Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Imam stalno po sekund problem sa sereverom pa mi onda izbaci "long pool new block" pa prodje vreme pa nekoliko problem comm sa bitcoin server i sve tako ali veruj mi kad stavim na digitron za deset dana npr imam gubitak 0.2 koina sto ni meni nije jasno...

Slicno onako to jest malo manje mi radi od samog pocetka na mtredu ali mi vise da u roku od 96 sati na mtredu nego na DB.

Imam stalno po sekund problem sa sereverom pa mi onda izbaci "long pool new block" pa prodje vreme pa nekoliko problem comm sa bitcoin server i sve tako ali veruj mi kad stavim na digitron za deset dana npr imam gubitak 0.2 koina sto ni meni nije jasno...

Slicno onako to jest malo manje mi radi od samog pocetka na mtredu ali mi vise da u roku od 96 sati na mtredu nego na DB.

Pa taj sekund se produzi kad kartica izgubi hash rate pa dok dobije puni nazad, prodje dosta vishe od te jedne sekunde. A deepbit ako radis PROP tu je sreca promenljiva. Verovatno si poredio kada je
u to vreme davao ispod diff-a.

Poslednja izmena:
Posto sam se u celu pricu ukljucio pre oko 6 meseci.. A citajcuci forume gde su "stari" rudari pisali.. Kao da se ponavlja scenario od prosle godine..
Tj. :
Naglo pada cena coina.. Gomila ljudi izlazi iz posla zbog klasicne neisplativosti.. Hardvera po oglasima koliko hoces.. E onda negde krajem januara coin pocne da skace sve vise i vise i polako vraca ljude u posao..

Jedina razlika onda i sad je ta sto je onda naglo opala sama vrednost btc, a sad se dogodilo planirano polovljenje (kako kaze sam kreator btc - cuvanje sistema od inflacije)

Ovo sad radi kako radi.. Ostaje nam da cekamo i pratimo :)

OK, dakle poenta je da je PPS, odnosno nagrada u novčićima obrnuto srazmerna diff-u... Ako diff poraste duplo, i nagrada je upola manja... Uz njegov rast, i uz nedavno "polovljenje" novčića, ispada zaista sve neisplativije kopati... :(

Poslednja izmena:
OK, dakle poenta je da je PPS, odnosno nagrada u novčićima obrnuto srazmerna diff-u... Ako diff poraste duplo, i nagrada je upola manja... Uz njegov rast, i uz nedavno "polovljenje" novčića, ispada zaista sve neisplativije kopati... :(

Nagrada je ista, porastom diff-a samo se ta ista nagrada deli na vishe usera, kojih je samim tim i vise.

Sto vise resenih blokova ispod difa npr na DB to imas vise zaradjenih koina ali kad nalete blokovi od 5,6,9 ili cak 15 milona onda si u minusu u odnosu na mt red. Ja sam npr pustao rudare tacno 5 dana na mtred pa tacno 5 dana na DB i to nekoliko puta vise sam dobijao na Redu.

nije mi jasno oko cega se sporite ...

svaki poll ima na naslovnoj strani koliko placa 1share pri sistemu nagradjivanja PPS. i to je to, u tu vrednost je uracunate i cena fee-ja. znaci kolko share-a napravis * vrednost jednog sera i dobijes svoju zaradu.

@ cacanin

naravno da si vise zaradeo na MtRed-u kad vise placa 1share od DB, takodje bi nesto vise zaradeo i da si rudario na 50BTC jer i ovaj pool placa vise po sher-u od DB.

Ma ne sporim se nego malo sa Migom vodim politiku jer je on nasa pametnica :)

Na mtredu dobijam po datom seru dok na DB po resenom bloku procentualno e sad ako je blok preko difa onda naravno da cu manje dobiti nego na Redu.

Vise me brine sto je malocas vrednost pala na 13$ sad se vraca na 13.2...

Poslednja izmena:
Niko ne komentarise da je snama na 50btc opet 5.000GH i da je cena pala malo. Kao da se vracaju svi nazad.

sudeci po onim grafikonima, ukupna snaga je i dalje ispod proseka.
ako je skochila snaga 50btc-a, mozda zato jer je najstabilniji server pa su se tu prebacili mnogi koji su preostali da kopaju.

Ja i drugar smo pre par dana presli na slush. Znaci kida kako stabilno radi.

verujem.
mene sada mrzi da ishta chachkam, radi sve savrsheno....ne rachunajuci ona dva kratka prekida po pola sata-sat, kad je pao btcguild
toliko sam se iscimao, da je red da sad samo gledam kako kaplje :D

Ortak od kako radi btc, radi na BitcoinCZ (slush's), server ni jednom nije pao za 6.meseci.
Ja sam malo tamo radio ali sam otisao iz razloga sto nemaju PPS.

meni diablo radi lepo na 50btc od kad je bilo onih problema da nije hteo i necu vise da se cimam,sto kaze kolega neka kaplje ovako i dobro je.
Inace probao sam i da trgujem na mtgox-u i zaradih 0.5btc dodatno,mada je to malo risky.Pomalo i klikcem na onim sajtovima sto placaju klik u btc-u i tu sam navato dosad 0.8 :)

Na kojim sajtovima? Daj link i objasni malo detaljnije sta i kako. Kapljanja kinte nikad dosta.

Citam temu, pa se pitam koliko nakupite za mesec dana rudarenja tj koliko vam ostane kad oduzmete troskove struje I ostale troskove...ako nije tajna :d

Sta je najbolje uzeti za rudarenje tj. koja grafika ima najbolji odnos cena/performanse za rudarenje..posto vidim da svi pominjete 5850 koja prilicno drzi cenu oko 110e..

Poslednja izmena:
Peta serija vise nije profitabilna, vise potrosi struje nego sto zaradi.
Sedma serija je jos uvek nekako isplatva, ali potrebno je mnogo vremena sada da se ulozeno isplati.
Sto se tice zarade, eh bilo je i nje nekada. :D

Ma ne sporim se nego malo sa Migom vodim politiku jer je on nasa pametnica :)

Na mtredu dobijam po datom seru dok na DB po resenom bloku procentualno e sad ako je blok preko difa onda naravno da cu manje dobiti nego na Redu.

Vise me brine sto je malocas vrednost pala na 13$ sad se vraca na 13.2...

ok to za politiku :d

samo moram da te ispravim u vezi DB, on ima i klasican PPS gde nagradu dobijas po broju serova samo sto se isplata vrsi nakon zavrsenog bloka po sistemu br.serova* vrednos sera.
ovo provereno znam jer sam tamo poceo da rudarim i radeo 3-4 meseca...

gruba racunica:10x7950 na 3 ploce na zasebnom brojilu 150e cisto.to ti izadje dok je garancija sve si isplatio ;)
ako potraje toliko :eek:

nego...jel snimio neko team koji se zove asic test group, na 50btc? :D

Moguce da se neko zeza, plasi masu itd. A ako se ne zeza, saznacemo vrlo uskoro :)

mogli smo i mi da napravimo grupu benhASICserbiateam

gruba racunica:10x7950 na 3 ploce na zasebnom brojilu 150e cisto.to ti izadje dok je garancija sve si isplatio ;)
ako potraje toliko :eek:

Kako vam se to onda isplati...ipak veliko je to ulaganje a zarada nije sigurna... hocu reci da je zarada garantovana narednih 2god vredi uloziti...ali ovako uloziti 3k evra mi deluje rizicno..

Ma da, za dva dana postojanja tog tima napravljeno 31mil sherova, samo da nije. :D

Mene samo plasi sto poolovi sami isticu kako su prilagodili protokole za ASIC.

Mige.. jezik pregrizo :D.

Ti to ozbiljno? :D , ako jeste da rasprodam ovo tuce novcica...

Vrh Dno