Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Ima li neko karticu od 2GB pa da proba da je ubaci u tel. Zvanično telefon podržava do 1GB ali izgleda da može duplo više. Telefon prijavi karticu od 1GB ali kada pogledaš koliko ima slobodnog mesta onda ti pokaže stvarno stanje memorije na kartici.
Uzgred moj komšiluk je poludeo za ovim telefonom tako da sam do sada odradio četiri flesh-a na nemački 58 i svi rade besprekorno.

Karticu od 2GB prepoznaje isto kao od 1GB (znaci samo ~990mb). Isprobano na v58.

Ajd sadad da ne citam sve postove. Vlesovao sam fon na v58 nemacki i od tada sve sto primim preko BTa nece da mi otvori i vidi fh kao nepoznate fajlove tj. fajlove za koje ne postoji aplikacija koja bi ih otvorila dok im extenzije dodeljuje sasvim uredno npr xxx.mp3. U cemu je problem i sta da radim???

I ja imam isti problem kad sa kolegine Nokie 6233 prebacim neki MP3. Kad on sa te Nokie to prebaci na kolegenichin EL71,pa od nje na mog "Simu" sve je OK. 'Bem li ga...
Inace,i meni je malkice oguljena maska (nekih 3mm) i vidi se bela plastika ispod srebrne boje...Pa vi vidite sta to moze biti...
Zaboravih: imam rusku v58.

Poslednja izmena:
Da li ste sigurni da je ispod boje plastika, jer vecina jedinjenja i legura magnezijuma je bele boje, za razliku od cistog metala koji je srebrn. Sasvim je logicno da je kuciste telefona izradjeno od neke legure magnezijuma sa aluminijem umesto cistog magnezijuma, ako je izradjeno od metala. Prednja maska je definitivno stainless steel, a poklopac baterije eloksirani aluminijum. Drugi deo zadnje maske je plastican zbog antene (inace ne bi bilo prijema).

Inace primetio sam da kada zatvorenom telefonu (na stolu, spoljasnji ekran gore) prislonim magnetnu torbicu za nosenje na Benq-Siemens logo (magenti direktno na logo) on se ponasa kao da sam otvorio clamshell (na spoljasnjem ekranu se vidi Benq-Siemens logo i cuje se Clamshell Open zvuk). Znaci drzite telefon dalje od magneta. :D

Isto vazi i kada je tel otvoren. Blizu magneta (kada se prinese na levom strani "zgloba" kod kamere) tel se ponasa kao da je zatvoren. :trust:

Isto vazi i kada je tel otvoren. Blizu magneta (kada se prinese na levom strani "zgloba" kod kamere) tel se ponasa kao da je zatvoren. :trust:

Sve isto i kod mene, zato mi se nekad desava kad vadim mob iz futrole dok zvoni da odbijem poziv. :mad:

Poslednja izmena:
brzina prenosa podataka

Da li vam je kartica u telefonu kada je punite podacima, ili je tako sporo pa koristite card reader? Cudi me da niko ovo ne pominje, procitao sam da je jedan covek to pitao na pocetku, al izgleda da od euforije, niko ne primecuje. Hvala.

Ako ubacujem jedan file onda radim sa brew commanderom u brew režimu na mmc1,ako je više filova onda card reader

Kartica mi je u fonu jer me mrzi da skidam poklopac+bateriju ali isto ti se hvata punio je ti spolja ili unutra. Kada je punis spolja pa vratis sve na svoje mesto i ukljucis fon onda mu treba vise vremena za inicijalizaciju a kada punis karticu dok je u fonu onda to radi malo sporije pa mu dodje ~ isto!
pozz

Poslednja izmena:
Desava mi se da imam potrebu da mi se oglasi alarm u odredjenom delu dana.
Da li vam se desava da u slucaju kad slusate MP3, a krene da vam se oglasi alarm, telefon se samo ugasi ?

Kartica mi je u fonu jer me mrzi da skidam poklopac+bateriju ali isto ti se hvata punio je ti spolja ili unutra. Kada je punis spolja pa vratis sve na svoje mesto i ukljucis fon onda mu treba vise vremena za inicijalizaciju a kada punis karticu dok je u fonu onda to radi malo sporije pa mu dodje ~ isto!
pozz

RECENO 100 PUTA DO SADA.

v58 nema inicijalizaciju po vracanju kartice u telefon, sto je jos jedan dobar raylog za prelazak na v58

BREW Commander mnogo brzi nego MPM, koristim ga uvek, jer nikad ne ubacujem u telefon neke velike cifre MB-ta, uglavnom muzika, skidanje slika sa telefona, a za to je BREW odlican. Imam i citac ali mi je cimanje gasenje, skidanje poklopca i baterije, vracanje itd.

Da bi koristili mms i gprs (Telekom) morate nazvati 064/789 i aktivirati ovu uslugu. Meni je radilo bez aktivacije za novu karticu, ali za staru sam morao prvo da nazovem njihov servis. Posle aktivacije mi je proradilo na v48 automatski slanjem poruke All na 4777 (samo sam promenio u Internet - Browser settings - Browser profiles: trenutni profil na "mts wap" umesto "mts 3g" koji je bio izabran; nisam probao, mozda radi i bez ovoga) i na v58 (nemacki) kada sam rucno podesio parametre. Mozda cete morati iskljuciti pa ponovo ukljuciti mobilni da bi vam proradilo - tako su mi rekli iz korisnickog servisa (iako je meni proradilo bez ovoga).

Poslednja izmena:
Inace primetio sam da kada zatvorenom telefonu (na stolu, spoljasnji ekran gore) prislonim magnetnu torbicu za nosenje na Benq-Siemens logo (magenti direktno na logo) on se ponasa kao da sam otvorio clamshell (na spoljasnjem ekranu se vidi Benq-Siemens logo i cuje se Clamshell Open zvuk). Znaci drzite telefon dalje od magneta. :D

***,meni je futrola na principu magneta! :)
Mada,nisam primetio te zvrcke...

Internet gateway

Sta i kako podesiti, da ovaj telefon bude internet gateway za pc preko bluetootha?

Hvala na odgovorima za kopiranje na karticu. Sad cu jos malo da dosadjujem :D , jel ga koristite kao mp3 plejer, jer ono, znam da ima malo jachi shum pri reprodukciji, a kakav je na potroshnji baterije u tom rezimu? Ja sam klasican plejer (dok ga nisam juce izgubio :wall: ), punio mozda 1-2put nedeljno, pa kontam da ne kopira toliko sporo na microSD da smori? Sto znaci, ostaje pitanje baterije, slusam oko 1 sat dnevno mp3.... inace mi baterija na fonu traje oko 3-3.5 dana...

------ Ako nekog zanima.....
Malo sam razocaran cinjenicom da mu se lako guli farba sa plasticnih delova, tipa, na unutrasnjem delu iznad slusalice, na samoj ivici. Cak se i ovaj metalni deo malo ostetio pored tastarure (valjda je i taj magnezijum premazan necim). No, ako pomenem da ga (stoka) drzim u istom dzepu sa upaljacem ponekad, nije za cudjenje. Svejedno, sa plastike ne bi trebalo da se skida. Al dobar je mali, za te pare, taj dizajn (bruka, tolatno drugaciji od motorole i vecina clamshell varijanti) i opcije, pa cak po cenu je****nja sa softverom, dobra kupovina. Sluske uz njega daju dobar bas i visoke, bolje su od OEM slushki koje se dobijaju uz OEM mp3 plejere bar za dve klase. Uporedio bi ih sa SanDisk sluskama npr.... koje sam imao uz plejer.....

Mislim da znam zasto mi nekada telefon poludi i misli da otvaram/zatvaram poklopac. Izgleda da se spoljasnja maska (nerdjajuci celik) namagnetise nakon 2-3 sata nosenja u futroli sa magnetnim poklopcem (prilicno jaki magneti). Onda telefon jedno vreme ne moze da predje u "zatvoreno" stanje, nakon toga pocne da osciluje izmedju dva stanja, a onda radi normalno.

U zakljucku, nemojte da nosite telefon u magnetnoj futroli, niti da ga priblizavate jakim magnetima. To je cena metalnog kucista. (najbolje bi bilo da postoji neka custom futrola/torbica sa prorezom za pristup vanjskim tasterima i slobodnim pristupom za slusalice).

