velika vecina ovde prisutnih) imamo grafike koje rade isti taj posao, a kasnije ako ne budeno hteli vise da radimo, uvek te grafe mozemo da udomimo u neke gaming masine.. Koje nose najveci procenat masina na nasem trzistu.. A sa fpga mozes klasicno da se fakas u pedu :)

mozda i bide taj scenario....snaga sistema padne za skoro pola, dif takodjer, a cena bude nekih ~11e po novchicu i eto opet radosti....pod pretpostavkom da su risimova predvidjanja tachna shto se tiche asica.

slusam jutros na radio,odustali od poskupljenja struje do daljnjeg :) to je moglo da nas dotuce

jeiiii...aj barem ako ne skache cena novchica, makar neka padne malo diff i neka struja ostane ista....

Sto se tice asica.. I bfl.. Mogu samo da kazem da su ljudi na foru obrnuli goleme paretine.. I da im sad fali jos neki mesec da zavrse obrt i da naprave razliku koju ce ljudima da isplate kao malu kamatu za cekanje proizvoda koji se nece ni pojaviti..

I oni singlovi fpga su kreirani od poluispravnih gpu chipova.. Jer to sto se dobije iz jednog fpga je realno izvodljivo, dok cela prica oko asica je smrdela od prvog dana najavljivanja. Fpga si mogao i mozes da koristis samo za jednu stvar.. Tj za matematicki proracun, pa i ne postoji nacin da provalis da cip ima manu..

Njima TSCM pravi chip ovih dana. E sad sta ce oni da naprave i da li ce da naprave to cemo da vidimo.

First tapeout is rarely the end of work for the design team. Most chips will go through a set of spins where fixes are implemented after testing the first article. Many different factors can cause a spin, including:
The taped-out design fails final checks at the foundry due to problems manufacturing the design itself.
The design is successfully fabricated, but the first article fails functionality tests.

Daleko su oni od finalnog proizvoda ali sam iznenađen da su uopšte završili design.

Vrh Dno