Šta je novo?

BIOS za Gigabyte 6850 ... Utisci

Puca Lost planet :D Problem je samo što se sad prekidi javljau nasumice.

Evo još dosta ljudi imaju problem na Gigabyte forumu, tj teme samo niču što se ove karte tiče.

http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?PHPSESSID=57ca8273f995e63859ff030512d98346&board=7.0
(to je već 4. tema što se ove karte i ovog problema tiče)

Farcry 2 puca "kad mu dođe" nekad radi loop bench sat vremena, nekad prsne odmah na početku, teško da će to moći da se utvrdi kroz minimalno testiranje karte...

Poslednja izmena:
Ma mora da vam zamene koliko vidim samo njihova serija ima toliki broj gresaka. Zato sto su ljudi prvo napali AMD ali su oni zakljucili da 90% ljudi ima Gigabyte karte. I karta morta da bude zamenjena.
Tacno mozete da pitate sledecom recenicom.:Zasto bi ja da sam kupio Asus ili MSI mogao da igram igrice i da koristim normalno kartu zasta je koristi 70% naroda najvise a sa Gigabytom ne mogu???
To je dovoljno tacno da vise nista ne kazete. Da inspekcija reaguje. I mislite da bi nekada objuavili da narod nije pritiskao. Toliko posteni nisu sigurno.
Ne bi prijavili i da je pritisak malo manji a mozda nece ni sada ali to je nebitno. Bitno je da vam zamene karte i da se pozdravite sa njima. Zamislite da ste kupili neku seriju koju ima 0.02% extremno bogatih ljudi kojima nije bitno koliko kosta i koji ce sutra da kupe drugu ili tri druge. Znate kada bi je zamenili i utrvdili kvar. Mislite da su osetljivi na 1000e koje ste dali. Znate kada, njima je to nebitno da li ste dali 50-100 ili 1200e.

A mogli ste da prodjete jos gore da pravite neki 3 Way Crossfire sa gigabytom. E to bi bilo ravno samoubistvu onda.
I svega ovaga ne bi bilo da je Gigabyte bio korektan i da nije pricao da za neispravnu kartu da je ispravna. Oni kao da su u Transu nekome pa ponavljaju gresku za greskom. I ne mislim na nas Gigabyte ovde. Oni ce da podele na ulici 1000 karti ako im narede iz sedista. Ali nece da prime nazad 50 grafickih koje znaju da nece moci da zamene jel ih ****** i tretiraju kao ispravne.

A samo me zanima zasto realne novine o hardware cute. Toliko su poljuvali manje firme za svaku sitnicu kada ne valja a sada ne upozore narod sta im se moze dogoditi.
Ako nista drugo da im daju broj prve serije koju da zaobidju.

Poslednja izmena:
Da li da ponovim moje pitanje (copy-paste) ili je dovoljno da podsetim da sam ga postavio? :)

Pozdrav Svima iz GIGABYTE kancelarije,

Kao što sam napisao ranije svima koji su nas kontaktirali na facebook'u.

Što se overclocka tiče tu zaista nema nikakvih garancija koje rezultate je moguće postići.

Svi koji imaju problema sa karticama na stock podešavanjima, nakon instalacije novog BIOS'a, neka jednostavno vrate kartice nazad i biće im zamenjene sa novim karticama.

GIGABYTE kompletno pokriva sav RMA koji se javi kod distributera i sigurno će svima biti rešen zahtev za zamenu, ukoliko je kartica zaista neispravna.
Kartice će biti testirane u servisima kod distributera, zato je veoma važno da prilikom reklamacije što detaljnije opišete konfiguraciju i šta se tačno dešava kako bi u servisu mogli da ponove problem i dokažu da kartice imaju problem.

Još jednom želim da istaknem da GIGABYTE KOMPLETNO pokriva SAV RMA koji se javi kod distributera.

Ја се надам да ће те нове картице бити прописно тестиране и да ћемо сви ми добити оно што смо платили, тј да ће проблем бити решен у потпуности. Ова ситуација са новим BIOS-ом није решење проблема већ једноставно крпљење и враћање у живот меморије која би кад тад поново почела да прави проблем. Не знам како другачије да назовем то када клок за меморију не може да се мрдне ни за један мегахерца са предефинисаног, а код свих осталих произвођача ту има подоста луфта.
Да се не лажемо сви ми који смо издвојили додатна средства и узели ову картицу са наводно супериорном израдом, 2 кулера итд нисмо то урадили да би је све време држали на подразумеваним вредностима. Онај ко је то хтео је сигурно купио неки модел са референтним хлађењем и платио мање пара за то.

Дакле ви можете да се оградите и кажете "Što se overclocka tiče tu zaista nema nikakvih garancija koje rezultate je moguće postići" и на то имате пуно право, али такође и сви ми имамо пуно право да се осетимо превареним и да више никада не купимо нешто што на себи има Gigabyte лого.

Sacekaj malo ovde su ljudi flipnuli zbog karti razumi ih nije im bas do razmisljanja kako drugi da je podese. U toku dana ce ti odgovoriti sigurno, resices to.
Jos im ti stajes na muku sa karticom firme koju ja u buducnosti kupujem sve.

E sada mene muci jos jedno pitanje. Posto svi znamo da u svetu kada nekome nesto malo smeta, tipa ogulila se 1mm boja ili neke banalne stvari ljudi salju karte ili druge komponente nazad.
Ne muce se mnogo da nadju sta nije u redu. Cim je toliko broj ljudi se pojavio da pokusava i pokusava da resi problem vrlo je moguce da oni nisu hteli da im zamene sto dovodi do toga da su mozda u celoj ovoj krizi koja je zahvatila planetu to i namerno uradili ne bhi li nadomestili neki gubitak. Tesko je o tome i poverovati ali je to duplo manje ludilo nego reci da je karta ispravna.

Poslednja izmena:
Zamena Kartica

Pozdrav,

Ukupno su dve kartice stigle do distributera.
Imamo ubeležene serijske brojeve tih kartica.
(mogu da ih postujem ukoliko je potrebno da se to potvrdi, jedan od serijskih brojeva i vaš Ivane)

Lično sam bio prisutan kada su kartice testirane u servisu i problem na karticama potvrđen!
(O čemu sam vas i obavestio preko facebooka, mogu da napravim i postujem screen shotove te konverzacija ukoliko je potrebno)
Tada Vam je ponuđeno da ukoliko želite da se kartice ipak zamene da se obratite na email.
Niko se nije obratio na email za zamenu do danas!

Na insistiranje korisnika, kartice su vraćene nazad pre nove godine, da ne bi ostajale na servisu u toku praznika.
(Takođe mogu da postujem screen šotove te konverzacije sa facebooka)

Sve je potpuno dokumentovano.

Lično je kancelarija svima preko facebooka poslala obaveštenje zašto se kartice vraćaju nazad i na čiji zahtev, kao i da je problem identifikovan i da se čeka novi BIOS i driver koji bi trebalo da reše problem.
(Takođe mogu da postujem screen štove sa facebooka)

Ponovo kažem svi kojima kartice ne rade na stock podešavanjima, sa novim BIOS'om, treba da vrate kartice nazad i biće zamenjene!

Zašto se do sada niste javili direktno za zamenu u to neću ulaziti.

Ne mogu da razumem da vam je lakše da postujete 10x na benchmarku i da se žalite kako vam nešto ne radi, umesto da pošaljete 1 email da vam se to što ne radi zameni.

Što se zamene tiče možete menjati i za drugi model, NVIDIA itd.

Evo samo da navedem vaš poslednji odgovor sa facebooka:
-------------------------------------------------------------------------
Ivan Gligorijević January 16 at 2:20pm Report
Ok,
Jesam bio malo ostriji na recima, ali shvatite da je sve u afektu.
Prvo los bios, pa zatim cekanje na novi dva meseca, pa sad i overklokerske mogucnosti za memoriju nikakve :(
Mora da priznate da je malo previse maltretiranja.

Ali i sam sebi kazem da nemam srece sa ovom kartom(kao i ostali) i idem dalje.
To sto ste ponudili zamenu sa vase strane je OK, ali sta ako opet zapadne karta sa istim problemom, kao sto se vec i desilo u jednom slucaju?
Izvinite na malo ostrijim recima sve je to proisteklo iz licnog nezadovoljolstva prema ovoj kartici, a ne licno prema nekom clanu iz ekipe Gigabyte srbija.
Meni je u stvari radnja trebala da ponudi zamenu ili povratak novca(po novom zakonu) pa da posle toga vama prosledi na testiranje i iznalazenje problema, a ne da ja cekam dva meseca dok se ne resi problem.
Imao sam i troskove slanja u radnju i nazad , kao i sto sam morao da kupim drugu karticu, dok sam cekao resenje problema.
Eto to je ukratko sadrzaj onoga sto se izdesavalo i nadam se da razumete.
Pozdrav.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
Kraj problema

Vladak
Problem je bio u tome sto pre nove godine u radnji nisu hteli da zamene graficku jer servis ne priznajete defekt.
Cak su mi dali broj telefona (direct link) da zovem kako bi ubedio servisera da kartice ne rade.
Serviser je rekao da su igre nebitne, vec da je kartrica isporavna zato sto prolazi bencmark testove i rekao mi je da mi je kartica poslata nazad!!!
Ja sam izrevoltiran time rekao da mi ne pada napamet da je vratim. Popustio sam i vratio je nazad, misleci da ce drasjveri resiti problem kako mi je kasnije i receno.
Drajveri nisu resili problem.
Posle toga na f.b. sam vas obavestio da je karta poslata 29 Novembra na reklamaciju u radnju.
Odgovarate mi 14. Decembra:
Gigabyte Srbija децембар 14, 2010 у 3:42 по подне Пријави
"Caos
Na zalost u servisu isto ne uspevaju da ponove problem
Kakve su sanse da dobijemo celu tvoju masinu u servis da probamo na njoj ?

Naravno nisam samo ja imao problem , pa da je masina kriva , vec vise nas, a nisam ni bio u mogucnosti

21. Decembar, priznajete da se igra gasi u testovima ali da u normalnom radu sve radi kako treba, tj i u CWH. Takodje ste pomenuli da na AOC monitoru nema pucanja?
citiram:
"Pretpostavljam da je problem prilikom adresiranja i da ce se problem resavati update BIOS-om.
Na zalost u ovom trenutku izmenjeni BIOS nam nije dostupan, jer je kolega koji to bolestan.
Kartice cemo da Vam vratimo nazad preko NG da ne stoje u servisu, a ja vam se javljam cim dobijem novu verziju BIOS-a.
Ukoliko ne nadjemo adekvatno resenje za ovo, kartice cemo vratiti nazad na RMA i pronaci zadovoljavajuce resenje."

Gigabyte Srbija Јануар 13 у 12:45 по подне Пријави

"Ukoliko insistirate da vam se kartica zameni sa novom, molim vas da nam to i posaljete u emailu zajedno sa serijskim brojem kartice za koju trazite zamenu i kartica ce biti zamenjena.
Mi cemo je ispratiti preko distributera i zameniti cim bude dostupna nova serija kartica.

Hvala Vam na vasem strpljenju i razumevanju."

Eto ukratko je opisan tok dogadjaj po datumima.
Zamena je ponudjena tek 13 Januara !!!

Naravno da sam se odlucio za zamenu modela, bitna cinjenica mi je bila da mogu da uzmem drugi model, tj, 460. Dzaba zamena za 6850, pa da opet ne valja.
Sutra saljem ponovo u radnju na zamenu za n vidia 460, 1gb.
Poslacu vam na mail serijski broj i zahtev za zamenu .
Nadam se da ce sve biti ok.

Poslednja izmena:
Sada kada vam zamene karte treba i napisati i tamo na forumu da su vam zamenili za ispravne ne misle ljudi da to nije reseno.
Tako se teret sa Gigabyta prebacuje na ATI. :)

Vlado uopste nije problem da se kaze lepa rec, ali treba imati argumenata za to.
Zamena je ponudjena u isto vreme kad je ponudjen i novi BIOS, iz razloga jer su mislili da je sad sve ok, i da nece niko morati da vrati kartu. I ja sam se ponadao da je sa novim BIOS-om sve reseno. Upravo iz tog razloga nisam poslao kartu na zamenu. Medjutim evo sta se desilo, ponovo peh.
Nadam se da ce da stavimo tacku na ovo.

Cekaj da li ja nto dobro razumem ili su vam oni nudili zamenu kada su bili ubedjeni da ce se stvar resiti i da zamena nece biti potrebna.
Ja mislim da vam kazu da zemenite sada. Koje trestiranje vise, kakvi testovi sa neispravnim kartama. A mislio sam da kada dodjete kuci i kada uradite testove na ispravnim kartama da se napise da je sve OK.
Nista pre toga. Oni su pokazali da su sposobni za sve sada. Ko zna sta se tu krije sve.

Zamena je ponudjena kad je stigao novi BIOS, misleci da ce sa njim sve biti reseno, medjutim ne moze nesto neispravno da se ispravi na taj nacin. Moze trenutno da resi problem, kao sto sam i objasnio na forumu.
Kartu nisam slao na zamenu iz razloga sto sam lagao sebe da ce novi BIOS resiti problem. Hteo sam da olaksam i sebi i njima u servisu.
Medjutim napravio sam gresku.
Trebalo je od pocetka da verujem samom sebi i da ne vratim kartu nazad, vec da trazim zamenu za drugu ili povratak novca po svaku cenu ! Zasto ja da se cimam i da dokazujem nesto, jednostavno pravim se glup i trazim novu kartu. Sta me briga za BIOS i sl.
Sam sebe sam prevario i to me je kostalo kako finansijski tako i emocijonalno(nerviranje).
Nisam bio do sada u ovakvoj situaciji, ali skolu sam platio. Pa evo ko cita nek izvuce pouku, to je najvise sto mogu da ucinim.
Ovo je nadam se tacka na agoniju i ne daj boze nikome da se ponovi.
Kraj !!!

Poslednja izmena:
I ako je neko zamenio kartu, nek kaze sta nude u zamenu :)

Ja sam poslao, čekamo :I

Pa ja znam sta ce vam dati vec 6870 na poklon samo nece ih biti dovoljno pa ce neki srecnici dobiti ATI 6950.

Prilikom odabira kartice, samo obrati paznju na cinjenicu da Nvidia 460 ima problema sa low gpu usage na starijim plocama (npr LGA 775) doduse ne na svim. Ukucaj na google 460 low gpu usage pa ces i sam videti, cisto sam zeleo da te postedim nerviranja koje sam ja imao sa lga 775 / nvidia 460 kombinacijom. Inace sad imam 6870 radi odlicno i to bas Gigabyte, jedino sto mi nije jasno je da i na mojoj kartici memorija nece da se overclockuje skoro uopste (1050->1120 max) ali ajde nije mi to toliko bitno jer sve ostalo radi perfektno a i GPU se clockuje solidno 960 na stock voltazi sto i nije tako lose s obzirom da je u pitanju referentni model. Pozdrav.

Samo mi jos ovo fali :S:
Bas sam zahtevao gtx 460.
Samo nek je ona ispravna pa moze i na dobos da ode ako me zadesi i ta muka. Kazu da posle kise sunce izadje:)
Pominje se problem sa dual core procesorima i ovom kartom.

Poslednja izmena:
Prilikom odabira kartice, samo obrati paznju na cinjenicu da Nvidia 460 ima problema sa low gpu usage na starijim plocama (npr LGA 775) doduse ne na svim. Ukucaj na google 460 low gpu usage pa ces i sam videti, cisto sam zeleo da te postedim nerviranja koje sam ja imao sa lga 775 / nvidia 460 kombinacijom. Inace sad imam 6870 radi odlicno i to bas Gigabyte, jedino sto mi nije jasno je da i na mojoj kartici memorija nece da se overclockuje skoro uopste (1050->1120 max) ali ajde nije mi to toliko bitno jer sve ostalo radi perfektno a i GPU se clockuje solidno 960 na stock voltazi sto i nije tako lose s obzirom da je u pitanju referentni model. Pozdrav.

Preuranjeno globalizujes "problem" .Sa moje takce gledista ja problem sa low gpu usage nisam imao na LGA 775 sto znaci da mogu da tvrdim da to nije problem.
Ima tema i kod nas o tome i bice da je najverovatnije do uskog grla CPU-a.Meni je GTX460 radila u punom sjaju bez da stucne.GPU usage 88% najnizi koji sam video a live monitoring uvek imam ukljucen zbog testova (review-a) koje vrlo cesto radim kako i zbog sebe samog.To je jako diskutabilno sta je u pitanju..

Ako je CPU problem mogu samo da nagadjam kako ce da se ponasa sa ovim mojim procesorom, koji u stvari i nije klasican qvad core???
Mada vidim da su i drajveri za N vidiju katastrofa

Poslednja izmena:
Ako je CPU problem mogu samo da nagadjam kako ce da se ponasa sa ovim mojim procesorom, koji u stvari i nije klasican qvad core???
Mada vidim da su i drajveri za N vidiju katastrofa

a sta je ako nije klasican quad core ? :p

ne brini se tvoj CPU nece biti usko grlo za 460

Nije klasican :smash:
Ovaj procesor nema cetiri zasebna jezgra, kao sto je slucaj sa pravim qvad procesorom
Q6600 su u stvari dva Core 2 Duo procesora upakovani u jednu celinu. Losa strana je grejanje i slabiji protok CPU - nortbridge.
Jednostavno receno nema klasicnu arhitekturu kao noviji procesori, vec su to dva dual-a spojena

Ne globalizujem problem, vec samo kazem da i nvidia 460 ima problema, i cisto zelim da ga spasem nerviranja posto vidim da je poludeo zbog 6850. A to da je CPU usko grlo to nije tacno, mogu odmah da ti kazem. Ako pazljivo tj detaljno (sto sam ja radio mesec dana) prelistas strane forume videces da su ljudi i sa 9550 cak i 9650 clockovanim na 3.8 Ghz ili sta vec, imali iste probleme. Ne vidim kako q9650 moze biti usko grlo. A i moj q6600 (overclockovan na 3.3ghz) ne moze nikako biti usko grlo za 460 karticu, mozda za 580 ali za 460 nikako.

Skinuo sam bios sa TECHPOEWRUP sajta za moju MSI karticu ali izgleda da je ovaj modifikovan i kartica je prosla 3DMark Vantage na podesavanju 960 GPU i 1100 VRAM bez pucanja
sto pre nije imalo sanse. Hteo sam da pitam ima li neki jos zahtevniji test gde bi mogao da je testiram???

Probaj FurMark ukljuci opcije post fx i xtreme burning mode. Mozes jos i Framebuffer Crysis Warhead benchmarking tool pa "odvrni" 20 krugova na max detaljima. Eh da i/ili Unigine Heaven ostavi jedno dva sata da se vrti.

Poslednja izmena:
Ево да поделим са члановима форума моја данашња искуства са овом картицом. Наиме, зову мене и радње где сам картицу купио и кажу ми да им је сервис послао картицу. Али када сам дошао код њих да је преузмем утврдили смо да је у питању иста картица, тј да није извршена замена. Уз све то је ишло оно писано објашњење да су тестирање на играма није меродавно јер су игре "вечити бета тестови" и као таква ми је картица враћена. Ја сам био убеђен да су они скапирали колико је идиотска и слепачка ствар рећи кориснику да их игре не занимају и да је тај корисник ту графику купио због синтетичких програма, али изгледа да још увек продају ту причу.

Наравно графику нисам прихватио, и захтевао сам да се врати назад на сервис. Оно у шта сам ја тренутно сигуран да више ништа са наптисом Gigabyte неће прићи мом компјутеру. Не желим да кажем да су њихови производи лоши, јер сваки производ може да се поквари, али је њихов сервис и начин на који третирају своје муштерије катастрофалан. Ја сам због њих изгубио гомилу времена, живаца а и новца, јер ми је рачунар и средство за рад. Са друге стране ја сам све урадио да ствар протекне што боље за обе стране. Изгубио сам сате читајући о овом проблему, и још више времена провео у тестирању да бих био сигуран да проблем није до мене. Осим тога уз графику коју сам послао на сервис сам прилижио писано упутство како да најбрже репродукују проблем, дакле детаљно упутство са све линковима где се алати за тестирање могу скинути. Дакле ја сам се максилно коректно понео, поштовао сам и њихово време (иако то нисам у обавези), а они нису имали ни трунку поштовања за мене као купца и за моје време.

Е сада волео бих да видим да ли неко од форумаша има добар савет како да се најбрже и најбоље реши ова ситуација, тј како да добијем оно што сам и платио.

Izvinjavam se sto cu malo skrenuti sa teme ali posto je rec o gigabyte 6850 , hteo bih samo da pitam da li ste dobili onaj crossfire most ? ili se to kupuje posebno?

Ja nisam dobio uz Gigabyte 6850 OC (GV-R685OC-1GD).

Dobija se u nonOC verziju

Ево да поделим са члановима форума моја данашња искуства са овом картицом. Наиме, зову мене и радње где сам картицу купио и кажу ми да им је сервис послао картицу. Али када сам дошао код њих да је преузмем утврдили смо да је у питању иста картица, тј да није извршена замена. Уз све то је ишло оно писано објашњење да су тестирање на играма није меродавно јер су игре "вечити бета тестови" и као таква ми је картица враћена. Ја сам био убеђен да су они скапирали колико је идиотска и слепачка ствар рећи кориснику да их игре не занимају и да је тај корисник ту графику купио због синтетичких програма, али изгледа да још увек продају ту причу.

Наравно графику нисам прихватио, и захтевао сам да се врати назад на сервис. Оно у шта сам ја тренутно сигуран да више ништа са наптисом Gigabyte неће прићи мом компјутеру. Не желим да кажем да су њихови производи лоши, јер сваки производ може да се поквари, али је њихов сервис и начин на који третирају своје муштерије катастрофалан. Ја сам због њих изгубио гомилу времена, живаца а и новца, јер ми је рачунар и средство за рад. Са друге стране ја сам све урадио да ствар протекне што боље за обе стране. Изгубио сам сате читајући о овом проблему, и још више времена провео у тестирању да бих био сигуран да проблем није до мене. Осим тога уз графику коју сам послао на сервис сам прилижио писано упутство како да најбрже репродукују проблем, дакле детаљно упутство са све линковима где се алати за тестирање могу скинути. Дакле ја сам се максилно коректно понео, поштовао сам и њихово време (иако то нисам у обавези), а они нису имали ни трунку поштовања за мене као купца и за моје време.

Е сада волео бих да видим да ли неко од форумаша има добар савет како да се најбрже и најбоље реши ова ситуација, тј како да добијем оно што сам и платио.

Sramota, šta da ti kažem. Nadam se da samo neću i ja tako proći

Vrh Dno