Sto se tice strucnjaka u drzavi:testirali su ******* u ministarstvu trgovine gprs module(oni ih u zakonu nazvali terminalima-kakvi krelci),sa otkljucanm gsm karticama.Gprs modul je svakog dana proveravao vreme u sebi a potom isao na internet kako bi proverio dali je bila letnja ravnodnevnica(>>>???).Ok.Ajd neka bude...Oni su dali licencu za taj modul i prodali ga ljudima.....ali sa zakljucanim gsm karticama,koje nisu dozvoljavala izlazak na internet.Sta se desava:modul proveri svoje vreme,potom ide na net,ne uspe u tome,pa potom proveri dali je odradio posao i tu se "zbuni" pa se resetuje...rezultat:cesto resetovanje operacija na comtrade fiskalnim kasama,na nekim nije bilo moguce poslati podatke u terminal uprave prihoda i sl.Ono sto je *****ski u svemu:nije bilo potrebe da ide na internet jer uredjaj sam znam da promeni vreme u odnosu na letnju ravnodnevnicu.Neko to samo nije znao nego je u modulu programirao instrukciju da to chini ...a plus ono sa zakljucanim gsm karticama je biser...Tako da su ljudi morali da preprogramiraju,module kako se gluposti nebi desavale.Josh drzava posalje trzisnu inspekciju da proveri zasto se kasni sa isporukama i odmah da se posalje izvestaj u ministarstvo...pa ljudi koji treba da isporucuju module se ubishe od posla i flashovanja ..kad da stignu sve da isporuche....hahaha..e licemerje..a drzava ode u PM..izem ti strucnjake...: Dsve strucnjak do strucnjaka a drzava nam u GGGG.... do guse. ))
mitnick je napisao(la):Znachi, Marvin Gaye je zavrshio u unutrashnjosti kucishta
gx-x je napisao(la):daj prekinite da se prepucavate bez veze !
Niko ovde ne kaze da je nko glup ili nije, jednostavno, necije neznanje iz oblasti je simpaticno i duhovito onima koji poseduju znanje iz te oblasti i to je to. Smejemo se situaciji, a ne coveku. Naravno da ne mogu svi sve znati, niko ovde nikoga nije ismevao, ismevana je situacija i nacin na koji joj se pristupa i ne vidim nista lose u tome.
a c a je napisao(la):Mozda ti ne znas da zamenis cetkice na anlaseru (...)
BTW, jel zna neko nekog auto elektricara, treba mi za cetkice za anlaser? :eyebrows:
vectorman je napisao(la):E zbog ovakvih je posao sa hardverom postao takav kakav jeste, a ljudi generalno stekli nepoverenje u sve prodavce hardvera.
A ti, audiofreakče:
Kako znaš? :d
ivanbo2003 je napisao(la):AF a sta mislis kako li tek skloapaju one "budzet" konfiguracije,kad su tako ofuserisali navedenu?To mora da je tuga i otvoriti... :crash:
Filo je napisao(la):samo treba postaviti pitanje za koliko para mesecno ti ljudi sklapaju te masine i sve ce vam biti jasno
ni ja ne bih bolje radio da mi gazda placa celih 150e i + sam neprijavljen
joriq je napisao(la):ja juce u jednoj radnji kod nas u PG, oce gospodja da uzme sinu konfu sincicu za igranje, i vec cujem prodavca kako je maze ("Da, gospodjo, ove zadnje dvije konfiguracije, te od 600e, su bash extremne konfiguracije" i slicno), a na pitanje koja je razlika izmedju Intela i AMD-a tip kaze da je jedno americka, a drugo njemacka firmaNisam mogao da odolim, nego sam sacekao da gospodja izadje, i pitao ga da i meni pojasni tu "razliku". Jos se tip postavi prema meni kao pravom papanu, kaze mi da se bolje informishem (a prodavac br. 2 jos pocne da prica "Pa da, AMD nije njemacki, on je iz Malezije"). Sva sreca pa danasnji telefoni imaju web browsere, pokrio se ushima kad sam mu pokazao adresu sa www.amd.com
Ili drugi lik, koji je kao primjer poredjenja dobrog sa loshim uzeo Sony vs. Aiwa, ne znajuci da je Aiwa Sonijev brend (opet, hvala internetu i www.aiwa.com).
Meni licno su mnogo jace takve izvale prodavaca (kojima je to posao), nego kupaca.
ni ja ne bih bolje radio da mi gazda placa celih 150e i + sam neprijavljen
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari