Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

koliko vidim u pola sata je na btce danas pao na 309, pa se odmah vratio na 450...sta to bi?

Naleteh negde na link od ove transakcije:

https://blockchain.info/tx/008cad24609212395fa8c630bfd1653aec073177bb4a118a18c1f7509081d1cb

Zna li neko da mi pojasni zbog cega je ovoliki fee?

Moze da bude greska onoga ko je pravio transakciju, video sam jedan takav thread gde se tip zali sta je uradio, nije imao srece da taj blok nije iskopao nijedan poznati pool pa nije imao kome da kuka i moli da mu vrati pare, imao je samo IP adresu. Medjutim bilo je mnogo slucajeva da to neko radi namerno, nije nikakav problem da stavis fee koliko hoces ako si siguran da ces ti da iskopas blok. Prosto ne broadcast-ujes transakciju nego je samo ukljucis u Merkele tree bloka koji trenutno kopas, ako ga ti iskopas transakcija ce biti ukljucena, ako neko drugi isopa blok nece ni znati za transakciju i ne moze da ti uzme te pare. Kad se ranije ovo desavalo mnogi su pogadjali zasto bi neko ovo radio ali niko nije dosao do logicnog objasnjenja, samo pretpostavki da nisu cista posla.

Ima li neki nacin da resetujem ili razbijem shifru za BTC wallet? Postavio sam shifru ali sam je u medjuvremenu zaboravio (blentavac zaboravio da je zapisem lol). Od prilike nagadjam koja je ali ce mi ovo oduzeti dosta vremena (nadam se da cu ubosti pravu kad tad :D ). Ako ne postoji nijedan nacin, nadam se da bar nisam ogranicen na broj pokusaja tj. da nakon xxx pokusada blokriam ceo novcanik? Onda bolje da otvorim laptop i sednem na njega sa uzitkom :D

Ima li neki nacin da resetujem ili razbijem shifru za BTC wallet? Postavio sam shifru ali sam je u medjuvremenu zaboravio (blentavac zaboravio da je zapisem lol). Od prilike nagadjam koja je ali ce mi ovo oduzeti dosta vremena (nadam se da cu ubosti pravu kad tad :D ). Ako ne postoji nijedan nacin, nadam se da bar nisam ogranicen na broj pokusaja tj. da nakon xxx pokusada blokriam ceo novcanik? Onda bolje da otvorim laptop i sednem na njega sa uzitkom :D

Imas dve opcije:
1) Da sam pokusas sa ovim alatom http://www.makomk.com/gitweb/?p=bitcoin-wallet-recover.git (tesko da ces da uspes, ali nada umire poslednja)
2) Svi na Reddit-u hvale ovog tipa: http://www.walletrecoveryservices.com/ Kazu da je jako posten i da nikoga nije zavrnuo. On ima neku farmu kompjutera i svoj softver kojim napada wallet, uzima 20% od onoga sto pronadje.

U oba slucaja uslov je da se secas sto vise delova passworda koji si koristio. Ako se ne secas dovoljno delova ne moze ti nista pomoci, enkripcija wallet-a je celicna, nista je ne razbija. Pomaze ako si zaboravio gde si stavio interpunkciju, mala i velika slova, 1337-speak i sl. Srecno.

Ok, hvala za info...nista, prvo cu ici na opciju da cu se setiti i nabosti pravu sifru, verovatno ce potrajati ali sta je tu je, nema mi druge...

250 PH/s ccc

Neki predlog za restoran u bg koji prihvata btc ?

Nasao sam samo onaj Appetite .

muhahahah i BFL krenuo da isporucuju Monarche... za sada nudi otprilike duplo hash power od narucenog ko se odluci da prihvati isti...
barem su dosledni! :) vise od 6 meseci kasnjenja

Поздрав свима.

У чему је поента свих тих АСИЦ машина које се продају по нету кад ни једна не ствара новац тј. ове од око 5000$ као праве нешто али док прође година дана велико је питање шта ће направити и колико ће се зарадити? Како је могуће да се уопште производе и продају ако су тако неисплативе или сумњиво исплативе? И како сви ви старе куке, што би се рекло, у копању терате графике (колико видим читајући зилион страна форума) које ем троше пуно струје ем немају ни изблиза толику "кашику" за копање уместо АСИЦ а којије наводно неисплатив? Ако је АСИЦ неисплатив, шта су онда графике.. 16х неисплативе? :D

Моја два позаника се баве копањем и обојица муте да те бог сачува. Шта год питаш одговор је то је неисплативо, бзвз, компликовано, тешко, пуно паре треба итд. али колико год учтиво упоран био да ми поногну конкретнијим одговрима, нисам успео ништа тако да добијем ни изблиза. Очигледно овде нешто не штима... све нистплатио а сви раде и као обрћу се зилиони и крадрилиони, купују се виле, Тесла ауто и још мало плацеви на месецу.

Да се вратим... зашто не би били исплативи АСИЦ уређаји? Да ли постоји нека једначимна да ја сам израчунам колико АСИЦ од 100Гхс може нова да заради а не да ми то разни калкулатори по нету рачунају (пошто сваки каже да би био зарадио кикирики или минус са таквом машином)? И наравно.. како ви са овог форума зарађујете новац кад је свак окопање неисплативо? немојте само да ми кажете да сте трговци.. купите џабе а продате масно :D

Не замерите штогод... мало ми је прсла глава од силног читања о криптовалутама :D

Ocigledno je da nisi citao dovoljno.
Taj asic kopa samo btc tj. Sha256 algoritam i trenutno tesko da moze da se isplati.
Mi kopamo sta stignemo grafikama pa menjamo za btc ili sta god vec drugo. Nije sjajno, daleko je od sjajnog ali moze da se ucari nesto.

Очигедно је 7 дана читања мало за ову папазјанију :D

Ако ја нпр. купим ово сокоћало: https://cointerra.com/product/terraminer-iv-used-bitcoin-miners/ онда ће то по калулатору да заради за годину дана око 3500$ чистака. Међутим, за то време диф ће бити ко знакоји, цена бита ће бити ко зна која и велико је питање колико та справица и било која заиста може да заради.

Ако се човек одлучи за трвовање валутама на берзи, ту сам сигуран да је чиста коцка (знам из ранијих послова) и боље је отици у коцкарницу и скратити агонију :D

А имамо и овај моменат:

....

Kada cena struje predje 50% troskova vrednosti novcica eto prilike za domace minere sa "jeftinom" strujom da se vrate u biznis.
A zamislite tek da cena struje bude 80% cene novcica kakav bi to eldorado bio za domace minere sa "jeftinom" strujom :)
Kupis ASIC od 100$ koji za tri meseca pravi 1BTC a potrosi 400$ "jeftine" struje i eto ciste zarade.
Kao da si montirao bankomat na 220v :)

Испада да је цела поента овог посла .. прикачити се директ на бандеру... :D

Моја два позаника се баве копањем и обојица муте да те бог сачува. Шта год питаш одговор је то је неисплативо, бзвз, компликовано, тешко, пуно паре треба итд. али колико год учтиво упоран био да ми поногну конкретнијим одговрима, нисам успео ништа тако да добијем ни изблиза. Очигледно овде нешто не штима... све нистплатио а сви раде и као обрћу се зилиони и крадрилиони, купују се виле, Тесла ауто и још мало плацеви на месецу.

U ovom trenutnku jedna 280x kartica ti zaradjuje 0.32 $ za 24h koopanja (0.14 Dark Coina). to izadje negde oko 10$ mesecno, mozda moze da zaradi 20-40% vise na nekim drugim valutama (to se non stop menja)...

Fora je u tome sto mi ocekujemo da ce cena novicica koje cuvamo skociti tako da na kraju prodamo po nekoj sasvim drugoj ceni ...

Recimo ja ocekujem da cu prodato po 10 puta vecoj ceni DRK (lupam cifru), tako da ispadne da sam uzimao 100-150$ mesecno. (pomniozi ovo sa 10 meseci i neko ko ima 10 kartica i onda dobijas ozbiljne cifre, ali naravno taj ko ima 10 kartica je morao da izdvoji 1 10 000 RSD za struju svaki mesec, i da ulozi u kartice (barem 2-3 Hiljade evra)...)

Inace jedna 280x mi trosi (100-120W kada kopa DRK ... )....

Eto tako otprilike izgleda nasa racunica (pritom niko ne garantuje da ce cena skociti jednostavno smo rizikovali i nadamo se da ce se rtizik isplatiti)...

Sto se tice ASIC-a tu se trebas dosta razumeti da bi mogao da izaberes pravi ali generalno moje misljenje je da se ne isplate ili da se jako malo ispkate ...

Tako ti ptprilike izlgeda situacija.

Ajd da malo pojasnim što se asic-a tiče za ljude koji žele da se u to upuste a nisu pratili duže vremena dešavanja.
U međuvremenu nastala je čitava industrija koja se bavi proizvodnjom asic-a za kopanje btc-a. Izlaze upravo novi, a uskoro i najnoviji čipovi u 20nm tako da ne treba očekivati neku veću stagnaciju rasta diffa.
Proizvođači istih su daleko od male isplativosti što se vidi u radikalnom obaranju cena uređaja.
Ne treba zanemariti ni sve veću potrošnju struje (taj terra 1.6tb ždere 2kw)
Jedini način da ga otplatiš i nešto zaradiš (logično bi bilo da na tolki rizik ide i velika zarada) je nagli i jak skok btc-a.
Ako to čekaš (a drugi izlaz tamo baš i ne vidim) onda je daleko bolji izbor kupiti BTC tj u prevodu kockati se (što nisam sklon preporučiti).
Iskreno da moram da biram između ta dva zla pre bih uložio u btc :)

Ja juče računao koliko neki trenutno dostupan asic-a može zaraditi, i moj zaključak je - definitivno manje nego što možeš sada uzeti BTC-a za iste pare ;). To je više za ljude koji bi da vide kako radi, kojima to dođe kao hobi čini mi se. A računao sam bez potrošnje struje pošto jednu-dve kockice od asica bih i mogao da uvalim negde da ne platim struju (grafike nikako). A priče kada izađu novi čipovi u 20nm ili koliko? Hmm..pa onda će ti uređaju koštati mnogo više pa se opet neće otplatiti (u BTC-ima ;)).

Жначи, копање се исплати једино ако не плаћаш струју и ако купиш најновију скаламерију од око 5000$ ? У супротном, копаш и молиш бога да буде неки велики скок цена да се наплатиш.. некад, једном, можда?

Жначи, копање се исплати једино ако не плаћаш струју и ако купиш најновију скаламерију од око 5000$ ? У супротном, копаш и молиш бога да буде неки велики скок цена да се наплатиш.. некад, једном, можда?

Prvo treba shvatiti da su crypto-valute "tehnologija" u povoju i da nije široko rasprostranjena. Samim tim postoji i rizik da nikada ne bude opšte prihvaćena tako da može da izumre kao ideja i pokušaj a uloženi kapital propadne. S druge strane, ako ga "veliki igrači" prepoznaju kao mogućnost dobre zarade brzo će ga pogurati pa u roku od 2-3 godine može da doživi "bum" i u tom slučaju novčići mogu da dobiju mnogo veću vrednost a vlasnicima donesu popriličnu zaradu. Svi koji su ušli u crypto svet su koliko-toliko svesni gore navedenog i nadaju (nadamo) se da će se omasoviti upotreba (prvenstveno BTC-a da "otvori" tržište a onda i par drugih koji nude neka bolja tehnička rešenja). Kao i u svakom poslu onaj ko krene medju prvima najbolje zaradi ako..... Narodski rečeno: "more bit bidne a more bit i nebidne"...Vreme će pokazati..;)

Neki lepo zive od kriptovaluta vec neko vreme ;) i nastavice tako,zasigurno,jedino je pitanje koliko si spreman da menjas nacin razmisljanja/rada i odpratis evoluciju.Internet je dobar primer za poredjenje.Kad se pojavio bio je SF,a danas je redovan posao za mnoge (deo njih moze da kupi omanju drzavu jer je na vreme video potencijal).

Da li se ikome desilo ovako nešto?
Poslao sam malo preko 0.15 BTC-a sa blockchain wallet-a na android wallet i prikazuje mi duplo uplatu s'tim da je ova druga transakcija nepotvrđena već satima i kako da rešim ovo.

83330580972ce565f9e1422bd3065d21.jpg

Da li se ikome desilo ovako nešto?
Poslao sam malo preko 0.15 BTC-a sa blockchain wallet-a na android wallet i prikazuje mi duplo uplatu s'tim da je ova druga transakcija nepotvrđena već satima i kako da rešim ovo.

83330580972ce565f9e1422bd3065d21.jpg

Imao sam istu situaciju i nervirao se celu noc ali secam se kad sam ujutru pogledao bila je samo jedna odnosno bez nepotvrdjenog duplikata. E od tog momenta izbegavam tu gimnastiku.

Imao sam istu situaciju i nervirao se celu noc ali secam se kad sam ujutru pogledao bila je samo jedna odnosno bez nepotvrdjenog duplikata. E od tog momenta izbegavam tu gimnastiku.

Meni i dalje stoji kao nepotvrđena... ima li ko ideju kako ovo da rešim?

Nazad
Vrh Dno