Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

pazi.............i meni nece da radi Opera i Mig33..................
ostali programi rade.......................(ne znam zasto nece ti programi, zato sto su za net, nemam pojma)...................
znaic probaj drugu igru..........ili program................i radice ti...........u to sam uveren samo prvo pusti mjuzu i onda udji u Field Test i pokreni i uzivaj.................
meni zavrseno radi.................pozzzzzz

Meni radi Opera zajedno sa muzikom... radi sve. Bitno je samo da aplikacija bude "trusted"... evo probajte da ubacite ovu operu, radice sigurno.
Na forumu je vec bila kacena ova opera, a i govorilo se o nekom programu koji menja dozvole programa (ne govorim o onom triku groups and policy, nije to to), al' ne znam sad. Ajde ako neko zna o cemu je rec nek okaci taj programcic!

Prilozi

• OperaMini.zip
    228.2 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
meni dosad ni jedna brew app nije padila samo pokazuje:application digital signature failture. (1030)?????????????????help!!!
el neko imao tih problema?

meni dosad ni jedna brew app nije padila samo pokazuje:application digital signature failture. (1030)?????????????????help!!!
el neko imao tih problema?
Procitaj sve opet korak po korak da nisi negde pogresio, ili preskocio nesto...
Jesi li preimenovao test.sig fajl kao sto je receno i iskopirao ga gde i *.mod fajl?
Kapiram da ima veze sa tim, tj. da ova ekstenzija *.sig stoji za "signature"?!

Inace... skinuo sam one silne brew igre koje je neko kacio, i nisam primetio jos uvek neku prednost brew nad java igrama... cak su mi java igre bolje :S ... aj dajte da isprobamo neke 3D igre ako nadjete.

Poslednja izmena:
pazi.............i meni nece da radi Opera i Mig33..................
ostali programi rade.......................(ne znam zasto nece ti programi, zato sto su za net, nemam pojma)...................
znaic probaj drugu igru..........ili program................i radice ti...........u to sam uveren samo prvo pusti mjuzu i onda udji u Field Test i pokreni i uzivaj.................
meni zavrseno radi.................pozzzzzz
Hvala na savetu Aces High, probao sam i sve igrice rade jedino mig33 nece ali nema veze, cak i opera koju je okacio VLADADJ radi!
Mnogo vam hvala, a ako neko zna kako mozda moze da proradi i mig33 neka napise ili okaci neko uputstvo ako mu nije tesko!
E da jos nesto, jel se desavalo mozda nekome da telefon nece da pusti neke video klipove?
Ako neko zna resenje onda super, neka ga okaci ako moze!
Veliki pozzzz!

Telefon se non-stop restartuje

Imam Benq-Siemens EF81 sa prastarim SVN:22. Instalirao sam aplikaciju Mape Novog Sada i LyricShow. Kada sam restartovao telefon, krene da se restartuje, dodje do nekle pa se ugasi, onda se sam pokrene, krene da se ukljucuje pa se ugasi i tako u beskraj. Zna li neko o cemu se radi?

@igiton Svakako preporucujem prelazak na noviji firmware... Tarabica + slusalica za download mode, pa flash!

Eh da... evo jedne zanimljive stvari. Kada ubacim odredjene NV Itemse, koje sam skinuo sa neta (stvarno ne znam odakle), u "Messaging" mi se pored Inbox-a, Outboxa, itd... pojavi Instant Message opcija. Kontam da je to nesto poput internog Messengera (nalik msnu / migu). Takodje, pojave mi se i neke dodatne stavke pod "Profiles"... a sve to pod bilo kojim drugim NV Itemsima ubacenim ne postoji :S

Evo prilozeno, kako to izgleda...
dispcapture1fd4.jpg
dispcapture2wi6.jpg

dispcapture3cx2.jpg
dispcapture4hv2.jpg

itd... itd... da ne ulazimo u sve opcije :p

E sad... video sam podesavanja, trazi se neki server, port... bla bla... ima li neko tu opciju sem mene i zna li da je podesi?

