Šta je novo?

Biostar TA770 A2+

• Začetnik teme Mandragoran
  • Datum pokretanja
M

Mandragoran

Guest
Sta mislite o ovoj ploci?
Kada ce doci kod nas i koliko ce kostati?

Mene zanima da li ploča zagreva, naročito NB?
terzazak - ti imaš zahtevan CPU, jel možeš da pipneš NB i oceniš temperaturu?

Mene zanima da li ploča zagreva, naročito NB?
terzazak - ti imaš zahtevan CPU, jel možeš da pipneš NB i oceniš temperaturu?

Kod mene NB nije mnogo vruc(ne znam kako da tacnije izmerim) ,moze da se drzi prst na njemu,vruc je ,ali ne pece..Imam jednu 8-cu koja duva sa strane.Jedino me nervira onaj ventilator na njemu.Ploca je stara oko 6 meseci ,a on se vec "cuje"..
Inace sama ploca se ne greje mnogo.Posle vise casova rada temp ploce je oko 30c(mereno Everestom)..Kad otvorim stranicu kucista ne primecujem da se nesto zagreva preterano.Sve sto dodirnem (TX2,hladnjaci na mem,NB...) je toplo nesto cak i mlako,ali ne vruce.CPU je na 3150 mhz, mem na 900 mhz..

Hvala - to me je zanimalo.

Kod mene NB nije mnogo vruc(ne znam kako da tacnije izmerim) ,moze da se drzi prst na njemu,vruc je ,ali ne pece..Imam jednu 8-cu koja duva sa strane.Jedino me nervira onaj ventilator na njemu.Ploca je stara oko 6 meseci ,a on se vec "cuje"..
Inace sama ploca se ne greje mnogo.Posle vise casova rada temp ploce je oko 30c(mereno Everestom)..Kad otvorim stranicu kucista ne primecujem da se nesto zagreva preterano.Sve sto dodirnem (TX2,hladnjaci na mem,NB...) je toplo nesto cak i mlako,ali ne vruce.CPU je na 3150 mhz, mem na 900 mhz..

Ako je tvoja ploca ona u potpisu , onda ti imas aktivno hladjenje na NB.A TA770 A2+ ima pasivno hladjenje.Tako TA770 NB se malo vise greje...

Jel uspeo neko preci granicu od 300 fsb (naravno na ovoj ploci)?

Uspeo sam ja. FSB ide preko 320 Mhz, samo HTT mora da ide na 600 Mhz u bios-u. Sa verzijom bios-a koja ide uz plocu ne mozes da promenis htt mnozilac, pa ti htt ostaje na 1000 Mhz, a kad klokujes na 300 Mhz, ode na mnogo veci takt.
Poredjenja radi, Lanparty 790FX je gurao bez problema 320x5 HTT, dakle 1600 Mhz na X2 procesoru!

Uspeo sam ja. FSB ide preko 320 Mhz, samo HTT mora da ide na 600 Mhz u bios-u. Sa verzijom bios-a koja ide uz plocu ne mozes da promenis htt mnozilac, pa ti htt ostaje na 1000 Mhz, a kad klokujes na 300 Mhz, ode na mnogo veci takt.
Poredjenja radi, Lanparty 790FX je gurao bez problema 320x5 HTT, dakle 1600 Mhz na X2 procesoru!

Koji si Bios koristio ovaj sa oficijalnog sajta ili neki po preporuci?Ako ti nije cimanje okači link :wave:

Imam ja update-ovan Bios (tj sa biostar sajta).Takodje i ja sam probao da namestim HTT na 3x tj 600mhz ,ali sistem se nije bootovao :/ btw i koji si mnozilac koristio & BIOS? :)

U velikoj sam dilemi... Da li ovaj Biostar ili gigabyte GA-MA770-DS3.. Ili neku trecu da uzmem za oc 4400+... Problemi, Problemi...

Ja sam uzeo ovu... i takodje imam 4400+ :) max oc sa kojim sa uspeo boot-ovati windows je bio ~3200mhz (ali nije mogao da izdzi dugo u orthos-u... tj nekih 5~10 min a temp. je bila vec oko 65C...)

Jel ti je procesor G2 stepping? Koja ti je maximalna stabilna frekvencija?

U velikoj sam dilemi... Da li ovaj Biostar ili gigabyte GA-MA770-DS3.. Ili neku trecu da uzmem za oc 4400+... Problemi, Problemi...

Uzmi onu ploču na koju imaš najdužu garanciju ako je ovo zamena za onu tvoju reklamaciju koju si pominjao u drugoj temi sa MSI K9Ultra onda uzmi ovaj Biostar uz napomenu da ne znam kakav je Gigabyte u ovoj izvedbi mada kontam da je isto sve možda imaju za nijansu bolje kondenzatore jer im je to ranije bila rak rana naročito na Nforce chipsetovima a ovaj je AMD mada i ovde je Biostar vodio računa o njima kao i o ukupnom kvalitetu izrade same ploče o biosu je glupo trošiti reči :wave:

Uzmi onu ploču na koju imaš najdužu garanciju ako je ovo zamena za onu tvoju reklamaciju koju si pominjao u drugoj temi sa MSI K9Ultra onda uzmi ovaj Biostar uz napomenu da ne znam kakav je Gigabyte u ovoj izvedbi mada kontam da je isto sve možda imaju za nijansu bolje kondenzatore jer im je to ranije bila rak rana naročito na Nforce chipsetovima a ovaj je AMD mada i ovde je Biostar vodio računa o njima kao i o ukupnom kvalitetu izrade same ploče o biosu je glupo trošiti reči :wave:

Na Biostar imas 3 godine garancije... za gigabyte ne znam.

koje su dimenzije biostara? 30,5x???
Negde sam video da su 21 negde 24cm...

Flešuj iz OS-a , ništa lakše.

Poslednja izmena:
ja imam ovu plocu TA770 A2+ i prezadovoljan sam njome.
za razliku od msi kojeg sam imao pre ova je 10 u glavu i po pitanju stabilnosti, naponske jedinice i same brzine pa cak i kvaliteta izvedbe nisam pipao ali meni program prijavljuje oko 25-26 stepeni temperaturu danas cu proveriti pa ako treba stavicu kulere na hladnjake

ja imam ovu plocu TA770 A2+ i prezadovoljan sam njome.
za razliku od msi kojeg sam imao pre ova je 10 u glavu i po pitanju stabilnosti, naponske jedinice i same brzine pa cak i kvaliteta izvedbe nisam pipao ali meni program prijavljuje oko 25-26 stepeni temperaturu danas cu proveriti pa ako treba stavicu kulere na hladnjake
Program laže nekih 3stepena u minusu:D Ploča sa OC koji vidiš kod mene u profilu ide do 31-32stepena nakon dužeg igranja zahtevnijih igara ja sam se lomio da menjam chipset kuler ali nema potrebe ne greje se kao na MSI a ako ti je baš stalo da je ohladiš lepo usmeren 8"kuler će ti završiti posao nisi pogrešio uživaj:wave:

Nazad
Vrh Dno