Šta je novo?

Biser iz servisa!

da li je u pravu zavisi od perspektive
i oni drugi isto tako smatraju da su u pravu

hm, recimo da ovima iz biblioteke das platu 1000€, ali i istu slobodu da otaljavaju posao, mislis da bi radili predano i posveceno?? :d

Poslednja izmena:
Pa i ja tako s vremena na vreme kada naleti radim poneki servis, sklapam poneku masinu i slicno. Skapirao sam jednu stvar, sa ljudima koji se manje razumeju u kompjutere moras da pricas na njihovom nivou, kako sto se tice servisa tako i kod sklapanja. Pre nekog vremena sam prodao masinu coveku koji me je pitao izmedju ostalog na koje se dugme pali kompjuter, ali ja sam mu lepo objasnio, mnogo je ljudi koji ne znaju ali dogle god su spremni da nauce sve je ok, a najgori su oni koji misle da znaju a u stvari nemaju pojma.
Sada nesto smesno:
Prodajem plocu i procesor pre par godina liku koji je kao neki serviser i sklapa konfu drugaru, otisao je Duron650 i Chaintec 7aja2. Kaze mi taj serviser oce da mu kupi samo to pa posle polako i sve ostalo... Posle jedno godinu dana zove me opet isti serviser i trazi mi procesor za onu plocu koju sam mu prodao, ono sto stoji ternutno tu (duron) mu ja definisem kao plasticni stitnik za rupice i uzimam jos koji dinar za drugi procesor i prisvajam ponovo plasticni stitinik. Ovce su za sisanje.

Ово што си урадио баш и није било фино.

Знам, знам, овце су за шишање, али ипак мораш бити способан да се ујутро погледаш у огледало.

Ovako dok citam sta si uradio tom coveku momce n_131, jos me vise uverava kolko su se ljudi iskvarili.

Ne slazem da se da su ovce za shishanje. To sto ce mozda automehanicar da me odere za neku popravku, jer ja nemam veze oko kola, ne znaci da cu ja to ispraviti tako sto cu prvu sledecu budalu da osisam kad bude kupovao komp. Pa ako bi svi tako razmisjlali, ova planeta bi trebalo da promeni ime iz planeta Zemlja u planeta Pakao.
Neko rece gore da ljudi uopste nemaju poverenje u nase prodavce racunara.
Nije ni cudo, posle ovakvih izjava.

Skoro sam ovde preko foruma slucajno naisao na coveka iz Novog Sada koji ima neki kabl koji mi treba (nema nigde da se kupi a njemu ostao od stare ploce). Covek se iscimao, pri sledecem dolasku u Beograd mi doneo kabl, i nije jednostavno hteo nikakvu naknadu za njega, iako sam instistirao.
A ja sam skoro momku koga jedva poznajem dao na poklon 100% ispravnu tastaturu sa klikom(tastatura sa mikroprekidachima) koja vise nigde ne moze da se kupi. Decko u jednom krajnje neobaveznom razgovoru pomenu kako cezne za tim starim tastaturama, ali i on je svestan da ne mogu nigde da se nadju. Mislite da sam mu je naplatio?

Iako ovo nisu bile mozda vredne stvari, bitan je gest. Ja sam do sad imao bar 100 puta priliku da zaradim na likovima koji se foliraju da znaju sve i svasta a u stvari su duduci totalni! Sto rece Wulfgar, imas li ti ogledao u kuci?

n_131 je napisao(la):
Sada nesto smesno:
Prodajem plocu i procesor pre par godina liku koji je kao neki serviser i sklapa konfu drugaru, otisao je Duron650 i Chaintec 7aja2. Kaze mi taj serviser oce da mu kupi samo to pa posle polako i sve ostalo... Posle jedno godinu dana zove me opet isti serviser i trazi mi procesor za onu plocu koju sam mu prodao, ono sto stoji ternutno tu (duron) mu ja definisem kao plasticni stitnik za rupice i uzimam jos koji dinar za drugi procesor i prisvajam ponovo plasticni stitinik. Ovce su za sisanje.

Ovo nije smesno nego zalosno!
Zbog takvih kao sto si ti, posteni trgovci ispastaju a obicno kupci pamte samo negativna iskustva.
Iskreno bih voleo da tvoj kupac procita sta si napisao!

simpson H je napisao(la):
Ovo nije smesno nego zalosno!
Zbog takvih kao sto si ti, posteni trgovci ispastaju a obicno kupci pamte samo negativna iskustva.
Iskreno bih voleo da tvoj kupac procita sta si napisao!

word.

mene tako neko da namagarci, uh, pa ne bi se bas lepo proveo taj! Stvarno nisko!

n_131 je napisao(la):

A bezobrazni likovi za brisanje podova :)

Ja sam u sustini veoma postena osoba, stvarno. Ne mogu vise ni da se setim koliko sam puta ucinio usluge ljudima koji se ne razumeju u kompjutere. Uz svaki komp novi ili polovan koji sam prodao ljudima sam ostavljao broj moba koji je uvek dostupan i od mene su svi imali a i danas imaju tehnicku podrsku za bilo kakvu glupost koja im padne na pamet. Dodatno ne pamtim broj puta koji sam reinstalirao sistem bez ikakve nadoknade istima. Npr. pre ne znam koliko godina sam prodao komp jednom klincu, novu masinu, neki duron na 750 itd, do taj sada vec decko me i dan danas zove kada mu treba neka pomoc i ja pomazem, u medjuvrenu mu je cak i glas izmutirao da par puta nisam mogao da ga prepoznam.
Inace nikada ali nikada nisam odrao nekoga ko se ne razume u kompjutere i moze svako da pita sve moje klijente da li su zadovoljni uslugom i niko se nece zaliti... U kojoj firmi moze da se dobije takva usluga?
A na zivce mi strasno idu ljudi koji nemaju pojma sta rade a misle da sve znaju kao sto sam napisao u prethodnom postu... Ja ne znam sve i daleko od toga ali barem se trudim da naucim i pitam ljude koji znaju vise od mene, kakvih ima dosta na ovom forumu...To je ujedno bio i jedini slucaj... A i na ovaj forum sa dosao kako bih mogao da pomognem u resevanju problema ljudima koji imaju manje znanja ili iskustva od mene...
A koliko su puta mene pokusali da prevare posteni trgovci u Beogradskim firmama (i par puta i uspeli) o tome necu ni da pricam... A tek kako Jugodata vara ljude i poklanja im cokolade po celoj Srbiji, pa to treba da se otvori poseban thread samo za to...
@wulfgar gledam se u ogledalo i svidja mi se ono sto vidim...
@kUdtiHaEX pijem samo gorku kafu :)

Bio ovde neki lik koji se pohvalio da je maznuo neku komponentu u radnji (cca pre 7-8 meseci). Ne znam da l' je promenio nick ali ga nema više. Šta ti misliš n_131, što to?

Da,da,da sada sam jos i lopov... Nema sta lepo... NE KRADEM komponente... niti bilo sta drugo... A ovaj nick planiram da zadrzim... A taj covek se verovatno sada postideo toga sto je rekao pa je promenio nick. Moze biti bilo ko od nas.... Mislite o tome.... Mislim da sam se objasnio u postu na prosloj strani.... Stvarno nisam neki los momak.... Nadam se iskreno da me necete bojkotovati kada mi bude trebala pomoc...
E da sad mi pade na pamet, jedan od "postenih" kupaca kojem sam prodavao neki monitor mi je digo sa radnog stola (dok sam mu ja trazio extra dugacak AC kabl) nokiu 8210 mrtav ladan. Sreca pa sam imao post paid broj pa sam mogao opet isti da uzmem kako bi me moji verni kupci i dalje zvali...Ceo ovaj svet a posebno ova zemlja se ne zasnivaju bas na postenju...

joriq je napisao(la):
Slicnih imam svakodnevno, evo me danas zvao lik da pita mogu li da mu posvijetlim kameru na MC60 u mraku, i iskreno sam mu preporucio da nabavi baterijsku lampu :p Nemam zivaca, iskreno...
Zove me pre neki dan jedan poznanik i pita "jel možeš da mi staviš novu matičnu ploču?" (naravno, "podrazumeva se" da to treba da uradim besplatno).

