Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Momci jedno pitanjce. Zbog dolazeceg scalinga resio sam da BTC crkavicu prebacim iz Multibit-clasika.Ujedno sam citao da zbog malog fee-a ne moze da se salje iz pomenutog novcanika. Novcice(private key) sam prebacio u portable ELEKTUM walet.U Elektrumu mi pokazuje novcice ali pise-NO CONFIRM.
Da li je to neki problem??

Da li neko ima ideju sta se desava ako sad na leto skaliranje BTC-a krene po zlu. Odnosno ako se chain split-uje na dva ili tri chain-a. I recimo da dva chain-a prezive.

Pretpostavljam da ce cena dosta da osciluje, da moze biti problema sa transakcijama, a sta se desava sa novicima? Verovatno nije pametno da ostanu u wallet-u na berzi?

imam dobre vesti oko mtgox postoji velike sanse da je lopov postojao i da je ukrao 700 000BTC+
kradja je trajala 2013+, sto je smesno coini su se prali na berzama, nisu isli na mixer, putanja se zna

frima koja se obavi ovim su definitivno odlicni experti, posto imaju odobrenje suda berze im moraju sve podatke otkriti, samo je pitanje koliko su lopovi potrosili do sad i u sta su ulozili

naravno nista se ne iznosi u javnost dok se ne pohapse, detalja iz istrage nema, ali oni koji su radili paralelnu istragu potvrdjuju da je amsa coina zavrsina po berzama, da su veoma bezobrazno bez mixera iste menjali i da nema sanse da se sakriju

Ne izvor je jednim delom nezavisan koji potvrdjuje da su masa coina zavrsila ne menacnicama i da nisu prosla pre toga kroz mixer, mada kroz mixer ni ne mzoe proci 700K

Drugi izvor je je osoba koja je platila usluge agencije koja istrazuje blockchain i kaze da se iznenadio koliko su informacija izvukli, a isti je blizak developer BTC koji ima svoju veliku kladionicu i veoma je upucen u sam code BTC i blockchain-a, i veoma je postovankao strucnja i developer i ako on kaze da je zinenadjen koliko se infrmacija moze izvuci data miningom i koricenja metoda verovatnoce iz blockchain-a da se sam iznenadio

Oba su potvrdila da su isti veoma profesionalni i strucni.... sad sve ostaje da li su lopovi pravili greske u koracima i ostavili realan trag

Naravno da se nista nece objavljivati dok se sve ne zavrsi i isti pohapse ako postoji trag

Takodje nezavisan istrazitelj kaze da od 5 menjacnica za koje je on zakljucio da su prale isti BTC 4 su propale, ko zna mozda je tu dosta toga povezano ipak

Poslednja izmena:
Jako zanimljivo, moracu da citam malo jos, premalo vremena imam zbog isp roka sada, mogu samo da lupam :D

Cudno mi je kako nisu mixovali, i zasto?

Koliko su tebi Zeljku ukrali?

Meni je mislim 0.75 BTC-a ostalo. 2013-te je to bilo smesno, sada nije za bacanje.

Najjace je sto, neposredno posle pucanja, su se vratili online na nesto kratko i novcici su bili izmesani na akauntima. Ja sam imao oko 50-60 BTC-a ako se ne varam. Mislim da je u jednom momentu bio moguc withdraw ali eto, ja zvao drugara da se pohvalim i kao aj da sacekam da vidim sta se desilo i nisam iskoristio priliku da ukradem i elegantno odem.

Poslednja izmena:
Nisu nista ali sam ja kupovao GOX BTC za 70% cene pa sam spucao u isti ~1500LTC i sad imam 55 GOX-a tamo

Oces sad po 70 da uzmes [emoji2]

znam ja ko ima 800 BTC tamo, oces da kupis? manite se gluposti i pustih snova da ce nekoga nahvatati, do sada su mogli unovciti sta su i koliko hteli. Ako trazite krivca, eno vam Karpeles koji je poznata i stara lopovcina jos od pre MT Goxa, samo malo prekopajte po netu ako je ostalo starih tekstova. Nas nekolicina je upozoravala na njega upravo i on moze biti jedini krivac, debeli prevarantski skam.

Mark K. je ***** i zrtvoni jarac nista drugo, uvatio se u kolo gorih manipulatora.....kad bi postojao ancin sigurno da kupim Gox koine ulagao bi sigurno jedan deo...

Belosvetski prevarant. Mozda je ispao zrtveni jarac ali nevin nije sigurno.
Treba ih pohvatati sve ali steta nikada nece biti nadoknadjena. Jedina sreca u nesreci je sto i ako bude ista vraceno to ce jednog dana vredeti mnogo vise nego sto bi 99% sacekalo da vredi. Resto ce pokupiti lesinari.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

update:
[09:47] <midnightmagic> Yes, Karpeles is still largely to blame. He bought the exchange when it was insolvent to begin with (IIRC) and his negligence and lack of due diligence caused the coins to be lost after that.
[09:48] <midnightmagic> Incompetence is not being able to recognize ones own limitations. Negligence is refusing to correct the problem in the face of strong evidence.
[10:06] <@nikuhodai> plenty of blame to go around and tons of instances where the problem could have been contained if only someone had done the right thing
[10:07] <@nikuhodai> can think of a couple of other people who should be on trial too, and many others who should be ought to be ashamed of their actions
[10:30] * midnightmagic tightly holds onto his mtgox yubikey
[10:34] <gmaxwell> nikuhodai: well, seems the public will never know anything.
[10:34] <gmaxwell> nikuhodai: so people who should be blamed will get of scott free.
[10:35] <gmaxwell> and others cannot learn from the mistakes that mtgox made.
[10:35] <gmaxwell> other than "don't have Mark run your exchange"-- which is not exactly a useful lesson.
[10:35] <gmaxwell> esp since it's probably mostly not right. (in that if everything else went right, mark alone wouldn't have screwed it up)
[10:37] <@nikuhodai> I'm still holding out hope law enforcement will still be able to do something useful with the information that's been dug up privately
[10:37] <gmaxwell> wouldn't they lose face after keeping mark in jail for so long?
[10:37] <@nikuhodai> but these things are slow, I have limited insights into their progress, and eventually if nothing happens I'll lose patience and spill the beans myself.. >_<
[10:38] <@nikuhodai> oh the Japanese police certainly, they're focusing on entirely the wrong parts IMO
[10:38] <@nikuhodai> the stuff they're charging mark with is peanuts compared to the main thefts
[10:39] <@nikuhodai> they used to follow up on a wider front, including missing bitcoins, but the current prosecution has a much more narrow approach specifically targeting whatever they can stick on mark
[10:40] <gmaxwell> right so previously the trustee seemed uninteresting in even communicating with law enforcement elsewhere. So if the japanese police won't investigate... seems like no one else is
[10:40] <gmaxwell> so keeping the information secret only shelters the theives.
[10:41] <@nikuhodai> there are others pursuing it in the west, with access to all known information so far (a lot more than is known publicly)
[10:42] <@nikuhodai> therein lies the tricky tradeoff for people like me: tell the public or hold off even longer to give these guys a chance to bring it to a conclusion
[10:43] <@nikuhodai> chainalysis' comment the other day about "finding" the mtgox coins refers to these same findings, the same trails have been independently found by a couple different people by now
[10:45] <@nikuhodai> mark commented in that same article about how talking too much about this stuff "may compromise any future potential arrest(s)", I'm assuming he's aware of and referring to these same efforts
[10:50] <gmaxwell> I'm kind of dubious about the whole thing.

Tako da tu ima ljudi koji su daleko vise umesani u kradju osim Mark. K., kazem debeli je kriv jer je glumio direktora i uspesnog coveka dok je znao da je su mu uvalili vruc krompir, jos je bio nesposoban da zaustavi kradje................

Nemoj mi samo reci da stvarno verujes da je bio samo "nesposoban"!? Umesan je on do koske. Niko ne moze da mi dokaze da su ih krali 3 godine i da nisu videli kradju ili to da je znao i da nije zaustavio a da nije umesan. To je jednostavno nemoguce!

Da bice spanska serija.... verovatno ako policija bude radila svoj posao bice tu svasta
ako ne nikuhodai koji itsrazuje nezavisno i verovatno jos apr njih koji su u USA pokrenuli nezavisne privatne istrage ce sve zineti u javnost sto ce biti jakoooo velika sramota za japanski sud

Isti je vec popizdeo jer japanski sud ima samo jedan cilj a to je da namesti da je jedino mark k. kriv i zatvori slucaj u sto brzem roku (takoreci da sve pojede mrak)

@[SAJ]ber Kurajber
Tacno kupio je (dobio da bude zrveno jagnje) takoreci, znao je da deo coina fali, zasto dalje nije pazio ko to zna, mozda je hack nastavljen isti, ili je isti morao da cuti jer je znao pod kojim uslovima ja "dobio" berzu...... jer stvarno je cudno da isti nije znao jer je doticni itekako sposoban i zna dosta o bitcoinu

Poslednja izmena:
Pa bas to. U to vreme je bio definitivno medju sposobnijim ljudima koji su najvise znali. Da su imali najobicnijeg racunovodju provalili bi da imaju manjak tako da je ta prica da 3 godine ne prvale da ih kraju prica za malu decu.
Ogromna lova se vrtila a debeli i ekipa alavi. Mtgox je imao toliki obrt love da sam bio ubedjen da je nemoguce da pukne. Samo od fee-ja su makljali ogromne pare. Neverovatno mi je da je iko toliko glup da upropasti takav posao. Em su unazadili kripto svet 3 godine unazad.
Debelom samo ne treba dati da bude na slobodi ikada vise, 6 dozivotnih i jos 2000 godina robije i da vise nikada ne moze da potrosi ni cent onoga sto je pokrao. Smestiti ga u najgori zatvor pa ga pustis malo da se krcka. Kad se slomi i padne u totalni ocaj onda mu ponudis nesto ako otkuca ostale. Do sada bi taj meni propevao 10x ;)

Postoji neka verzija da isti nije vrsio provere cold storage-a zbog sigurnosti, a druga verzija je da je video da curi pa je krpio jer je znao u sta se upetljao....... inace verujem da je propevao dosta toga ali policija japana kao injihov sistem je pokvaren i oni traze samo nekog da okrive a za istinu i bas briga....... posto verujem da ni jedan krivac nije u japanu to dokazati na sudu je komplikovano pogotovo ako su likovi uticajni

Pa bas to. U to vreme je bio definitivno medju sposobnijim ljudima koji su najvise znali. Da su imali najobicnijeg racunovodju provalili bi da imaju manjak tako da je ta prica da 3 godine ne prvale da ih kraju prica za malu decu.
Ogromna lova se vrtila a debeli i ekipa alavi. Mtgox je imao toliki obrt love da sam bio ubedjen da je nemoguce da pukne. Samo od fee-ja su makljali ogromne pare. Neverovatno mi je da je iko toliko glup da upropasti takav posao. Em su unazadili kripto svet 3 godine unazad.
Debelom samo ne treba dati da bude na slobodi ikada vise, 6 dozivotnih i jos 2000 godina robije i da vise nikada ne moze da potrosi ni cent onoga sto je pokrao. Smestiti ga u najgori zatvor pa ga pustis malo da se krcka. Kad se slomi i padne u totalni ocaj onda mu ponudis nesto ako otkuca ostale. Do sada bi taj meni propevao 10x ;)

I jos 15 godina robije sto nije pustio LTC na Gox, da smo sa tada istresli na 100$...Mada, kontam da bi ti vec na 90 sklonio ordere i cekao onih 6xx iz prorocanstva. Ali, izgleda da je medijum za prenos informacije o buducoj ceni zapravo bio prikaz sta je LTC zapravo :-devil-:

Sad cekamo 600. Prorocanstvo iz solje ne sme da omasi, video sam znak :d

Ljudi sta mislite koje je trenutno najsigurnije mesto za cuvanje btca osim lokalnog walleta? Btc-e? Neki online wallet?

Znam :D a osim toga, recimo drugo mesto na tvojoj listi najsigurnijih walleta br 5 ce vas sokirati

Pa nema drugog mesta, ima samo prvo, posle mi mozemo da palamudimo koliko je koja menjacnica sigurna, tipa da li je to coinbase ili bitstamp..... online walletima nimalo ne bi verovao, prvi manji hack i nestali su, menjacnice ako imaju kapitala mogu da se izvuku ali ovi jok

@la Ja nekako najvise verujem bitstampu....jednom su imali problema i resili ih bez da su klijenti stradali i osetili imalo....bilo je malo drzi gace dok je bio zatvoren par dana ali je sve zavrseno ok....nije da je nemoguce da se ponovo nesto desi al eto...ja btc drzim tamo

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

hw wallet je definitivno jedino resenje ako se cuva veca kolicina.. posle toga bi, najverovatnije, bio siguran electrum.. Steta pa su samo za bitcoin.. Dakle hardware pa local wallet..

Nazad
Vrh Dno