Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

koje drivere?Jesam softvare koji se dobija na cd-u ono mobile phone manager i ostalo!!Gdje mogu naci te drivere??

Ako ti Mobile Phone Manager vidi telefon onda imas i drajvere jer se oni u sustini instaliraju sa tim programom, i ne vidim razlog zasto ti JMI ne bi video telefon ako ti ga vidi Mobile Phone Manager. Nisam imao takav problem i niko oko mene, jednostavno prikacim fon, sacekam malo i on ga prepozna. JMI nema nikakva podesavanja radi sve sam, tako da ne bih mogao nista vise da ti kazem sem, da li si probao na nekom drugom kompu, naravno pre toga instaliras sve sa diska.

Poslednja izmena:
Nisam probao na drugom kompu!Probacu i to pa cu da javim ako bude promjena!Evo sad sam baz probao i opet mi je nacrtan znak moba u nekom crvenom prekrizenom krugu i pise da tel nije konektovan!!Uspio sam napokon da ih povezem a da mi JMI polazuje da je tel konektovan!!!!

Poslednja izmena:
Ja sam se malo pogubio na ovom ogromnom topicu, da li neko moze da postavi kratko uputstvo za flesovanje? Ako sam dobro razumeo treba skinuti taj v58 fajl od nekih 60-tak mb, povezati fon sa kompom preko data kabla, izvaditi sim karticu pre flesovanja, pratiti uputstva, nakon 10-15 minuta i par resetovanja flesovanje je gotovo. Ako nesto krene naopako, drzati zajedno zvezdicu i power dugme da bi se aktivirao emergency i ponoviti flesovanje... Da li sam nesto propustio?

Btw, igranje na ovom telefonu je agonija. Tastatura je ogromna, pa ne moze da se kontrolise preko 2-4-6-8, a kontrolni tasteri su neprecizni, zbijeni i cesto se pritisne neki od tastera sa strane. Da ne pricam o tome sto seta tastatura... :crash: Naravno, nisam ocekivao udobno igranje kao na gejmboju, ali ipak... Oduvek sam mrzeo dzojstik na SE telefonima, ali sada pocinjem da shvatam prednosti...

Poslednja izmena:
Ja uradih po uputsvu @burnss povecavanje jacine signala na fonu, smanjio za 100 one parametre, ali ne vidim razliku (Moj fon je skinut sa vodafone mreze sa v48 verzijom softvera, ako ovo ima veze sa mogucnostima poboljsanja prijema).

Ali zato se housel klima javlja kada otvaram ili zatvaram fon, kao na naredbe sa daljinskog.
Mozda bi mogao telefon da koristim kao daljinski? :)

Ja uradih po uputsvu @burnss povecavanje jacine signala na fonu, smanjio za 100 one parametre, ali ne vidim razliku (Moj fon je skinut sa vodafone mreze sa v48 verzijom softvera, ako ovo ima veze sa mogucnostima poboljsanja prijema).

Pa naravno da ima... Skini za jos 100 i uzivaj u charima fona. Ako koristis TELENOR karticu radice ti bolje sto se kvaliteta samog razgovora tice i prosto ko pasulj, zar ne(P-R-O-V-E-R-E-N-O)?
pozz:)

Poslednja izmena:
Malo je mozda dosadno ali me interesuje kako da na memorijskoj kartici instaliram igrice a da mi one rade? Pokusavao sam mnogo toga , ali nece.Interesuje me sta osim slika i muzike mogu da instalitam na karticu a da bude ispravno.

Cao,
treba Mi instalacija GPS(VOD DAYTON 2.2.4) ili link sa kog ga mogu skinuti
posto sam ga sa v58 reinstalirao
hvala!

Mogu li da pitam zasto mi je jutros kada sam skidao operu u raru bio .jar i .jad file a danas koji bilo program skinem on mi u raru pokazuje nekih 30-setak fajlova i nigdje nije bilo jar ili jad fajlova.Samo da napomenem da nisam registrovan na owim sajtovima tako da.....U svakom sluchaju pomagajte!!

Krenuo sam otpocetka topika al sam se umorio od citanja ***:wall:
Intreresuje me vase misljenje kakav je ovaj fon za slusanje MP3-ja, najvise me interesuje da li je bas toliko los player.I da li moze da se ima vise playlista posto sam negde procitao da moze max 25 pesama na 1 listu, da li moze da se ima nrp 5 lista
Hvala.

Poslednja izmena:
Ja uradih po uputsvu @burnss povecavanje jacine signala na fonu, smanjio za 100 one parametre, ali ne vidim razliku...

Ja sam skinuo za 200 i razlika je ogromna, pogotovo sa VIP karticom. Nema vise prekidanja pri razgovoru :banana:

Poslednja izmena:
Mogu li da pitam zasto mi je jutros kada sam skidao operu u raru bio .jar i .jad file a danas koji bilo program skinem on mi u raru pokazuje nekih 30-setak fajlova i nigdje nije bilo jar ili jad fajlova.Samo da napomenem da nisam registrovan na owim sajtovima tako da.....U svakom sluchaju pomagajte!!

Mozes samo da preimenujes ekstenziju zip fajlova, recimo opera.zip u opera.jar i da uz pomoc programcica jad maker napravis jad fajlove za instalaciju. Krajnje je jednostavno, samo prevuces preimenovan jar u jad maker, i automatski ti generise jad fajl.

http://www.softpedia.com/get/Internet/Telephony-SMS-GSM/JADMaker.shtml

Backup-uj pre flesovanja NV items-e i uzivaj

Uh da, malo je komplikovanija procedura za taj backup, ali ako mora... tnx :)

Intreresuje me vase misljenje kakav je ovaj fon za slusanje MP3-ja, najvise me interesuje da li je bas toliko los player.I da li moze da se ima vise playlista posto sam negde procitao da moze max 25 pesama na 1 listu, da li moze da se ima nrp 5 lista
Hvala.

Kvalitet same reprodukcije je vrlo pristojan, bolji od mnogih mp3 plejera. Njegov default plejer nema nikakve dodatne funkcije, ali u principu najveca mana je sto kada je telefon zatvoren moras da prekines reprodukciju pesme da bi prebacio na sledecu, preko spoljasnjeg ekrana. Ako mozes da zivis sa tim, nista osim osnovnih funkcija nije neophodno i sve funkcionise ok. Ostaje jos jedino pitanje trajanja baterije pri intenzivnom slusanju muzike. Ja sam zato pre svega uzeo poseban plejer jer nisam zeleo da mi baterija traje pola dana.

Default plejer moze da ima vise plejlista.

Poslednja izmena:
Pozdrav svim korisnicima ovog telefona, i ja sam od juce vlasnik istog. citajuci ovaj forum odlucio sam se da ga kupim i to sam iz Banja Luke narucio i kupio u BGD.
imam par pitanja moze li ovaj telefon da cita PDF i sa kojim programom, i naravno imam i problem , telefonu se jednostavno ugasi displej odnosno kada ga otvorim ostane crn i prilikom malo jaceg pritiska sa strane on postane vidljiv, da li se to mozda nekom desavalo. pozz

Pozdrav svim korisnicima ovog telefona, i ja sam od juce vlasnik istog. citajuci ovaj forum odlucio sam se da ga kupim i to sam iz Banja Luke narucio i kupio u BGD.
imam par pitanja moze li ovaj telefon da cita PDF i sa kojim programom, i naravno imam i problem , telefonu se jednostavno ugasi displej odnosno kada ga otvorim ostane crn i prilikom malo jaceg pritiska sa strane on postane vidljiv, da li se to mozda nekom desavalo. pozz

Telefon u sebi ima aplikaciju "PDFViewr" pomocu koje citas PDF fajlove. Ocigledno ti nesto nije uredu sa fonom, nosi ga na reklamaciju.

Za Padwan!
Mozda je malo neumesno ali kako da peimenujem citav folder(one knjizice naslagane)?Je li to da mijenjam ili neshto pak drugo-recimo unutar kada se raspakujeone fajlove ili....

padawan je napisao(la):
Kvalitet same reprodukcije je vrlo pristojan, bolji od mnogih mp3 plejera. Njegov default plejer nema nikakve dodatne funkcije, ali u principu najveca mana je sto kada je telefon zatvoren moras da prekines reprodukciju pesme da bi prebacio na sledecu, preko spoljasnjeg ekrana. Ako mozes da zivis sa tim, nista osim osnovnih funkcija nije neophodno i sve funkcionise ok. Ostaje jos jedino pitanje trajanja baterije pri intenzivnom slusanju muzike. Ja sam zato pre svega uzeo poseban plejer jer nisam zeleo da mi baterija traje pola dana.

Nisi mi bas bio jasan.

Player ima samo osnovne funkcije (nazalost) za reprodukciju, ali ga to ne cini ni malo losijim od nekih samsung ili ti bla bla napucanih playera sa grafickim ekvilajzerima, itd. Po meni jedina mana je sto nema REPEAT.
Player po funkcionalnosti moze da se uporedi sa npr. MP3 player-ima koji nemaju displey, (ima takvih modela dosta npr. CANYON) s'tim sto je ovde i graficki sve prikazano.
Kada je telofon zatvoren NE MORA da se gasi pesma da bi se preslo na sledecu, pesma kada dodje do kraja prelazi se auto na sledecu u redosledu. Jedino ukoliko se zeli u toku pesme preci na sledecu, potrebno je pauzirati pesmu da bi se dobile komande PREVIOUS/NEXT (a uklanjaju se VOL+/-, sto je i negde logicno).
PLAYLIST-i moze da ima vise i koliko sam zapazio nema ogranicenja u broju fajlova (imama liste sa vise od30 fajlova).

Da li i vama tastatura gubi sjaj posle velikog koriscenja. Meni jos ne, ali kad sam gledao kompletan test ef81 na internetu, model je izgubio sjaj. Takodje adresa o sajtu ef81, ef81.co.sr promenila se u novu www.baterija.page.tl

Poslednja izmena:
Nisi mi bas bio jasan. Player ima samo osnovne funkcije (nazalost) za reprodukciju, ali ga to ne cini ni malo losijim od nekih samsung ili ti bla bla napucanih playera sa grafickim ekvilajzerima, itd. Po meni jedina mana je sto nema REPEAT.

Nepotrebni su graficki ekvilajzeri i ostalo jer bih muziku slusao 95% vremena kada je telefon zatvoren. Meni je najbitnije da se lako i brzo menjaju pesme, pojacava i utisava, premotava i pretrazuje po direktorijumima na spoljasnjem ekranu. Repeat nikada nisam koristio u zivotu, dok shuffle i nema mnogo smisla na plejlisti od 25 pesama. Generalno je plejer stvarno izuzetno bedan, slazem se...

Uzgred, iz kog razloga nije hteo da mi instalira lyrics show? Gde ga smesta nakon instalacije?

Mozda je malo neumesno ali kako da peimenujem citav folder(one knjizice naslagane)?Je li to da mijenjam ili neshto pak drugo-recimo unutar kada se raspakujeone fajlove ili....

Prvo podesi opciju u windowsu, kada otvoris neki folder, pod tools /folder options/ view/ hide extensions for known file types, to iskljuci, tako da ti prikazuje ime fajla zajedno sa ekstenzijom. Onda mozes da preimenujes samo ekstenziju iz rar u jar.
Celo ime fajla je, recimo, OPERA.RAR

OPERA -----> ime fajla
.RAR -----> ekstenzija (tip) fajla

Ime ne diras (mada mozes ako hoces) nego samo preimenujes ekstenziju posle tacke iz rar u jar. Jar samo oznacava da je u pitanju java arhiva a ne obicna arhiva. Dakle govorimo o celom fajlu (winrar slika sa naslaganim knjizicama). Ti ne treba da raspakujes fajlove, jer tako ne mozes da instaliras program na telefon. Prilikom instalacije ti je potreban spakovan ali mora da bude .jar, i uz pomoc jad makera napravis jad fajl za taj fajl opera.jar... Znaci za instalaciju imas samo dva fajla:

opera.jar
opera.jad

Stavis ih u jedan folder gde cuvas programe, aplikacije i igre za telefon, i uz pomoc JMI (Java Midlet Installer) pronadjes sa leve strane gde se nalazi taj folder na hardu, udjes u folder, kliknes na opera.jad i instaliras aplikaciju na telefon, (odaberes sa desne strane da instalira java aplikaciju a ne java igru), nakon toga resetujes telefon, kada se upali instalirace midlet i to je to. Tako sam bar ja instalirao neke igre koje sam skinuo samo kao zip, trebalo bi da funkcionise i za sve ostalo.

Konačno sam kupio ovaj telefon! Odličan je! Inače sam ga dobio sa ruskim fw-om v58. Dobio sam sve osim CD-a, pa mi zato molim vas recite šta se na njemu nalazi da bih downloadovao te stvarčice (znam da ima JMI i MPM, ali me zanima šta se osim toga nalazi na njemu). Takođe me zanima KAKO SE FORMIRA BATERIJA I DA LI UOPŠTE TREBA DA SE FORMIRA!? Prodavac mi je rekao 3 puta po 12 sati, al' bolje da pitam...:)

BTW kupio sam još jedan za sestru (vodafone v48) i radi nešto malo sporije, a ne onako kako ste vi govorili, pošto sam iz komentara o FW v48 dobio utisak da za otvaranje menija treba 10 sec, a u stvari treba 1 sec, a kome to smeta stvarno mi nije jasan... I još nešto - pročitao sam negde u ovoj temi komentar o tome da je ivica telefona toliko oštra da je za malo posekao uvo - LOL ovo uopšte nije tačno... :p

Poslednja izmena:
Evo odgovor o formiranju baterije sam već našao na ovom forumu (ovde), dakle samo još da mi neko odgovori kojih programa sve ima na CD-u. :D

Evo odgovor o formiranju baterije sam već našao na ovom forumu (ovde), dakle samo još da mi neko odgovori kojih programa sve ima na CD-u. :D

JMI i MPM i to starija verzija (bar je kod mene bila). Ja sam skinuo poslednji MPM 4.20 ali i ne koristim uopste, sve obavljam preko BREWcommander-a.

Ostalo na CD-u je mozda neki manual i sl. Samo sam prvi put startovao CD i kad sam skinuo MPM4.2 vise ga u ruke nisam uzeo. Tako da ti ne treba.

Hvala na odgovorima!

Evo sad sam pokušao da prebacim neke slike pomoću Brew Commandera na telefon (u folderu /brew/user/Pictures/Wallpapers), i uspeo sam, ali ih telefon ne vidi! WTF?! I must be very stupid...

Evo sad sam pokušao da prebacim neke slike pomoću Brew Commandera na telefon (u folderu /brew/user/Pictures/Wallpapers), i uspeo sam, ali ih telefon ne vidi! WTF?! I must be very stupid...

Ja ga ne koristim ali sam probao isto sto i ti i ne samo sto slike koje sam prebacio ne vidi fon vec ih ne vidi ni Mobile Phone Manager. Ja sve prebacujem na karticu sa citacem, tako je najbrze. Sto se tice ubacivanja u fon iskljucivo Mobile Phone Manager. Skini ga i :,,:

Jedva sam iskopao link na http://gsm-multifund.de nemackom forumu... I naravno ne znam sta da skinem, verovatno onu pretposlednju, EF 81 v.58 BRD-Retail? Ima samo jedna novija, vodafone v58, i ispod toga ruski 58, pretpostavljam da je taj drugi po redu odozgo nemacki 58... 13.1. 2007 je datum postavljanja, puno ime fajla EF81-BRDHandel-std_583GSwupFU_SGLPK.rar

Jedva sam iskopao link na http://gsm-multifund.de nemackom forumu... I naravno ne znam sta da skinem, verovatno onu pretposlednju, EF 81 v.58 BRD-Retail? Ima samo jedna novija, vodafone v58, i ispod toga ruski 58, pretpostavljam da je taj drugi po redu odozgo nemacki 58... 13.1. 2007 je datum postavljanja, puno ime fajla EF81-BRDHandel-std_583GSwupFU_SGLPK.rar

Evo ti link za Nemacki fv58 (za one koji ne zele da se registruju da bi ga skinuli) imao si ga na 40. strani dzabe si kopao.
http://rapidshare.com/files/9909141/EF81_IP17.0.16_de-BRDHandel-std_58_0147_3GSwupFU_SGLPK.zip.html
Ja ga imam i prezadovoljan sam. BRD u nazivu znaci Bundes Republik Deutschland ili Federalna Republika Nemacka

Poslednja izmena:
Nemogu nikako da ga instaliram ((((pomoc))))

Nadam se da si extract-ovao arhivu. Unutra se nalazi jad i jar fajlovi za instalaciju. Ja sam ih izvadio iz mog telefona, ne znam zasto ti ne bi radili, mada nisam probao da instaliram nista sto je izvadjeno iz telefona moguce da ne moze tako ili mora jos nesto.

Nadam se da si extract-ovao arhivu. Unutra se nalazi jad i jar fajlovi za instalaciju. Ja sam ih izvadio iz mog telefona, ne znam zasto ti ne bi radili, mada nisam probao da instaliram nista sto je izvadjeno iz telefona moguce da ne moze tako ili mora jos nesto.

Ti si car (imao sam malopre problem jer me (java midlet)zezao nije prepoznavao fon)

Inace sad sam instalirao i radi ok

Ko ce kome ako sumadinac nece sumadincu ((kg --- topola))

sad mi ostaje da pokrenem (bt gps) externi i sve ce biti uredu nadam se

hvala jos jednom i javicu kako radi gps:)

Jos jedna dopuna pre onog gore navedenog moram naci na netu licence key za navigator.

Poslednja izmena:

I agree:D . Ma samo se salim. Vec sam pisao da slike, muziku i sl. treba prebacivati u OBEX nacinu rada Brew Commandera zbog toga sto inace mobilni ne vidi to sto prebacite. Dalje, u OBEX nacinu rada veca je minimalna kolicina podataka koja se prebacuje odjednom pa je prebacivanje vecih fajlova brze (ali i dalje prilicno sporo).

Nazad
Vrh Dno