Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

#Bitstamp turns off its accregistration, login & all virtual currency withdrawal functions as a precaution following recent OpenSSL news.
Ovo se malopre pojavilo na twitter-u

Poslednja izmena:
ne panicite, lepo su rekli sta rade i dokle rade inije ovo prvi put

ne panicite, lepo su rekli sta rade i dokle rade inije ovo prvi put

Ne paničim... samo postaje smešno pomalo.

Update:
#Bitstamp has received info from its DDoS mitigation service provider that they are expecting a solution for OpenSSL in a matter of hours.

Poslednja izmena:
u fiatu je sav :d

salu na stranu, mislim da je cijela prica daleko dogurala i da se nalazi u fazi kada je tesko zamisliti da moze propasti radi odlaska jednog covjeka. mozda ce se vrijeme "tranzicije" na neki nacin osjetiti unutar tima ali ne vjerujem da ce biti veceg odraza na sam projekat.

Imace uticaja kao prdez na atmosferske prilike...

u fiatu je sav :d

presao u ripple! :d

...

pre neki dan bila neka prica i poredjenje btc-a i jedne VISA. nije me mrzelo, pa malopre izguglao da u proseku VISA procesuira 4000 transakcija u sekundi. bitcoin sa svojim 1 MB blokovima na svakih 10 minuta i 256 bajtnim transakcijama samo - 7.

naravno, pitanje je vremena kada ce se blokovi povecati na 10 MB, a posle verovatno i 100. ali tada mozete da zaboravite na bilo kakvo kopanje u kucnoj radinosti. osim ako do tada ne unapred pruning, tj. ciscenje blockchain-a.

@genijalcin@23
Nemoj zaboraviti BTC -> Gold
LTC -> silver
Mo jos nemamo valutu za mase........

presao u ripple! :d

...

pre neki dan bila neka prica i poredjenje btc-a i jedne VISA. nije me mrzelo, pa malopre izguglao da u proseku VISA procesuira 4000 transakcija u sekundi. bitcoin sa svojim 1 MB blokovima na svakih 10 minuta i 256 bajtnim transakcijama samo - 7.

naravno, pitanje je vremena kada ce se blokovi povecati na 10 MB, a posle verovatno i 100. ali tada mozete da zaboravite na bilo kakvo kopanje u kucnoj radinosti. osim ako do tada ne unapred pruning, tj. ciscenje blockchain-a.

Cini mi se da sam procitao neki dan, maksimslan broj transakcija za Bitcoin je 9 u sekundi. To je nedovoljno i moraju se napraviti korekcije kako bi se broj povecao... To je izjavio onaj ciko sto je uvalio desetine miliona $ u Coinbase, OpenCoin, Blockchain i jos par servisa I kompanija.
Takodjer, rece da je Bitcoin u fazi u kojoj je Internet bio 1994.
U svakom slucaju potrebno je jos rada na samom protokolu kao i na algoritmu. Nismo ni iz bete izasli....

gde u ovom novom wallet-u da vidim svoju adresu za primanje?

Na file

Uh..imam problem sa Armory wallet-om. Nakon instalacije sam uneo onaj Rootkey koji imam zapisan od ranije instalacije, to je proslo ok ali wallet je offline, koja je procedura sada?
Nisam imao potrebe da koristim ranije Bitcoin wallet pa se ne snalazim..

To je samo jedna dobra stvar. Ono sto se meni ne svidja je to sto je SM stavio limit od minimum 25btc-a za trgovinu ali ajd, oni imaju drugu ciljnu grupu, zele krupne igrace s dosta novaca i novcica. Za nas sa jeftinijim kartama bice drugih berzi, nema sumnji u to, samo treba malo vremena. Bitno je da se krene 100% legalno i sveze pare ce uci jako brzo.

Evo rudarim od kraja 2012, do sada sam izrudario sve i svasta i sa grafikama i sa avalon cipovima, cak sam porucio i uplatio trecinu novca za tek izlazeceg asic script minera... pregradio pola sobe, napravio klimatizovanu prostoriju... sve u svemu prihvatam coine kao platno sredstvo i probao sam gomilu sajtova i menjacnica... sva sreca pa sa gox-a povukao sve jos prosle godine...
Onda naidjem na ovako nesto https://www.mydailycoin.com/index.php?ref=electroman
sto bi nasi ljudi rekli Leba bez motike :)
Uclanim se i evo vec par dana mi jedan posto od ulozene sume stize na moj account.
PA na kraju postavljam pitanje sta ljudi mislite o tome... svakako nasstavljam sa rudarenjem ipak se sistem mora odrzavati :)

Evo rudarim od kraja 2012, do sada sam izrudario sve i svasta i sa grafikama i sa avalon cipovima, cak sam porucio i uplatio trecinu novca za tek izlazeceg asic script minera... pregradio pola sobe, napravio klimatizovanu prostoriju... sve u svemu prihvatam coine kao platno sredstvo i probao sam gomilu sajtova i menjacnica... sva sreca pa sa gox-a povukao sve jos prosle godine...
Onda naidjem na ovako nesto https://www.mydailycoin.com/index.php?ref=electroman
Uclanim se i evo vec par dana mi jedan posto od ulozene sume stize na moj account.
PA na kraju postavljam pitanje sta ljudi mislite o tome... svakako nasstavljam sa rudarenjem ipak se sistem mora odrzavati :)

Koliko je star sajt ? Deluje kao odlicno smisljen ponzi. Btw ref linkovi nisu dozvoljeni ovde.

bilo skoro. ista fora. sajt radio na principu double-up, posle 5 dana cao.

Kao i za sve do sada,samo onoliko koliko mozes da oprostis i ni satosi vise !

najklasicnija piramidalna sema

Nazad
Vrh Dno