Šta je novo?

BioShock 2

Prosto i jednostavno prvi Bioshoc je bolji, i ima boju pricu ;) tako da probaj prvo njega... A ta grafika je minimalno bolja, jer je isti endzin :)

ljudi vi mene ne kontate ili ja vas... kapiram ja da je kec extra igra kako vi kazete , nisam igro, pa zato se sad i lozim , jer ocu da odigram dvojku, kazu da je isto , samo jos bolja grafika...

Znas zasto kazu da je isto? Zato sto je ista grafika. Zbog toga je isto. Ako je bolja, bolje je za 3%.

Grafika je bukvalno ista. Polgedaj gameplay na youtube prvog i drugog dela, videces da je isto.

i sto ja sad da igram keca, kad cu posle verovatno da mi bude 'deja vu' kad vidim dvojku... ...

Zato sto je prica 20 puta bolja, i samim tim i igra. Kec i dvojka su iste igre, samo sto je prica bolja u prvom delu. Igraj prvi deo, ne znas sta propustas.

Delujes mi samo kao neko ko hoce da igra drugi deo, zato sto je skoro izasao. Da je kec izasao pre mesec dana, na njega bi se onda lozio.

Slusaj me, i odigraj prvi deo, neces zazaliti.

ljudi vi mene ne kontate ili ja vas... kapiram ja da je kec extra igra kako vi kazete , nisam igro, pa zato se sad i lozim , jer ocu da odigram dvojku, kazu da je isto , samo jos bolja grafika... i sto ja sad da igram keca, kad cu posle verovatno da mi bude 'deja vu' kad vidim dvojku... ... gledao sam klipove na You Tube... pa sam video sta sam propustio ... a i nadam se da je nova igra ok... jako retko izlazi nesto da se meni barem svidi...Od Dead Space,Fallout,The Witcher i Stalker, nisam vido pristojnu igru,da te malo uvuce u pricu jace i zadrzi pred monitorom... i ne nervira pritom... mada o ukusima i ne vredi mnogo raspravljati... Peace,)

Koliko sam ja skapirao ti se lozis na sve sto je novo i ima dobru grafiku?!

I ne radi se ovdje o ukusima, samo ti savjetujem da prvo odigras prvi BioShock. Hocu da kazem da je, igrati prvo Bioshock2, isto kao da citas Gospodara Prstenova od zadnjeg dijela, ili gledas neku fimsku trilogiju od pozadi, jer to nema nikakvog smisla i logike. Mozda nije pravo poredjenje ali, ne mogu da se sjetim nekog boljeg primjera.

Jedinica je mnoogoo bolja, prica pogotovu, ostalo je manje vise isto. Sto rece covjek "ne znas sta propustas"!!!

Ti ocigledno ne shvatas da je ovo sto ti govorim sve iz najbolje namjere, i iz iskustva jer sam igrao obje igre po nekoliko puta, i ne zelim da ti kvarim uzivanje samo hocu da ti kazem da ces Jos Vise uzivati ako prvo odigras, redom, kako treba.
Na tebi je da odlucis, necu ti vise dosadjivati.;)

Poslednja izmena:
Auuuuuuuuu al ste ubedljivi... strasno. Prvi deo sam propustio jer mi ortak rekao kako je to glupa igra,grafika je losa itd ja mu poverovao i batalio da mislim na to igru:wall:... kad ono,izasla ova dvojka,video ja u casopisu,procunjao po netu i u stvari video da taj ortak nije znao o cemu prica. Ok,argumenti su vam na mestu,jesam ja lakoveran ocigledno povodljiv, al ima smisla sto govorite,tako da ste me ubedili skroz.A i ako mi se svidi igra duze ce mi trajati zadovoljstvo ako igram redom,znaci pocecu od pocetka da ga guslam:guitar:
nego recite mi kad se igra na easy koliko vreme treba da se predje prvi deo a koliko drugi?
Hvala na savetima

Drago mi je sto smo te ubijedili.:beat: Neces se pokajati.;) A taj ortak sto ti je pricao o igri pojma nema:D

1.Prvo sto ces da uradis jeste da skines i nstaliras patch 1.1, koji popravlja FOV u igri. (field of view)
2.Drugo igraj na normal, ili na hard, nikako na easy! (prvi dio je duzi od drugod)
3.Trece u gameply opcije izgasi "quest arow" strelicu koja ti pokazuje gdje treba da se ide-jer ti to nista ne treba imas fino mapu i sve ti je objasnjeno u njoj, a ta strelica ce ti samo smetati;) (nju koriste samo ******)
4.Obrati paznju na pricu, (ako dobro znas Engleski odusevices se), sakupljaj sve audio logove i nemoj da zuris polako i sa gustiranjem je igraj.
Eto toliko, za dvojku imas vremena kasnije kada predjes prvi dio. Pozdrav:wave:

Poslednja izmena:
Moram da se slozim sa momcima... Prvi deo je stvarno bolji, a u ostalom kao i za sve sto izadje u nastavcima kao po definiciji je losije.... Malo porade na grafici cisto da bi morao da kupis novu graficku ali sama prica je losaaaa...

Daaaaaaaaa vec sam video da ima i patch 1.1 i sa sve prvim delom sam ga stavio na 'listu'... samo ima da se ceka dok... a drugi deo je blizu al sam njega stopirao sad. uh, ko mi je kriv sto nisam prvo dosao na forum da se raspitujem pa onda da krenem u 'kupovinu':S:. probacu da instaliram ovaj patch za keca.
znam odlicno engl.a klipovi su me odusevili na you tube,da ne poverujes za jednu tako 'staru' igru grafika izgleda extra... jos kad je poteram u DX10 na High ima sam da seva:-devil-:

Oba dela su graficki gotovo isti, samo drugi deo ima malo vise akcije. Prvi deo mi je bio bolji, ima bolje koncipirane nivoe, a za pricu se ne secam. Meni se oba dela svidjaju.

I nemoj da igras na easy, propustices igru. Na easy je setnja kroz park.

E, da. Razlika izmedju dx 9 i dx 10 je gotovo neprimetna. Bar ja nikako nisam uspeo da je vidim.

Poslednja izmena:
Fina je igra skroz, nego mi je drugi deo neshto mnogo kratak... Ili sam ga ja brzo preshao pa imam takav utisak...

jes luda igra...zvuk i efekti su strava. nesvakidasnji shooter.. dobra fora sa onim malim sestrama... svidja mi se kraj jako.E sad mogu da predjem na drugi deo,znam o cemu se desava,)

Da je isti ko prvi deo,isti je. Ali mu ne zameram k'o neki.
Stari dobri Bioshock....:)

presao na dvojku...:D bioshock me prijatno odusevio. dopada mi se jako BS2. grafika i atmosfera u igri su sjajni. Rapture izgleda detaljno i sve super klizi bez seckanja. A tek zvuk... ma strava... iskreno dvojka mi je zesca , verovatno zbog grafike,imam utisak da je igra ispeglana do detalja a to volim.
nego imam 2 pitanja da mi neko odgovori:
1. cemu sluzi 'force global lighting' opcija u grafic setings i sta menja kad se ukljuci?
2. zasto su mi one opcije za DX10 detail , odmah ispod , nedostupne? zar igra nije i za dx10? (imam ATi4850)

presao na dvojku...:D bioshock me prijatno odusevio. dopada mi se jako BS2. grafika i atmosfera u igri su sjajni. Rapture izgleda detaljno i sve super klizi bez seckanja. A tek zvuk... ma strava... iskreno dvojka mi je zesca , verovatno zbog grafike,imam utisak da je igra ispeglana do detalja a to volim.
nego imam 2 pitanja da mi neko odgovori:
1. cemu sluzi 'force global lighting' opcija u grafic setings i sta menja kad se ukljuci?
2. zasto su mi one opcije za DX10 detail , odmah ispod , nedostupne? zar igra nije i za dx10? (imam ATi4850)

1. http://www.tweakguides.com/Bioshock_5.html
Force Global Lighting: When set to On, this option enables a less accurate form of lighting which can improve performance.

2. DirectX 10 radi samo na 7-ici/ Visti
:wave:

Jel ima neko reshenje za ovaj 1.02 patch?:)

Da na XP sam.
ha ha ha a ja se primio , utripovao da mi mozda bolja grafika tako , kad ono gora.. e budale...
RONIN ne znam na koje resenje mislis tacno, ja sam instalirao
i igru + patc(bioshock2_patch2 tak se zove fajl znaci patch dva,u njemu je i onaj prvi mislim) + lek (tek na kraj dao).
i sve lepo glatko radi,za sad nema prbl.

I vrati te krek na 1.0 verziju...;)
:d

prvi deo mi je zanimljiviji 5 puta. ovde mi je totalno glupa prica ostalo je sve isto.

Ako si im rek'o.:) Jes' malo smuljana. Mada,kakvi nastavci izlaze u poslednje vreme,ovaj je odlichan...

jes tacno sad vidim... pa jel sad da instaliram patch1. jel ce on da radi? ja dao lek,jel sad kasno? nije valjda da mora da deinstaliram pa opet sve? nisam primetio neke prbl u igri dosad...

Pa patch ti se instalira preko leka. Mora posebno da se lechi svaka nova verzija.

Jedno pitanje.
Grafika mi je podesena na max. ali ipak sve izgleda jako "kockasto" i ruznjikavo, imam osecaj kao da igram doom '95.

2hdnpyr.jpg

Da li neko zna u cemu je problem, i kako da ga resim? Postoji li neki patch za to ili tako nesto?

Hvala.

Da li neko zna u cemu je problem, i kako da ga resim? Postoji li neki patch za to ili tako nesto?

Hvala.

Kakav problem?! Igra je takva kakva je ako ti je na max onda je to max, nema tu nikakvih problema. To je Unreal engine 2 i izvucen je max. iz njega koliko mi se cini.

Pa problem mu je realno sto ne moze da se ukljuci antialiasing iza igrice,pa je krzavo...

Nisam pokusavao jos,ali treba ga ili forsirati iz drajvera,ili rename-ovati .exe fajl....ili tako neshto... Ne znam kako to ide na Nvidiji
:D

bre ljudi jel ste pogledali sliku uopste...nema ovo veze sa aa, daleko od toga da ovako kockasto izgleda igra na maxu

Pa da tek sad vidim, kao da je ukljucen "software" mod, pikselizacija a ne "kockasto" ja se cudim sta je tu kockasto?!:D Ili su ti drajveri za graficku stari, ili directX novi instaliraj ne znam do cega to moze da bude. Reinstaliraj igru.

Poslednja izmena:
Bolje prvo reinstal drajvera, neshto je to gadno puklo, kao sto kaze covek, izgleda ko "software" mod. Nema ni bilinearnong filtriranja maltene, a o AF da ne pricam. Mada deluje da je samo to zabagovano, mada koje "samo to". Reinstal igre , reinstal drajvera.

Nah... dzabe, reinstalirao sam igru, a pre toga instalirao najnovije drajvere, ali sve i dalje izgleda isto. Pih, glupo mi ali moram - uninstall.

Puno ljudi se na 2K forumu zalilo na slicno, nazalost
Probaj ovo dole (malo cackanja u NV control panelu, promena nekih verovatno po difoltu ukljucenih opcija-znaci, kao da napravis custom profil za Bioshock2.exe)...ja vise nemam nvidiju, zahvaljujuci 196.75 pa ne znam koja su bese default podesavanja u NV CPL-u, ali mislim da je lik izmenio par stavki u default presetu za globalni nV profil

"Hey Everyone!!!
I had the same problem as most of you where the textures took forever to load, looked like crap and just wasn't fun to play.
When I first installed the game everything looked fine, but than something happened (not a patch) which changed the textures so they were blurry, washed out, and didn't load properly.
I also had issues with picture tearing.

I was messing around last night and figured out what the issues are and how to resolve these if you have a Nvidia / Geforce video card.

Bioshock settings: everything set to the highest settings and vsync I disable or enable depending on my mood.

The settings I adjusted which resolved the issues are located in the NVidia Control Panel.

If you have issues with blurry textures, this is caused by having 'Texture Filtering - Anisotropic Sample Optimization' set to "ON". Make sure this is set to "OFF"

If you have issues with picture tearing this is caused by having 'Antialiasing - Transparency' set to either multisampling or supersampling. Turn this setting to "OFF"

Texture filtering - Trilinear optimization:Off

Easiest thing to do is set Texture filtering - Quality: High Quality

Here is how my settings are under the nvidia control panel and everything is working and looking much better.

[

* I]Ambient Occlusion: On
* Anisotropic filtering: Application-controlled
* Antialiasing - Gamma correction: On
* Antialiasing - Mode: Application-controlled
* Antialiasing - Setting: Application-controlled
* Antialiasing - Transparency: Off
* Maximum pre-rendered frames: 0
* Multi-display/mixed-GPU acceleration: Single display performance mode
* Texture filtering - Anisotropic mip filtering optimization: Off
* Texture filtering - Negative LOD bias: Clamp
* Texture filtering - Quality: High Quality
* Texture filtering - Trilinear optimization: Off
* Threaded optimization: On
* Triple buffering: On
* Vertical sync: Use the 3D Application Setting

I hope this helps many of you out.
Thanks![/I]"

Poslednja izmena:
jel ima neka fora da se sacuva pozicija preko save fajla ako mora da radim sistem .... pa kad reinstaliram sistem i predjem sa 32 bita na 64 bit win , da ubacim save fajl i nastavim igru od pola posto sam dotle stigao, neb da idem sad sve ponovo... buni me win live account pa zato pitam jel moze (BS2)

Nah... dzabe, reinstalirao sam igru, a pre toga instalirao najnovije drajvere, ali sve i dalje izgleda isto. Pih, glupo mi ali moram - uninstall.
Ili je nepogrešiva nVidia napravila neku brljotinu sa driverima ili je u pitanju loš narodni lek, neka fora sa zaštitom kao pijana kamera u GTA4. Probaj sa nekim DVD-om od prijatelja.

Nazad
Vrh Dno