Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Slazem se. To bi ozbiljno moglo da promeni izgled grafika. Zanimljiv mi je onaj period u julu, ne znam bas dali ce se skok do tada desiti. Ne mora bas sve po grafiku da bude. Uglavnom, moje miljenje je da njihova prognoza o 2400$ malo kratka. Mozda ce biti i posle jula ali ako krene gore cena verujem da ce preleteti 2400$. Videcemo. U svakom slucaju zanimljiv tekst.

Voleo bih da gresim, ali mislim da smo max cenu za btc ove godine vec videli. Dobro je da stoji oko 500 s obzirom na tezinu losih vesti i FUD koji se siri vezano za zabranu i otezavanje btc-based biznisa sirom sveta.

FUD je bio tu kad je Lindbergh najavio prvi non-stop let NY - Pariz, kada je internet počeo sa radom... ne možeš da sprečiš revoluciju.
U principu, potpuno je irelevantno koju će vrednost imati bitcoin ove godine.

Poslednja izmena:
FUD je bio i kad je titanik krenuo na plovidbu :) svasta moze da se desi, mi se nadamo najboljem ali ne treba ignorisati probleme

Ja mislim da ce odluka o resenju MtGox biti kljucna stavka ove godine, ako resenje bude cena vrtoglavo ide gore, ako se vuce odluka truc bluc, to ce samo biti glavni argument da je BTC nesiguran i da tu niko uticajan ne zeli da zakoraci ozbiljno...

Pod resenjem, mislim bilo kakvo resenje koje ima smisla (vracanja dela, udeo u novoj berzi sa novim vlasnikom, itd), ako dodje do ciste likvidacije ko kamen oko vrata ima da vuce BTC bar jos 2 godine

Inace BFL mi je refundirao monarch... svakom kome je order bio stariji od 6 meseci imao je pravo na full refund

Poslednja izmena:
Slazem se, sve dok se ne rascisti slucaj sa MT Goxom BTC ce se vuci kao do sad, bilo kakvo resenje je bolje nego ovo umaranje, cak i da LTC preuzme primat tj da se fiat preseli ka njemu, ako nema drugog resenja. Vidite kako se vuce oko 500 nista od cajna fuda a opet ne moze da mrdne

Dal je moguce da ltc nema nikakvih pomaka u cripto svetu?Pa bolje da su dali ovima iz blackcoina da urade nesto nego sto sede i nista ne rade...

Dal je moguce da ltc nema nikakvih pomaka u cripto svetu?Pa bolje da su dali ovima iz blackcoina da urade nesto nego sto sede i nista ne rade...

ljudi su jednostavno neagilni, o marketingu ne znaju nista i krajnje je vreme da zaposle nekog ko ce LTC da uvede u svet gde mu je i mesto, odmah pored BTC-a...

Ovde neki jos ne razumeju da je doge, BC i ostala shitara cist skam za glupe ljude... ko je uzeo kes uzeo je, ostali ce se debelo ispeci, samo napred :)

Inace da se vratimo na temo, dosta spamovanja sa shit alt djubretom.. nema smisla

Mtgox aka oni kreditori sto kao se zalaze da otkupe isti za BTC, za sada mi ne ulivaju previse poverenja, zele da pokrenu nov sajt sa time da 200K BTC vrate kreditorima i to je to i kao procenat od njihove zarade :)
Nista jos ne govore koliko zele da uloze...... stvarno smesno to mogu i ja za 1BTC da kupim 200K BTC i da pametujem i obogatim se ko mali majmun....... bez i dinara ulozenog....

I dalje se nadam da ce neko ozbiljan izvan BTC sveta videt priliku da sad uleti u BTC (kad je naj ranjiviji....) dosta je da otkupi bazu korisnika MTGox-a koja itekako vredi dosta zelenbaca i da ulozi ima da preko noci digne cenu BTC za 150%

Poslednja izmena:
Ovde neki jos ne razumeju da je doge, BC i ostala shitara cist skam za glupe ljude... ko je uzeo kes uzeo je, ostali ce se debelo ispeci, samo napred :)

Inace da se vratimo na temo, dosta spamovanja sa shit alt djubretom.. nema smisla
Demokrata od glave do pete :d

Niko nije spomenuo alt novčić konkretno (osim ako i LTC nije alt), nego ljude koji se angažuju oko njega ;)

