Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Meni je ekran 2.22" ili nesto vise od 56mm ali zar nije na svima toliki.
Sta je >svn< i gde se to gleda da pogledam kod mene?

Meni je svn 58, ali mi opet nije jasno zasto je "pixi86" pomenuo da mu je ekran 2.2" kad ja mislim da je na svima toliki :trust: . Jel ima neko manji nista mi nije jasno :wall: i kakav EF82, one slike su ocajna obrada u Photoshopu :lupko:

EF81 - 2.0MP, 2in 240x320
EF82 - 3.2MP, 2.2in 240x320

Hmmm... Gle stvarno! Ja sam mislio da je ekran 2'', al evo izmerio sam dimenzije su mu 34x45mm, a dijagonala 5,7 cm tj. 2,2''

EF81 - 2.0MP, 2in 240x320
EF82 - 3.2MP, 2.2in 240x320

Ja imam EF81 kamera 2MP, svn58 ali ekran 56mm ili 2.22". Sta mu sada to dodje ni EF81 ni prototip EF82, mozda EF81,5 :laugh:

Svi imaju 56,4mm dijagonalu ekrana, ako odete na http://www.gsmarena.com videcete da su standardne dimenzije ekrana 34x45 a ako upotrebite matematiku dobijate kao rezultat 56,4. Zakljucak EF82 :wc: nekih kao i fw6x.

Moja greska. Ispravka

EF81 - 2.0MP, 2.2in 240x320
EF82 - 3.2MP, 2.4in 240x320, FM radio, stereo

Samo jedna zanimljivost, juce oko 16h nisam imao NIJEDNU crticu na bateriji, iskljucio sam ga sinoc oko 2h i ukljucio jutros oko 11h radio je do otprilike 14h i tad sam ga napunio (nije se jos bio ugasio).
Za to vrijeme sam obavio 2-3 min razgovora i primio-poslao oko 5-6 poruka.

jel moze neko tacno da mi objasni gde je taj servis sto radi flash softvera....velike su terazije :D

Kamera na EF82 JE 3.2MP! U podesavanju za velicinu slike max rezoulucija je 2048x1536, a za video je i dalje 176x144 15fps.

Kad sam hteo da pristupim micro SD kartici posle dva meseca normalnog koriscenja prikaze mi da nije ubacena.Restartujem telefon i kad prebacim na karticu pokaze kartica je ubacena
sacekajte.Ikonica koja prikazuje karticu sada trepce.Kartica je kingston 1GB imam oko 30 mp3 pesama 20-ak slika,oko 30 igara i par klipova.Da li telefon sada pokusava da ocita karticu ikoliko mu je vremena potrebno i da li je neko imao slicne probleme.:smash:

Ja sam imao takve probleme kada sam imao rusku v58 (kartica je 1gb). Problem sam resio kad sam flashovao na nemacku v58.

jel moze neko tacno da mi objasni gde je taj servis sto radi flash softvera....velike su terazije :D

Sta ce ti servis kada mozes opusteno sam. Imas ovde dosta uputstva za sve probleme do koih bi eventualno moglo da dodje. Zasto ne odes tamo gde si kupio fon a i u koju god da udjes na terazijama - balkanska velika verovatnoca da ce ti isti ljudi odraditi posao. Ja sam vidjao iste ljude u nekoliko prodavnica kako preuzimaju telefone radi servisiranja pa sam zakljucio da gde god odes telefon ti zavrsi kod par tipova koje sam vidjao u vecini prodavnica (ne svim).

Kupio sam telefon pre neki dan i malo sam razocaran time koliko je spor. Ima svojih prednosti pogotovu u odnosu na cenu, ali sporost zaista ubija u pojam, svn je 48, ne znam koliko se isplati flesovanje na 58 i da li je dobitak u brzini bas toliko drastican posto u suprotnom bas ne bih rizikovao da nesto podje naopako. Uzasno sporo pregleda slike, ne radi listanje slika u fullscreen modu... Da li se flesovanjem gubi garancija, da li se menja IMEI broj? Da li je kvalitet signala bas toliko losiji sa 58?

Druga velika zamerka je na primecene bagove. Desilo se par puta da se ugasi sam od sebe, recimo prilikom povezivanja sa drugim telefonom preko bluetootha, a iz nekog razloga igre ponekad seckaju, zaglave se na sekund-dva i onda nastave normalno, svakih 15-20 sekundi. To mi se recimo desilo sa bombermanom koji dolazi preinstaliran. Samo mi fali da bude jos bagovitiji sa 58...

Mislim da je zvuk pri reprodukciji muzike sasvim pristojan (btw, da li je uopste stereo?). Dosta je bolji nego, recimo, Bleuberry Tomcat koji sam kupio pre neki dan i koji ima neverovatno visok nivo suma. Kupio bih karticu od 1GB i odmah poklonio Tomcat nekome, ali ostaje problem sa trajanjem baterije u tom slucaju, i nije bas zgodan za menjanje pesama na brzinu, kada je telefon zatvoren mora prvo da se pauzira da bi se promenila pesma, sto je bas glupo.

