Šta je novo?

Biostar TA770 A2+

• Začetnik teme Mandragoran
  • Datum pokretanja
M

Mandragoran

Guest
Sta mislite o ovoj ploci?
Kada ce doci kod nas i koliko ce kostati?

Da li je vredi porediti sa asus M3A.Ima li neko iskustva sa ovom plocom

ja je imam ali ne znam koji deo te zanima.
overclock, ja sam mog 4400+ naterao na 2.8. vishe ne moze.
e sada do cega je? ko zna.
memorija mi je najjeftinija.
malo sam se u pocetku namucio sa drajverim, ali sada znam red kako trrba da se instaliraju. sto je mislim u principu tesko njesra, ali sta da radim.
ranije sam imao abita, i mislim da je bolji. ovaj asus me nekako nervira.
ploca je stabilna, makar moja. no moj jedan drug je vratio jer nije htela da mu radi sa nekom nvidiom. moja je radila sa nekom drugom nvidiom.
kupi abita :D

Uf, ovo mi se uopšte ne svidja, pa na Biostarčetu 4000+ ide sa 2.1 na 2.8 bez problema...
Taj tvoj Trancend uopste nije los ;)
3000+ mi se lepo klokovao uz tu memoriju.

malo sam se u pocetku namucio sa drajverim, ali sada znam red kako trrba da se instaliraju. sto je mislim u principu tesko njesra, ali sta da radim.
ranije sam imao abita, i mislim da je bolji. ovaj asus me nekako nervira.
ploca je stabilna, makar moja. no moj jedan drug je vratio jer nije htela da mu radi sa nekom nvidiom. moja je radila sa nekom drugom nvidiom.
kupi abita :D

Kupio sa plocu asus M3A i imam problema sa instaliranjem audio drajvera.Reci mi kojim redosledom i kako si ih instalirao.Probao sam instalaciju sa diska koji sam dobio uz plocu ali nije islo.To su riltekovi drajveri,ali jednostavno nece.Interesantna stvar da sam instalirao vistu bez problema,sam je prepoznao zvuk.Ipak bih vise vokeo da koristim XP.Nadam se da ces mi dati neki koristan savet u vezi audio drajvera.pOZDRAV

Uf, ovo mi se uopšte ne svidja, pa na Biostarčetu 4000+ ide sa 2.1 na 2.8 bez problema...

Taj tvoj Trancend uopste nije los ;)
3000+ mi se lepo klokovao uz tu memoriju.

ma ploca je krsh, ali jebga.

@gilespi - prvo xp sp2,
pa chipset, onaj kenjkavi sb600
pa onda realteka.

ma ne zalim ja izmedju amd i intela, amd je super za lovu koju sam imao. hteo sam samo dobru plocu i kupio m3a + mislio da za godinicu, dve cucne jedan sa 4 jezgra; ali nisam zadovoljan sa njome, jer je pravila te probleme oko drajvera i bios uopste ne slusa hardwer. na abitu kd7e je sve bilo logicno praceno u vezi hardwera, ovde je nekako bagovito.
boot mu je ocajno resen, cas radi - cas ne radi kako treba.
ploca nije za install i reinstall windows, posto trazi redosled stvari u zavisnosti od raspolozenja.
sada sam tek kompletirao konfu i imam sata2 disk.
ali kada cucne XP mislim da je ok ploca /ali opet../.
ne restartuje, ali i hoce. par puta sam morao da restartujem, a kapiram da je do ploce.
sada cu malo da je ostavim na default OC da vidim kako se ponasa.
sve u svemu prosla konfa je mnogo pouzdanije radila od ove.
e da, i ne radi mi snimanje na TV karti, to me je unistilo. zbog realteka. pa sam pozajmio creative SBlive, koja mi zauzima PC slot - koji mi povremeno treba...

Poslednja izmena:
E poz jedno pitanje u vezi Biostarke...Znaci ona ima onaj prikljucak za napajanje od 24 pina medjutim ima i do 8 pina neki koji ide na plocu...E sad moje napajanje 650W chieftec turbo to ima ali planiram da sutra zamenim za Cooler Master od 500W plus doplatu medjutim u specifikacijama CM toga 8 pinca nema 8-pin EPS tako mu ime izgleda...barem na mom chieftecu

Dal bi neko mogao da mi pojasni sta je to 8-pin EPS na mojoj ploci i da li postoji mogucnost za prikljucivanje putem nekih adaptera posto ovo malo koje napajanje ima znaci samo najkvalitetnija...

ASUS je zakon bre!
Imao sam prilike da isprobam gomilu maticnih ploca pocev od low pa do high end modela raznih proizvodjaca. I, ... I svuda prodji ali kuci dodji - narodna poslovica sto znaci ASUS, a Vi razmislite zasto sam to rekao, ali sagledajte sve aspekte a najbitniji je kvalitet!!!

Poslednja izmena:
Evo razmislio sam i sagledao sve aspekte i... ASUS je toliko daleko od zakona da je to smešno... Bar kada se o AMD pločama govori. Pogotovo ako uzmemo u obzir low end i njihove čuvene -X varijante...

Ako hoćeš poređenje, možemo slobodno krenuti od nForce2 pa na ovamo, samo navedi neki dobar model pa ću ti reći šta mu fali i ko je sve imao bolju ploču za manje pare.

Čovek koji se kune u ASsUS i MSI je neozbiljan. :)
Biostar je trenutno najbolji proizvođač ploča za male pare, ASUS & GA su OK za neku srednju cenu ali samo Intel ploče, a DFI je uvek bio nešto najbolje za obe platforme.
P.S. Spominjem samo one ploče koje se kod nas mogu naći.

U pravu ste drzacu se ja lepo Chiefteca ipak ono mozda nekad pozelim tj sigurno ocu da stavim jaci procesor tako da ce mi ovaj 8 pin EPS dobro doci jer koliko sam skontao on se koristi samo kod overklokerskih ploca i kod dobrih napajanja...

Ha barem znam da imam kvalitetnu plocu i napajanje..

jedno pitanjce, ova moja m3a kada stavim memoriju na bank interleaving nece da se klokne ni milimetar?
jel taj interleaving ima neko znacenje u realnom radu, posto ako stavim tako memoriju, od klokovanja nista.

@zorz
Sto ti ne stoji ASUS u "moja masina" kad je toliko dobar?

Ja sam rekao da sam probao mnogo razlicitih maticnih ploca (priroda posla mi je takva) tako da sa time nastavljam i dalje, a ti prvo lepo procitaj sta sam napisao pa tek onda post-uj. Bice tu jos ko zna cega u Mm. Do pre par dana je bila GA maticna... Nisam pristrasan, volim da isprobam sve maticne koje mi se nude ali mi nekako ASUS najvise lezi i to je moje misljenje a vi ga shvatite kako hocete jer o ukusuma ne vredi raspravljati, ali Vas molim bez uvreda i glupih komentara...

Poslednja izmena:
ASUS je zakon bre!
Imao sam prilike da isprobam gomilu maticnih ploca pocev od low pa do high end modela raznih proizvodjaca. I, ... I svuda prodji ali kuci dodji - narodna poslovica sto znaci ASUS, a Vi razmislite zasto sam to rekao, ali sagledajte sve aspekte a najbitniji je kvalitet!!!

Asus je velika shkrtica od firme, i jos se kontrola kvaliteta u poslednjih par godina srozala dosta, za amd asus nije nikad ni bio a za intel uglavnom vodi sa najvecim v-dropovima ... btw TA 770 A2+ ima sve pohvale od mene, sa biostarom vam uglavnom sleduje dosta flashovanja da bi uboli bios kojem radi sve ali to nije slucaj sa ta 770, flashnuo sam zadnji i sve opcije rade kako treba (pamtila je samo polovicne mnozioce sa inicijalnim biosom, savet u vezi flashovanja: bios snimiti na floppy pa uflashovati iz biosa tj. iz integrated flashing odeljka u biosu, u suprotnom se moze desiti da se ploca "zaglupi" ) jos jedan plus je sto je bios isti za phenom i za X2 ...

Poslednja izmena:
Nista gori od GA ili DFIja...
Pa da svi su oni isti, ko politicari :), mada za dfi se ne bih slozio, oni imaju neki kontinuitet kvaliteta proizvoda i softverske podrske (biosi) koji se bas ne srece kod drugih proizvodjaca, mada sve je to donekle subjektivno ...

Poslednja izmena:
ASUS je zakon bre!

Bez uvrede ali ovo kad si izjavio lichish na napaljenog klinca koji nikad nije chuo za drugog proizvodjacha osim ASUS-a... I ti klinci se josh kunu da je Kingston najbolja memorija...

NHF

Inache kad smo vec kod kvaliteta: kad sam video Biostar A690G i TA690G razlika je nebo i zemlja...

DFI je svakako bolji proizvođač i Intel i AMD ploča, kada se to gleda iz ugla jednog entuzijaste.
Iz istog tog ugla, ploče za AMD su daleko bolje ako dolaze iz BIOSTAR-ove fabrike nego iz ASUS-ove.
ASUS ploče za Intel procesore se lako moduju pa imaju simpatije kod spomenute (svakim danom sve veće) grupe korisnika.

MSI je najgori šit, sa po nekim modelom koji je ajde da kažemo dostojan jednog BIOSTAR-a.
GA je imao najbolju ploču za Tualatine, korektne Socket A ploče, dosta top modela među S939, i sada opet više nego korektne AM2 i 775 ploče.

Ljudi dosta sa spamovanjem teme. Ovde dajte komentare vezane za Biostar TA770 A2+ !!

Inache kad smo vec kod kvaliteta: kad sam video Biostar A690G i TA690G razlika je nebo i zemlja...

Normalno, TA pripada T-Force seriji, a A690G je obicna serija ali ima dosta finih podesavanja pre dva dana sam je probao.

Nazad
Vrh Dno