Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

I agree:D . Ma samo se salim. Vec sam pisao da slike, muziku i sl. treba prebacivati u OBEX nacinu rada Brew Commandera zbog toga sto inace mobilni ne vidi to sto prebacite. Dalje, u OBEX nacinu rada veca je minimalna kolicina podataka koja se prebacuje odjednom pa je prebacivanje vecih fajlova brze (ali i dalje prilicno sporo).

Sad sam probao i radi u OBEX nacinu . Nije tako lose ali mi je MPM pregledniji.

E ljudi treba mi pomoc, naime namestio sam da se tastatura zakljucava jos odavno, NE ZAKLJUCAVANJE SPOLJNE ONO Settings/Security/Auto key lock/, vec unutrashnja tastatura znaci zakljucava se automatski :) i sad se ubi trazeci ne mogu da nadjem gde sam to namestio izludeo sam :) ako iko zna gde se to namesta tj. skida nek mi kaze.
BTW. Telefon nije skidan sa mreze :) i sw48 je u pitanju :) originalan software nije vodafone :)

Poslednja izmena:
Probao ortak da mi prebaci nesto preko bluetootha i njegov fon je prepoznao mog ali problem je sto mi trazi neku sifru.Kaze inert passcode for ghost rider.
*** ja sad nemam pojma sta da ukucam, telefon ima SW48 sa Vodafona

Jos nesto :wall: kako da namestim da mi se samo vide kontankti sa telefona, posto mi je trenutno namesteno samo sa SIM-a

Poslednja izmena:
Probao ortak da mi prebaci nesto preko bluetootha i njegov fon je prepoznao mog ali problem je sto mi trazi neku sifru.Kaze inert passcode for ghost rider.
*** ja sad nemam pojma sta da ukucam, telefon ima SW48 sa Vodafona

Jos nesto :wall: kako da namestim da mi se samo vide kontankti sa telefona, posto mi je trenutno namesteno samo sa SIM-a

ajd kad sam vec prisutan da odgovorim

Sta god da ukucas nije greska samo sto mora isti kucani znak(broj) da ukuca i tvoj ortak

Ako nekoga zanima nasao sam napokon znaci podesavanja za zakljucavanje unutrashnje tastature su Settings/Display/Screensaver/Auto key lock:On/Of :) to je to

Imam dva pitanja u vezi v58 softvera. Ja sam na v48 i ima par bagova i nelogicnosti. Bag sa automatskim podesavanjem vremena, tj sinhronizacijom u kombinaciji sa pozivom ili prijemom poziva stvara zbun sistema, naime poremeti se vreme, sa tacnog ode za sat unazad, a s druge strane ostaje port za transfer podataka otvoren, a pozivi postaju gluvonemi. Samo ponovno pokretanje fona resava problem. (Nasao sam bio opciju za automatsko podesavanje vremena, pa iskljucio. Mozda je to resenje. Bag se javljao kod mene oko 9 sati pre podne i uvece, kao da se sinhronizacija obavlja na svakih 12h.)
A nelogicnosti su na primer: nema navigacije u foto galeriji u ful skrin modu, samo unutar listinga, kada zelim da pustim video u ful skrinu prvo se pauzira, kada slikam otvorenim mobilnim, posle zatvaranja se program zaglavi i ne da mogucnost ponovnog slikanja, nema opcije za iskljucivanje skljocanja pri okidanju, itd.
Pitanja su sledeca.
Da li je nesto ispravljeno od gore navedenih stvari u v58-ci? Da li se radilo na implementaciji upotrebljive foto galerije, ili je navigacija ostala ista, i uopste na bagovima sa multimedijalnim stvarima?

Poslednja izmena:
Da li je nesto ispravljeno od gore navedenih stvari u v58-ci? Da li se radilo na implementaciji upotrebljive foto galerije, ili je navigacija ostala ista, i uopste na bagovima sa multimedijalnim stvarima?

O razlici izmedju fw48 i fw58 imas dosta na forumu. Od mene samo, za sve sto si gore pomenuo je odgovor DA.

Uspesno sam uradio flash na nemacki f58, ali mi se posle toga izgubila identifikacija celije, iako je cell broadcast info potvrdjen i postavljen topic index 50. Nije oglavu, ali sam navikao na to. Neka sugestija?
I moze li neko da mi baci mail i da me uputi na servis koji bi mogao da mi sredi jednu malu glupost. Mehanizam koji drzi memory card se zbutao, pa mi se sada microSD drzi uz pomoc jednog parceta plastike koje je zaglavljeno u onaj mali prostor izmedu metala i pertinexa. To je OK i baterija dobro pridrzava sve, ali postoji rizik da, ako mi negde ispadne (a desava se) i razleti se na osnovne delove (i to se desava) ostanem bez microSD, posto je prokletinja bas mala, a oci oslabile...

Ja sam ovako namestio (na v58) i radi: Topic list->options->add topic b. index-> 050->options->topic status->recive and notify->back->recieve broadcasts (on) i cell info display (on)->options->save. Posle toga sacekaj minut.

OK! One more problem! Djwibe instalirao sam onaj iPhone meni, sve je prošlo OK, ALI kada pređem preko neke ikone i dalje se pojavljuju animacije sa starog menija! U čemu je problem? Da li je to samo nepotpuna kreacija nekog n00ba?

@igor

Pogledaj djwibeov signature! Piše ti tamo JMI

EDIT: MOže li mi neko dati link za one ikonice na vrhu ekrana (baterija, signal itd.). Imam neke linkove, ali nikako ne mogu da nadjem one sa FW48 :(

Poslednja izmena:
OK! One more problem! Djwibe instalirao sam onaj iPhone meni, sve je prošlo OK, ALI kada pređem preko neke ikone i dalje se pojavljuju animacije sa starog menija! U čemu je problem? Da li je to samo nepotpuna kreacija nekog n00ba?

@igor

Pogledaj djwibeov signature! Piše ti tamo JMI

EDIT: MOže li mi neko dati link za one ikonice na vrhu ekrana (baterija, signal itd.). Imam neke linkove, ali nikako ne mogu da nadjem one sa FW48 :(

Animacija se ne menja, uvek je ista.

http://www.grafikpatch.de/index.php?page=ef81

Moze i animacija da se menja. Samo treba skinuti meni koji je ima. Znaci treba da cekamo novu verziju iphone menu. Ako bas zelis da promenis skini neki drugi meni.

Prilozi

• NetzAkku_SXG75_SL91Style_screen.jpg
    NetzAkku_SXG75_SL91Style_screen.jpg
    121 KB · Pregleda: 106
  • vodafone_699.jpg
    vodafone_699.jpg
    71.1 KB · Pregleda: 134
S**T!!!:mad: :mad: :mad: :wall: Zna li neko kako da napravim meni??? Da li mogu pomoću onog programa za dizajniranje tema?

Poslednja izmena:
Citat:
Citiram korisnika: edi
Ima li neko karticu od 2GB pa da proba da je ubaci u tel. Zvanično telefon podržava do 1GB ali izgleda da može duplo više. Telefon prijavi karticu od 1GB ali kada pogledaš koliko ima slobodnog mesta onda ti pokaže stvarno stanje memorije na kartici.
Uzgred moj komšiluk je poludeo za ovim telefonom tako da sam do sada odradio četiri flesh-a na nemački 58 i svi rade besprekorno.

Karticu od 2GB prepoznaje isto kao od 1GB (znaci samo ~990mb). Isprobano na v58.

Vidi 1GB, a imas pristup na 2GB kao sto napisa edi ili manje?

Da ponovim pitanje. Da li je neko probao karticu od 2 GB sa 2 GB bilo kakvih podataka na njoj pa da li onda moze da se pristupi svim podacima bez obzira sto EF81 vidi tu karticu kao 1 GB a kao sto navodi user edi?

Imam telefon 3 meseca i sve je bilo OK do juce. Kad sam juce hteo da udjem u listu poziva to mi nikako nije uspevalo. Kad pritisnem zelenu slusalicu nista se ne desava. Isto je i kad pokusam da udjem u listu poziva iz menija. Imam SVN 48, nije sa mreze i nije flesovan.
Jel imao neko slican problem?
Da li da probam sa master resetom (btw, koji je kod za master reset?)

Flesovao na 58, nije bas toliko ubrzanje kao sto sam ocekivao ali je sada podnosljivo. Nego, gde se iskljucuje zvuk clamshell open/close koji je podesen u ovoj nemackoj temi, poludecu...

ajde daj te mi vase misljenje.... imam telefon koji mi se dopada (hromiran 8850), uskoro uzimam N95 za koga sam stekao pola godine.... a malo pre sam po prvi put video ovaj telefon koji je po svim k-kama bolji od N70 (sem sto nije simbijan) a duplo jeftiniji... da li vredi ovaj tel, odnosno da li vredi da se kupi cak i ako se bas i nece koristiti, odnosno naci ce vec neku namenu.... jednostavno ono sto zelim da pitam da li se sme propustiti ovakva prilika???

Flesovao na 58, nije bas toliko ubrzanje kao sto sam ocekivao ali je sada podnosljivo. Nego, gde se iskljucuje zvuk clamshell open/close koji je podesen u ovoj nemackoj temi, poludecu...

Settings/Ringtons/
"Opening melody" je ton pri otvaranju telefona a "Closing melody" je ton pri zatvaranju telefona

ajde daj te mi vase misljenje.... imam telefon koji mi se dopada (hromiran 8850), uskoro uzimam N95 za koga sam stekao pola godine.... a malo pre sam po prvi put video ovaj telefon koji je po svim k-kama bolji od N70 (sem sto nije simbijan) a duplo jeftiniji... da li vredi ovaj tel, odnosno da li vredi da se kupi cak i ako se bas i nece koristiti, odnosno naci ce vec neku namenu.... jednostavno ono sto zelim da pitam da li se sme propustiti ovakva prilika???

Najskuplja stvar je ona koja se ne koristi bez obzira na cenu, to mogu sebi da priuste oni koji imaju pare za bacanje. Ja sam zamenio Samsung E890 sa njim i kad sumiram sve ovaj mi nekako cak i bolji samo nema touchscreen. Ko god me pita koji telefon da uzme do 150evra ja mu preporucim ovaj jer do te cifre stvarno nema bolje ili dobijes isto al za vece pare. Ti razmisli koliko ti treba jos jedan fon, ako ga ne kupis neces propustiti mnogo jer je to samo obican telefon ali sa niskom cenom za klasu kojoj pripada.

na koje mesto i kako da kopiram Wordova dokumenta posto ih Mobiword ne vidi a kopirano je u misc folderu.Verzija softvera fona je 48 vodafonova a Wordova 97.Nemam memorijsku u fonu

hmmm moram da priznam da si u pravu.... sad se setih... ko kupuje ono sto mu ne treba, sutra ce prodati ono sto mu treba...
ali..... ja sam jedan od onih koji vole te stvarcice, pogotovo kada vrede (za cenu), a sa druge strane verovatno bih imao kome da ga dam.... jedino me zanima zasto, kada je tako jeftin, se nije odmah rasprodao, odnosno bar da ga ima manje na trzistu. Jel ima neka caka?? Jel mu nesto fali??? Definitivno sa karakteristkama koji ima vredi min 150e

Ja ga bre imam vec dva-tri meseca, fleshovan je na v58 i nemam nikakvih anomalija.
Prezadovoljan za ulpzene pare.