Malo me nervira i alarm, sto ne moze samo lepo da se podesi da zvoni u odredjeno vreme i da se posle toga iskljuci, nego ona glupost sa danima u nedelji... Zasto prosto kad moze komplikovano. I gde je najobicniji notes za pisanje beleski?

Jos jedna stvar koja mi pomalo smeta, kada je telefon zatvoren i pokrene se onaj jedva vidljivi sat kao screensaver, nista se ne desava kada se pritisne neki od spoljasnjih dugmica. Bar da se pojavi svetliji sat da mozes na brzinu da vidis koliko je sati u mraku... Nista, dok se ne otvori telefon.

Ne znam zasto tako sporo prebacuke preko data kabla. Koristim usb 1.1 port ali ne bi trebalo da ide bas toliko sporo. Kakva su vasa iskustva sa 2.0?

Naravno ima i mnogo dobrih strana, pre svega dizajn. Nakon koriscenja ovog telefona svi ostali izgledaju kabasto i staromodno. Nekako je retro, zato sto je sav sa ostrim ivicama i metalnom maskom, ali ipak moderan. Kao iz nekog nemackog casopisa 1970., 'kako ce izgledati telefoni u buducnosti'....

Ljudi kako da podesim u fonu za lyrics player sertifikate...Treba 100 puta da stisnem allow da bih pustio i ucitao pesmu

broj fajlova

Kako da promenim tj povecam dozvoljeni broj fajlova u telefonu trenutno je samo 400. Imam katrticu od 1 GB nije napunjena ni cetvrtinu a nemogu nista novo da ubacim.

Kako da promenim tj povecam dozvoljeni broj fajlova u telefonu trenutno je samo 400. Imam katrticu od 1 GB nije napunjena ni cetvrtinu a nemogu nista novo da ubacim.

prvi put cujem za to ogranicenje!

pixi86 je napisao(la):
Ljudi kako da podesim u fonu za lyrics player sertifikate...Treba 100 puta da stisnem allow da bih pustio i ucitao pesmu.

da si procitao, ili presao od pocetka znao bi, ima jedno mnogo prosto resenje, a zove se java midlet permissions

padawan je napisao(la):
Kupio sam telefon pre neki dan i malo sam razocaran... ...casopisa 1970., 'kako ce izgledati telefoni u buducnosti'...

receno dosad, 1000x. flash-uj na v58 i uzivaj.

Poslednja izmena:
Kupio sam telefon pre neki dan i malo sam razocaran time koliko je spor. Ima svojih prednosti pogotovu u odnosu na cenu...

1. Ne gubis garanciju i ne menja se IMEI broj
2. Meni prijem nije nista losiji od fw48 a imas uputsvo ovde da ga poboljsas ako je los
3. Nisam primetio ni jedan bag na fw58 kod mene a dosta je brzi
4. Za spoljne dugmice iskljuci "Power save", to je u settings/display
5. Flesuj ga i uzivaj :type:

uradio flash na nemacki fv58....za sad sam zadovoljan....fon je primetno brzi....videcemo za ona iznenadna gasenja i bagovanja....za sad je sve ok.
sad je flashovanje 200 za njihove kupce odnosno 800 za ostale.....tako da onih 400 je outdate :D

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem kad je napokon ocitao mem.karticu folder sounds na mem. kartici se iskopirao u tri primerka tako da sada imam jos tri foldera sounds i sve pesme u tim folderima su u tri kopije:mad: Najgore od svega sto ne mogu da ih pobrisem jer mi prijavljuje gresku eroor in deleting file.Probao sam da obrisem preko MPM i preko brew commandera nece.El ima neko ideju kako da obrisem sve.:wall:

Ne mogu da verujem kad je napokon ocitao mem.karticu folder sounds na mem. kartici se iskopirao u tri primerka tako da sada imam jos tri foldera sounds i sve pesme u tim folderima su u tri kopije:mad: Najgore od svega sto ne mogu da ih pobrisem jer mi prijavljuje gresku eroor in deleting file.Probao sam da obrisem preko MPM i preko brew commandera nece.El ima neko ideju kako da obrisem sve.:wall:
A da kupiš memory card reader? Život je mnogo jednostavniji sa tom spravicom, koja nije ni skupa...
:guitar:

A da kupiš memory card reader? Život je mnogo jednostavniji sa tom spravicom, koja nije ni skupa...
:guitar:

U suprotnom, format kartice. meni koda se to desi (retkost, ne secam se zadni put kada se desilo) obrisem bez problema preko card reader-a.
mozda BREW, probaj.

Pomagajte ljudi skinuo sam onaj prog JMI i upalio ga povezao ef81 usb-om i u JIM-ju mi govori da telefon nije povezan shta da radim???

U suprotnom, format kartice. meni koda se to desi (retkost, ne secam se zadni put kada se desilo) obrisem bez problema preko card reader-a.
mozda BREW, probaj.

Pa znam i ja da moze preko card readera nego da li postoji drugi nacin da je skroz izbrisem.Kako da je formatiram direktno iz telefona,

Poslednja izmena:
koje drivere?Jesam softvare koji se dobija na cd-u ono mobile phone manager i ostalo!!Gdje mogu naci te drivere??

Nazad
Vrh Dno