@botja Meni je to uspelo. Jesi li probao da bekapujes nv items sa QPTS-om pa da ih kada instaliras fw58 vratis u telefon? Mislim da to moze i tako, nek me ispravi neko od iskusnijih ako gresim.
po mojim iskustvima rizik je jedino sam proces flesovanja, posle ili radi ili ne radi...
usudio bih se reci da si napisao nevidjenu glupost
Ja isto mogu reci za tebe, ali to nije poenta.
Hocu da kazem da prituzbe na rad telefona imaju samo oni koji su flesovali, a ne oni sa originalnim softverom. To je iskustvo onih koje ja znam i ono sto sam procitao na forumu. Cast izuzecima.
Svi odrade flesh ok, ali polse kukaju kako im ne radi ov, ono, izgubilo se ovo, ono, dodalo se nesto trece i sl.
Mene samo zanima koje su konkretne prednosti flesa (osim brzine). To pitam jer moj stav je kada ga flesnes to vise nije nov tel. Isto ako i sa kolim - ti kad ih izvezes iz radnje vec im je pala cena. Znaci ako ja flesujem, po vama, 100% ostaje sve isto osim brzine (ne racunam kozmeticke prepravke tipa ikonice isl.). Nema sanse da se nesto zezne ako sam proces fleshovanja protekne ok?
MedivhX
Ne vidim zbog cega mislis da je lose sto je Vodafone, cak naprotiv. Ukoliko je cist - unbranded, ko zna odakle je dosao i da li je falican itd (pogledaj ranije postove, u prodaji je gomila ovih telefona kojima fale delovi) dok Vodafone sigurno nije kupio za sebe nesta takvo.
Ja sam u istoj radnji kupio cist telefon svojevremeno i imam losija iskustva (jako los prijem signala) od ljudi koji su kupili Vodafone.
Hummm... Pa pazi ne nervira mene to što bi na njemu pisalo Vodafone, već one gluposti tipa Vodafone live, a kako sam negde na početku ove teme pročitao, ti telefoni se opet moraju flashovati Vodafone verzijom firmwarea (što mi se baš i ne sviđa, iako se mogu ukloniti one glupe Vodafone ikone). Mada moguće je da sam pogrešno pročitao zbog brzopletosti.
BTW voleo bih da čujem i mišljenje ovih što su flashovali više telefona, dakle kakva su vaša iskustva sa Vodafone i non-Vodafone "verzijama"?
Hummm... Pa pazi ne nervira mene to što bi na njemu pisalo Vodafone, već one gluposti tipa Vodafone live, a kako sam negde na početku ove teme pročitao, ti telefoni se opet moraju flashovati Vodafone verzijom firmwarea (što mi se baš i ne sviđa, iako se mogu ukloniti one glupe Vodafone ikone). Mada moguće je da sam pogrešno pročitao zbog brzopletosti.
BTW voleo bih da čujem i mišljenje ovih što su flashovali više telefona, dakle kakva su vaša iskustva sa Vodafone i non-Vodafone "verzijama"?
A mozda ta podesavanja govore softweru koliko crtica da izbaci za odredjenu jacinu signala, a da pri tome ne uticu na prijem@burnss hvala, smanjio sam ih za 200 i signal se zakucao na max a pre je bio max-2
sad cemo se ozraciti![]()
Licno, da kucnem u drvo, verzija v31 meni sasvim radi posao, nisam flesovao, mada je ortak uradio na v58 bez ikakvih problema. GPRS sam podesio, ali MMS ne mogu nikako, iako sam ukucao sva ona podesavanja iz onih pocetnih postova. Nema problema sa prijemom signala, par puta mi se ugasio, mada jednom mislim da sam slucajno stisnuo dugme za gasenje. BT radi bez problema, mada, primeto sam, ako neko ima v58, nece odmah iz prve da pronadje telefon. Ikonice zamenis kako je vec ranije navedeno i promenis onu glupost Vodafon live!. Jedino sto je sporiji od v58. Mada, ako ti to nije toliko bitno, ostani na v31. Brze se kreces kroz menije, otvara slike brze. Sms kuca istom brzinom, tj. slova se pojavljuju istom brzinom, nema kasnjenja, to hocu da kazem. Ma koji god da kupis, neces imati nekih vecih problema, a i ako ih bude bilo, samo flesujes i resen problem.
A mozda ta podesavanja govore softweru koliko crtica da izbaci za odredjenu jacinu signala, a da pri tome ne uticu na prijem![]()
Mislim prijem je ipak hardwerska stvar, do antene. Jedino merodavno testiranje bi bilo da se pre unosenja izmena pouzdano utvrdi na kojim mestima telefon gubi signal ili je neupotrebljiv (seckanje zvuka, krckanje isl) pa onda primeniti opisani postupak i videti sta se desava.
da i meni je to odmah palo na pamet.
Dal imate @NLO & burnss realno poboljsanje u prijemu i kvalitetu signala ili je promena samo graficka.
Onda super. Ovo sa zračenjem pije vodu. Nama pored uranijuma ne može ni da smeta:smoke:Poboljšanje nije samo grafičko, zaista je signal jači i stabilniji, jer sam prethodno utvrdio na kada npr. spustim telefon na sto u trpezariji nemam mrežu, a sada se tu 1 crtica i dotupan sam (pozovem sebe sa fixnog). Mada, i dalje SE T610 ima daleko bolji prijem (možda je zbog toga što se kod mene "prepliću" 2 predajnika, a on se bolje snalazi u toj situaciji).
ko i od cega brze? malo si se zbunio! v58 brzi, a ne v31. i ja sam na fonu imao v31. kad sam presao na v48 nisam primetio razliku sem dodatnih aplikacija i jos necega, ali kad sam sa v48 na v58, razlika je bila bas ocigledna u brzini i plus dodatnim\novim mogucnostima.
Da li se i vama izgrebe metalni deo poklopca.
Na Simensovom forumu je janallienssen ili nesto tako uflesovao firm na ef81 sa ef82.Imamo iste modele telefona,ali meni ne pada napamet da to cackam
BTW meni je ekran 2.2" i model svn 148, a to je prototi za ef 82
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari