Šta je novo?

Biser iz servisa!

n_131 je napisao(la):
Prodajem plocu i procesor pre par godina liku koji je kao neki serviser i sklapa konfu drugaru, otisao je Duron650 i Chaintec 7aja2. Kaze mi taj serviser oce da mu kupi samo to pa posle polako i sve ostalo... Posle jedno godinu dana zove me opet isti serviser i trazi mi procesor za onu plocu koju sam mu prodao, ono sto stoji ternutno tu (duron) mu ja definisem kao plasticni stitnik za rupice i uzimam jos koji dinar za drugi procesor i prisvajam ponovo plasticni stitinik. Ovce su za sisanje.

n_131 je napisao(la):
A na zivce mi strasno idu ljudi koji nemaju pojma sta rade a misle da sve znaju kao sto sam napisao u prethodnom postu...

Ja iz tvog posta nisam skontao da taj tip "sve zna" a, ustvari nema pojma... ;)
Inace to sto si uradio nije uopste lepo. Pitam se sta bi bilo da taj koga si zeznuo, ustvari nesto zna, i da je provalio sta si hteo da uradis??? :D Dzaba sva tvoja usluga i ljubaznost koju si nam opisao, jer jedan ovakav potez ako cuje neko od tvojih klijenata, izgubices ih sve... kapiras?? Zasto mu nisi lepo objasnio kao i svima drugima? ;)

Pa obicno objasnim o cemu se tu radi...Al draze mi je kad me covek lepo pita,pa ima da mu i crtam samo kako bi skapirao. Ali eto poceo sam onako iz zezanja sa ovim likom a on se primio i zavrsilo se kako se zavrsilo. U ostalom kasnije sam tom istom liku prodao jos dosta stvari koje je on onda preprodavao dalje i zadrzavao... Nikada mi nije spomenuo nista u vezi s tim procesorom, da li zato sto jos uvek nije skapirao ili ga je bilo sramota sto ne zna nemam pojma... Taj duron je na kraju zavrsio kod jedne drugarice, naravno bez novcane nadoknade, kojoj je pregoreo procesor jer je joj je jos jedan "strucnjak" nakrivo montirao kuler posle ciscenja kompa... Mislim ima nas raznih, ali bez obzira na sve trudim se da ispadnem fer prema svojim kupcima... Koliko sam poslova zavrsio na preporuku ni sam ne znam...

Да, али није важно колико људи си помогао, већ колико си зезнуо.

Помози човеку "зилион" пута, зезни га једном, и он ће те мрзети због тог једног пута.

Шта мислиш шта онај мајстор мисли о теби ако је скапирао шта се десило?

ma dobro, mislim da je covjek skapirao, odosmo totalno u off!!

joriq je napisao(la):
ma dobro, mislim da je covjek skapirao, odosmo totalno u off!!

Amin!

p.s. kakav je to serviser koji ne ume da prepozna procesor?

to je tacno pomozi zilimo puta , ne pomozi jednom i uzima ti se za zlo.Sto i nije ok

Ma dajte ljudi, budite malo toleranti. Desava se i najboljima.
OVO NIJE IRONICNO!!!

Nije to pomozi zilion puta i ne pomozi neki drugi put. To je pomozi vise puta i svesno *****i sledeci put. Sto nikako nije u redu. I zavrsavajte sa tim vise.

u pravu si maxXX, za *****i se slazem da nije u redu.pozdrav

Juce mi se zali mladji burazer da nije mogao da ubedi drugare da virus nije u stanju da pojede memoriju. Njegov drugar je imao problema sa kompjuterom pa ga je odneo u servis.Kada se vratio po njega oni su mu lepo rekli da mu je virus pojeo memoriju (512mb kingstone) i da su morali da mu stave novu (256mb neki noname). Najaci argument u raspravi je bio, "pa valjda taj serviser zna bolje od tebe". Jedva cekam da cujem danas sta je bilo dalje jer sa tom novom memorijom nije mogao da instalira windows jer su krenuli da mu iskacu plavi ekrani i da pisti ploca. Mozda se infekcija polako siri! :) :)

***, i nas profesor iz srednje je, kad nam je predavao lekciju o virusima, rekao da oni mogu cak i u racunare da se zavuku :D

tolpa je napisao(la):
Juce mi se zali mladji burazer da nije mogao da ubedi drugare da virus nije u stanju da pojede memoriju. Njegov drugar je imao problema sa kompjuterom pa ga je odneo u servis.Kada se vratio po njega oni su mu lepo rekli da mu je virus pojeo memoriju (512mb kingstone) i da su morali da mu stave novu (256mb neki noname). Najaci argument u raspravi je bio, "pa valjda taj serviser zna bolje od tebe". Jedva cekam da cujem danas sta je bilo dalje jer sa tom novom memorijom nije mogao da instalira windows jer su krenuli da mu iskacu plavi ekrani i da pisti ploca. Mozda se infekcija polako siri! :) :)
jel mozes, cisto zbog sledecih generacija bench posetilaca, da kazes kako se zove taj "servis"?

Meni je pre nekih dva-tri meseca neki nazovi serviser prodavao neku priču kako postoji Radeon 9650 za PC, ja mu kažem misliš 9550, a on da postoji i taj a ima i 9650. Napomena R9650 postoji samo za Apple.

Poslednja izmena:
Можда је мислио на 9560, илити NV6600 (ако се не варам ), односно мало се збунио...

Мислим 56 и 65 се лако замене, а бог те пита колико дванаесточасовних смена је одрадио тог дана :d :d :d

Evo i mene da napisem svoju pricu!
Radi se o sledecem.Udjem sa bratom u neki servis racunara i trazimo usb kabl za mobilni.Rec je o s.e k 500i.Inace drze takve kablove za telefone.I kazemo da nam trebataj,i taj kabl za telefon,cak ga i vidimo u izlogu prodavnice.Te gazda tog servisa poce pricu kako nam netreba usb kabl za razgovor sa inostranstvom(niko od nas dvojice nije tako nesto spomenuo)i saslusamo coveka lepo i kulturno,te nam kaze kako treba da uplatimo u nekoj banci nekih 30e(poseban kredit za razgovor sa inostranstvom)takodje i mobilni mora tako nesto da podrzava.i nastavi covek da prica.Jedva sam se suzdrazao da nepocnem da se smejem!i jednostavno prekinem coveka i kazem da mi treba ovo(pokazem sta je to),a on mi kaze da to nije za telefon nego za stampac.ima i instalacioni disk i kusb kabl.Odluci moj brat da kupi.dodjemo kuci ubacimo disk,a na disku ima nekih 15-ak modela telefona za koje je taj usb.i naravno tu se nalazi i k500i i evo vec nekih 4 meseca koristi moj brat za ubacivanje slika i ostalih gluposti.Kasnije kad smo izasli brat kaze o cemu je pricao ovaj cova.reko nemam pojma.nista ga nisam razumeo.A,da sve je izaslo oko 80e da treba da platimo za taj razgovor sa inostranstvo.izasao sam skroz zbunjen.Udjes da kupis obican kabl,a izadjes sav 0.....
Mislim sta reci!

Ljudi, pa gde nalazite takve servise.

tolpa, napisi stvarno o kom se servisu radi.
Ovo je totalno ludilo :D :D

Evo sta se mojoj tetki desilo pre par dana. Usla zena u neku radnju da vidi sta imaju od 19TFT monitora, prodavac valjda skontao da se ne razume u kompjutere ali je ko zna zasto odmah proglasio da je priglupa i pocne on pricu:"Vidite mi imamo ovaj ViewSonic monitor, to vam je nesto potpuno novo najsavremenije, to je buducnost, oni Samsung, LG Philips i drugi to je sada sve prevazidjeno i zastarelo, to je nista, ovo je nesto najbolje nema ni jedne tackice na ekranu, slika je ostra, ravan ekran... Ona ga lepo saslusala, izasla napolje i sad ih svima "hvali" kako musterije smatraju za retade, a on verovatno sav srecan kako je svasta napricao zeni, ko pravi trgovac.

Meni je bilo simpatično kada sam sa ortakom otišao do servisa. Ortak imao neki Teac DVD čitač koji je počeo da brljavi pri čitanju DVD-ova. Poneo on sa sobom jedan DVD sa gomilom programa, za demonstraciju (ne)funkcijonalnosti uređaja.
Oni u servisu prvo isprobali doneti DVD disk u svom čitaču, kada su videli da sve normalno funkcijoniše prikačili ortakov čitač i krenuli da isprobavaju. Čitač prepozna disk, krenu da kopiraju par fajlova na hard i Windows prijavi grešku kako ne može da čita sa odredišta. Ajde oni da probaju da instaliraju neke programe pokretanjem instalacije direktno sa samog diska. I usred instalacije poiskače gomila poruka o CRC greškama. Serviser kaže u fazonu, dobro prihvatamo reklamaciju, samo za zamenu ćete morati da sačekate dok ne dobijemo novi. Uzima on da zavede uređaj i kvar i premišlja se šta da napiše, na kraju zove iskusnijeg kolegu i pokazujući mu poruke o grešci pri instalaciji pita šta da piše. A "iskusniji" kolega odgovara: "Pa kako šta, piši ima CRC grešku". :)

A sad sam se setio odvala koje sam doživeo kada sam bio ko druga koji je serviser. Sedimo nas dvojica pričamo, on nešto kucka po cenovniku, kad odjednom baba ulazi i ladno pita sine jel imate vi delove za prekrupač? :D
Drugi put slična situacija, ulazi ciga u prodavnicu i pita jel prodajete televizore.
drugar: Ne
ciga: a šta je ovo?
drugar: monitor za računar.
ciga: a jel vata pink? :d
Donose neki ljudi računar i pitaju da li može da se popravi. Pita drug, a šta mu je.
mušterija: pad sistema
drugar pokuša da ga upali neće ne reaguje, pa pita čoveka /prethodno primetivši ulubljenje na kućištu/ Šta je ovo?
mušterija: pa to je od pada sistema.
drugar: Ha???
mušterija: pa nije ni čudo da se ulubio kako je pao sa stola. :p :crash: :d

Poslednja izmena:
Meni je pre nepuna tri dana u servis dosao covek sa "padom sistema". Kad je krenuo kod nas u servis prvobitni problem je bio neispravan modem i dogovorio se sa serviserima da mu ga provere i nameste mu lepo konekciju.
Prvobitna akcija koja bi ga najverovatnije izasla ne vise od 10 evra - je zamenjena padom niz stepeniste istog racunara i saniranjem "povreda" prvo kod autolimara :d a onda i dijagnostikom da mu je otisao modem, hdd i optika od udarca. Sve ostalo je na "srecu" radilo.
Eh, na neke ljude Marfi bas voli da obrati paznju :) :D

jednom dolaze mama i sin, da kupe komp, jel.
Pošto nemaju pojma šta im treba, pitam ih čemu će služiti, za igranje, posao...
Taman mali da kaže: za igra...mama uleti: Za školu, naravno ! :D
Pošto im je količina novca, naravno bila ograničena, kupe oni totalno ok komp, slabija graficka, ali ok...komp je za šskolu...jel...
Prošlo neko vreme, mamica uleće kao vepar: Šta ste mi ovo prodali, sin mi kaže da je crkla grafička. Ok, testiram ja to, grafa radi.
nakon par sati se javlja sinčić...e...znaš, grafa je ok, al ne rade nove igre na njoj, pa ja reko' da je crkla... :d
Naravno, stavim bolju grafu, ne naplatim mu full cenu i svi sretni.
Naravno...ja posebno, nema mamice... :-devil-:

da ne imenujem prodavnicu - u 29. novembra je
u izlogu stoji MSI VOX USB2.0 TV BOX
ja udjem i pitam posto je usb tv tuner
e onda krece ubedjivanje da to sto sam video nije usb tv tuner vec wireless kartica!!??
posle 1,4min prodavceve price sam izasao napolje i vise ne zalazim u taj kraj

ma seljaci,pustite ih.joj sta sam radio likovima iz perun kompjutera,pa pomero sam ih ko nikoga

tolpa je napisao(la):
To znaci da u servisima ne rade ljudi koji imaju sertifikat. A shefovi servisa ne znaju ni srafciger da drze, a pri tom im je IQ <90 :d Ipak, gazde takve ljude mogu da placaju dovoljno da mogu da od plate kupe pola kile bureka i jogurt :D Pa sad, ako nesto zayebu, odbije im se od bureka :smash: ,ali oni to ipak nadoknade kroz ovakve sitne prevare. :type:
Eto to ti je slika i prilika nasih komp. firmica...., a bogami i firmetina ;)
Sve u svemu ponuda izgleda uglavnom ovako:
- (ne)kvalitet, citaj fuseraj
- (ne)profesionalizam
- isporucivanje poluzavrsenih i neadekvatno testiranih masina
- ugradnja onoga sto nije napisano u ponudi-profakturi (uvek losijih/jeftinijih komponenti), bez znanja kupca i bez naknadne izmene fakture-racuna :d
Ipak, necu da gresim dusu, ima nekolicina trgovaca i firmi koje rade valjano i posteno svoj posao.

Poslednja izmena:
Ipak, necu da gresim dusu, ima nekolicina trgovaca i firmi koje rade valjano i posteno svoj posao.

Gde su? :)

Juce je lik pokusao da mi uz sempron 2800+ proda i "najnoviju" MSI K8T maticnu (VIA chipset) koju kasnije mogu da nadogradim na Pentium 5 :>

Danasnja fotka:

servis1.jpg

He, he e ovo je stvarno biser :D

Jao! Ovo boli :D
Koji su bili simptomi? :)

cek da provjerim moje (oskudno) znanje: ovo je napajanje za floppy natakareno na zvuchnu, ili?

joriq je napisao(la):
cek da provjerim moje (oskudno) znanje: ovo je napajanje za floppy natakareno na zvuchnu, ili?

Da, a simptomi su bili verovatno da mu dopire neki čudan zvuk iz flopy-ja. :d

Nazad
Vrh Dno