Poslednja izmena:
Kakvo je vase misljenje o arbitraciji i generalno sajtovima koji pruzaju mogucnost zarade ovim putem? Nisam do detalja pregledao temu, ali mislim da Bitcoin Trader nije pominjan. U miningu i celoj prici oko kriptovaluta sam nesto preko godinu dana, tako da imam odredjenog iskustva i kao i vecina ovde verujem, prosao sam kako kroz dobitke, tako i kroz gubitke, lose procene i dr. Pre nepunih dva meseca sam ulozio odredjene pare na ovom sajtu i za sada nije bilo nikakvih problema. Kasnije sam jos malo povecao ulog kada sam stekao dovoljno poverenja i procenio da ljudi ozbiljno rade ovaj posao. U medjuvremenu sam se prihvatio i uloge lokalnog predstavnika, posto sam vec uvukao uzi krug ljudi oko sebe u celu pricu. Dugo sam razmisljao o tome (da budem rep) i odlucio se na kraju, a samo vreme ce pokazati da li je to bila ispravna odluka. Svakako ne zelim da mi ime bude vezano za bilo kakav vid prevare i slicno. Sajt inace funkcionise od novembra prosle godine, ali je u pocetku bio invite only, tek negde od februara su otvorili registracije. Generalno se slabo reklamira i po recima ljudi koji vode ovo, nisu zainteresovani za bilo kakav vid reklamiranja na HYIP forumima i sl. Do sada nisam stekao utisak da se radi o piramidi i znajuci neke dalje planove razvoja i sirenja posla, prilicno sam ubedjen da sajt nece nestati preko noci, ali verujem da u buducnosti nece biti ovakav procenar zarade. Naravno svako treba samostalno da odluci da li se rizik isplati jer svakako postoji. Garancije nema, a razni scenariji propasti su moguci. No, to ne menja cinjenicu da postoji mogucnost za ostvarivanje profita kroz mining ili trading (https://bitcoin-trader.biz/results.php), mada je trenutno neisplativo ulagati u mining, dok se nesto ne promeni.

Necu ovde ostavljati referal link. Isti, zajedno sa mojim kontakt podacima mozete pronaci na https://bitcoin-trader.biz/representatives.php, Serbia naravno. Razmisljao sam se da pokrenem posebnu temu o ovome, ali posto nisam dobio potvrdu admina, ne zelim da rizikujem. Mozda vec ima postojecih korisnika ovde, voleo bih da cujem i njihova iskustva. Ukoliko se ukaze potreba i postoji interesovanje, a u skladu je sa pravilima foruma, lako cemo. Inace, za bilo kakva dodatna pitanja, mozete se obratiti ovde putem PM ili putem maila i ostalog dostupnog na rep stranici. I da odmah razjasnim, kao representative, ne primam bilo kakvu platu, nisam zaposlen, vec je prvenstvena uloga da pomognem novim korisnicima iz Srbije. Podsticaj je malo veci referal procenat (standardno je 5% od uplate).

Nenad

Poslednja izmena:
Jel možeš ti malo bolje da opišeš šta nudiš tj šta predstavljaš? Mnogo ti je ovo sve "zavijeno". :)

Treba ti Python, na linuxu je lako na winu verovatno samo instaliras neko Python okruzenje, ali cemu to kad imas da ga skines od proverenih ljudi

I mislio sam tako nešto (što ne znači da znam). Ako sam savladao da pravim neke NSIS instalacije, valjda ću i ovo savladati. Znam, skinuo sam od tih "ljudi". Samo bi da napravim, nešto "svoje", što je up to date. Zahvaljujem na odgovoru.

Jel možeš ti malo bolje da opišeš šta nudiš tj šta predstavljaš? Mnogo ti je ovo sve "zavijeno". :)

Naravno, pokusacu bar :) Sajt nudi mogucnost ulaganja u trading i mining share-ove.

Trading shares
Cena jednog share-a je $20 i to je minimum ulaganja, pa sve do $50k, sto je max. Kada kupis share, njegovo trajanje je 120 dana. Pre isteka ovog roka ne mozes podici ulog, ovo je tzv. lock-up period koji obezbedjuje likvidnost. Za to vreme, putem arbitracije, ostvaruje se zarada. Znaci ne rade klasican trading, buy low, sell high, short/long i sl, nego iskljucivo arbitraciju - profitiranje na razlici u ceni BTC-a na dve ili vise berzi. Zarada se isplacuje svakog dana na tvoj nalog i mozes je odmah podici putem nekog od payment procesora (OKPay, PexPay, Perfect Money, EgoPay itd.), na bankovni racun ili kroz BTC. Uplata ide istim putem, najlakse preko BTC-a, za cenu uzimaju coindesk index. Prethodne rezultate po danima/mesecima mozes pogledati na Results stranici. U proseku, nekih 20-25% mesecno. Nakon isteka 120 dana, share-ovi isticu i novac ti je ponovo dostupan, mozes ga podici ili investirati ponovo. Zarada se takodje moze investirati, kupovinom dodatnih share-ova. Znaci tipa skupio si $20 od zarade, mozes kupiti jos jedan share, koji sada opet ima trajanje 120 dana. Nadam se da je jasno kako ovo funkcionise.

Mining shares
Cena jednog share-a je $100 i to je min ulog, max je $50k. Kada kupis share, njegovo trajanje je 365 dana. Zakupljujes odredjeni broj GHash-a, trenutno je to 10 GH, ali ovo vremenom raste kako pojacavaju opremu. Razlika u odnosu na trading share je sto ovde po isteku 365 dana nema povrata uloga jer je on prakticno potrosen na kupovinu novih asica. Zarada je sve sto tvoj share iskopa za tih godinu dana. Ako pogledas rezultate, mozes videti da su decembar i januar bili super za kopanje, ali od tada zarada pada. Ovo je naravno uslovljeno cenom BTC-a, mislim da je to jasno. Profitabilnost ce pratiti cenu.

Vezano za moju ulogu u svemu ovome, nisam zaposlen kod njih, ne primam nadoknadu, ne mogu da garantujem bilo sta. Mozda predstavnik nije najbolja rec, prvenstveno mi je zadatak da pomognem novim korisnicima iz Srbije. Da objasnim kako sta funkcionise, odgovorim na pitanja i pomognem gde mogu. Postovao sam ovo da prenesem licne utiske i iskustva jer sam korisnik usluga nepunih dva meseca. Postoji vise sajtova ovog tipa, ali sve ostalo sto sam video je u najmanju ruku neozbiljno. Za Bitcoin Trader mogu da potvrdim da za 2 meseca koliko sam korisnik nije bilo nikakvih problema, kasnjenja sa isplatom i sl. Imaju vrlo agilan support i uvek su odgovarali na mailove i support tickete. Referal sistem funkcionise tako sto imas 5% od uplate korisnika koji se registruje preko tebe. On dobija uplaceno naravno, a tebe sistem casti 5% od tog iznosa. Znaci iskljucivo od uplate, ne od zarade, i samo u jednu dubinu. Prihvatio sam da budem rep posto sam vec registrovao manju grupu ljudi, uglavnom prijatelja i kolega, imam pozitivno iskustvo i stekao sam odredjeno poverenje i utisak da ljudi ozbiljno rade ovaj posao i da nece nestati preko noci. Beneficije su malo veci referal procenat. Moje kontakt podatke i referal link moze pronaci na rep stranici. Nemam nameru da bilo koga navlacim i ubedjujem u bilo sta, svi znamo kako ovde stvari funkcionisu i koji su rizici. Svako ponaosob treba da proceni i odluci, moje je da predstavim sajt i mogucnosti. Ako imas dodatnih pitanja, slobodno pisi na PM ili mail.

Pozdrav

Edit: Ako imam dozvolu, otvorio bih posebnu temu gde bih detaljno opisao kako sta funkcionise, napravio mini guide za sajt i slicno. Da ne spamujemo ovde. Verujem da ce biti jos pitanja.

Poslednja izmena:
Mali je mutan ko Dunav posle kise.

Ma klasican klinja sa kesom, ovi iza njega su takodje klasicni lovatori...... aka digital entrepreneurs Brock Pierce and Jonathan Yantis, venture capitalists William Quigley and Matthew Roszak, and Wall Street veteran John Betts.

Ko ne bi uzeo MtGox badava..... pogotov ako veruju u BTC, i ako ne ipak je to velika sansa da sutra to isto vredi 1000x vise

Druga grupa je Okcoin jos nisu javno izasli sa planom, to je sve sto znamo, da li ih ima jos zainteresovanih ko zna.....

Odgledao sam sve, pomalo i pratim pricu ali me i ne zanima bas previse da bih udubljivao. Ovo sam pogledao i sve mi je jasno. Mali je jako namazan i vidim da za sve ima spremnu pricu, jako brzo menja temu ali mu bas ni sagovornik nije najbolji.
Zeljko, neka vam je Bog u pomoci s ovima jer ovi gledaju da opljackaju i ovo malo sto je ostalo.

Ma ovima niko ne veruje... svi se vise uzdaju u plan OKcoin-a

Zar moze biti gore nego sto jeste . Sta vise da pokradu kad novcica nema ...

Nazad
Vrh Dno