Izgleda lepse od 95% telefona.

jedino me zanima zasto, kada je tako jeftin, se nije odmah rasprodao, odnosno bar da ga ima manje na trzistu. Jel ima neka caka?? Jel mu nesto fali??? Definitivno sa karakteristkama koji ima vredi min 150e

To i meni nije bilo jasno dok nisam video da na mom fonu pise Made in Germanu a kod drugarice koja ga je kupila skoro Made in China i ima malih razlika u preklopnom mehanizmu, a i tastatura se meni posle duzeg i obimnijeg koriscenja od nje ne pomera ni malo a saljem oko 300 poruka mesecno.
To je sve od razlika sto sam primetio ostalo je sve isto trajanje baterije, brzina...

Ja ne mogu da ti kazem da li se tebi isplati da ga kupujes ali da je i dalje veoma dobra kupovina za ulozeni novac to mogu. Mozes prvo da kupis ovaj pa razmisli onda da li ti pored njega uopste treba N95 :trust:

Moze li mi ko iskucat parametre za internet i mms za crnogorsku T-mobile 067 mrezu???

To i meni nije bilo jasno dok nisam video da na mom fonu pise Made in Germanu a kod drugarice koja ga je kupila skoro Made in China i ima malih razlika u preklopnom mehanizmu, a i tastatura se meni posle duzeg i obimnijeg koriscenja od nje ne pomera ni malo a saljem oko 300 poruka mesecno.
To je sve od razlika sto sam primetio ostalo je sve isto trajanje baterije, brzina...

Ja ne mogu da ti kazem da li se tebi isplati da ga kupujes ali da je i dalje veoma dobra kupovina za ulozeni novac to mogu. Mozes prvo da kupis ovaj pa razmisli onda da li ti pored njega uopste treba N95 :trust:

Ako me pitas da li mi TREBA N95.... definitivno ne. Nisam neko ko ima tonu para pa zeli samo da se poigra sa telefonom malo pa da ga baci ali sam definitivno neko ko voli gedget-e i dobre IT stvarcice.... pre par meseci imao sam u steku nekih 250-300e i pitao se koji telefon da kupim (do tad sam imao V3i koji sam prodao) i razmisljao se oko Samsunga D900... ali on nije bio dobar tel za mp3 koji inace dosta koristim pa sam odustao od njega.... sta drugo.... e tu je nastao problem koji do sada nikad nisam imao. Na trzistu nijedan tel mi nije odgovarao... nesto ima ali ovo drugo nema...itd. Onda mi preselo pretrazivanje po netu i odlucio da koristim 8850 dok ne skupim za telefon koji ima sve...N95. Sada sam skupio i kada pogledam koliko je to para....:zgran: pocinjem da razmisljam (po prvi put :d ). I dosao do zakljucka da ako ima taj gps odnosno ako moze da mi koristi a da ne placam nista preko, oticicu u radnju, zazmurecu i dati te pare i kraj.... necu ga menjati nekih par godina, inace sam neko ko cuva mob, i sve telefone koje sam imao prodavao sam ih kao nove (po izgledu).
Sto se tice benq-a... sta znam.... ne bi voleo sutra dan da nestane pa da budem neko ko je propustio da kupi nesto sto vredi, za dz... :type:

Ja sam ranije skupljao pare i duze od 6 meseci pa kupovao stvari o kojima su drugi sanjali a onda mi se desilo da mi je skupocena spravica otisla u vecna lovista a ja ostao i bez para i bez gedget-a :wall: .
E tog dana sam odlucio da kupujem samo spravice koje su za mene, znaci maksimalno 2-3 meseca stekanja (ne racuna se odricanje od svega) jer sve sto sada kosta 500 za 1god kosta 200.

I jos nesto, uvek sam voleo sve u jednom dok mi se nije desilo gore navedeno (ostao bez svega).
BenQ EF81 + Fuji S6500 FD + SONY NW-E005:,,: < Nokia N95 (racunajuci cenu).
A ako mi nesto ode za maks. 2-3 meseca kupujem novo i naravno bolje jer cene stalno padaju :happy:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno