Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Xilisoft MP4 converter

VIDEO: 320x240 @ 300kbps & 12fps
AUDIO: AAC @ 32kbps & 44100Hz & 2channel

Sto se tice gubljenja liste poziva imao sam isti problem cim sam kupio telefon. Sve je radilo par dana dok nisam resio da instaliram gmail. Download-ovao sam ga i pokrenuo i od tada tel. vise nije pamtio pozive. Odneo sam ga u servis gde su ga flesovali na ru 58 besplatno. Od tada je proslo neka 2.5 meseca i za sada je ok. Ponovo sam skinuo gmail ovog puta bez problema. Eto ako ste instalirali neku aplikaciju mozda je ona to izazvala.... Ko zna....

Instalirao sam samo Operu i GMail (koji ne koristim jer nemam nalog na njemu :) ).
Svejedno,vec neko vreme razmisljam o flashu na Deutch v58...Mozda se to pomoci.

Citat:
Citiram korisnika: edi
Ima li neko karticu od 2GB pa da proba da je ubaci u tel. Zvanično telefon podržava do 1GB ali izgleda da može duplo više. Telefon prijavi karticu od 1GB ali kada pogledaš koliko ima slobodnog mesta onda ti pokaže stvarno stanje memorije na kartici.
Uzgred moj komšiluk je poludeo za ovim telefonom tako da sam do sada odradio četiri flesh-a na nemački 58 i svi rade besprekorno.

Karticu od 2GB prepoznaje isto kao od 1GB (znaci samo ~990mb). Isprobano na v58.

Karticu od 2GB prepoznaje isto kao od 1GB (znaci samo ~990mb). Isprobano na v58.

Vidi 1GB, a imas pristup na 2GB kao sto napisa edi ili manje?

Probao sam da flesujem fon i tokom procesa posle prvog restarta mi prijavio "you heave too many unintalized NV items" i da li hocu da nastavim. Prekinuo sam instalaciju pa me interesuje sta bi se desilo da sam nastavio i zbog cega ovo nastaje, kako da ga izbegnem?

malopre sam fleshovao software na verziju sw58, to je valjda onaj nemacki: EF81_IP17.0.16_de-BRDHandel-std_58_0147_3GSwupFU_SGLPK.exe, i pisalo mi je isto ono: you have too many uninitialized NV-Items, al sam nastavio flashovanje, i bilo je sve ok, e sad kad sam upalio fon, imam samo Limited Service, kao da nije u mrezi, kad udjem u Inbox, pise samo please wait i nista ne izbacuje... Sta da radim??? :S

edit: jos nesto, nisam izvadio karticu pre flashovanja, da nije mozda zbog toga?

Poslednja izmena:
mozda, ko zna. Nije mi jasno samo zasto ne pratite neko od uputstava kojih na ovoj temi ima, tj. da koristite iskustva onih koji su to vec odradili ili imali vec slican problem!

Iskreno, ne znam sta sad da radis. Ja sam flahovao par puta i samo sam jednom imao problem da mi se zakucala instalacija (nesto u vezi sa kablovskim modemom), pa sam odradio emergensy i sve je proslo ok. nisam imao problem sa NVitems-ima.

Valjda trebas da skines .qcn fajl, imas na ovoj temi na par mesta pa da ih uz pomoc QPST-a i NVeditor-a ubacis u telefon, s'tim sto moras taj fajl da preimenujes u IMEI tvog telefona.

IMEI je serijski broj vog telefona. dobija se kad otkucas *#06# a u tvom slucaju posto ti tel verovatno ne funkcionise imas na garantnom listu.

Probaj opet flash ili ubaci pomocu NVedit-ora NVitems-e koje ces downloadovati sa teme. pronadji, ima na par mesta.

Vadite sve kartice iz telefona, iskljucite se sa neta, znaci da komp radi samo flash, sve ostalo obustavite.

Poslednja izmena:
Ok. Hvala na odgovoru. Pokusacu, a sve sam ovo radio zato sto mi vise nije ispisivao propustene pozive, pise mi da imam missed call, ja udjem unutra, ono pise list is empty, i tako vec par dana... i ceo call list mi je empty... i ja reko aj da updatujem software, i eto...

ne znam da li da probam da instaliram rusku verziju 58, mozda ce tu raditi?

Ja sam sve izvadio i skinuo se sa neta, iskljucio antivirus i sve programe u begraundu i nista komp nije radio sem toga. Sad ja sam prekinuo tom prilikom (kliknuo da ne nastavlja instalaciju) i fon ima mrezu i mogu da zovem i da saljem poruke i koristim sve precice (na brojevima, soft tasterima) ali ne mogu da udjem u meni. Kada kliknem na srednji taster cuje se zvuk da je pritisnut ali se nista ne desava, inace srednji taster radi kada udjem u neku od opcija.
Pri instalaciji on radi neki bekap, jel moze nesto sa tim da se uradi. Ja sam probao da instaliram EF81_IP17.0.16_de-BRDHandel-std_58_0147_3GSwupFU_SGLPK

Poslednja izmena:
Ja sam sve izvadio i skinuo se sa neta, iskljucio antivirus i sve programe u begraundu i nista komp nije radio sem toga. Sad ja sam prekinuo tom prilikom (kliknuo da ne nastavlja instalaciju) i fon ima mrezu i mogu da zovem i da saljem poruke i koristim sve precice (na brojevima, soft tasterima) ali ne mogu da udjem u meni. Kada kliknem na srednji taster cuje se zvuk da je pritisnut ali se nista ne desava, inace srednji taster radi kada udjem u neku od opcija.
Pri instalaciji on radi neki bekap, jel moze nesto sa tim da se uradi. Ja sam probao da instaliram EF81_IP17.0.16_de-BRDHandel-std_58_0147_3GSwupFU_SGLPK

Ne znam koliko si pratio temu...probaj da ubacis npr ove ikone sto sam okacio ovde, kopiraj ih u folder \brew\mod\MainMenuApp\res\common\ ovo ti je fajl koji menjas mainmenuapp_common.bar.. Koristi BitPim ili Brew mobile commander, obavezno posle "operacije" restart telefona.

Prilozi

• iphone_menu_v1.2_187.rar
    482.2 KB · Pregleda: 164
Poslednja izmena:
Da li moze da se ukloni nekako onaj logo operatora i kako?
Hvala unapred.

Stavi ovo kao logo. Pozdrav.

Prilozi

• Empty.rar
    113 bajta · Pregleda: 125
Poslednja izmena:
psaras hvala, ali resio sam to na drugi mozda tezi nacin. Uflesovao sam ga na fw48 iako sam imao fw48 i fon je radio OK a onda sam pokrenuo instalaciju fw58 i proslo je bez problema. Mozda treba da se uradi master reset pre pocinjanja instalacije, pise da treba da se restartuje fon pre instalacije u uputstvu. To nisam bio uradio.
Hvala za ikone, nisu lose samo kada pomerim na igrice pojavi mi se google ikona na trenutak a onda krene kockica da igra.
Jel postoji sansa da se google precica ukloni i postavi ponovo precica za igrice?

e ***e, od svih ****** sad mi se i softver baguje...
takodje ne belezi pozive koje zovem, a jedan period dana nije hteo ni video clipove da pusta, tj pusti samo ton a ekran bude crn, sada kao pusta normalo...koji ku*ac sam uzimao ovaj za 90 evra...aaaa

sta predlazete , da ga nosim u radnju nazad?

ma brate telefon je nocna mora... svaki dan nesto novo ne radi... UZAS!!!
pokusao sam da ga fleshujem na 58, ali izgleda ne moze jer imam onu staru plavu telekomovu karticu 06422...... uvek sam u limited service... sad sam vratio na 48, jednom se ugasio bezveze, onda svaki drugi put kad hocu da slikam pise failed to capture... itd... a inace sve sam ovo radio jer mi nije belezio pozive...

@littleprince ta google precica dolazi sa nemackim fw. Mozes da je sklonis, prelistaj malo u nazad( ne mnogo ), ima objasnjenje, mrzi me da trazim.

Nasao sam za google precicu, forum je strasno veliki za listanje trebali bi mi dani da ga prelistam od ovogbi mogla da se napravi podebela knjigta a tek sada sam video da moze da se pretrazuje u okviru jedne teme. Novajlija sta reci snalazim se polako :happy:

Ljudi, morate da shvatite, kad jednom flesujete drasticno povecavete procenat mogucnost da vam nesto crkne ili ne radi kako treba.

Ja koristim dosta 'stvarcica' koje su ljudi ovde preporucivali ali mi ni na kraj pameti nije da flesujem. Ne zelim da rizikujem da zbog malo vece brzine za****m nesto. Ko to zeli on flesuje, ali nema posle kukanja.
Moj 81 nije flesovan, menjao sam i dodavao svasta dok nisam namestio ono sto mi treba. Jedino mi nije jasno sta ce ljudima excel i slicno na mobilnom? Zar je moguce da ste svi toliki biznismeni pa vam trebaju silni programi jer non-stop ste u pokretu, milioni, avioni, kamioni?

Ovde ima jako korsinih saveta; evo i jednog mog, a vezan je za kompresiju video fajlova. Naime neko je vec postavljao optimalna podesavanja, ali posto na mom telefonu nije bas sve funkcionisalo kako treba, dobitna kombinacija za njega i jos neke modele je

video codec:-----mpeg4
video size:-------320x240
bit rate:---------300kbps
frame rate:-------12fps

audio codec:-----mpeg4aac
bit rate:----------32kbps
sample rate:------44khz
channels:---------2ch
probajte, ako nekome nece da radi fino sa prethodnim podesavanjima probajte ovo (koristim Xilisoft MP4 Converter).

i ja se kajem sto sam fleshovao, ali citam ovde ljudi raveuju o tom v58 kako je brzi, kad ono apsolutno isto ******, sporo kao 48, ali je i to ok naspram slicnih modela..

@dzogani, sta mislis ako ga vratim na v48 kolike su sanse da se sve smiri? ili jednom flash allways flash

Ljudi, morate da shvatite, kad jednom flesujete drasticno povecavete procenat mogucnost da vam nesto crkne ili ne radi kako treba.
...

po mojim iskustvima rizik je jedino sam proces flesovanja, posle ili radi ili ne radi...
usudio bih se reci da si napisao nevidjenu glupost

@ dzogani i ostali

Po meni je flash bezopasan. Samo mozda nece stalno i na svakom da prodje ok, opet sto zbog ne pridrzavanja uputstvu sto zbog nekog drugog razloga. Zato uvek moze opet i opet.
Ukoliko se flesh-uje uspesno, nikako, ali nikako se ne povecava procenat mogucnost da vam nesto crkne ili ne radi kako treba, jednostavno ce raditi brze i bolje, sto je i cilj i svrha novog software-skog izdanja u ovom slucaju ROM-a, FRIMWARE-a.

drugo, v58 je dosta brzi. nemojete da pricate gluposti. ja sam imao u rukama v48 i v58 jedan naspram drugog i testirao malo, cisto zbog brzine. vec sam i pisao al aj ukratko. Primer, kada se listaju slike u full screen-u (isti broj slika, iste slike na oba telefona) dok v48 otvori 1 sliku , v58 otvora tri. Sta dalje reci. Dokaz koliko je unapredjen graficki sistem. sa v48 mi se desavalo stucanje mp3-jeva, sa v58 nijednom, kretanje kroz meni nije drasticno, ali je ipak primetno brze, mekse.

Sve u svemu, v58 je negde malo, a negde mnogo brzi, pitanje je samo ko i kako ga flash-uje i ko je kakvu seriju telefona dobio (nije iskljuceno da su neke serije losije, ko zna).

Mada ako se pridrzava pravila iz manual-a flasher-a (3GSWUP) ne bi trebalo da bude problema. Ako ih ima, NVitems, opet flash...

Ja sam licno ufleshovao 10-ak telefona (drugarima, poznanicima) i svima telefoni rade odlicno. Jednog samo zeza prijem ali zato postoji repair file koji resava sve probleme. Lepo je naglaseno u vise navrata da treba malo vise truda i posla da bi se telefon doveo u potpuno funkcionalno stanje, nema potrebe za pljuvanjem, prelistajte lepo temu.

Ja sam licno ufleshovao 10-ak telefona (drugarima, poznanicima) i svima telefoni rade odlicno. Jednog samo zeza prijem ali zato postoji repair file koji resava sve probleme. Lepo je naglaseno u vise navrata da treba malo vise truda i posla da bi se telefon doveo u potpuno funkcionalno stanje, nema potrebe za pljuvanjem, prelistajte lepo temu.

Ako nije problem, jel može nekakvo objašnjenje oko tog repair fajla za prijem.

Imam nemački V58.

Hvala unapred!

Ako nije problem, jel može nekakvo objašnjenje oko tog repair fajla za prijem.

Imam nemački V58.

Hvala unapred!

Evo (po 100 - ti put :) )
Preimenujes ovaj repair fajl u svoj IMEI broj (otkucaj *#06#) primer: xxxxxxxxxxxx.qcn, i ubaci u folder gde ti je instalirana aplikacija za flashovanje i uflashuj ponovo telefon.

Prilozi

• repair.rar
    24.9 KB · Pregleda: 159
jel to ono kad ti je nonstop limited service? jel na to mislis kad kazes za prijem???
plz hitno

Ja sam uflesovao telefon sinoc i radi primetno brze, kao sto rece "djwibe" negde je malo negde mnogo brzi. Meni se desila greska prilikom instalacije ali nista sto nije moglo da se sredi i sad radi bez problema sve apsolutno sve. A i u prodavnici u kojoj sam ga kupio su mi rekli da je to bezopasno i da ako ja nemogu ili dodje do greske kod njih kosta 200din.

Imam i jedno pitanje, kod mog telefona pri otvaranju i zatvaranju kada dodje u srednji polozaj cuje se blago cak. To se cuje i na testiranom telefonu na sajtu "Mobile reviuw" ako pogledate video snimak. E sad moja drugarica je kupila isti telefon ali nema tog zvuka i mehanizam mi deluje mnogo losije nego kod mene. Jel neko primetio tu razliku tj da ima vise verzija ovih telefona?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno