Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

kojom se logikom vode vise mi nije jasno , najvljuju novi veci dif 3,611,335 a snaga mreze lagano pada!! ko da zele da isteraju ljude sa pool-ova ili sta vec !?!?!?!?!?!?!?!

Poslednja izmena:
Ni meni nema bas logike, u poslednje 2-3 nedelje je bila slicna situacija sa snagom mreze i diff je skocio veoma malo tj 2%, a sad ajd da kazemo slicna situacija a najavljeni skok dosta veci?! Cudno. Drugo, sad trenutno u onom kolacu nema uopste 50btc pool-a kao da ne postoji, tako da pitanje je kakve su ovo (moguce) manipulacije...

Koliko vidim ovde se radi o dve stvari, prva stvar je da zele vestacki da podignu cenu coina, a druga da je spuste na minimalnu vrednost. Da bi im se bilo koja stvar od te dve isplatila moraju da nateraju ljude da isprodaju svoje coine pre nego sto pokazu zapravo sta im je bio cilj sve vreme. Ako dodje do rasta cene coina, sto im najverovatnije najvise odgovara, da bi bitcoin bio jako konkurentan medju svim ostalim digitalnim valutama koje nicu iz dana u dan, terracoin, litecoin... Cim su presili pola potrebno je da imaju mnogo vecu cenu novica kako bi valuta bila sto jaca. A ako zele da obore cenu coina, to nece da urade preko noci, vec namerno ovako zavlace i cekaju trenutak kada ce predstaviti asic, ako uopste postoji, onda ce u roku od par dana coin otici naglo dole, a diff gore i imace puno opravdanje kako je uveliko najavljivan asic doprineo tome, problem u tome je sto ce svi u tom trenutku navaliti da prodaju sve novice, sama navala i prodaja ce rezultirati jos drasticnijim opadanjem vrednosti, da mozda u roku od 72 sata cena moze da ode sa trenutne 12 dolara na svega 2-3 dolara, sto je svakako najgori scenario. Njima je cilj bar koliko vidim da se naterju korisnici da prodaju svoje novcice, bar veci deo, kako bi oni sto vise ustedeli i zaradili, a time cena coina ostala na sto vecoj vrednosti nakon prodaje i kada poraste da ljudi nastave i dalje da rade za njih.
Kako mi cuvamo sve ovo sto smo iskopali, izgleda da cekaju trenutak kada ce ici na drugu varijantu da ga obore i nateraju nas da svi prodamo sto pre, samim tim ce oslabiti valutu, ali ce opet ispuniti ono sto zele.

Moje misljenje je da asic ne postoji, da je to samo njihova buva ili upozorenje kako bi uradili ovo sto sam napisao gore, kako narod ne obraca paznju na ovo sto se dogadja, vec i dalje kopa moguce je da su poceli da nas skidaju na neki drugi nacin.
Uskoro moze da se desi bilo sta, ja sam samo izneo neka svoja vidjenja i nagadjanja.

Ode cena gore, vec je na ivici 13$ kako sam i prognozirao. Ide polako na gore, ne moze drugacije.

Moze neki link gde gledate to ...

Pa ja tamo i pratim al ne vidim da je toliko skocilo kao sto pisete pa sam zato i priupitao za link :p
EDIT : pazi stvarno sad je ta cena :d

ja pratim na 50btc sajtu i u dolarima i u evrima
pa dodam josh nekih ~3% na te cifre gore da se ne kachim na mtgox stalno,

http://bitcoincharts.com/bitcoin/
a ovde se vidi i snaga pula i ostale informacije.

ma mora to da ide gore inache se raspada ceo sistem....ukoliko ne izadje asic.....
.....zato i pratim snagu sistema, aako krene da da vrtoglavo raste, iako za sada pada, novchice momentalno prodajem.

Poslednja izmena:
lepo je videti 19THs
aj da vidimo kolko ce da bude do sledeceg diff-a:d

Kolika je provizija na mtgox ako hoću da prodam na primer 5BTC?

nece ti se isplatiti smao 5 novchica preko mtgoxa, jer mora ona procedura za koju sam se ja raspitivao pre par stranica/postova i izaci ce te mnogo vishe nego onako kao je objashnjeno u prvim postovima.

@dicma
provizija na MtGox je 0.6% da izvrsis prodaju iz BTC - USD

posle ce ovi nasi u menjacnici da te osisaju i uzmu ti 8.5% da ti te dolare otkupe a ne tekuci ces dobiti dinare:d

Poslednja izmena:
a da se udruzimo prilikom isplate pa da se ustedi tih 8,5%?Valjda bi mogli skupiti 200-300 btc svi

kojom se logikom vode vise mi nije jasno , najvljuju novi veci dif 3,611,335 a snaga mreze lagano pada!! ko da zele da isteraju ljude sa pool-ova ili sta vec !?!?!?!?!?!?!?!

Snaga nije pala. Nego dosta poolova loshe radi. Deepbit,mtred,50btc.... Puca mining na njihovim serverima non stop u zadnjih 24h

Poslednja izmena:
Mala je to usteda za veliko cimanje, ovako svako uzme svoje i ne zezate se i razmisljate da li ce neko imati problem zbog poreza ili slicno. Znate onu ko ne plati na mostu plati na cupriji.

U Cupriji, Cupriji ce platiti. :d

BTC napokon preko 13USD-a:banana:

Asic eat my shorts! :D

Da bude preko 17$ bice isplativo kao nekad kad je bio 3$ na 1.2m diff-u

pada snaga i dalje....normaaalno....ne isplati se kopati ni za 15$ sa ovakvom zaradom....garant poiskljuchivali kompove mnogi i chekaju da cena skochi.....
..a cena btc-a polako ali sigurno pochinje da raste....

Ajde prodajte te silne novcice da vidimo sta ce biti sa cenom. :D

info sa btcguild.com:

" Servers in Germany and Dallas are currently under attack. Using mine1, mine2, or mine3.btcguild.com should still work. "

to je jedan od razloga zasto je opala ukupna snaga mreze.. vec sad ispod 15 ths..

Snaga nije pala. Nego dosta poolova loshe radi. Deepbit,mtred,50btc.... Puca mining na njihovim serverima non stop u zadnjih 24h

Miguel ja nemam problema uopste ne puca mi, bas radi stabilno. A rece mi danas Pero da si imao problema sa rudarima??

a € 114 i icice jos gore,treba i to racunati

Nazad
Vrh Dno