Koliko vidim ovde se radi o dve stvari, prva stvar je da zele vestacki da podignu cenu coina, a druga da je spuste na minimalnu vrednost. Da bi im se bilo koja stvar od te dve isplatila moraju da nateraju ljude da isprodaju svoje coine pre nego sto pokazu zapravo sta im je bio cilj sve vreme. Ako dodje do rasta cene coina, sto im najverovatnije najvise odgovara, da bi bitcoin bio jako konkurentan medju svim ostalim digitalnim valutama koje nicu iz dana u dan, terracoin, litecoin... Cim su presili pola potrebno je da imaju mnogo vecu cenu novica kako bi valuta bila sto jaca. A ako zele da obore cenu coina, to nece da urade preko noci, vec namerno ovako zavlace i cekaju trenutak kada ce predstaviti asic, ako uopste postoji, onda ce u roku od par dana coin otici naglo dole, a diff gore i imace puno opravdanje kako je uveliko najavljivan asic doprineo tome, problem u tome je sto ce svi u tom trenutku navaliti da prodaju sve novice, sama navala i prodaja ce rezultirati jos drasticnijim opadanjem vrednosti, da mozda u roku od 72 sata cena moze da ode sa trenutne 12 dolara na svega 2-3 dolara, sto je svakako najgori scenario. Njima je cilj bar koliko vidim da se naterju korisnici da prodaju svoje novcice, bar veci deo, kako bi oni sto vise ustedeli i zaradili, a time cena coina ostala na sto vecoj vrednosti nakon prodaje i kada poraste da ljudi nastave i dalje da rade za njih.
Kako mi cuvamo sve ovo sto smo iskopali, izgleda da cekaju trenutak kada ce ici na drugu varijantu da ga obore i nateraju nas da svi prodamo sto pre, samim tim ce oslabiti valutu, ali ce opet ispuniti ono sto zele.
Moje misljenje je da asic ne postoji, da je to samo njihova buva ili upozorenje kako bi uradili ovo sto sam napisao gore, kako narod ne obraca paznju na ovo sto se dogadja, vec i dalje kopa moguce je da su poceli da nas skidaju na neki drugi nacin.
Uskoro moze da se desi bilo sta, ja sam samo izneo neka svoja vidjenja i nagadjanja.