Šta je novo?

Biser iz servisa!

@dark:

:) pa to i sad govorim ali to nema nikakve veze sa ovim sto sam pisao. Ti "neuki" cijim se biserima smejemo nisu ovde na forumu i ne prave se pametni ;) zato nisu krivi. To je sve.

sve strucnjak do strucnjaka a drzava nam u GGGG.... do guse. :)))

Gx-ma ok.razumem te....mada i mi na ovom forumu-heh..samo covek koji misli da nije sveznajucu spreman je da nauci nesto novo(ja znam da nista neznam)...ja svakog dana nesto novo skapiram..racunari davno nisu BASIC,6510cpu,64kb :).
sve strucnjak do strucnjaka a drzava nam u GGGG.... do guse. ))
Sto se tice strucnjaka u drzavi:testirali su ******* u ministarstvu trgovine gprs module(oni ih u zakonu nazvali terminalima-kakvi krelci),sa otkljucanm gsm karticama.Gprs modul je svakog dana proveravao vreme u sebi a potom isao na internet kako bi proverio dali je bila letnja ravnodnevnica(>>>???).Ok.Ajd neka bude...Oni su dali licencu za taj modul i prodali ga ljudima.....ali sa zakljucanim gsm karticama,koje nisu dozvoljavala izlazak na internet.Sta se desava:modul proveri svoje vreme,potom ide na net,ne uspe u tome,pa potom proveri dali je odradio posao i tu se "zbuni" pa se resetuje...rezultat:cesto resetovanje operacija na comtrade fiskalnim kasama,na nekim nije bilo moguce poslati podatke u terminal uprave prihoda i sl.Ono sto je *****ski u svemu:nije bilo potrebe da ide na internet jer uredjaj sam znam da promeni vreme u odnosu na letnju ravnodnevnicu.Neko to samo nije znao nego je u modulu programirao instrukciju da to chini ...a plus ono sa zakljucanim gsm karticama je biser...Tako da su ljudi morali da preprogramiraju,module kako se gluposti nebi desavale.Josh drzava posalje trzisnu inspekciju da proveri zasto se kasni sa isporukama i odmah da se posalje izvestaj u ministarstvo...pa ljudi koji treba da isporucuju module se ubishe od posla i flashovanja ..kad da stignu sve da isporuche....hahaha..e licemerje..a drzava ode u PM..izem ti strucnjake...: D

Hej, svako ko se bar malo razume u racunare, dolazi u priliku da mu ljudi traze savet i pomoc. Skapirao sam da sto sam vise naucio, tokom vremena, ljudi me pitaju sve vece gluposti i kada malo razmislim, ko zna sta sam ja nekoga pitao pre 10+ (ma nebitno koliko) godina...

Svako od nas ima svoje pacijente. Ja imam odredjen broj SMS i mail poruka koje cuvam za uspomenu :d, naravno, poruke necu kaciti ovde, jer su mi ljudi ipak ukazali neko poverenje (a i posteno su platili :d ).

Sto se srafova tice, ja ih uvek ostavljam u grupicama (naravno, ne pisem sta gde ide :)) i ako na radnom stolu nemam vise od 2 "pacijenta", srafovi obicno budu vraceni na svoja mesta. Stvar navike.

E... tako sam i ja pre nekoliko dana redjao na A3 papir klipove, radilice i ventile...... medjutim to mora tako, ali ovo :d :d :d :d :d

Aman bre smarachi, ovo nije thread o AV programima. Imate takvih gomilu na forumu, dajte da se malo smejemo...

Moja koleginica dolazi kod mene i kaze:"Sale, ubacila sam CD u komp i komp ne konta da je CD unutra, ja ponovo otvorim, nema CD-a, mora da ga je progutao.". Ja pochinjem da vrishtim od smeha, odem do tamo, otvorim CD, ono stvarno nema nichega unutra i pomislim istripovala se, verovatno je stavila negde disk i sada ne moze da ga nadje. Moram samo da napomenem da je u pitanju optichki uredjaj za notebook. Otvaram posle nekog vremena Iwill-a da promenim CPU i imam shta da vidim...(slika u prilogu)

22.jpg

Znachi, Marvin Gaye je zavrshio u unutrashnjosti kucishta, a ja sam se polomio od smeha i slikao...

ni meni nije najjasnije sta se ovde desilo ?!? Znaci devojka/zena je imala laptop i unjega ubacila CD van uredjaja, a sta je ovo na slici ? Desktop kuciste ? Vidim da je plocica sa CPU i memorijom od Laptopa...nije mi jasno :)

:zgran:

no comment

SFF racunar je u pitanju, koliko sam uspeo da zapazim.

A desilo se sledece: verovatno postoji mali 'luft' izmedju maske za 5.25" uredjaj i samog uredjaja koji je jedno mesto iznad ili ispod (pod pretpostavkom da ima mesta za 2 5.25" uredjaja na prednjoj masci)... i aj pogodite gde je CD otisao... ljudi se tripuju da su to oni slot-in mehanizmi kao kod CD-a za auto.

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
daj prekinite da se prepucavate bez veze !

Niko ovde ne kaze da je nko glup ili nije, jednostavno, necije neznanje iz oblasti je simpaticno i duhovito onima koji poseduju znanje iz te oblasti i to je to. Smejemo se situaciji, a ne coveku. Naravno da ne mogu svi sve znati, niko ovde nikoga nije ismevao, ismevana je situacija i nacin na koji joj se pristupa i ne vidim nista lose u tome.

gx-x je jedini shvatio poentu ovog treda. smatram da uvek i svuda ima mesta za malo smeha, zasta ne i ovde?

da se razumemo, nisam nikoga nazivao petardom, ubedjivao da treba da kupi 64-bitni monitor ili ismevao :d . hteo sam samo da ukazem na smesnu situaciju.

lighten up people ,)

EDIT: U pitanju je Iwill ZPCgx

608294qq.jpg

Poslednja izmena:
a c a je napisao(la):
Mozda ti ne znas da zamenis cetkice na anlaseru (...)

BTW, jel zna neko nekog auto elektricara, treba mi za cetkice za anlaser? :eyebrows:

aNLaser??

A prije nekih pola godine, dolazi kod mene tip da mu nesto zavrsim za mobilni, vidi comp i kaze "Aaaa, i ja imam strasan comp kuci". Onda kaze da ima "duplo kuciste" (posle 5 minuta sam provalio da misli valjda na neko maxi tower), da je "naravno pentium 4", a najjaci dio je da ne zna koja mu je graficka, ali je "neka Sony" :lol:
:d :d

neka gospodja: jel vi postavljate ove slicice u boji na telefone?
ja: da
neka gospodja: pa meni bi to trebalo, interesovala me cijena?
ja: a koji telefon imate?
neka gospodja: Nokiju 8210
ja: Aaaaa ima li ona kolor ekran? (kao, ne znam :D )
neka gospodja: Nema
ja: pa zasto ste onda zvali
neka gospodja: ja cisto da provjerim

Slicnih imam svakodnevno, evo me danas zvao lik da pita mogu li da mu posvijetlim kameru na MC60 u mraku, i iskreno sam mu preporucio da nabavi baterijsku lampu :p Nemam zivaca, iskreno...

Poslednja izmena:
Izleteo je cd van cd drive-a jer se rotirao pa je izleteo iz vodjica...ali kako je izleteo iz kucista cd drive-a nemam pojma.Jedino ako je polu otvoreni cd drive ili sl.mada ja takav jos nisam video.Zanimljiva situacija.

Ljudi ja moram nesto sa vama da podelim. To je sada glavna recenica kod mene na smeru... Imali smo danas vezbe iz "Osnova masinstva" i crtali smo u AutoCAD-u... Posle nekog vremena jedna rasna plavusa (koleginica) koja ima na sebi uvek 1-3kg pudera ili slicnog... pocinje da histerise....

"Profesore dodjite, ovo kod mene nesto nece !!!"
(on je kulira jer zna da je neka glupost u pitanju)
ona opet: "Pa profesore zasto necete da dodjete???!?!??!"
i na kraju ta strasna misao " PA PROFESORE KAKO DA UDJEM U TU DIMENZIJU?!??!?!"

hahahaha, da li mozete da zamislite koliko smo se smejali??? Profesor se takodje odvalio od smejanja... A riba je ustvari htela da pita kako da se prebaci u 3D pogled, SE isometric... strasno :D

Poslednja izmena:
Ha ha ha, secam se kada smo mi imali AutoCAD, bilo je jos gorih provala, samo su to nazalost bili ******, a ne rasne plavuse tako da i nije toliko smesno :d

Na FON-u ispred RC-a postoje dva kompa koje studenti koriste za prijavljivnaje ispita i sl. Jedna koleginica krenula da preda neki seminarski (word dokument), seti se da nije napisala broj indexa (ili tako nesto), sidje dole, do tih racunara, ubaci disketu i pokusava da pokrene disk A, ali on izbacuje neku glupu poruku. Sta se desava? Komp ima rupu za FDD na kucistu, ali unutra nema uredjaja!
Posto joj je bila frka da to preda, nadje nekoga u RC-u, objasni sta je problem, covek odsrafi kuciste, izvadi nekoliko disketa i pita "koja je vasa?" :d

Eh,kad vec pomenu FON. Radimo neki konzolni programcic i treba da se vratimo u WIN.Naravno asistent je rekao da kucamo exit.Koleginica pored mene se nesto vrpolji
i govori kako kod nje ne radi.Ja gledam i ne mogu da verujem.
Devojka je kucala EGZIT po naski :)

Hehe pa neznam necu nista da komentarisem,ali ni kad sam pocinjao da radim sa racunarima nisam pravio takve greske ali...mozda ljudi oce nesto da nauce pa namerno naparve da bude tako "smesno" da bi ih iskusni ljudi ispravili..."mozda"...

vectorman je napisao(la):
E zbog ovakvih je posao sa hardverom postao takav kakav jeste, a ljudi generalno stekli nepoverenje u sve prodavce hardvera.

A ti, audiofreakče:

Kako znaš? :d

Zato sto znam kako izgleda virus u heksadecimalnom kodu :d

Sto se tice servisa, ja veci šusteraj nisam video nego juče kad mi je čovek doneo mašinu sklopljenu u firmi. Cena je bila 170,000 din (19"TFT, 2GB ram 2x 200GB HDD, 3.2GHz proc, 6600GT, Chieftec DX, itd). Flopi se drzao na jednom šrafu, a HDD-ovi na po dva. Ali ne lezi vraže ta dva su bila pogrešna, sa milimetarskim navojem umesto inčevskim pa su diskovi lepo visili i klimatali se. Kablovi su upali u kuler od procesora, a jedna žabica od kulera nije kliknula. Užas... kako neko može tako hladnokrvno da fušari kada sklapa tako skupu mašinu to mi nikada neće biti jasno?!?

Poslednja izmena:
AF a sta mislis kako li tek skloapaju one "budzet" konfiguracije,kad su tako ofuserisali navedenu?To mora da je tuga i otvoriti... :crash:

samo treba postaviti pitanje za koliko para mesecno ti ljudi sklapaju te masine i sve ce vam biti jasno
ni ja ne bih bolje radio da mi gazda placa celih 150e i + sam neprijavljen

ivanbo2003 je napisao(la):
AF a sta mislis kako li tek skloapaju one "budzet" konfiguracije,kad su tako ofuserisali navedenu?To mora da je tuga i otvoriti... :crash:

Aaa, ne to se sklapa pazljivije jer su to kako da kazem, "osetljive" komponente (citaj: sklone crkavanju) :d

Sto se tice AV i FW samo ukratko:

1. Kad se pojavi novi virus, dok ne izadju nove definicije i dok oni sami ne skinu update, ljudi koji imaju AV su podjednako nezasticeni kao i ja. Uzgred, ja sam u prednosti jer sam uvek oprezan, a oni su opusteni jer imaju AV pa otvaraju sta stignu.

2. FW nisam rekao da ne treba koristiti. Ja imam HW FW na ruteru. Pre toga sam koristio Windows XP FW i bio mi je dovoljan pod uslovom da je XP pokrpljen.

Poslednja izmena:
Filo je napisao(la):
samo treba postaviti pitanje za koliko para mesecno ti ljudi sklapaju te masine i sve ce vam biti jasno

Po meni bi bilo postenije odbiti da radis za te pare nego fusariti zato sto te malo placaju. Da recimo radnici u Chickeniti fushare kad spremaju hranu mi bi se svi otrovali 100x do sada ali oni rade korektno iako imaju 12,000 din platu.

mislis da rade kako treba?
ipak je bolje da ne saznajemo kako rade ljudi u prodavnicama/fabrikama hrane/pica

ja juce u jednoj radnji kod nas u PG, oce gospodja da uzme sinu konfu sincicu za igranje, i vec cujem prodavca kako je maze ("Da, gospodjo, ove zadnje dvije konfiguracije, te od 600e, su bash extremne konfiguracije" i slicno), a na pitanje koja je razlika izmedju Intela i AMD-a tip kaze da je jedno americka, a drugo njemacka firma :D Nisam mogao da odolim, nego sam sacekao da gospodja izadje, i pitao ga da i meni pojasni tu "razliku". Jos se tip postavi prema meni kao pravom papanu, kaze mi da se bolje informishem (a prodavac br. 2 jos pocne da prica "Pa da, AMD nije njemacki, on je iz Malezije"). Sva sreca pa danasnji telefoni imaju web browsere, pokrio se ushima kad sam mu pokazao adresu sa www.amd.com
Ili drugi lik, koji je kao primjer poredjenja dobrog sa loshim uzeo Sony vs. Aiwa, ne znajuci da je Aiwa Sonijev brend (opet, hvala internetu i www.aiwa.com).

Meni licno su mnogo jace takve izvale prodavaca (kojima je to posao), nego kupaca.

joriq je napisao(la):
ja juce u jednoj radnji kod nas u PG, oce gospodja da uzme sinu konfu sincicu za igranje, i vec cujem prodavca kako je maze ("Da, gospodjo, ove zadnje dvije konfiguracije, te od 600e, su bash extremne konfiguracije" i slicno), a na pitanje koja je razlika izmedju Intela i AMD-a tip kaze da je jedno americka, a drugo njemacka firma :D Nisam mogao da odolim, nego sam sacekao da gospodja izadje, i pitao ga da i meni pojasni tu "razliku". Jos se tip postavi prema meni kao pravom papanu, kaze mi da se bolje informishem (a prodavac br. 2 jos pocne da prica "Pa da, AMD nije njemacki, on je iz Malezije"). Sva sreca pa danasnji telefoni imaju web browsere, pokrio se ushima kad sam mu pokazao adresu sa www.amd.com
Ili drugi lik, koji je kao primjer poredjenja dobrog sa loshim uzeo Sony vs. Aiwa, ne znajuci da je Aiwa Sonijev brend (opet, hvala internetu i www.aiwa.com).

Meni licno su mnogo jace takve izvale prodavaca (kojima je to posao), nego kupaca.

Svaka ti čast kada imaš živaca. Toliko takvih "servisera" ima da bi mogao danonoćno da radiš (da ih suzbijaš, kako kažu :d) 5 godina i ne bi im smanjo broj...

apropo ovoga i slicnih odvala kad me taksista vozi i pokazuje na taksimer i govori mi kako su to smesne pare kako on jedva pokriva svoje troskove i sta-ti-ja-jos-znam e pa ovako : ko te j**e !! sto se bavis tim poslom ako ti ne odgovara !!!!! ako se necime bavis bilo to servisiranje racunara, raketa ili pranje podova, ako si pristao da to radis onda ga i RADI dosta mi je tih koji se nesto izdr**vaju na nama (korisnicima, kupcima itd...) kao eto "ne placaju me dovoljno" aman covece DAJ OTKAZ !!! NIKO TI NIJE DRZAO PISTOLJ NA GLAVI DA SE PRIJAVLJUJES ZA TAJ POSAO il' ga radi lepo il' nemoj ... uff :whip:

ocigledno imas neki problem
i zasto galamis? osecas se prozvanim?

covjek je u pravu! ***, i meni dopizdi kad npr. podjem u nasu biblioteku (a idem svaki dan, da uchim), a ono nikog na portirnici (a oni izdaju brojeve za citaonicu), nikog na odjeljenju za odrasle, nikog u citaonici, svi se nabiju u odjeljenje za djecu i kafenishu (+ sto imaju radno vrijeme samo po 6 sati u 2 smjene, a bar i to, nego umjesto u 20h, vec u 19.15 nas zamole da izadjemo, jer "imaju autobus u 7 i po" :wall: , pa dodaj na to i zvanicnu pauzu od pola sata, koja naravno traje bar sat, te pauze kad moraju da izadju da jedu); da bi ucio, treba da ostavis licnu za broj u citaonici, neki drugi licni dokument (uglavnom vozacka) za knjigu (ako je lektira ili jedini primjerak, sto je 90% onoga sto meni treba) i clansku u citaonici, pa ako me pandur zaustavi na ulici da me legitimishe, ja treba da nosim pasosh sa sobom??? O vozenju auta i ne razmisljam dok sam u citaoni :p
Ali, sve to ih ne sprecava da nama grinjaju ako probijemo 5 minuta termin za comp, (ne smijes cak ni da kasnis! :mad: ), ako pricamo u hodniku duze od 30 sec ili unesemo hranu ili pitje. Pozivaju se na pravilnik biblioteke, a odmh pored njega stoji pravilnik za radnike, gdje npr. pishe da moraju da postuju radno vrijeme, da ne napustaju radno mjesto i nose "name tag" sa oznakama biblioteke, itd.

Naravno, za sve svoje otaljavanje je razlog "a nama mala plata". Tu me 1 moj ex profesor naucio: bez obzira koliko te placaju (prevodjenje u ovom konkretnom slucaju), trudi se da svoj posao maximalno korektno odradish ili ga ne radi uopshte". A ove ljencuge ce uvijek naci razlog da otaljavaju posao (vrucina/hladnoca/vece plate bibliotekarima u Kuvajtu/mladost/starost/prevoz/bolest/(...) ). :mad: :mad:

@Superstarr: pa i nemam zivaca uglavnom, ove volim da klepnem po ushima, jer se prave velike pametnice kad god udjem (tipa, trazis mu Corsair memoriju, a on ima PQI i Kingston Value, koji je krsh u zadnje vrijeme, a Corsair po istoj cijeni u cjenovniku, al ga "trenutno nema" vec 2 mjeseca, i kaze ti "Znas sta, ja radim sa kompjuterima evo 10 godina, i ja da ti kazem, sve ti je to isto!"). Al popizdim od ljudi koji me zovu za software za telefone (radim samo sa Symbian telefonima), pa mi dodju "A moze li to na moju Nokiju/Samsung/Siemens?" Na pitanje koji je model tacno, odgovor redovno bude tipa "A pa ova najnovija" ili "Ada znas, ona mala siva" ili "Nokia TIM / Samsung Orange" :smash: Najjaci je jedan koji je imao "najnoviji Siemens", i na kraju mi donese Samsung, uz izjavu "Ada, Simens, Samsung, isti djavo". Slicno i za memorijske kartice, uglavnom traze "one male" :D

Ljudi, dajte mi malo :bottle: , poludjeh! :lupko:

Vrh Dno