Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Dobro, zasto je snaga ovoliko pala? :D

Pa vidis da se stabilizuje lagano...

Dobro je da, ako ostane ovako, bar nece sledeci diff skociti ili ce skociti zanemarljivo...ali je to jos uvek pozitivna nula :). Treba nam cena od 13 eura bar da bude lepse..

Ma da, nisam sve ni procitao, ovo mi zapalo za oko ".. They range in price from $149 to $29,899, and in early 2013 they will start shipping to over a thousand customers who placed advance orders..." Sad je vec pocetak sledece godine...stici ce taj asic jednom :D samo pitanje kad tacno to je veliko pitanje ;)

ima jedna poznata knjiga semjuela beketa...chekajuci asica...ovaj.....godoa :D:D

Bila je prica pocetkom decembra, sada je pocetkom 2013 sto ce da se pretvori u Q1 2013, znaci do marta. U martu vec mogu da priznaju da nema nista od toga ili da probaju da razvuku jos malo. Sve u svemu, ima jos lufta da se sljaka ;)
Samo jos malo da skoci cena. Ako ode jos 30% gore ja sam zadovoljan skroz.

Ako se bitcoin sve vise afirmise, to znaci da bi trebalo i vrednost da mu skoci...

dif samo i iskljuchivo zavisi od snage sistema, odnosno nastoji da odrzi konstantan broj otkopanih blokova od npr ~150 dnevno.

dif samo i iskljuchivo zavisi od snage sistema, odnosno nastoji da odrzi konstantan broj otkopanih blokova od npr ~150 dnevno.

Ja kazem ako se afirmise bitcoin afirmishe se i snaga mreze.

Može li malo objašnjenja šta je to ustvari diff, kakve on veze ima sa novčićima? Da li je u obrnutoj linearnoj vezi sa nagradom, tj. novičićima? Kako se određuju diff, na osnovu sveukupne snage sistema (opet obrnuto linearno?) ili ima iskljulivo veze sa nekom ponudom/potražnom?

@MM

od svego sto si pitao mogu samo da ti objasnim kako se racuna cena shera:

25BTC/diff-fee=1share

to je ono sto je mene uvek interesovalo :d

za ostalo ces morati pitati nekog ko je zalazio u sitna crevca bitkoina...

(1 / Current Difficulty) * 25BTC = Payout per Share

Tu je da obezbedi predviđeni tempo osvajanja nagrade, tj. da kompenzuje ukupnu snagu.

diff je skraceno od difficulty iliti tezina otkopovanja tj reshavanja blokova.
ima veze samo i iskljuchivo sa snagom mreze cele odnosno sa brzinom otkopavanja blokova. sve u cilju da se napravi balans stvaranja novchica.
i koliko sam ja lichno zapazio, to je negde oko 150 blokova dnevno da se otkopa....znachi ako snaga mreze poraste na lupam 30thash-a i to se tako odrzava, otkopavaju se npr 180 blokova dnevno, onda ce sledeci diff biti za neku vrednost veca.
ako padne snaga mreze, kao shto je sada sluchaj, ako se oktopava manje blokova nego shto je zamishljeno, diff pada.

mogu one gore rachunice, ali ja imam jednu svoju :D kad je u pitanju PPS
onaj diffikalti trenutni znachi da ti treba toliko megahesha iliti gigahesha da napravish jedan novchic za 24h, ne rachunajuci provizije servera.
npr ako je difikalti 3 500 000....trebace ti 3.5ghash-a snage da napravish jedan novchic za jedan dan.

sve se svodi na share ako radis po PPS principu nagradjivanja.
ukupna zarada= br. sherova* vrednost shera. sad ne placaju svi poolovi istu vrednost share-a to zavisi od fee-ja i njihove licne kalkulacije koliko im se isplati da plate 1 share. tako na primer 50BTC placa 0.00000705, DeepBit 0.00000654 i tako dalje.

@Paradigma

zar ovo sto si ti od negde prekopirao i ono sto sam ja gore napisao ne daje isti rezultat???

Poslednja izmena:
Mtred je i kod mene pokazao najbolji nivo zarade.. Ali i isto tako najveci broj pucanja servera usled ddos napada.. Sad sam se uglavnom orijentisao na eclipsemc, a kao bkp pool sam stavi btcguild..

Vidim Djole da te nema u zadnje vreme medju TOP na Redu.
Meni se svidja i zbog toga sto mi nakon minut stigne mail da su rudari stali...

@Paradigma

zar ovo sto si ti od negde prekopirao i ono sto sam ja gore napisao ne daje isti rezultat???

Apsolutno, ja sam samo izbacio fee kako ne bih komplikovao suštinu. Da dodam još da je predviđeni tempo rešavanja blokova jedan u 10min odnosno 144 dnevno.

144 blokova dnevno odnosno 3600 btc-a dnevno. Do pre neki dan je bilo 7200 generisanih btc-a dnevno. Za 3 godine ce se generisati po 1800 btc-a dnevno kada nagrada padne na 12.5 btc-a po bloku.

A sta si jos video sem mtred-a i deepbit-a pa da tako kazes ?

Poredio sam DB sa MtRedom.

Volis da ides potcenjivacki i opet se pravis pametan... pa video sam Ivanu pokraj Sandy-ja.

Drugo... kako ti znas koliko ce se genereisati koina za 3 godine i kolika ce nagrada da bude, daj ljudima dokaz, mozda imas ugovor sa racunarom, skriptom koja to radi...mozda "sutra" sve pukne.

Trece... kad ce taj Asic? Pricas o njemu vec 4 meseca, kako ovde tako i na warp-u svi tvoji rokovi su probijeni?

Poslednja izmena:
Poredio sam DB sa MtRedom.

Volis da ides potcenjivacki i opet se pravis pametan... pa video sam Ivanu pokraj Sandy-ja.

Drugo... kako ti znas koliko ce se genereisati koina za 3 godine i kolika ce nagrada da bude, daj ljudima dokaz, mozda imas ugovor sa racunarom, skriptom koja to radi...mozda "sutra" sve pukne.

Trece... kad ce taj Asic? Pricas o njemu vec 4 meseca, kako ovde tako i na warp-u svi tvoji rokovi su probijeni?

Pa probaj jos neki pool. Da nije bilo mene ne bi ni ta 2 video. Pricas kako ti mtred radi odlicno a svima radi loshe. Morao sam da se logujem u tvoje rudare da ti pokazem da to nije tacno.
Drugo otkud znam koliko ce se generisati koina? Pa zna se koliko se dnevno generishe i zna se na kom broju generisanih BTC-a se smanjuje nagrada.kao sto sam znao kad sam poceo da rudarim da ce krajem novembra da padne nagrada na 25 koina. Isto tako znam da ce u novembru 2016 godine da padne nagrada na 12.5 btc-a.
A sto se tiche asica, ne mora nikad da izadje a ti si me lozio da narucimo Jalapeno, pa kad si video da ja necu hteo si sa doktorom.

Poslednja izmena:
Pa probaj jos neki pool. Da nije bilo mene ne bi ni ta 2 video. Pricas kako ti mtred radi odlicno a svima radi loshe. Morao sam da se logujem u tvoje rudare da ti pokazem da to nije tacno.
Drugo otkud znam koliko ce se generisati koina? Pa zna se koliko se dnevno generishe i zna se na kom broju generisanih BTC-a se smanjuje nagrada.kao sto sam znao kad sam poceo da rudarim da ce krajem novembra da padne nagrada na 25 koina. Isto tako znam da ce u novembru 2016 godine da padne nagrada na 12.5 btc-a.
A sto se tiche asica, ne mora nikad da izadje a ti si me lozio da narucimo Jalapeno, pa kad si video da ja necu hteo si sa doktorom.

Opet ti, pa gde ja to krijem da si mi ti sve ustelio, nigde... svuda sam javno rekao. Kazem ti da "sutra" moze sve ovo da prsne a kamoli da doceka 2016 i polovljenje na 12.5.

Sto se tice Jalapanela ti si ga pomenuo, otkud bi ja znao a i na forumu si pisao da ces ga drzati u Americi a ne ovde. Ja sam samo predlozio da mozemo po jedan da porucimo jer ne rizikujemo velike novce. Sta je tu lose.

Sto se tice MtReda nisi meni nista morao da pokazujes meni tako od samog pocetka radi i daje tacno onoliko koina koliko "digitron" kaze za moju snagu dok je na DB bilo dosta losije.

"Izgorecu ti sony, rudare i Amigu HIDROGENOM" :)

Poslednja izmena:
Moze da prsne u smislu da koin izgubi vrednost. Tesko da prsne sam sistem. To je malo verovatno. Poenta je sto od mene trazis nekakve dokaze za sledece polovljenje nagrade sto je besmisleno sa tvoje strane.
A ako ti mtred radi onako kao sa slike teoretski je ne moguce da zaradis onoliko koliko ti digitron pokaze. To samo u idealnim uslovima kada ne bi imao invalid sherove i probleme sa konekcijom. Pogledaj samo malo bolje tu sliku i videces. Ja sam taj dan imao 30 posto gubitke. Ne samo ja, nego svi koji su tu rudarili na mtred-u tih dana. Pitaj uostalom blagoja, dula cije su masine tada bile tamo kako su prosli. Jedino ako ti nisi modovao deo servera koji je trpeo DDoS napade da komunicira sa tvojim rudarima, sto je ravno da svinja vidi mesec a te sve tvoje tvrdnje demantuje onaj shoot sto sam okacio gde se vidi da imas svaki cas problem sa komunikacijom sa serverom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno