Šta je novo?

Biostar TA770 A2+

• Začetnik teme Mandragoran
  • Datum pokretanja
M

Mandragoran

Guest
Sta mislite o ovoj ploci?
Kada ce doci kod nas i koliko ce kostati?

pnjaf, aj' molim te daj neke šotke iz BIOS-a ili makar reci šta ima da se podešava tipa napon / delioci / tajminzi...
Ako si probao i TA onda ako može neki "On the fly" upoređenje, sve u 1 postu... :D
:wave:

Što se tiče samih memorijskih podešavanja (latencije, nanosekunde i razni trasovi i krasovi), čini mi se da je isto i kod A i kod TA. Za ostalo je bolji TA, ima više detaljnijih "osnovnih" podešavanja za OC.

Evo ja ima A690G i sto se mene tice ima i previse podesavanja u biosu, pogotovo za memoriju. TA nisam imao pa ne znam kakav bios ima ali gledao sam neke shotke i cini mi se da je bios skoro isti. Mozda TA ima 2-3 opcije vise. Sta podrazumijevas pod "osnovnim" podesavanjima?

Naponi, množioci, magistrale i ostalo... Probao sam nedavno jednu sa 7050 čipsetom čini mi se (ne iz TForce serije, već ona zelena, obična) i od tih "osnovnih" podešavanja nije imala skoro ništa, naponi za CPU i RAM su mogli samo na +3%, +6% i još nešto, nisam siguran, ali mnogo lošije nego TForce. Takođe, ni CPU množilac nije bilo moguće promeniti, ali je zato memorijskih podešavanja bilo isto koliko i na TA.

Ja sam imao loše iskustvo sa Biostar nf-520, izgledala mi je bedno još kad sam je izvukao iz kutije, opcije u BIOS-u su skroz OK, al džabe - te "obične" Biostarove serije su jako jeftine i nekvalitetne (meni je crkla a i kad je radila mašina nije bila stabilna s njom). Nisam ja neki fensi tip i uglavnom kupujem jeftinu robu, al brate, kad meni nešto izgleda jeftino - to je stvarno beda. Od srca svima preporučujem da obavezno kupuju ploče iz T-serije, Biostar je ionako jeftin, al ove njihove obične ploče su DNO (koliko sam se dosad nagledao ploča - ove zaslužuju takav epitet) i dobre su jedino za najjeftinije kancelarijske mašine.

Poslednja izmena:
Asus i MSI?!?!? Uzas!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@Edit

Ah da...i bivsi Epox....uzas na kvadrat sve tri firme zajedno!!!

@Edit2

Gde zaboravih najveci crap od kompanije...Abit...bez premca u djubretu!

@Edit3

E smesno...gde da ne pomenem DFI sa njihovom DFI NF4X Infinity serijom, ne poznam nikoga kome je ta ploca od 2006. do danas ostala ispravna.

Poslednja izmena:
Imao sam onu kopiju Epoxa, ne mogu ni da se setim vise kako se zvase, odlicna ploca sljakala dugo, prodao je, sreo tog lika posle godinu dana na ulici, jel' sljaka sve, sljaka i tako...
DFI, jednu sredio sam, mehanicki, NF4X Infinity, drugu posle kupio, procesor overklokovan za 1000-1100 Mhz, sve sljakalo i nju prodao i tako, eto Stormwatch mozda se kod mene pale 2 ploce koje su jedine od svih radile bez problema??? ;) :D

Ta kopija EPoX-a se zvala Mercury :) Imao sam je i ja, pa je posle šljakala u sestrinoj mašini dugo dugo, pa sam je prodao čini mi se baš preko bencha, a verujem da i dan danas radi negde isto tako dobro kao i onda.

Takođe, od EPoX-a sam imao skoro sve za AMD, počevši sa 8RDA3+, preko 9NDA3J, pa onda onu sjajnu 9NPA+ Ultra (sećam se da sam je tada platio 140€ čini mi se, nije moglo bolje od toga :)), i onda se EPoX izgubio, nažalost... Sigurno bi sada imao neku njihovu 560 ploču da ih ima.

Što se DFI-ja tiče, nisam imao ni jednu a ni nemam neku preteranu želju da je kupim, ne znam zašto, jednostavno mi se ne sviđaju :)

A za MSI mogu da kažem skoro sve najgore :D naravno, kada se radi o "naprednoj" seriji ploča... Za default su uvek dobre, pouzdane i kompatibilne, a pritom i jeftine.

Nego, zašto uopšte ovde o ovome pričamo? :D

Cini mi se,ispravite me ako ogresim,da je Epox jos "tu medju nama" u Suppox varijanti :).Cak imaju i AM2+ ploce koje vrlo solidno izgledaju(kako rade nemam pojma).

Poslednja izmena:
DFI, jednu sredio sam, mehanicki, NF4X Infinity, drugu posle kupio, procesor overklokovan za 1000-1100 Mhz, sve sljakalo i nju prodao i tako, eto Stormwatch mozda se kod mene pale 2 ploce koje su jedine od svih radile bez problema??? ;) :D

Sta da ti kazem, ti si cudo! :D

@Vule

Pa posle tona skarta trebali su da promene ime ne u Supox nego u Crapox.

Edit:

Sad primetih...pa to SUPox uopste ne izgleda dobro...ajao....

Poslednja izmena:
@Vule, jes' bre Mercury! Mercury kick ass, u ono vreme nova overklokerska ploca za 46€, da ne poverujes! :)

@Stormwatch153, onda verujem da ces i ubuduce da kupujes od mene hardware? :D

Evo ja ima A690G i sto se mene tice ima i previse podesavanja u biosu, pogotovo za memoriju. TA nisam imao pa ne znam kakav bios ima ali gledao sam neke shotke i cini mi se da je bios skoro isti. Mozda TA ima 2-3 opcije vise. Sta podrazumijevas pod "osnovnim" podesavanjima?

razlika je vise u izradi i u cipovima koji se koriste (npr elektroliti, audio chip). tforce uvek donosi maksimum koji chipset moze da ponudi. "ta" ima 4 slota za memoriju, "a" samo 2 itd. sam bios je manje/vise isti...

Moguce da ce ovo blago biti off topic, ali citao sam komentare korisnika ove ploce i pandana medju asus plocama M3A. Uglavnom postoji problem oko memorijskih slotova. Memorije na 1066Mhz ne rade na Asus-u ukoliko na ploci nije Phenom, dok se kod Biostara korisnici zale da im memorija uopste ne radi na toj deklarisanoj brzini, iako u specifikaciji pise da ploca podrava tu brzinu.

Sada me interesuje da li neko zaista ima ovu plocu i na njoj memoriju od 1066Mhz? Posto pretpostavljam da jos niko nema Phenoma na ovim plocama...

Imam TA770, 5000+ Black Edition i 2x Kingmax 1Gb 1066 mhz, memorija radi u dual channel-u na 800 mhz, nisam update-ovao bios. Da li posle update-a biosa sa zvanicnog sajta moze da se ukljuci opcija za 1066 mhz, naravno za moj 5000+ BE?

Poslednja izmena:
Imam TA770, 5000+ Black Edition i 2x Kingmax 1Gb 1066 mhz, memorija radi u dual channel-u na 800 mhz, nisam update-ovao bios. Da li posle update-a biosa sa zvanicnog sajta moze da se ukljuci opcija za 1066 mhz, naravno za moj 5000+ BE?
Pogledaj pod opcijama za memoriju da li ima DDR1066. Verovatno nema pošto nisi menjao bios, ali za svaki slucaj. Ako nemas opciju 1066 stvar je jasna, flesni najnoviji bios pa vidi sta se desava. Drugi način da se to proveri ne postoji. Ako ti je frka da fleshujes bios onda jedino još ostaje da tvoje module ubodeš kod nekog ko već ima najnoviji bios. Inače odgovor na ovo pitanje nas sve zanima :) Takođe nas zanima i kako šljaka taj Kingmax pošto mu je cena :banana:

1066 opcija se moze koristiti samo sa Phenom procesorima jer X2(65nm i 90nm) nemaju podrsku za ovaj tip memorija u svojim mem. kontrolerima(dok K10 tj. Phenom ima).
Ali ,OCom mozete naterati ram na 1066MHz bez problema sa X2-kom ,uz odgovarajuci napon za ram koji je proizvodjac propisao.

Probacu danas sa novim biosom pa javljam. Jedno pitanje, kada su potrebni oni titan hladnjaci za memoriju? Ima da se kupi za oko 300din, ne znam da li da ih stavljam!?

Tu opciju dobijas tek kad update-ujes bios... ja sam takodje bio bez te opcije i kad sam update-ovao ima mogucnost na 1066 ;)

Interesuje me da li vredi da zamenim TF570 SLI za TA770a2+.....da li bi dobio na performansama??
Obzirom da imam x2 6000 i 3870..
Koliko vidim TA770 ima malo detaljnija podesavanja u biosu...

Poslednja izmena:
Ništa ne bi dobio a izgubio bi pare. :)

Nazad
Vrh Dno