Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

A ako se potopi u vodu? Ja razmišljam ovih dana, tj od prve isplate da napravim ram i da ide sve van kućišta za prvu ruku, i da se tu igram sa temperaturama, ali razmišljam o nekom ghetto vodenom za prvu ruku :) samo ne znam gde blokove da nađem :)

EDIT:
Ovo znači da je miner zakucao?

Prilozi

• Picture.png
    Picture.png
    40.3 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
Otprilike radi ali u prazno :D

Zar necemo izgubiti garanciju ako stavljamo videne blokove? Ja sam mislio neku home made ultra jeftinu varijantu, nije lepa za oko ali vrsi posao :)

Prelazimo nocas 70 evra.

I ja se razmisljam sta cu na leto sa grafickim karticama. Za sada mi jedina realizacija ostaje da ceo rudnik premestim u jednu kucu gde niko ne zivi, tacnije u sobu 6x4(jedna poznanik je vlasnik te kuce). Ortak i ja imamo 8 konfiguracija, pa sam mislio da nabacim neku klimu u sobu i stavim 2 sobna ventilatora cista da mesaju vazduh. Skupo mi je vodeno hladjenje a i svakih mesec dana nabacujem nove graficke. Jedino da sacekam cenu radeon 7990 karte, pa da dovucem od preko jedno 4-5 komada i to ce biti dosta. :)

Zar i ti sine Perice:)

Razmisljam, da ako bude vise vas zainteresovanih, da pokrenem ponovo proizvodnju WB:smash:
Za pumpe i kilere mozete i sami da se snadjete, takodje coolant je nesto sto vam treba pogotovu ovaj koji mozete da prospete po ploci.

@demios mi je prva zrtva:)

Poslednja izmena:
Ma to risim cacka svoje masine :p...

Ma da, nece vise da ih drzi overklokovane, sutra je vec prognozirano otopljenje :D

Ovo hladno vreme nam je kupilo jos par nedelja da resimo sistem hladjenja.. masine rade pun gas.. momci sa btcwarp rade na tome da uvedu pps na server.. i ako sve opeglaju kako treba.. moze to da bude bas lepa prica.. :)

A sto se tice klokova..
5830, 5850, 5870 na 850/300
6850, 6870, 6950, 6970 na 900/800
7970 na 1150/1000

Napone ni na jednoj ne diram.. i to sve radi perfektno i savrseno.. i sto je najbitnije.. TO RADI STABILNO!

Nije realno da vrednost ovako brzo raste, nešto tu neće valjati. :d
Bitcoin je sad skoro duplo skuplji od grama zlata.

Nije realno da vrednost ovako brzo raste, nešto tu neće valjati. :d
Bitcoin je sad skoro duplo skuplji od grama zlata.

Strah te od ovog cike :D..

28hosxc.jpg

Tako ce da nam smrdi i kad bude otisao na 150$ :D

e da sam nasao neku online menjacnicu koja je mogla da skine sa visa debitne kartice lovu i pretvori u bitcoin sad bi od zarobljenih para zaradio bar 20% u medjuvremenu :)

btc bi vec davno bio preko $100 da ga mi mineri nismo prodavali tako jeftino. :)

Vodi se polemika da li je ovaj rast realan ili je u pitanju balon koji ce u jednom trenutku puci i vrednost ce naglo i mnogo pasti. Moje misljenje je ovakav tempo rasta posledica gomile dobrih vesti, predhodnih nedelja, u vezi btc koji je doveo do velikog priliva svezeg novca. Ako pocnu da stizu neke manje dobre vesti tek onda postoji sansa da se ovaj trend preokrene.
Obican mali rudar ima malo veze sa ovim osim sto sve vise treba da lopata za istu kolicinu btc. Ali dok to rast vrednosti i vise nego to pokriva on moze biti veoma zadovoljan. Ipak treba biti svestan da nista nije sigurno a posebno to da ce sve da se nastavi do u beskonacnost.
Rast diffa sigurno ne utice direktno na ovaj rast vrednosti. Sa druge strane rast vrednosti direktno povlaci diff tako sto se ljudima sve vise isplati da rudare i oni se ukljucuju i prosiruju kapacitete pokusavajuci da za sebe odlome sto vise od ograniceno raspolozive kolicine koja iznosi 3600 btc/day.

Bitcoin ne postoji da bi mineri pravili neku zaradu ili se bogatili vec zbog ljudi koji imaju neku korist od toga sto btc poseduju i koriste. Da nije tako btc nikome nebi trebao. Mineri su tu samo da im tu upotrebu omoguce i kao nadoknadu dobiju nesto kako bi imali interesa da isto nastave dalje.

Prilozi

• rect3002.png
    rect3002.png
    16.9 KB · Pregleda: 65
Moze li neko da kaze sta treba da uradim da ne bude zauzece na procesor toliko veliki,koliko ja znam trebalo bi biti 0%

Prilozi

• Screenshot - 28.03.jpg
    Screenshot - 28.03.jpg
    141.9 KB · Pregleda: 84
  • Screenshot - 28.0311.jpg
    Screenshot - 28.0311.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 70
Tacno tako kada BTC bude bio opste prihvacen (a ima sve izglede da postane defakto standard) mrezu ce da odrzavaju ovi "srecnici" sa ASIC uredjajima (koji nece moci naci drugu namenu za svoj hardver) a GPU rudari ce izmisljati nove kriptovalute koje ce da kopaju/razvijaju.

Vazno je samo da jedna od njih bude prihvacena i ima upotrebnu vrednost odnosno da moze da se zameni za papirni novac ili neku uslugu.

Ili skini poslednju verziju , mozes da iskljucis cpu affinity. I ne koristi cpu uopste. Bolje koristi diablo baca oko 80mhash vise

Skupio sam na 50btc-u 0,1 bitcoin. I sad hocu da vidim jel to sve radi (pare u ruci).

Kako sad da mi legnu pare na racun u banci, i da li je sugurno drzati vecu kolicinu coin-nova na 50btc-u ?

Hvala.

Imas uputstvo na prvoj strani u prvom postu ...

17YV2cgv2Zijy7nGPAkaofxCe7NUj1vB1S

Evo moje adrese, ko zeli moze tu da proba dal pare lezu. :d

A recite mi oko tih adresa sa mtgox-a, jel adresa uvek ista ili je svaki put drugačija? Recimo isplatio sam prvi put nešto da proverim i sad se skupilo btc na 50btc jel ih isplaćujem na istu adresu ili opet kopiram adresu iz mtgox-a tamo kao destination i ako je tako kako da obrišem staru da me ne bi bunila?

Ostaje ti ista adresa . Nista ne diras samo cepas PAYOUT ;)

Tacno tako kada BTC bude bio opste prihvacen (a ima sve izglede da postane defakto standard) mrezu ce da odrzavaju ovi "srecnici" sa ASIC uredjajima (koji nece moci naci drugu namenu za svoj hardver) a GPU rudari ce izmisljati nove kriptovalute koje ce da kopaju/razvijaju.

Vazno je samo da jedna od njih bude prihvacena i ima upotrebnu vrednost odnosno da moze da se zameni za papirni novac ili neku uslugu.

Ne može da postane standard jer ima ograničeni vek trajanja.

Može da bude prihvaćen, ovako ili onako, ali uz ovo gore ograničenje nikada neće moći da zameni zlatne poluge. :)

ASIC uređaji koji se sada pojavljuju će takođe, uz određene izmene (hardverske ili softverske ne znam), vrlo lako da pređu na drugu mrežu. Sada su podešeni da kopaju BTC, a kasnije ko zna. Možda naprave novi protokol samo za njih. Bitan je algoritam koji se izvršava na njihovim čipovima i vreme za koje se otkrivaju određeni blokovi. Svakako će neko ko bude ulagao u bilo koju virtuelnu valutu imati i ovu činjenicu na umu. ;)

Nazad
Vrh Dno