Jos jedna stvar koja me zanima je: Danas sam pronasao jedan bug, pa bih vas molio da kazete da li je tako i kod vas. Kada se oglasi ALARM, a telefon je zatvoren, ako otvorim telefon, a prethodno ne zaustavim alarm - automatski se ugasi. Govorim o alarmu "budilniku", ne ono kalendar i to... Znaci, isprobajte pa mi recite, ako nije problem... nastelujte alarm za nekoliko minuta napred, zatvorite telefon i kada se alarm oglasi samo otvorite poklopac, ne prekidajte alarm, nista. Inace, imam vodafone v58.

I da ponovim staro pitanje na koje nije odgovoreno :), pa ako ima nekog dobre volje nek testira ove bagove, kako bih znao dal je do mene il je tako svuda... tj. dal da ga flesnem po peti put ili ne

Kada pokrenem KD Player ili LyricShow Player i zelim da ubacim pesme sa mem.kartice u plejlistu, telefon mi se ugasi. (dok kada ubacujem nesto sa memorije telefona, uspem da ubacim i sve radi super) Inace, to je jedini problem koji imam sa gasenjem telefona.... koristim vodafone 58. Zanima me, da li ima jos neko ovakvih problema na vodafone-u ili je to samo moj telefon pobrljavio

Poslednja izmena:
Kada se oglasi ALARM, a telefon je zatvoren, ako otvorim telefon, a prethodno ne zaustavim alarm - automatski se ugasi.

Sada tek vidim da ovde nisam bio jasan. Znaci kada se oglasi alarm i ja samo otvorim telefon, telefon se ugasi... na to sam mislio!

VLADADJ
kod mene kada navijem sat da mi zvoni ugasim fon.............
i kada zvoni.................ja otvorim Clamshell i on se upali a ne ugasi :D
kod mene je drugacije.................a ne znam zasto je tako............ :D

@VLADADJ evo rusi su to otkrili pre mnogo vremena 3028 - IM Show Menu Factory - Включить Instant Mesenger umesto 0 stavis 1 u QXDM i to je to.pozz

Procitaj sve opet korak po korak da nisi negde pogresio, ili preskocio nesto...
Jesi li preimenovao test.sig fajl kao sto je receno i iskopirao ga gde i *.mod fajl?
Kapiram da ima veze sa tim, tj. da ova ekstenzija *.sig stoji za "signature"?!

Inace... skinuo sam one silne brew igre koje je neko kacio, i nisam primetio jos uvek neku prednost brew nad java igrama... cak su mi java igre bolje :S ... aj dajte da isprobamo neke 3D igre ako nadjete.

pa tu sam i kopirai i lepo preimenovao da ne treba taj sig i u mif???

@Acess High - hvala ti na cimanju mnogo, al zamisli, radi sada alarm lepo.. valjda se nesto trenutno zabagovao telefon :S ko ce ga znati.

@nikola's - hvala!... nego, cemu to sluzi? kako se podesava, parametri i to :S? Ono, cisto kada je vec tu ta opcija, bar da namestimo da bude funkcionalna :D. Jel' to za ICQ, MSN ili neki treci server?

@djosa - Ne treba... hm... ne znam onda stvarno sta je problem... mada sam procitao na ruskom forumu da su i neki rusi imali bas taj problem, ali resenje nisam nasao :S
El ovako izgleda ta greska?
dispcapture_539.jpg

Edit:
Evo prati ovu temu... mozda nadjes nesto korisno:
http://forum.allsiemens.com/viewtopic.php?t=41737&start=630

Ili GOOGLE prevod iste strane sa ruskog na engleski
http://209.85.135.104/translate_c?h...llsiemens.com/viewtopic.php?t=41737&start=630

Edit 2:
Inace, kada sam vec ovde evo, za vas koji se slabo snalazite sa ruskim jezikom, linkovi za allsiemens i siemens-club forume prevedeni na Engleski.

forum.allsiemens.com
forum.siemens-club.org

Poslednja izmena:
@VLADADJ pa ja mislim da je to univerzalan program...Po kom serveru i podesavanjima ga podesis tako ce i da radi.Znaci ako ga podesis za MSN on ce tako raditi... Mozda gresim al' otkud znam probaaaj pozzzzzzzz
@igiton i meni se to desavalo sa fw48 izbrisi LyricShow i nema problema.pozzz
Ako ne mozes da ukljucis telefon i to uradis FLASH FLASH FLASH FLASH FLASH FLASH na voda 58 naravno pozzzzzzz

@Acess High - hvala ti na cimanju mnogo, al zamisli, radi sada alarm lepo.. valjda se nesto trenutno zabagovao telefon :S ko ce ga znati.

hehe......... ma samo uzivaj bre.........opusteno...........
ma verovtno...............ujutro kada me budi za skolu ja ga samo otvorim i fon se upali :D
ziveo............

E pricao mi je ortak iz Nemacke da je njegov brat isao na operaciju(koja se radi na zivo bez anestezije) i umesto da drzi gumu koju je dobio da stiska kada ga boli on je drzao EF81!!!! Stvarno su Nemci toliko vezani za ovaj fon da je to nenormalno!!!pozzz

Poslednja izmena:
Veliki problem !
Upravo sam instalirao Vodafone SWN58 ali mi ne nalazi mrezu! Pokusao sam u podesavanjima da podesim ali je uopste ne pronalazi :wall: Koristim MTS mrezu. Hvala unaped

ljudi evo me opet 100 godina nisam bio na forumu nisam imao net i danas je dosao dan koji sam isekivao tako dugo.Uspeli ste deset strana da napisite cccc morao sam da citam sve.:d.Imam jedan problem,ups dva prvi: MPM nikako nece da mi prepozna fon sve sam pokusao da ga izbrisem pa da ga ponovo instaliram i nista da li neko zna sta se tu da raditi
drugi: voleo bi da probam da stavim neki film na fon jel moze neko da mi okaci sajt za neki konverter posto u najvaznijem 3 link ne radi.
hvala unapred
i najveci problem to sto sam flashovao fon a nesto mi ne radi qpst jel moze neko da okaci sajt i za to posto na okacenom linku skida 7000 godina

pozzzzzzzz

Poslednja izmena:
Veliki problem !
Upravo sam instalirao Vodafone SWN58 ali mi ne nalazi mrezu! Pokusao sam u podesavanjima da podesim ali je uopste ne pronalazi :wall: Koristim MTS mrezu. Hvala unaped

@nenad.j o tome je vec razgovarano, potrebno je da uradis restore nv itemsa... kako? downloaduj ovaj prilozen fajl u attachmentu i za ostatak procitaj - "[HowTo] SXG75 / EF81 NV Items" u NAJBITNIJEM POSTU (sve je u slikama, i shimpanze bi ukapirale)... potrebni programi su ti QPST i QXDM, linkove takodje imas u "NAJBITNIJE", na linku u mom potpisu, u potpisu Dj Wibe-a ili na 100toj strani...
Edit: a procitaj i "Uputstvo za backup NV-a preko QPST-a" bukvalno isto to trebas da uradis pod Restore Tab-om... nista tesko.

Takodje, zamolio bih sve korisnike da stave te linkove u potpis kako se ne bi ponavljala ista pitanja stalno, znaci smorilo vise 'leba mi...

@GR-44, izvoli ovaj video converter, ja njega koristim.
Xilisoft Video Converter 3.1
http://rapidshare.com/files/100512616/XiliV.Cnr3.1.53.0318b.rar
acpu6x.jpg

Edit: Izvoli i QPST

QPST 2.7 Build 215
http://rapidshare.com/files/63060568/QPST_2.7_Build_215.zip

I da, evo NV items-a u attachment-u za @nenad.j...

Prilozi

• 19_spert.07.zip
    35.4 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
@VLADADJ Brate ali nece da mi NV prepozna telefon cak ni onda kada podesim COM port. :wall: Vec par puta sam updejtovo telefon i nisam imao ovakvih problema. Razmisljam da probam nesto preko Brew-a. Ako imas neko resenje javi mi. Hvala u svakom slucaju! pozz

@VLADADJ Brate ali nece da mi NV prepozna telefon cak ni onda kada podesim COM port. :wall: Vec par puta sam updejtovo telefon i nisam imao ovakvih problema. Razmisljam da probam nesto preko Brew-a. Ako imas neko resenje javi mi. Hvala u svakom slucaju! pozz

Nv itemse mozes da vratis i uz pomoc onog softwarea koji dolazi uz firmware (ako si ga uspesno flesovao neces imati problema da vratis nv itemse)
Znaci... instalirao si firmware recimo u folder C:\Program Files\BenQ\3GSwupFU i tu imas sledece fajlove:

3GSwupFU2.exe
msvcr71.dll
NPRG6250SEC.HEX
partition.mbn
python24.dll
i ostale koji su nebitni za sledeci postupak...

Potrebno je da navedene fajlove prekopiras u nov folder, recimo C:\3GSwupFU2\ i u isti folder iskopiras nv itemse, ali kao *.BRT fajl, ne QCN (evo ti u attachmentu) i da ga preimenujes u IMEIbroj.BRT (nadam se da znas kako da pogledas IMEI broj telefona - *#06#). Nakon toga pokrenes C:\3GSwupFU2\3GSwupFU2.exe i nastavis kao da je u pitanju FLASHOVANJE, s tim sto ovog puta program nece flesovati telefon, vec ce samo uploadovati NV Itemse.
Ajde pokusaj pa javi ako si uspeo, i pitaj ako ima pitanja... ;)

Edit: U slucaju da i ovako nece da prepozna telefon, jedino da ponovo reinstaliras drajvere za mob...
Inace, nemoj cackati po brew-u nije to do toga... pre ce biti do drajvera. Mada, verujem da ces uspeti na ovaj nacin.

Edit 2: Kada preimenujes fajl u IMEI broj izgledace nesto ovako: 358234003504346.brt - cisto primer da se ne zbunis, a ti pogledaj koji je tvoj IMEI

Prilozi

• NVitembackup.rar
    9.5 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Brate ovo cudo sam probao desetak puta, ali je i dalje isto.... NEMAM MREZU........ Ako znas da pomognes javi mi nesto.... Pozdrav

Probaj neke druge NV itemse da skines. To ti je postupak za vracanje mreze, razumes...
Ili preko QPST-a restoracija NV itemsa ili na ovaj nacin na koji sam ti objasnio! To je to...
Ako nece kompjuter da ti prepozna mob moraces da reinstaliras drajvere, ako nece ni tad... onda ne znam. Uglavnom... postupak za vracanje mreze ti je objasnjen.

Proveri i "Network" opciju u telefonu dal je sve dobro podeseno

Poslednja izmena:
@nenad.j ma imas program NV editor i preko njega prebaci nv items-e,ali telefon mora da bude na com portovima do COM port 20 je ako npr. ti je telefon COM port 21 onda ti nista ne vredi.pozz
Preprucujem ti da ga ponovo flashujes i gotov problem.pozzzzzzz
Svi programi koji su ti potrebni imas u mom potpisu.pozz

Poslednja izmena:
Brate ali nece da mi NV prepozna telefon cak ni onda kada podesim COM port. :wall: Vec par puta sam updejtovo telefon i nisam imao ovakvih problema. Razmisljam da probam nesto preko Brew-a. Ako imas neko resenje javi mi. Hvala u svakom slucaju! pozz

@nikola's vidis da je decko pokusao tako, zato sam mu i predlozio onaj drugi nacin...

Poslednja izmena:
Stvarno neznam vise sta da radim,sve sam pokusao. Stalno mi 3GSWup javlja : "you have to many uninitialized NV-Items on your phone". Imate li resenje za ovo? pozz:wall:

LJUDI! ZASTO mi ne prepoznaje telefon na racunaru preko USB kabla??? Instalirao sam sve programe koje sam dobio uz njega,ali ne prepoznaje ga!

@nenad.j ma imas program NV editor i preko njega prebaci nv items-e,ali telefon mora da bude na com portovima do COM port 20 je ako npr. ti je telefon COM port 21 onda ti nista ne vredi.pozz
Preprucujem ti da ga ponovo flashujes i gotov problem.pozzzzzzz
Svi programi koji su ti potrebni imas u mom potpisu.pozz

Hvala brate puno! izgleda da mi je bila losa instalacija od NV-a. Sada fon radi extra! pozz

@VLADADJ Hvala i tebi puno brate sto sam te mucio ! pozz

@nenad.j problem je u tome kada si instalirao program za flash kliknuo si da ti instalira i drajvere,pa oni verovatno nisu valjali i onda sve uprskali.Probaj da u Program Files\MPM i tu nadji folder sa drajverima i instaliraj.pozz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno