Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Poslednja izmena:
dve 7950 trenutno donose oko 100e mesecno. Znaci otplacuju se za oko 6m ako racunas da je struja i ostali hw free!
ali to je samo do 29. ovog meseca od kada ce se kolicina btc koja se dobija kao naknada za rudarenje smanjiti na pola. Znaci ako vrednost btc ne poraste duplo ili se faktor tezine ne smanji x2 (za cega je opet potrebno neko vreme reda velicine meseci) zarada ce biti dosta manja u zavisnosti od kretanja ovih parametara.
Isto treba uzeti u razmatranje da postoje ASIC believers koji ocekuju da ce u mesecima koji su pred nama ove nove namenske sprave potpuno izbaciti gpu iz btc mininga.

Uzimajuci u obzir sve ovo ulganje ima smisla jedino u varijanti da se veruje da ce btc u buducnosti vredeti mnogo vise nego danas, 10 do 100 puta na primer pa da se cuva do tada sto opet nosi poseban rizik. Ako je vec tako onda je verovatno isplatljivije kupiti ga direktno i nadati se njegovom opstem prihvacanju kao superiornom nacinu onlline placanja.

Posto na itsvetu vidim da se cena 7950 krece od 265 do 412 evra, da li skuplje varijante donose nesto vise za mining, ili je dovoljno kupiti najjeftiniju? Eventualno 7870 za 190 evra?
Do sada sam iskljucivo koristio nvidiu, tako da mi je ati totalna nepoznanica :)

Poslednja izmena:
Skuplje varijante donose bolje hladjenje (citaj: veci klok, veci Hash, vise para, brze povracena lova). Nikako najjeftiniju. Ali mozemo da preporucimo nesto. Gigabyte ti nudi ubedljivo najvise za jako lepe novce.

Edit: Hvala Paradigma ;)

Poslednja izmena:
Ne razumem zasto mislite da ce da padne BTC, koliko ja vidim nema nista od ASICa za sada, a i pitanje da li ce to uopste zaziveti. Mislim da nije u interesu globalno da pojedinci nakupuju ASICe i time uguse kucne krckalice koje su uzgred strogo namenske, mnogo je bolja prica za protok novca da obicni gejmeri ukljuce svoje GPU i krckaju usput bez obzira sto ce zaradjivati koji BTC oni ce i trositi na nove kartice i na to da ih imaju vise komada. Razmisljam da ponovo pokrenem proizvodnju WB i da napravim masinu sa desetak 7950 kartica na vodenom a da potrosnja struje bude bara za 30% manja nego kod @risma

ljudi (ovo se odnosi na rudare sa 50BTC poola)
dali ste primetili porast rejected sherova sa gore navedenog poola??? meni u proseku od 1000 accepted-a 60-ak bude rejected, cini mi se da je broj rejected sherova ranije bio mnogo manji ili mi se mozda samo cini ????

Ja od 635572 imam za sad 38 odbijenih, mada jeste danas jos 4 dodato...

pa neznam do cega moze da bude, imam ping od 30ms tako da to nebi trebao da bude problem:trust:

evo prebacio sam rudare na mtred pa cemo bas videti razliku ....
a da jos jedno zapazanje jedan od racunara ustvari moj desktop je takodje na 50btc ali na njemu nema porasta rejected sherova ??

Poslednja izmena:
Ja od ukupno 1007087 share-ova imam 3185 invalid, to mi zvuci dosta. Ali ti invalid/rejected shareovi su poceli da se pojavljuju od kada sam krenuo sa diablom. Btw evo malopre sam opet startovao diabla (koji mi danima nije radio) kada sam procitao da Sajberu radi, ali sam iskljucio avast kako kaze demios jer pre neki dan sa uklj avastom nije hteo ni da krene. A bilo je i da je diablo krenuo i radio ok i onda par min samo stao, videcu sad sta ce biti..

ma ja mislim da nije do minera jer ja na svim masinama imam cgminer i to istu verziju ali je samo na mom desktopu broj rejected sherova ok, dok na druga dva rudara belezi znacajan porast u zadnjih par dana...

i meni proradio diablo :D

Ja se nesto ne brinem za broj rejected shareova posto nije ogroman porast pa da se pitam sta je, ali mi je veoma cudno bilo sto diablo nije radio skoro nikome danima, a sad opet radi? Bas cudno, no bitno da je proradio ;)

kod mene su ~0,4% rejectovi. nije to strashno.

elem, sutra popodne skok diff-a
a za 3 dana i par sati polovljenje nagrade.

to im je verovatno zadnji skok diff-a, po mom nekom misljenju nakon toga mora samo da pada ,)

MADA ...

Ne mora odmah da pada, bolje nek prvo poskoci vrednost bita coina :D....

Da li je neko naručio onaj Yubikey što se dobija na Mtgox? Pitam pošto kao mogu za dzabe da ga dobijem samo ne znam koliko će izaći globa ove države

stvarno,jel neko probao da prebaci novac direkt na banku sa mtgox-a?

Naravno da moze, ali ti banka uzima 20e, dal prebacujes 20e ili 1000e provizija je 20e uvek.

koja banka?njihova ili nasa.ja pitao u unikreditu i kazu kad tebi lezu iz inostranstva pare ne uzimaju nista.

Ako tako kažu, ti onda probaj, ne košta te ništa, a možda ćete koštati 20e :D.

peobacu,pa javljam,i preko ovih nasih me kosta toliko,cak i malo vise

pa ako je u pitanju veca suma, naravno da je skuplje 8-9% na npr 1000e, nego 20e

ajde probaj pa javni. ja imam devizni u rajfajzenu, jel mogu i ja da prebacim direkt na njega?

Poslednja izmena:
trebalo bi da moze,probacu pa javljam.ja racunam 74btc*9,5eur=700e 8% od toga je...mnogo :)

8.5% uzimaju naši.

pa jesu nasi ili nisu :beer:

Pa i ja te lepo pitam zašto će ti?
Ne vidim njegovu svrhu kod nas, pogotovo danas kad btc polako gubi smisao za nas "sitne".

pa jesu nasi ili nisu :beer:

Kad sam napisao naši, mislio sam na bitcoinsi.com.

Poslednja izmena:
Meni nesto brljavilo stoji kao da pada diff... hvala.

Nazad
Vrh Dno