Šta je novo?

Bioshock (PC)

Obavezno uključite high detail shaders (skinite beta drajvere ako vam puca sa postojećim), igra se vizuelno drastično razlikuje sa i bez high details šejdera i post-procesinga. Primeti se čim se popnete na stepenice svetionika - bez ove dve opcije, sve je ravno, izgleda ko Unreal 2 endžin. A sa uključenim, bolje nego Oblivion napucan na maksimum.

^^ Igra je i jako osetljiva na overklok, pogotovo memorije i tajminga. Meni se juce zapucala posle sat vremena, i zatim opet posle 15 minuta, pa opet i opet, skidao sam o.klok sa graficke, procesora, medjutim, ispalo je da su tajminzi za RAM. Olabavio sam malo i sve radi, eto proslu noc 5 sati ravno (posle svih zapucavanja). Drugo, obavezno novi directX sa njihovog diska (iako ste up to date, mozda imaju neki specifican update), i onaj visual C libraries

inace, meni je za sada favorit, zap 'em, flame em then throw somthing on 'em :D Ne znam kolko ste se zezali telekinezom ali meni je jedna od omiljenih stvarcica, mozes da dignes "corpse" sa njom i da ih gadjas lesevima, (a mozes les da koristis i kao stit za municiju od turreta recimo) to ih ubija instant, barem vecinu. NE volim da ih zaledim zato sto ne ostaju itemi posle njihove smrti, tj ne ostaje les.

E da, zaboravio sam da kazem za koriscenje leseva u sluzbi stita. Mnogo jak fazon :)
Gadjajte ih u glavu! Tako im oduzimate najvise energije. Ja sam primetio da se poprilicno razbesne ako im skinete masku pistoljem :D Obicno posle toga uhvatim masku i zafrljacim je u lice :D :D :d

Gdje treba kupiti one prazne slotove, dosad sam skupio dvije moći ono plavo i vatra.Sad sam našao telekinezu i kaže da nemam prazni slot i onda zamjeni sa jednim od ova dva.

Imas Gen Tonic masine koje sluze za manipulaciju plasmidima i skillovima (rasporedjujes po slotovima).
Na garden nivou, ako se ne varam, imas masinu koja sluzi za kupovinu slotova, plasmida i skillova (valuta je adam koji pokupis od devojcica).

...ali nema u svakoj masini da se kupi novi slot, samo u ponekim.

Poslednja izmena:
Tacnije nema svaka masina slotove za sve (tipa, vecina na koje sam ja naisao nisu imale slotove za plasmide ali je bilo za naoruzanje ili one tonic-e)...

Nisi, ovako bi dobio 480 adama ;)

Kad harvestujes tri sestrice dobijes 3x160=480 adama i nista vise, kad spases tri dobijes duplo manje, tj. 3x80=240 adama, a malo kasnije pored najblize (valjda je tako) masine za kupovinu plazimida (neki garden... ne secam se tacno) nacices plisanog medu sa masnom u kom se nalazi 200 adama, plazmid i neki skuplji item (specijalna municija, hack tool i tome slicno...). Znaci ukupno 440 adama + skuplji plazmid i item... msilim da se ovo vise isplati.

Poslednja izmena:
puf, mene iritira opak nedostatak municije, moram velikog taticu da setam kao kera kroz sve nivoe :) a nije bas jeftin za odrzavanje :d

Jel probao ko da uhakuje onaj sef? :d

Kad harvestujes tri sestrice dobijes 3x160=480 adama i nista vise, kad spases tri dobijes duplo manje, tj. 3x80=240 adama, a malo kasnije pored najblize (valjda je tako) masine za kupovinu plazimida (neki garden... ne secam se tacno) nacices plisanog medu sa masnom u kom se nalazi 200 adama, plazmid i neki skuplji item (specijalna municija, hack tool i tome slicno...). Znaci ukupno 440 adama + skuplji plazmid i item... msilim da se ovo vise isplati.

U pravu si, to sam zaboravio. Svejedno sam ih i ja spasao, ali ne sve, samo prve 3 :D

@Bitrate:

koji sef ? ima ih mali milion...ja sam jedno 15-tak otvorio, sto hakovanjem sto auto-hack toolom

Koristim drivere 162.18. Posle 4h igre nije bilo ispada na desktop. Igram je u 1680x1050 sa svim setovanjima na on + AA u driverima. Samo sam jednom ostao bez zvuka posle I Big daddy-a. Posle ucitavanja tog mesta, zvuk se vratio. Da li je moguce otvoriti vise slotova za magiju. Imam ih gomilu, ali nemam gde da ih smestim osim u masinu za razmenu, a vracati se stalno je bez veze. Do sada sam ukantao 4 BD, dve devojcice sam spasio, a dve oterao u vecna lovista.
Zaglavio sam u Neptun's Boundary. Uslikao sam 2 slicera, a III nema nigde. Dosao sam do nekih vrata sa resetkama, koja nece da se otvore. Kada stisnem H, dobijem neki hint, ali ne pomaze jer tamo nema vise slicera za slikanje. Sta sad?

U Hints ti pise gde se nalaze sva tri splicera. Jedino ako si ih poubijao pre nego sto si se slikao sa njima?!

Te splajsere je najlakse slikati kad su smrznuti, opicis ih sa freezom i onda napravis eskluzivnu sliku iz blizine, krupan plan.

Jel probao ko da uhakuje onaj sef? :d
Onaj sef? Ima gomila sefova razbacanih po nivoima, ja izahakujem sve sto se moze naci na nivou ukljucujuci i sefove (to mi je postala rutina a i time se lecim i dobijam eve zbog onog tonika sto sam ugradio).

Koristim drivere 162.18. Posle 4h igre nije bilo ispada na desktop. Igram je u 1680x1050 sa svim setovanjima na on + AA u driverima. Samo sam jednom ostao bez zvuka posle I Big daddy-a. Posle ucitavanja tog mesta, zvuk se vratio. Da li je moguce otvoriti vise slotova za magiju. Imam ih gomilu, ali nemam gde da ih smestim osim u masinu za razmenu, a vracati se stalno je bez veze. Do sada sam ukantao 4 BD, dve devojcice sam spasio, a dve oterao u vecna lovista.
Zaglavio sam u Neptun's Boundary. Uslikao sam 2 slicera, a III nema nigde. Dosao sam do nekih vrata sa resetkama, koja nece da se otvore. Kada stisnem H, dobijem neki hint, ali ne pomaze jer tamo nema vise slicera za slikanje. Sta sad?

Moguće je slikati i mrtve slicere. Potraži malo. Mnogo si brz na okidaču ;)

Poslednja izmena:
Mislio sam na sef na drugom nivou, dakle prvi...Bez autohack toola...nadam se da ce to posle postati rutina jer je sad razbijanje glave :)

No Oblivion Allowed!
Drzite se diskusije o Bioshocku..

Imam jedan problem sa igrom. Naime, dok sam imao 4 slota za plazmide bindovo sam equip plazmid 1,2,3 i 4 na Q, E, HOME i Backspace (poslednja dva su dugmad na misu) poredjao sam plazide u gene bank-u kako mi odgovara (slot 1 struja, slot 2 vatra itd) i sve je super radilo do momenta kad nisam kupio i peti plasmid slot. Tada je prvi slot prestao da bude prvi, drugi je prestao da bude drugi, u prevodu sve se izmesalo. Fazon je sto su plazmidi i dalje poredjani po slotovima kako su i bili, ali jednostavno plazmis u slotu 1 se ne odaziva na dugme za slot 1 vec za npr slot 3. Problem je u tome sto uzmem ja i ajde, ispremestam sve to po shemi po kojoj je on sad to izpremestao kad ne lezi vraze - opet se ispremesta ! :zgran: Kako ja nesto prebacim, tako on promeni redosled po kome su bindovani slotovi, a plazmidi fizicki ne menjaju mesto, bindovi takodje ostaju onakvi kakvih sam ih stavio. Da bih najbolje ilustrovao sta se desava: struja mi stoji u slotu 1 koji je bindovan na "Q", kad stisnem Q on prebaci na telekinezu koj je u slotu 4 (pre kupovine 5-tog slota je prebacivao kako treba), ok, ja prebacim da struja bude u slotu 4 da bi je pozivanjem na taster "Q" dobio, posle toga, pristiskom na taster "Q" dobijam zamrzavanje koje je u slotu 3. Dakle sada "Q" koje je bindovano za slot 1 ne poziva vise ni slot 4, vec 3. I sve ostalo je na taj fazon izmesano. Cim mrdnem neki plazmid u gene bank-u odziv se promesa, bukvalno kao da je na random. I kazem, dok sam imao 4 slota sve je radilo, plazmid koji stavim u 4-ti slot je uvek bio normalno pozivan dugmetom za 4-ti slot... Poludeo sam, taman sam navikao na combo varijante i igrao tako nekih 4 sata i sad ponovo moram da saltam plazmide sa mouse scroll-om, a u frci da koristim SHIFT (onaj selection screen sto pauzira igru) sto mi prilicno kvari gameplay.

edit: vidim na 2K forumimam da nisam jedini, vec je to bug. Plazmidi se rasporedjuju po slotovima po principu "ko prvi devojci - njemu devojka). U prevodu: kad ubacite novi plazmid u slot (bilo koji) taj plazmid postaje automatski bindovan na F1 (default)

Poslednja izmena:
Ima resenja za ispadanje igre u windows na Visti:

Iskljucite Tablet PC service (programs and features u control panelu) - ne znam kakve veze ima ovo sa igrom ali fazon radi, meni je drasticno smanjio ispadanje. I da, ako igra pukne, nemojte zaboraviti da se svi settinzi vracaju u default svaki put.

Taj tablet pc service ionako nije potreban.

Poslednja izmena:
Pa šta je u Windowsu od servisa uopšte potrebno. Ja ghostovao svoj WinXP na poslu u velikoj mreži. Svi su me zezali za taj moj Ghost, kao ta tvoja mašina je kao konzola sa nekim mogućnostima PC-ja, i ja namestio, sve radi, mreža, deljenje foldera, network drives, MSN, .NET... A imam 8 servisa aktiviranih, ukupno.

Da se vratim igri, apsolutna umetnost, ne toliko grafika (koja je vrhunska) koliko atmosfera, zvuci (stalno ocekujem da cujem "i vi sto mastate o sreci :D), neki krvavi natpisi koji direktno aludiraju na ss2, posteri i muzika koji su apsolutno fallout, a opet ne deluje bas kopirano.
Sjajno, sjajno, nakon deus ex-a konacno singleplayer igra koju vredi igrati.
Hardverska zahtevnost je zbilja niska u odnosu na vizualni efekat (na mom racunaru 1280*1024 sve na haj, radi ~30 fps konstantno), jos jednom savrseno.

kako je strava ova retrofuturistichka atmosfera... totalno falloutish bez radijacije ;)

Jedno pitanje. Znate li ima li neke vidljive razlike izmedju DX10 i DX9, odnosno isplati li mi se da instaliram sada vistu i sve drivere zarad lepse grafike ili je grafika ista kao i pod XPom?

Jedno pitanje. Znate li ima li neke vidljive razlike izmedju DX10 i DX9, odnosno isplati li mi se da instaliram sada vistu i sve drivere zarad lepse grafike ili je grafika ista kao i pod XPom?

Ostrije senke, bolji smoke efekti i nizi FPS...

Poslednja izmena:
i uverljivija voda, naravno

ja bih instlirao vistu, kada bih imao razloga (tj hardvera) za to :)

ja ne bi. I tako posle dva sata vise ne gledas grafiku vec igras igru. Neverovatno stvarno, dugo to nismo videli u FPS-u na PC-u :D Prosto sam se zazeleo.

Poslednja izmena:
evo jedan shot sa radeona 9600pro :)) radi :D

nista, vreme je da se ponovim :)

ja ne bi. I tako posle dva sata vise ne gledas grafiku vec igras igru. Neverovatno stvarno, dugo to nismo videli u FPS-u na PC-u :D Prosto sam se zazeleo.

ne gledas grafiku u jednom FPSu? a sta onda gledas... menije? :) ili samo slusas muziku? 80% ove igre je u grafici, atmosfera ne bi bila onakva da nema grafike, ako je nesto bitno za FPS to je ta vrsta kozmetike... da mogu ovog trenutka sebi to da priustim sigurno bih se ponovio, ali avaj PC mi nikad nije bio TOP1 prioritet u zivotu ;)

Vrh Dno