Šta je novo?

Bioshock (PC)

Igra je sa svih aspekata totalni uspeh.
Graficki je odlicna. Atmosfera je jos bolja :) Ja sam sebe cesto uhvatio kako se polako sunjam i osluskujem okolinu da mi ne izleti neki splicer iako sam naoruzan do zuba...
Krvi ima na galone :D izbodenih leseva (pogotovo onaj na visim nivoima koji je totalno izboden spricevima, bolest!)... atmosfera je zaista za 10!
Sve ostalo je sjajno ukomponovano. Neko je spomenuo fallout-like muziku i postere - na to je i mene asocirala, pogotovo kada idu one prezentacije za tonike i plasmide. Odmah mi pao na pamet fallout (jos jedan dokaz koliko je to dobar koncept :)). Iskreno se nadam da ce biti nastavka...

Razlika je tek malo primetna kod dima i senki ali to je zaista akademska razlika. Isto kao i razlika u renderovanju na DAAMIT i nVidia kartama.

Ako neko ima, ili bude imao problema sa startovanjem igrice (kao što sam ja imao) rešenje je u sledećem:

Okay guys, let me guess... the thing we all have in common is...

GOMPLAYER!

Gomplayer installs a codec called msaud32_divx.acm, which is what is blowing it all up. Go to the registry, and navigate to:

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32

Delete the value called msacm.divxa32.

Give it a shot.

Ovo je rešenje koje je meni pomoglo_Originalni thread je http://forums.2kgames.com/forums/showthread.php?t=6356&page=2

Cim zalegne neka graficka ovo se mora odigrati. Jel ima u ovoj igri jos nekih protivnika sem "tatice" i "sekice"...

Ja ovde ne vidim apsolutno nikakvu razliku :trust:
Ni ja.

Inače, Kuzma je konačno totalno puko :) Dao joj 99. Ja bih dao maksimum 95, 99 se ostavlja za nešto što stvarno niko nikad ni u kom obliku nije uradio ranije. Ali dobro, stvarno je odlična igra. Vidi se da je igrao na Xboxu, a opisao je kao PC verziju (koje su šanse da je pre 20. avgusta imao PC izdanje?)

Ako neko ima, ili bude imao problema sa startovanjem igrice (kao što sam ja imao) rešenje je u sledećem:

Okay guys, let me guess... the thing we all have in common is...

GOMPLAYER!

Gomplayer installs a codec called msaud32_divx.acm, which is what is blowing it all up. Go to the registry, and navigate to:

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32

Delete the value called msacm.divxa32.

Give it a shot.

Ovo je rešenje koje je meni pomoglo_Originalni thread je http://forums.2kgames.com/forums/showthread.php?t=6356&page=2
Alternativno, nađi folder u kome se nalazi msaud32_divx.acm, otvori komandni prompt i kucaj "regsvr32 /u msaud32_divx.acm"

Jel zna neko kako da slikam neprijatelje tj. kako se aktivira Research camera ? Nikako ne mogu da provalim. Mozda mi je promakla pa je i nemam, gde se ona nalazi ? Stigao sam do Neptune's Bounty.

Pa na broju 6 ili 5 je kamera :)

Ni ja.

Inače, Kuzma je konačno totalno puko :) Dao joj 99. Ja bih dao maksimum 95, 99 se ostavlja za nešto što stvarno niko nikad ni u kom obliku nije uradio ranije. Ali dobro, stvarno je odlična igra. Vidi se da je igrao na Xboxu, a opisao je kao PC verziju (koje su šanse da je pre 20. avgusta imao PC izdanje?)

Pa zar nisi znao Kuzma je ustvari DarkCoder :p

Ja mora da sam je propustio negde na 5 i 6 nemam nista ?

Mozda ce neko pomisliti da sam "skrenuo" ali Bioshock me u nekim SITNIM elementima podseca na Abe's Exodus :zgran: Ne znam,mozda zbog fonta i postera :trust:

Inace,sto se igre tice-EXTRA!-Blaga rec,prva igra posle HL2,FC koja mi je zanimljiva da igram! Stalker me recimo nekako smorio,ovo me bre tera da igram dalje,sto kazu ljudi ovde,atmosfera je strava :,,: Dodushe,tek sam na drugom nivou,za sada me vrlo odusevljava "hakovanje",to su 100% marnuli iz one igrice "Fun2link" u Samsung mob. telefonima,ako se neko setja :d:bottle:

ne gledas grafiku u jednom FPSu? a sta onda gledas... menije? :) ili samo slusas muziku? 80% ove igre je u grafici, atmosfera ne bi bila onakva da nema grafike, ako je nesto bitno za FPS to je ta vrsta kozmetike... da mogu ovog trenutka sebi to da priustim sigurno bih se ponovio, ali avaj PC mi nikad nije bio TOP1 prioritet u zivotu ;)

nisi ti mene razumeo, naviknes se na grafiku posle sat-dva i onda igras. A ruku na srce i nije bas nesto jako napucana grafika, ali vise nego dovoljna da stvori atmosferu. (mislim, super je grafika ali nije UT3 ni Crysis, a ni GoW kad smo vec kod U3 masina ). Dakle poenta je da je i gameplay dobar. Kad se FarCry pojavio mogao sam solidno da ga igram medium/high 1024 rez i extra je grafika bila ali sam se smorio posle 2 sata...ovo ne mogu da prestanem da igram :D

@byMax:

ne znam sta je kuzma radio, ali developeri su rekli da se dosta razlikuje izvodjenje na PC i X-box verziji. E sad kolko je to "dosta" ne znam, nemam xbox niti sam probao kod nekog bioshock na boxu.

Poslednja izmena:
Morao sam ponovo da odigram Neptune nivo. Sto rece neko da sam brz na obaracu, tako je bilo.
Sada sam na nivou Frolic Forest, posle Arcadia levela. Mnogo me smorilo trazenje chrolophila..
Posle 3 dana igranja, igra me sve vise podseca na Prey ( neznam da li je isti engine ). Igra je odlicna, ali ne za ocenu 99 po meni.
Jedina je mana sto vreme leti sa njom.
Krenem sinoc da je igram oko 20h, kada sam se okernuo ,ono vec 00.30, a ujutru se radi.

Ni ja.

Malo ga je decko preterao, smara kao i obicno... Igra je daleko od savrsenstva, dosta je nestabilna, ima dosadnih delova, samo 5-6 vrsta neprijatelja, previse onog glupog hackovanja, malo je bezveze ono kad umres pa te ozivi masina itd. A nije ni donela nista revolucionarno.

Realna ocena je 90.

nisi ti mene razumeo, naviknes se na grafiku posle sat-dva i onda igras. A ruku na srce i nije bas nesto jako napucana grafika, ali vise nego dovoljna da stvori atmosferu. (mislim, super je grafika ali nije UT3 ni Crysis, a ni GoW kad smo vec kod U3 masina ). Dakle poenta je da je i gameplay dobar. Kad se FarCry pojavio mogao sam solidno da ga igram medium/high 1024 rez i extra je grafika bila ali sam se smorio posle 2 sata...ovo ne mogu da prestanem da igram :D

@byMax:

ne znam sta je kuzma radio, ali developeri su rekli da se dosta razlikuje izvodjenje na PC i X-box verziji. E sad kolko je to "dosta" ne znam, nemam xbox niti sam probao kod nekog bioshock na boxu.

aham, sad se razumemo ;) meni je dizajn lvl-a super odradjen, ima dovoljan broj sitnica koje se mogu istraziti, atmosfera mega, psihodelichna uvrnuta.... necu ni da poredim sa farcry koji je za mene bio opasna smorina...

kuzma je dostigao svoj vrhunac, mozda bi bilo dobro da pokrenemo akciju za njegovo ubrzano lechenje... opet se izlupetao kojesta ne rekavsi nista o igri... milina, chovek uzme random termine iz vujaklije i po istom principu ih poredja i prepuni tekst sa istim,a kad zavrsi tekst onda ga cita iznova i iznova dok ne dozivi orgazam i taj osecaj napise u SK

nije mu dovoljno sto ima onu kolumnu kojom srozava ono malo kredibiliteta SK, nego svoju samozadovoljavajucu umetnost prenosi sada i na opise igara... josh malo ce SK biti za Svet Kuzmanovica... meh

opet se izlupetao kojesta ne rekavsi nista o igri... milina, chovek uzme random termine iz vujaklije i po istom principu ih poredja i prepuni tekst sa istim,a kad zavrsi tekst onda ga cita iznova i iznova dok ne dozivi orgazam i taj osecaj napise u SK

Slažem se,opis je baš loš.Pomisliš igra dobila 99,ih pa ovde ima šta da se pročita.Kad ono tekst gotovo potpuno prazan,neko ko nije toliko upućen ne bi imao pojma šta je i kakvo je ovo.

Hehe,stigoh i ja do velikog:p,baš je dobra igra.Najjači utisak mi je atmosfera.

Moze li neko da mi objasni kako da pokrenem Bioshock? Imam i paul.dll i exe fajl i mini image.
I kada hocu da pokrenem igru javlja "The application has failed to start because the aplication configuration is incorect. Reinstalling the application may fix the the problem"

@byMax:

Naravno da se razlikuje izvođenje - miš i tastatura vs. joypad. Dovoljno za početak. I ne može da se poredi. Ali igra kao igra je identična, ja probao. Doduše, na PC-ju imaš proceduru da bi igru pokrenuo (instalacija, sređivanje), red padova fps-a na 10 fps svakih par minuta, red lagovanja komandi u tim trenucima, onda red izbacivanja na desktop :D Ali u dobrom tom delu dana, radi :)

Doduše, na PC-ju imaš proceduru da bi igru pokrenuo (instalacija, sređivanje), red padova fps-a na 10 fps svakih par minuta, red lagovanja komandi u tim trenucima, onda red izbacivanja na desktop :D Ali u dobrom tom delu dana, radi :)

Ništa od ovog nije tačno.
Pokretanje kao i svako drugo.Razlika je što ćeš morati da preimenuješ folder,jaka mudrost.FPS ne opada tako nema šanse,i ako opada nije ni blizu tako već u normalnoj dozi.Kakvo lagovanje?Jel to opet vidiš na onom tvom krš mišu:d?Kontrole su fantastične.Mene jeste zakucalo i to je jedino istina ali je problem rešen instalacijom DirectX sa njihovog diska,ne vidim šta je tu strašno.

Naravno da se razlikuje izvođenje - miš i tastatura vs. joypad. Dovoljno za početak. I ne može da se poredi. Ali igra kao igra je identična, ja probao. Doduše, na PC-ju imaš proceduru da bi igru pokrenuo (instalacija, sređivanje), red padova fps-a na 10 fps svakih par minuta, red lagovanja komandi u tim trenucima, onda red izbacivanja na desktop :D Ali u dobrom tom delu dana, radi :)

Evo kod mene je procedura instalacije bila samo next, next i pokretanje igre. Radi bez ispadanja, usporenja i sve to sa max detaljima u 1680x1050...:guitar:

Evo kod mene je procedura instalacije bila samo next, next i pokretanje igre. Radi bez ispadanja, usporenja i sve to sa max detaljima u 1680x1050...:guitar:

Potpisujem :smoke:

Maxo, menjaj misa, nemoguce da imas lag u svakoj igri a imas verovatno najjacu masinu ovde.

vudu master!

Nisam na to mislio, vec sam u nekom E3 filmicu slusao coveka kako prica o gameplay-u i kako dva odvojena tima rade na PC i X-box360 verziji, jedni balansiraju za konzolu (i tezinu i gameplay), drugi za PC.

PS. Nikakvih problema sa igrom nisam imao (a da nisu izazvani mojom greskom, tj overklokom za koji sam mislio da je stabilan). Instalacija je jednostavna, instaliras, kad izbaci gresku ugasis prozor u taskmangeru (ubijes setup), pokrenes jedan fajl, iskopiras dva i to je to. Nikakve male slike, nikakvo menjanje imena direktorijuma, nista. Samo ima raznih ljudi koji ne citaju dovoljno ili tamo gde treba, pa ima na oficijelnom forumu 20 strana kukanja kako igra ne podrzava AA. MAkar neko od tih 100 ljudi tamo da je procitao kako se to radi ili da je procitao tweakguides.net clanak video bi da moze i kako je zapravo to lako. Ljudi uglavnom prvo vicu hop, a ne znaju da skacu... :S:

Inace ja nisam imao padanja na 10fps, a imam mnoooogoo slabiju masinu od tebe, sve je na max (force global l. iskljucen, v-sync ukljucen) i native rez 19-ice... najamnji fps koji sam video je izmedju ucitavanja nivoa - 20-22fps :d ;) Do duse primetio sam kod drugara na 8800gts-u da u nekim mestima gde je meni zakucano 45 kod njega bude 30...nije mi jasno kako, ali ocigledno se na 8800 seriji nesto cudno desava u nekim igrama, recimo u Q4 ima mesta gde se igra bukvalno koci, gledas u krug ima 60fps zakucano ali na jednom mestu (iz svih uglova) ima 10...a nije neko posebno mesto :S:

Nazad
Vrh Dno