Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Moram jos malo da hvalim kvalitet sluski i zvuka koji baca ovaj fon...stvarno ga treba cuti ,mozda se prijatno iznenadite!
Btw. jel zna neko jel se mogu nabaviti one bolje sluske sto idu uz njega i po kojoj ceni ?

Moram jos malo da hvalim kvalitet sluski i zvuka koji baca ovaj fon...stvarno ga treba cuti ,mozda se prijatno iznenadite!
Btw. jel zna neko jel se mogu nabaviti one bolje sluske sto idu uz njega i po kojoj ceni ?

Koje su to bolje slusalice? Kako izgledaju, ja sam uz njega dobio obicne sive sa crnim sundjercicima i samo dugmetom za javljanje.

Bas su ga zakomplikovali :crash: ali radi ekstra :banana:
Motorola mi svaki treci put pozivala izgovoreni broj, brzo ti pripadne :vomit: od toga i batalis.

:( Da bas i stavim marker na broj i samo mi nudi u
Options-
- Edit
- Create message
- Send contact
- Duplicate
- Add to distr. list
- Add to group
- Save options
- Delete
- Set as biz card
- Synchronise

Da li u samom telefonu mozda treba da se podesi nesto, pojma nemam vise mozda i lupam :)

:( Da bas i stavim marker na broj i samo mi nudi u
Options-
- Edit
- Create message
- Send contact
- Duplicate
- Add to distr. list
- Add to group
- Save options
- Delete
- Set as biz card
- Synchronise

Da li u samom telefonu mozda treba da se podesi nesto, pojma nemam vise mozda i lupam :)

Nisi stavio na sam broj, te opcije dobijas kad stavis marker na kontakt. Sad idi na edit, pa onda na broj, pa ces dobiti u opcijama "record voice tag".

Nisi stavio na sam broj, te opcije dobijas kad stavis marker na kontakt. Sad idi na edit, pa onda na broj, pa ces dobiti u opcijama "record voice tag".

Rece covek da je stavio na broj ali je bio u meniju za pregled kontakta a tada ne mogu da se vrse nikakve izmene na kontaktu (otuda i edit kao prva stavka na listi). Kao sto rece ide se PRVO NA EDIT pa onda na broj.

deca, veceras cu se utepam ko mache!

Mogu li da preko JMI prebacim igricu na fon koristeci bluetooth usb adapter, posto majmun nije uzeo usb kabal. Probao sam preko JMI, ali pise da fon nije povezan sa kompom, a ja ga povezao preko bluetooth-a.

Jos nesto, manje bitno, ali ipak...
Ukljucen mi je Cell info display, ali ne pise lokacija na fonu. u stvari, nista ne pise. kako to da sredim? ima fw48 skinut sa vodafone mreze

Mogu li da preko JMI prebacim igricu na fon koristeci bluetooth usb adapter, posto majmun nije uzeo usb kabal. Probao sam preko JMI, ali pise da fon nije povezan sa kompom, a ja ga povezao preko bluetooth-a.

JMI radi samo sa kablom. Koliko znam igre ne mogu da se instaliraju sa bluetooth-om. Imao sam isti problem sve dok nisam nabavio USB.

Jos nesto, manje bitno, ali ipak...
Ukljucen mi je Cell info display, ali ne pise lokacija na fonu. u stvari, nista ne pise. kako to da sredim? ima fw48 skinut sa vodafone mreze

Unesi-te u "topic list" 050 i mora da radi.

Poslednja izmena:
Kako mogu igre da instaliram na mmc?

Nisam siguran da mozes. Posto ti nigde ne nudi tu mogucnost.
Meni je sve od programa i zanimacija tacnije Software-a u memoriji telefona, dok je multimedia na kartici.

I zasto bi stavljao na karticu, kad imas na raspolaganju u telefonu bar 35MB memorije, a znamo da su igre po 100-nak KB.

I zasto bi stavljao na karticu, kad imas na raspolaganju u telefonu bar 35MB memorije, a znamo da su igre po 100-nak KB.

Slozio bih se sa "djwibe". Nema potrebe stavljati igre na mmc, jer ih na tel moze stati preko 350.
Ako je nekom ipak to malo onda nek kupi PSP.

Ne znam da li se ovo jos nekome desavalo, ali imam problem sa fotografijama. Pre nego sto sam promenio softver sa v48 na v58 prebacio sam sve fotografije na komp. Kada sam ih vratio, telefon ih jednostavno ne prepoznaje, a u BMCu se vidi da fotografije postoje u folderu brew/user/Pictures. Fotografije koje su uslikane od momenta kada sam ubacio novi softver se prikazuju kako treba.
Ideje?

Resenje br 1.

Probaj rename/resize i slicno sa fotografijama pa ih ubaci da vidis sta se desava.
Mozda belezi nesto npr. verziju ROM-a u EXIF-u slike, pa pravi problem.
Ko zna.

A u svakom slucaju mislim da ce obrada tipa resize na npr. 1024x768 resiti problem.
Jesu li ti vidljive fotografije na kompu, tj jer mozes da ih pogledas\otvoris?

Mozda belezi nesto npr. verziju ROM-a u EXIF-u slike, pa pravi problem.
QUOTE]

Verovatno negde belezi slike koje su uslikane sa njegovom kamerom, jer meni nece da otvori
slike 640x480 koje sam slikao sa fotoap. a ove koje sam slikao sa BS otvara bez problema iako su duplo vece rezolucije!?

Nece. Probao i rename i resize na 1024x768, prebacivao ih i na memoriju telefona i na microSD, ali se telefon i dalje ponasa kao da te slike ne postoje. Preko BMCa mogu sasvim normalno da ih prebacim na komp i pogledam (sve fotografije su napravljene telefonom, samo sa prethodnom verzijom softvera).

Imam nemacku verziju 58. Kada sam zamenio precicu na desnom soft-key umeso inbox sa contacts dobio sam neku ikonicu.
Zna li neko kako da izmenim tu ikonicu u Contacts?
Hvala unapred!

prije svega pozdrav za sve na forumu, molim nekoga da mi postupno objasni kako da poboljsham signal na telefonu , probao sam onaj postupak da odradim , da smanjim one parametre ali mene i ako sam cini mi se uradio sve kako je napisano nishta ama nishta ne radi .....bio bih mnogo zahvalan ako bi neko opet napisao kako to da odradim i sto sve treba od programa da bi se pojacao signal .......mnogo hvala

pozdrav

opet ja , uspio sam da rijesim prethodni problem , stim sto sam ja smanjio vrijednosti za 500 i dobio full signal sa 5 crtica , i sve radi odlicno , slobodno smanjite za 500 i dobicete pun signal .....pozdrav:guitar::guitar::guitar:

E ovako kad se igre snimaju preko JMI-a mora da ima i .jar i .jad , preko kog programa mogu da se snime ako samo imaju .jar. Konkretno par stranica unazad neko je uplodovao dosta igrica ali sve imaju samo .jar fajl.
Thx

Prevuci .JAR fajl na ikonu i dobices .JAD, bilo vec.

EDIT: Evo jos jedan ako ti ovaj ne radi sa svim igrama.

Prilozi

• JADMaker.rar
    20.6 KB · Pregleda: 234
  • JADgen.rar
    183 KB · Pregleda: 273
Poslednja izmena:
Konačno sam flešovao svn 48 na 58 (iznerviralo me ono indeksiranje kartice pri uključivanju telefona) i sad imam dva problema za koje nisam čuo da se neko do sada žalio.

Prvi, kada uključim telefon napiše mi da imam 8 voice messages, a govorna pošta mi je isključena. Ovo se ponavlja svaki put kad uključim telefon, a pošto ga gasim noću ide mi na... :-devil-:

Drugi, ako probam da promenim meni ikonice, ne mogu više da uđem u meni. Stavio sam potpuno isti mainmenuapp_common.bar koji sam koristio sa SVN48, ali ne ide...

Ima li pomoći?

*psaras izbaci mi

Kako se koristi onaj drugi Jadgen(ubacim mu kao putanju do igrice ali se nista ne desi )

Ne, ne, nisi razumeo :) "uhvatis" misem .JAR fajl, dovuces na .exe fajl jednog od ova dva generatora i on ti odmah napravi .JAD fajl. Mora da radi.

@roadracer ne mozes da ubacis ikone sa v48 na v58. Procesljaj allsiemens forum, tamo imas dosta ikonica samo obrati paznju za koju su verziju.

Poslednja izmena:
Imam problem sa v58, prijavljuje memory low iako u telefonu ima mesta.

Evo drustvo da se pohvalim i ja sam postao ponosni vlasnik ovog izuzetnog parceta hardware-a. Nije skidan sa mreze, tastatura ne seta i sto je najzanimljivije ima preinstaliran v58 fw. Pitao sam lika u radnji i kaze da ih je tako i nabavio tj. nije on flashovao. Sta reci kvalitet izrade me je stvarno odusevio, pogotovo odsustvo bilo kakvog setanja u zglobovima koji drze dve povrsine skoljke. Nista ne krcka, ne skripuce isl. Dizajn je stvarno po mom ukusu, pa jos metal :D Vec dva dana izgledam kao ovaj smajli. Obozavam to sto ima samo jedan prikljucak koji se vidi na kucistu. Juce sam pazario i jelensku kozicu posto otisci ostaju na sve strane.
E sad, telefon mi ne prijavljuje 3g signal iako sam u zoni koja je pokrivena. Mode selection je na auto. Nije da mi je to od zivotne vaznosti posto 3g ni do sada nisam koristio a verovatno i necu, ali.......
Druga stvar je da spoljasnji tasteri reaguju sve dok se ne ukljuci screen saver. Posle toga ako zelim da ih koristim moram da otvorim telefon. Da li je i kod ostalih tako?

E sad, telefon mi ne prijavljuje 3g signal iako sam u zoni koja je pokrivena. Mode selection je na auto. Nije da mi je to od zivotne vaznosti posto 3g ni do sada nisam koristio a verovatno i necu, ali.......
Druga stvar je da spoljasnji tasteri reaguju sve dok se ne ukljuci screen saver. Posle toga ako zelim da ih koristim moram da otvorim telefon. Da li je i kod ostalih tako?

1. A kako izgleda to "prijavljivanje", dolazim za BG za koji dan pa me cisto interesuje sta da gledam na telefonu.

2. Kod svih, bar dok ne iskljucis opciju Power save ;)

Nazad
Vrh Dno