Pitam ga šta će mu nova ploča, a on veli da mu je neki prijatelj, "ekspert za kompjutere", rekao da će mu kompjuter (PII) biti 3-4 puta jači ako zameni matičnu ploču sa PIV pločom. Kažem: "A jel ti rekao da sa novom matičnom pločom moraš da kupiš i novi CPU, novi kuler, novu memoriju i, najverovatnije, novo napajanje?"

Jok, kaže, nije mu rekao i krene da me ubeđuje kako je taj prijatelj ekspert i kako je rekao da treba samo ploča i počne da kukumavči "ih, bre, kakav si, pa zašto nećeš da mi zameniš matičnu ploču?!" Velim, ja to ne umem, a ti zovi tog prijatelja-eksperta neka on to uradi. Ne veruje mi, naravno, misli da neću jer sam namćor.

n_131 je napisao(la):
NE KRADEM komponente... niti bilo sta drugo...

A onome si digo procesor i jos prodao drugi. Kao kad je glup sto da ga ne pokradem.

n_131 je napisao(la):
Stvarno nisam neki los momak.... Nadam se iskreno da me necete bojkotovati kada mi bude trebala pomoc...

Da se ja pitam ja bih te zbog onog posta odmah banovao, pa trazi pomoc drugde.

Koliko ja pratim forum, ovde se nikad nije podržavalo "hvalisanje" usera tipa: al' sam z***bo ovcu, biće džempera... Možda će neko to i podržati ali sveukupno gledano kreiranje načina razmišljanja treba da bude pozitivno i o tome se donekle vodilo računa na stranicama bencha jer mnogo mladih čita ovaj forum.

Sto ja volim tako postene prodavce :) koji kupce dele na znalce i neznalice.
Sto meni, ili nekom meni poznatom neko ne proda takav "poklopac za rupice"?

Muku bi muchio dok ga ne proguta !

Poslednja izmena:
Originally Posted by n_131
NE KRADEM komponente... niti bilo sta drugo...

A onaj poklopac za rupice nije kradja?!?!?! Sto se mene tice, ti si zasluzio ban.

Nista ne kapiram ovaj thread... :(

Pa dobro ovaj thread se malo sveo na pljuvanje po meni... Moja greska... A mislim da memberi ne mogu jos ovek da banuju sa Bench-a jel da?
Ako neki moderator vidi ovo sve i resi da me banuje, slobodno... Necu se vise prijavljivati i svi ce biti uskraceni da cuju moje dragoceno misljenje :)
Samo da kazem jos da bi mozda bilo interesantno da se postavi thread tipa da li ste ikada nekoga prevarili za neku komponentu ili slicno, i naravno da bude anoniman, a onda kad bi svi bili iskreni mislim da znam kako bi izgledali rezultati...
Moja je greska sto sam prevario tog servisera ali sta sad.....
@Zokish sticajem okolnosti poznajem dosta ljudi mladjih od mene i mogu da ti tvrdim jednu stvar: ako na njima svet ostaje crno nam se pise...
Ja ovaj thread vise ne pratim...

video te je moderator ali nije zaduzen za ovu sobu. Stvarno si lik. Ispada da nije kradja samo zato sto covek nije svestan da ga krades ?! pa ok, ima naziv i za to - zove se prevara i to je krivicno delo sto si ti uradio, za to se ide na sud... Iskreno, i ja sam "mustra" po nekim pitanjima "morala" i to vec vecina ovde zna, ali ja licno sa tobom vise necu voditi nikakvu konverzaciju.

Da da to je ono nisam ja prevarant i necu nikoga da zeznem ali kad je lik tooooooolika ovca sto da ga ne odradim jer to onda nije strasno posto ga i drugi sigurno sisaju i prave dzempere... :S:

Ja se time nebih hvalio da sam na tvom mestu, ali ako vec tako gledas na stvari - niko nije 100% posten ali bar cuti za ono sto je navatao sa strane.

Nije u opste bilo hvaljenje... Samo sam hteo da dodam jos jednu smesnu pricu kako neki likovi nemaju pojma, kao sto je bilo i pre, cisto sam mislio da istaknem da ima ljudi koji bi poverovali i u takvu pricu a ne da se hvalim kako sam ucario par desetina evra...
A to nisam uradio jer je lik tolika ovca, ima ljudi koji su bili gluplji od njega pa im nisam naplatio ni dinar preko cene nego jednostavno mi idu na zivce ljudi koji misle da su najpametniji na svetu a nemaju veze s vezom...
I ne mogu da verujem da me toliko ljudi osudjuje zbog ovoga...
Znam da sam rekao da vide necu da gledam u ovaj thread ali stvarno ne mogu da izdrzim... Moracu da ostanem do kraja...

@LuxoR, joriq:
Amen to that, zero tolerance za fusheraj!

@n_131:
1. Ko zna kome ti sve ides na zivce pa te ipak ne *****u.

2. Nisko je to sto si uradio, zbog takvih postupaka kupci urezuju nozicima ili ispisuju markerom svoje ime na komponente, zapisuju serijske brojeve svih delova pre nego sto donesu kompjuter na servis i pitaju da im nije neko uvalio polovnog misa iako je isti nov i vredi 10e ili manje zbog toga sto je jedna nozica na njemu malo razlikuje.

n_131 je napisao(la):
Pa dobro ovaj thread se malo sveo na pljuvanje po meni... Moja greska... A mislim da memberi ne mogu jos ovek da banuju sa Bench-a jel da?
Ako neki moderator vidi ovo sve i resi da me banuje, slobodno... Necu se vise prijavljivati i svi ce biti uskraceni da cuju moje dragoceno misljenje :)
Samo da kazem jos da bi mozda bilo interesantno da se postavi thread tipa da li ste ikada nekoga prevarili za neku komponentu ili slicno, i naravno da bude anoniman, a onda kad bi svi bili iskreni mislim da znam kako bi izgledali rezultati...
Moja je greska sto sam prevario tog servisera ali sta sad.....
@Zokish sticajem okolnosti poznajem dosta ljudi mladjih od mene i mogu da ti tvrdim jednu stvar: ako na njima svet ostaje crno nam se pise...
Ja ovaj thread vise ne pratim...

Nema razloga za ban( jos uvek), ali prevaranti nigde nisu pozeljni pa ni na ovom forumu!

another story:

Subota popodne sedim kod sestre i reko "imas vreme na internetu" "imam" kaze ona, "al nesto mi zeza komp idi vidi sta je"
odem ja da vidim, tek ono stvarno sta god da kliknes nista se ne desava (tj desi se ali naprimer dvoklik daje propertis od ikone i sl, a desni klik na desktop samo iskoci i nestane odma)
...u reko, koje su ****** pokupiili, a nista nemam od discova...
al reko aj reset izpocetka pa da vidimo....
tek ono, aj reko da pomerim ovaj glupi novcanik sa tastature (smeta mi a i sta ce mi tu ispred).
I?? pogadjate! Novcanik je ceo dan stojao na tastaturi i ladno stisno neku dirku i komp naravno nije reagovao na tu cudesnu kombinaciju tastera!!
...Cele veceri sam bio faca "kako si samo uspeo tako brzo"
Zet:" Ma onaj kasperski je bezveze znao sam" itd...

wallet32.exe :eyebrows:

Ups, mozda je covek u pravu!!! Moram odmah da nadjem one srafove za kuciste da ga zatvorim, pod uslovom da provalim koji idu na kuciste, a koji na blok motora (posto ih drzim u istoj kutiji).

ljudi cujem da je neko poklonio tastaturu.Ja moram da pohvalim jednog od bench usera Zveki -a koji je meni poklonio laptop potpuno ispravan.I ovom prilikom mu se zahvaljujem.A taj lap mi je jako znacio jer sam sa njim isao na takmicenje gde mi je sluzio kako server upravljanja jednog mog interface-a i osvoio prvo mesto.Jos jednom svaka cast zvekiu.ipak mislim da treba biti posten,onako zeznuti decka kao to je polopac za socket od proca je prosto ne humano.Nije to bas uredu.

Elem prvo
Veske chestitam na osvajanju prvog mesta i da ti to bude samo jedno od mnogih ((:) i jednog dana da ga i proslavimo u stilu :bottle: :eyebrows:

A shto se tiche shishanja ovaca to je neshto najkurtonskije shto chovek moze da uradi. Mrzim takve ljude jel ne shvataju da oni shishaju socijalu koja nema para da opet kupi neki deo, komp, shtampac...
Mnogo puta se desi da mi dodje musterija i kaze znate gospodine ja sam malo jeftinije kupio nego kod Vas jer nemam para i kad mi pokaze shta je kupio a ono machka u dzaku i neko ***** koje se oparilo na polovnom procesoru ili hddu samo tako. Kao da je dva nova prodao. Ili josh gore gospodine ovaj shtampach Vam je odlichan ali niko ne kaze da je nova kaseta 80% shtampacha... a ne moze da se recycle.
Ima milion primera a poenta je prodati po bilo koju cenu.
Moje prvo pitanje je shta zelite da radite na tom racunaru, shtampacu , kopir aparatu.
Drugo je koliko para mozete da date.
Ako ne moze da plati ono shto zeli ne prodajem ***** jer mi je pun ***** prodavaca koji uvaljuju.
Nikoga ovim teksom ne prozivam samo iznosim svoje mishljenje.
Neka se oni koji se ponashaju krajnje nekorektno zapitaju da li im je mesto tu gde jesu ili je mozda vreme da predju u politichare i da prodaju narodu muda za bubrege.
Izvinjavam se na psovanju al se nadrkam kad prochitam tako neshto.

Elem sutra svi da date krv za ove jadnike iz voza.
Vidimo se u zavodu pozdrav svima.

hvala to3o,a zureza ce biti cim prodam neki od patenata i zovem ekipu sa bencha.A sto se tice tog tzv.sisanja apsolutno si to3o upravu.Ja znam kada sam ja pocinjao pre 5-6 godina, i kada su moroni hteli da me osisaju,a ja da sam slucajno nesto tako kupio nebih imao para za novo.Novac koji se zaradi na prevaru je ne cist, i netreba mi nikako.Pozdrav

Elem, ja prepakovao onu masinu, skoro je gotova, opeglan Windows, itd, a usput sam zamenio Chieftec 410W koji se grejao kao blesav i naravno papani nisu znali (to vise nije fusheraj u pitanju nego neznanje!) da stave hladnjak na Prescott kako valja :mad:
Skinem ga juce i imam sta da vidim, ostrva i uvale od specene, nabalegane paste (dakle vazdusni dzepovi). Procesor je radio u idle na 48c, sad je 35-37c nakon krstene aplikacije AS 5 termalne paste i propisne instalacije coolera. Nije to posao za svakog definitivno, da idu da malterisu zidove za te pare pitanje je da li bi i to bilo kako treba.

Nazad
Vrh Dno