Šta je novo?

BeotelNet

Jedini neograničen 4G net je A1 Vikend net, a može da se koristi i mts Soko Max.

Svi ostali imaju ovakva ili onakva ograničenja.

Da li bi imalo nekog efekta da pitam telekom sta se desava izmedju njih i Beotela jer jos uvek cekam na prelazak?

Telekom zabusava verovatno namerno, da bi uzeo jos koji dinar od korisnika.

01.09 mi ističe ugovor ADSL 20 po ceni od 1190din. Kakva je procedura i cena nakon isteka ugovora. Ostao bi preko fiksne linije ali ne bi da me ponovo obavezu ugovorom od godinu dana.Sta moze bolje da se izdejstvujе?

@Konstant1 počinje da ti se naplaćuje po ceni van ugovorne obaveze sve dokle koristiš. Ako ne želiš više, pošalji pisani otkaz korisnika na [email protected] i od tog momenta ti teče otkazni rok od 30 dana pa posle toga idi da potpišeš raskid. Prodajni partner kome sam vraćao opremu ne želi drugačije da postupi, iako su me u Beotelu uveravali da mogu da raskinem i odmah. Neće se previše potresti, niti ti davati neke nekomercijalne ponude. Ono što se nudi na sajtu, to ti je. Uzmi ili ostavi.

Beotel do daljeg ne uvodi nove ADSL/VDSL korisnike. Navodno biće "uskoro".

Verovatno. Ovo je prvi put od 2006. da oni ne uvode ADSL/VDSL kod novih korisnika.

Ima li još nekog u Vlasotincu da koristi Beotel? Ne mogu da verujem da par zbog par cm snega nemam internet celo veče.... i dalje nema....

Neki žešći problem večeras, dosta dugo sam bez neta.

Za VDSL skoro svi daju rutere sa 100Mbps LAN portovima i wifi 4 na 2.4GHz. Nisam video da neko daje nesto bolje. Ja za Beotel VDSL svakako koristim svoj ruter sa mnogo boljim karakteristikama. Beotel za razliku od telekoma bez problema daje PPPoE podatke svojim korisnicima.

Sve ok, nisam ni očekivao da daju ne znam šta, dovoljno je da radi ok na max 30 megabita koje moja linija može da isporuči.
Tako radi kod mene 30/8 mada može i više ali telekom nije dao, da sam otišao u mts imao bi sigurno veću brzinu. Igrom slučaja čuo razgovor tehničara i operatera. To sam mislim već ovde i pisao. Do skora beotel nije ni nudio vdsl, sad opet počeli. Mts ih zeza maksimalno. Šteta što ovde u gradu BG beotel ne širi svoju optiku otišao bi kod njih odma. Za saradnju su odlični. Jedini daju sertifikovane smart box uređaje koji odlično rade.

Davali su jedno vreme VDSL pa bas pred istek mog ugovora kod mts -a prekinuli da daju vdsl,onda me iz mts -a odhebali i dali mi odmah MIK kod.
Ja kao jedinu alternativu imao Yunet i kod njih u novembru potpisao ugovor na 2 god pa sada Beotel opet daje vdsl :(

Zanima me akcija kod Beotel-a ako neko zna kako funkcionisu Wifi paketi koje sada reklamiraju, da li je dostupno samo na odredjenim lokacijama tj vecim mestima ili moze svuda.

Za realizaciju ovih paketa koriste uglavnom Ubiquity opremu na 5GHz, kod korisnika konkretno stavljau LiteBeam AC Gen2. Potrebna je opticka vidljivost ka pristupnoj tacki, ne moze svuda, moraju da imaju na par kilometara (do 4-5) od tvoje lokacije pristupnu tacku koju vidis bez prepreka.

Antenu postavljaju na pogodno mesto, (pod antenom mislim na integrisan uredjaj sa primopredajnikom i antenom) i iz njega ide mrezni kabl u ruter koji se nalazi kod tebe u sobi.

• Like
Reagovanja: uji
@space85 ako nemaš uslova za nešto kasvetno, onda bolje i GPON Light.

Ja nisam u Bg pitanje da li to ima kod mene po manjim mestima.
Sve zavisi da li je kod vas Sat trakt prošao sa optikom. Ako sam dobro informisan, ima je na primer u Žedniku, ali sve je to sad poprilično upitno. Kod mene u gradu ima lokalaca koji obezbeđuju GPON Lite i konkretno, prekoputa moje montirane su antene za dve zgrade, iako imaju mogućnost za mts optiku, ali im je verovatno tako povoljnije ili hoće samo internet.
Edit: ako je za verovati po tekstu, ima SBB optika:

Nazad
Vrh Dno