Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

50btc je jos u autu. I je se upisujem u Rudare , mada mi je to i profesija :D

Ma to je i ranije bilo, statistika ode u qurac, ali dosta se ljudi zali na sam rad sajta, kao i sanjenje isplate na MTGox, ne znam da li su to sredili.

50btc se raspada nesto :) Jos uvek radi na minut pa pukne konekcija

Posto sam se opredelio da uposlim racunar koji inace koristim, bio sam prinudjen da testiram razne softvere i mogucnosti. Imam dve karte u racunaru i obe kopaju. Ona koju koristim za svakodnevni rad mora da radi na malo vecem naponu da ne bi pucao drajver. Primaran program za kopanje mi je trenutno Diablo i utvrdio sam da mi on baca najvise mhasha. Kartice koje sam stavio u pc su Asus dc2 v2 i cuvena klokerka MSI :) Nisu povezane cf mostom i prakticno rade svaka za sebe sto mi je jako vazno, jer u uslovima kada mi je potrebna veca gpu snaga mogu da odvojim kartice. Jedna kopa a durga modelira. Za sada sam tu mogucnost jedino nasao u Guimineru, da samo jednu uposli za kopanje , a sa ovom drugom radim sta hocu . Testirao sam i BF3 , u AB napravio profile za kopanje i igranje. Razdvojio sam napone i klokove i sve radi savrseno. Jedna kopa a druga tera BF3 bez greske :D Eto ako neko nije znao , moze i tako.

Prilozi

• ScreenShot088.jpg
    ScreenShot088.jpg
    366.8 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
Ranije je moglo na 50btc da se kopa sa guiminerom kad se upise samo username, a od pre nekog vremena ne moze, mora da se kuca email adresa, da razjasnim onima kojima nije jasno :)

A meni je btcguild radio svo ovo vreme besprekorno, samo je pre neki dan imao pauzu nekih 30 min zbog ddos napada.

Citao sam malo temu (ne svih 285 strana) i hteo bih da probam malo. Pa sam mislio da za pocetak uzmem jednu amd kartu (do sad sam imao geforce).

Gledao sam malo cene i taj hash i cinimi se zanimljiva 6950 ili 7850.
Mozda neka treca ?
Koju mi vi savetujete ?

I mozda je malo bezveze pitanje, jel ima vajde ulaziti u ovo sada ?

Naravno da ima. 6950 je mozda malo zanimljivija varijanta ako te zanima i kopanje LTC-a ali za BTC ti preporucujem 7850 koja je sa 7950 najisplativija varijanta na duze staze.

@delevic, koj extender imas i koja grafika, ja bas imam suprotnu situaciju, grafika koju koristim za surf i ostalo tj. kao primarnu radi stabilnije na istim podesavanjima nego ova koja samo kopa, i vecito dok drndam komp sve radi ok kopaju bez pucanja, koliko ostavim komp malo duze da se ne koristi obavezno mi grafika na extenderu prestane sa radom

Ranije je moglo na 50btc da se kopa sa guiminerom kad se upise samo username, a od pre nekog vremena ne moze, mora da se kuca email adresa, da razjasnim onima kojima nije jasno :)

Ti kako pričaš ispašće kao da kopaš dve godine, a ne tek nešto više (ili manje) od mesec dana. :d

@delevic, koj extender imas i koja grafika, ja bas imam suprotnu situaciju, grafika koju koristim za surf i ostalo tj. kao primarnu radi stabilnije na istim podesavanjima nego ova koja samo kopa, i vecito dok drndam komp sve radi ok kopaju bez pucanja, koliko ostavim komp malo duze da se ne koristi obavezno mi grafika na extenderu prestane sa radom

Nemam extendere smao Rampage III :) Jel imas molex na ekstenderu ? Citao sam da kada je kombinacija PCIx1 na GPU , da je molex obavezan jer kao napajnje sa slota PCIx1 nije dovoljno u nekim situacijama pa radi nestabilno.

Poslednja izmena:
U kojim to situacijama? Kada gurate karte na 1.25V i 1300MHz? Tu mozda i zafali struje :)

Ja vidim da svi to nesto pricaju i svi se nesto plase extendera. Meni 3 7950 sa H61 plocom rade savrseno, sve tri su na extenderima bez molex-a. Ploca krs, 35e nova, sve grafike su na 1.15V i 1100MHz i 2x6pin svaka, rade kao sat. Toliko o tome koliko je obavezan molex. Nema ni naznaka da se kabl greje i sl.

Molex je potreban samo za one grafičke koje nemaju dodatni šestopinski ili osmopinski priključak. Mada ko još rudari sa takvim karticama :d

Jaka stvar onaj molex. Zapalice se extender a ona zicica u molexu ce da izdrzi vise struje? Kako da nece :d

imam extender sa molexom, napone nisam dirao, samo mi je cudno sto komp drndam po ceo dan od jutra do mraka i on ni da stucne, koliko ga ostavim preko noci desi se da mi jedna grafika ne radi ova na extenderu (ali ne desava se uvek).. imam H61 plocu, sad razmisljam da se ne desi da mi komp gasi taj slot ako se duze ne koristi?

Jel i dalje kupujete grafe ljudi :-devil-: sta da kazem dok traje ovaj sport dobro je.:p

6pxpwi.jpg

Pozzz...
Ulazim u ovu pricu, pa me zanima misljenje vas iskusnijih... Da li mi se vise isplati da kupim kartice 7970, ili kao sto mi neko rece da jurim 5850 ili 5870?
Koje kartice su uopste dale najbolje rezultate?

Samo napred sam ces najbolje da napravis racunicu svoju.
Samo jedna opaska grafickih kartica nema u Srbiji treutno. A ono sto se pojavi na oglasu polovno se prodaje za vise nego sto vredi i sto je najgore ode za 5min.

Nisam procitao svih 286 strana ;) mozda je i bilo vec negde receno, koji pool-ovi vaze za najstabilnije i na kojima je najbolje rudariti? Vidim da se provlaci pool.50btc.com , ima li jos neki a da ga vecina vas koristi i da je ujedno zadovoljna? Unapred hvala.

Poslednja izmena:
Ima ko li visak ekstendera 1x na 16x PCIe, a jos i da je u Beogradu. Trebalo bi mi komada 2.

Ajde, kolege rudari!:D

Podjednaka je nestasica extendera koliko i karti :D

Jel primecujete kako pada snaga polako?

Poslednja izmena:
Na BTC Guildu je snaga pala sa oko 21,000 GHash na sadasnjih 18,800... Gde li odose 2,200 GHasha? :)

Ma to risim cacka svoje masine :p...

Idu na LTC, očekuje se skok LTC - a! Ima špekulacija o tome na btc-e chat-u non-stop a i po nekim forumima se piše da je sada idealno vreme za kupovinu LTC - a.

nemojte sad LTC... tek sto sam kupio BTC :D

Salim se, ali podseca na scenu iz SouthPark-a kad Kajl stalno ima igracku koja je juce bila cool :)

Ma prica se tu svasta ali mislim da od toga nema apsolutno nista. Da stvar bude jos zanimljivija ne vidim uopste da neko kupuje ltc. Cena mu je poprilicno niska. Mislim da se tu samo pravi hajp, nista vise. Da je to neka iole realna prica krenuli bi ljudi da kupuju ltc i cena bi skocila za jako kratko vreme.
Takodje ne primecujem da je snaga na ltc-u skocila nesto drasticno ali na btc-u solidno pada. Obicno kada skoci diff na jednoj valuti odmah ljudi prelete pa kopaju drugu. Sada toga nije ni bilo u tolikoj meri. Jesu ljudi kopali malo vise ltc i zato ce sada i diff da skoci tamo. Posle toga opet ocekujte da pretrce svi na btc. Jasno mi je kako ovo funkcionise ali mi nije jasno odakle takva spekulacija da ce ltc da ode u nebesa?

Poslednja izmena:
ona cena od 0.75 je bila extra, sad tapka u mestu na 0.55, nego jel razmisljao neko od vas kako cemo leti da hladimo grafe, da li moze ona pumpica od akvarijuma da se koristi?

Vrh Dno