Sto se tice razlika u nivou prijema kod razlicitih verzija softvera trebalo bi uporediti konfiguracione fajlove (ekstenzija .qsnv) u razlicitim verzijama softvera (tekstuali fajlovi u kojima su podesavanja za provajdere, WAP, GPRS, MMS) posebno pri kraju jer se tu nalaze tzv. "workaround" podesavanja kojima se postize bolja kompatibilnost sa mrezom provajdera. Mogao bi da se napise novi fajl sa podesavanjima sa MTS i Telenor da zameni npr. Brandel podesavanja u v58 i da se posle flesovanja dobije telefon momentalno spreman za upotrebu.

Poslednja izmena:
Mislim da znam zasto mi nekada telefon poludi i misli da otvaram/zatvaram poklopac. Izgleda da se spoljasnja maska (nerdjajuci celik) namagnetise nakon 2-3 sata nosenja u futroli sa magnetnim poklopcem (prilicno jaki magneti). Onda telefon jedno vreme ne moze da predje u "zatvoreno" stanje, nakon toga pocne da osciluje izmedju dva stanja, a onda radi normalno.

U zakljucku, nemojte da nosite telefon u magnetnoj futroli, niti da ga priblizavate jakim magnetima. To je cena metalnog kucista. (najbolje bi bilo da postoji neka custom futrola/torbica sa prorezom za pristup vanjskim tasterima i slobodnim pristupom za slusalice).

Sto se tice futrola, ja sam uzeo pre nekih 2 meseca Maxcell futrolu ( za V3 ) za 300 dinara, koza i na rincipu magneta je. Nisam primetio te zvrcke, a telefon po ceo dan stoji u futroli, da kucnem u drvo. Ako nekoga zanima ,bilo je u Pakomu, ali mozete i da ih nadjete i po drugim prodavnicama.

Ja ga koristim za slusanje muzike...meni je zvuk dosta dobar ,mada je daleko od pravih sluski!Baterija mi traje oko 2 dana sa slusanjem muzike oko 2 sata i standardnim njakanjem.

Pozdrav svima. Ovo je moj prvi post, i odmah se javljam zbog problema.
Moj fon nece da pusti video. Ni mp4 ni 3gp , Konvertovao sa po savetu djwibe -a sa nekog od prvih postova ali ne ide. Fon prepozna fajl kao 3gp ili mp4 ali nece da ga pusti.
E sad ono glavno : Ne moze da otvori cak ni star wars video koji je dosao uz fon. TJ. otvarao ga je kad sam kupio fon,ali sam nakon toga taj fajl prebacip na komp ( trebalo mi je mesta na fonu) a zatim sa kompa nazad na fon, i nece!
softver v 48

Probaj da klip prebacis preko bluetooth-a i snimi ga u video i radi ce ti, to se i kod mene desava.

Poslednja izmena:
ljudi il se tripujem ili ce neko da fasuje...
uzeo tel u inter***-u, vodafone v48, odneo ga u cumicevo da ga fleshuju na nemacki v58 zbog garancije, ostavio pola sata i kao gotov je i daju mi ga. Ja pogldam tel i skontam da to nije isti koji sam ostavio, zbog jdne ogrebotine koju sam sa strane imao i koja me je jako iritirala, a koje vise nema, dok ima jedno novo ostecenje na poklopcu,kao od nekog udarca , kojeg nije bilo ranije ! Kazem ja to njima, oni kao ma nije, kao pogledaj broj na poledjini ispod baterije i uporedi sa onim sa garancije (svi papiri su bili kod njih dok su ga fleshovali) , ja pogledao i isti su kao...i ***a, sta cu odem ja...
medjutim sada ponovo nesto cackam, i nisam siguran da li sam video da je na onoj nalepnici nazad ranije stojalo 'made in china' a sada stoji made in germany..

a druga stva je sto sam primetio da je poklopac od baterije nesto labaviji, da ima lufta :D

e sad,da se ne bih tripovao, bio bih vam zahvalan ako mozete slikati deo telefona gde su one nalepniice (iza baterije) da vidim raspored, i da li je vama china ili ger, i naravno ako jos neko ima taj trip za plastikom od baterije, poklopac?
Takodje i za bateriju sta stoji made in.

inace za ostalo, telefon je keva.

Poslednja izmena:
Ja imam 2 kom i oba su Made In GERMANY a posle izvesnog vremena koriscenja fona razmrda se poklopcic baterije, i uzgred obe baterije su 950mAh Made In INDONESIA!!!

pozz

EF 81 me sluzio dobro 2 meseca, medjutim od sinoc mi ne vidi propustene pozive, one koje sam zvao i koji su me zvali. Pokusao sam na master reset ali zalud nijedna kombinacija brojeva nije prosla (tipa 0000,1234, 1111 itd) e sad dali neko zna koja je sifra za master reset?

EF 81 me sluzio dobro 2 meseca, medjutim od sinoc mi ne vidi propustene pozive, one koje sam zvao i koji su me zvali. Pokusao sam na master reset ali zalud nijedna kombinacija brojeva nije prosla (tipa 0000,1234, 1111 itd) e sad dali neko zna koja je sifra za master reset?

Imam potpuno isti problem! Telefon je star 3 meseca,ima rusku v58...
Pre nekoliko dana je prestao da mi registruje pozive (pozvate i primljene) u Call Log-u. Inace ih uredno prikazuje na ekranu ako ih propustim...
Tu je i povremeno gasenje,bez obzira sta u tom trenutku radim. Dakle...WTF?:test:

Imam verziju 58 nemacka, koju sam ubacio odmah po kupovini, i radi ok.
Interesuje me ukoliko instaliram LyricShow da li gubim Mplayer koji trenutno postoji?
Zanima me da li LyricShow moze da pusta MP4 fajlove sa premotavanjem napred nazad?

Sto se tice gubljenja liste poziva imao sam isti problem cim sam kupio telefon. Sve je radilo par dana dok nisam resio da instaliram gmail. Download-ovao sam ga i pokrenuo i od tada tel. vise nije pamtio pozive. Odneo sam ga u servis gde su ga flesovali na ru 58 besplatno. Od tada je proslo neka 2.5 meseca i za sada je ok. Ponovo sam skinuo gmail ovog puta bez problema. Eto ako ste instalirali neku aplikaciju mozda je ona to izazvala.... Ko zna....

ljudi il se tripujem ili ce neko da fasuje...
uzeo tel u inter***-u, vodafone v48, odneo ga u cumicevo da ga fleshuju na nemacki v58 zbog garancije, ostavio pola sata i kao gotov je i daju mi ga. Ja pogldam tel i skontam da to nije isti koji sam ostavio, zbog jdne ogrebotine koju sam sa strane imao i koja me je jako iritirala, a koje vise nema, dok ima jedno novo ostecenje na poklopcu,kao od nekog udarca , kojeg nije bilo ranije ! Kazem ja to njima, oni kao ma nije, kao pogledaj broj na poledjini ispod baterije i uporedi sa onim sa garancije (svi papiri su bili kod njih dok su ga fleshovali) , ja pogledao i isti su kao...i ***a, sta cu odem ja...
medjutim sada ponovo nesto cackam, i nisam siguran da li sam video da je na onoj nalepnici nazad ranije stojalo 'made in china' a sada stoji made in germany..

a druga stva je sto sam primetio da je poklopac od baterije nesto labaviji, da ima lufta :D

e sad,da se ne bih tripovao, bio bih vam zahvalan ako mozete slikati deo telefona gde su one nalepniice (iza baterije) da vidim raspored, i da li je vama china ili ger, i naravno ako jos neko ima taj trip za plastikom od baterije, poklopac?
Takodje i za bateriju sta stoji made in.

inace za ostalo, telefon je keva.

Evo ti slike pa uporedi.
P.S. pogledaj da ti nisu menjali nalepnice i da li su srafovi izgrebani ako su ga otvarali.

Prilozi

• HPIM543.jpg
    HPIM543.jpg
    55.5 KB · Pregleda: 167

Ja sam imao (i dalje imam) isti problem sa EL71 i resavam ga tako sto brisem call history i on ponovo radi. Verovatno ne moze da brise najstarije pozive pa se ublokira. Meni to pomaze ali nije isti telefon pa ko zna... Probaj.

moj je MADE IN GERMANY.

@alfa ne brise se mplayer, jer je on osnovni, o LYRIC dodatni koji ne moze da se upotpunosti koristi kao MPLAYER, nazalost, a mnogo je bolji. LYRIC ne mozes da koristis sa zatvorenim telefonom, vec samo kad je otvoren.

Nazad
Vrh Dno