Kupio sam telefon pre neki dan i malo sam razocaran time koliko je spor. Ima svojih prednosti pogotovu u odnosu na cenu, ali sporost zaista ubija u pojam, svn je 48, ne znam koliko se isplati flesovanje na 58 i da li je dobitak u brzini bas toliko drastican posto u suprotnom bas ne bih rizikovao da nesto podje naopako. Uzasno sporo pregleda slike, ne radi listanje slika u fullscreen modu... Da li se flesovanjem gubi garancija, da li se menja IMEI broj? Da li je kvalitet signala bas toliko losiji sa 58?
Druga velika zamerka je na primecene bagove. Desilo se par puta da se ugasi sam od sebe, recimo prilikom povezivanja sa drugim telefonom preko bluetootha, a iz nekog razloga igre ponekad seckaju, zaglave se na sekund-dva i onda nastave normalno, svakih 15-20 sekundi. To mi se recimo desilo sa bombermanom koji dolazi preinstaliran. Samo mi fali da bude jos bagovitiji sa 58...
Mislim da je zvuk pri reprodukciji muzike sasvim pristojan (btw, da li je uopste stereo?). Dosta je bolji nego, recimo, Bleuberry Tomcat koji sam kupio pre neki dan i koji ima neverovatno visok nivo suma. Kupio bih karticu od 1GB i odmah poklonio Tomcat nekome, ali ostaje problem sa trajanjem baterije u tom slucaju, i nije bas zgodan za menjanje pesama na brzinu, kada je telefon zatvoren mora prvo da se pauzira da bi se promenila pesma, sto je bas glupo.
Malo me nervira i alarm, sto ne moze samo lepo da se podesi da zvoni u odredjeno vreme i da se posle toga iskljuci, nego ona glupost sa danima u nedelji... Zasto prosto kad moze komplikovano. I gde je najobicniji notes za pisanje beleski?
Jos jedna stvar koja mi pomalo smeta, kada je telefon zatvoren i pokrene se onaj jedva vidljivi sat kao screensaver, nista se ne desava kada se pritisne neki od spoljasnjih dugmica. Bar da se pojavi svetliji sat da mozes na brzinu da vidis koliko je sati u mraku... Nista, dok se ne otvori telefon.
Ne znam zasto tako sporo prebacuke preko data kabla. Koristim usb 1.1 port ali ne bi trebalo da ide bas toliko sporo. Kakva su vasa iskustva sa 2.0?
Naravno ima i mnogo dobrih strana, pre svega dizajn. Nakon koriscenja ovog telefona svi ostali izgledaju kabasto i staromodno. Nekako je retro, zato sto je sav sa ostrim ivicama i metalnom maskom, ali ipak moderan. Kao iz nekog nemackog casopisa 1970., 'kako ce izgledati telefoni u buducnosti'....