Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

@djwibe
Da li imas problem sa mini commanderom?
Kod mene kada bilo sta kopiram ili prebacujem, kaze erorr, nema mesta na disku!!!
Da li je prvo potrebno da se otkljuca prisup memoriji prekop bitpim-a ili sta vec?

U podzemnom, ali je cena 150e. Malo je cigla...ali je tanak..znachi...ma videcjesh sam :)

De nadje ciglu. :wall: telefon je kao i svaki drugi noviji telefon sa velikim ekranom na preklop, s'tim sto je ovaj nasuprot konkurencije TANAK.

Poslednja izmena:
pored velikog ekrana ima debeo okvir..koji po meni nije morao da ima..chak i da je u tom sluchaju moralo da se ide na ushtrb velichine tipki. Mada..sve je to stvar ukusa.

@djwibe
Da li imas problem sa mini commanderom?
Kod mene kada bilo sta kopiram ili prebacujem, kaze erorr, nema mesta na disku!!!
Da li je prvo potrebno da se otkljuca prisup memoriji prekop bitpim-a ili sta vec?

Isti slucaj. Nisam ga ni probao jer me smara onolike potvrde "allow". Stvarno bi trebali da isprobamo sta sve radi OK i to da postavimo ovde za skidanje.

Isti slucaj. Nisam ga ni probao jer me smara onolike potvrde "allow". Stvarno bi trebali da isprobamo sta sve radi OK i to da postavimo ovde za skidanje.
Vazi, ja cu okaciti ono sto sam stavio kod mene da radi!
Inace, winrar mi se ponasa cudno! Ne znam gde otpakuje fajlove! :(
Za minizip to nije problem, al za rar...hm...
Cime skidas screenshotove telefona na pc?
Pozdrav

Poslednja izmena:
Ljudi,jel zna neko gde uopste ima u NS-u da se uzme ovaj telefon?Voleo bih da ga pogledam uzivo pre nego ga kupim.

Imas u Kraljevica Marka, radnja na samom kraju ulice kod skole i semafora, cena je 120€, telefoni su nebrendirani i imaju srpski meni ako je nekom to bitno.

Poslednja izmena:
Ljudi imam problem. Pokusao sam da ubacim v48 u telefon i nece da ubaci. Pokrenem ja taj exe fajl, koji sam skinuo sa sajta Benq-a, on provali telefon, vidi ga na COM3, kaze da ga ugasim pa upalim i prikljucim na usb i da onda nastavim sa procedurom. I tu nastane problem. Prekine update pre bilo cega i kaze da sam skinuo pogresan softver. Imam verziju v31, skidanu sa Vodafona. Da li neko zna kako da instaliram taj zvanicni v48? :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Ako se ne varam imas lg04 mobitel si verziju firmware-a. Originalnu verziju neces moci da ubacis pomocu software-a koji si skinuo sa benq sajta. Jedina mogucnost je neki od neoficijalnih.

Najveca kolekcija firmware-a za EF81 je na http://rapidshare.com/users/U0KNUR

Poslednja izmena:
Ako se ne varam imas lg04 mobitel si verziju firmware-a. Originalnu verziju neces moci da ubacis pomocu software-a koji si skinuo sa benq sajta. Jedina mogucnost je neki od neoficijalnih.

Najveca kolekcija firmware-a za EF81 je na http://rapidshare.com/users/U0KNUR

sta oces da kazes da ova verzija
EF81_IP15.0.1_xx-International-LG01_48_0113_Internet_SGLPK[1].exe (ORIGINAL)
ne moze da se ubaci a ova
EF81_IP15.0.1_xx-International-LG04_48_0113_3GSwupFU_SGLPK
moze.

Verovatno mislis na oznaku u imenu ROM-a. Sta je to bitno?

Mislis da ima razlike u telefonnima tj. da neki koriste LG01 a neki LG04 ROM. Tako da ako se za*ebes telefon ti se skuca, sto se mnogima desavalo.
Sto znaci da pre FLASH-ovanja treba proveriti koji je ROM potreban.
A ako se ne varam to se moze videti na *#06#

i,da
Dobar ti je link.

Poslednja izmena:
taj te ljudi ja ne mogu da nadjem na ovom sftveru sto sam dobio kako da konvertujem neki video kada hocu da ga ubacim u fon , kao da nema za video fajlove nissta:wall:

sta oces da kazes da ova verzija
EF81_IP15.0.1_xx-International-LG01_48_0113_Internet_SGLPK[1].exe (ORIGINAL)
ne moze da se ubaci a ova
EF81_IP15.0.1_xx-International-LG04_48_0113_3GSwupFU_SGLPK
moze.

Verovatno mislis na oznaku u imenu ROM-a. Sta je to bitno?

Mislis da ima razlike u telefonnima tj. da neki koriste LG01 a neki LG04 ROM. Tako da ako se za*ebes telefon ti se skuca, sto se mnogima desavalo.
Sto znaci da pre FLASH-ovanja treba proveriti koji je ROM potreban.
A ako se ne varam to se moze videti na *#06#

i,da
Dobar ti je link.

Ono l04 i l01 oznacavaju samo oznaku jezickog paketa (l04 ima srpski), ali svejedno, posto mu je tel flashovan mobitel branded firmwareom, ne moze sa da upuca originalni unbranded international firmware skinut sa benq sajta. Jednostavno flasher proveri kakav je language pack u telefonu i da li je telefon branded i unbranded, i ako se ne poklapa odbija da flashuje. Moglo bi npr da negde pronadjes EF81_IP15.0.1_xx-Mobitel-LG04_48_0113_Internet_SGLPK[1].exe, ali takvog software-a nema.
Kome je bitan srpski jezik postoji nacin da ga ubacite i u v58 firmware.

Zato sa 3GSwupFU firmware-ima mozes kako hoces i downgrade i upgrade i flash na druge jezicke pakete.

Rizik uvek postoji, narocito ako pukne boot loader, tad je telefon u vecnim lovistima, sto se nekima i desilo. Povratak u zivot po recima jednog servisera u NS-u je vrlo tezak ako ne i nemoguc jer zahteva dosta prckanja lemilicom i povezivanje test pointa. Zato dobro razmislite pre nego sto ga flashujete i obavezno uradite backup NV items-a sa QPST software-om. U protivnom rizikujete da iako vam flash uspesno prodje, telefon ne moze naci mrezu, da vam bluetooth i GPRS ne radi i slicne gluposti... Ima i tu spasa ako zeznete, okacicu dve datoteke koje pomazu u takvim slucajevima.

Jedno pitanje, koliko vam je brzo, tj sporo prebacivanje fajlova preko kabela u telefon na microSD. Danas sam probao kod devojke i to je ocaj zivi (FW kod nje je jos uvek 31). Tu bi pomogao samo externi citac kartica jer npr. pesmu od 7MB prebacivao je duze od 5min.

Prilozi

• EF81 repair.zip
    25.2 KB · Pregleda: 473
Poslednja izmena:
dajte ljudi oce li mi neko objasniti kako da prebacim konververtujem 3gp file u telefon posto takvog softvera na cd koji sam dobio ocigled nema...

Kako to mislis da konvertujes 3gp fajl u telefon? Sta ti to znaci? Mislis kako da prebacis 3gp fajl na telefon ili sta?

dajte ljudi oce li mi neko objasniti kako da prebacim konververtujem 3gp file u telefon posto takvog softvera na cd koji sam dobio ocigled nema...

Polako, bez nervoze. Link je bio vec postovan u ovom tredu, samo treba malo i citati ;)

http://forum.allsiemens.com/viewtopic.php?p=392608#392608

Ako ne razumes ruski, upotrebi neki online prevodilac, a linkove i software mozes odatle skinuti.
Vazno je da za rezoluciju namesti 320x240, bitrejt 200-300kbps za video, frejmrejt 10-15fps a za zvuk 32kpbs mono ili stereo.

Malo me cudi da ne moze da izgura vise od 15fps, ipak je 180Mhz ARM procesor unutra.

kako da ubacim neki spot u fon nema prosto programa za konvertovanje i ubacivanje video fajlova u telefon....UZAS:wall:

Da li ti citas sta sam ti napisao??? :mad: :wall:

Hvala alexandre , ali ja ne mogu da pristupim tom ruskom sajtu kao ni ranija kad sam pokusavao :crash:

Ok, treba ti Xilisoft MP4 converter http://www.xilisoft.com/mp4-converter.html

podesi ovako kao na slici:

xilisoftmp4converter187bf7.png

Poslednja izmena:
Vazno je da za rezoluciju namesti 320x240, bitrejt 200-300kbps za video, frejmrejt 10-15fps a za zvuk 32kpbs mono ili stereo.

Malo me cudi da ne moze da izgura vise od 15fps, ipak je 180Mhz ARM procesor unutra.

Mala prepravka.

Cini mi se da bitrate tesko moze da izgura u toj rezoluciji. Meni su najbolji razultati tj. tecna slika bez seckanja na sledecim podesavanjima:

VIDEO
Video size: 320x240
Bit rate: 150
Frame rate: 15

AUDIO
Bit rate: 32
Sample rate: 48000
Chanels: 1 (nema potrebe za 2 kanala kada je telefon tj speakerfon mono)

Cim povecam Bit rate na recimo 200 odmah ima seckanja i neupotrebljiv je video.

Ne xnam sta je istina, dal ono sto rusi kazu da ima procesor na 180MHz ili ovo sa linka gde kaze da ima procesor na 108MHz
http://www.jbenchmark.com/phonedetails.jsp?benchmark=ace&D=Benq Siemens EF81

Poslednja izmena:
Vazi, ja cu okaciti ono sto sam stavio kod mene da radi!
Inace, winrar mi se ponasa cudno! Ne znam gde otpakuje fajlove! :(
Za minizip to nije problem, al za rar...hm...
Cime skidas screenshotove telefona na pc?
Pozdrav

Skines program QPST Version 2.7 neznam gde ces ga naci ja ga nasao na emule-li.

Uokviru njega postoji Display Capture pomocu koga skidam screen-ove sa fona.

Skines program QPST Version 2.7 neznam gde ces ga naci ja ga nasao na emule-li.

Uokviru njega postoji Display Capture pomocu koga skidam screen-ove sa fona.

Hvala, sada cu das vidim!

Izvini na ovoj kolicini pitanja, ali reci mi kako si bekapovao stari meni, kada si snimio srp i cekic :) Meni u sxgExploreru neda da kopiram bilo sta sa fona na pc. :(
Posto se ja brzo smorim, verovatno bi se posle par nedelja vratio na njega, pa opet u krug.

I,da ljudi, jeste li obratili paznju sta je nex-moderator na onom ruskom forumu uradio. Izmenio je neki konfig fajl, pa ne mora da se potvrdjuje paljenje telefona i sl. Ima jos milion gluposti, ali ne mogu da provalim gde je taj fajl u fonu!

Poslednja izmena:
Ok ljudi. Dakle imam EF81_es-VF-G_31_0067_0047 ( to je script name ), tj. to je EF81_xx_EFS-LG01_31 firmware, u sustini. Da li je neko flesovao tel sa ovim firmware-om, sa Vodafona i da je uspeo? Da li bi mogao da kaze sa kojim firmware-om ga je flasovao i gde isti moze da se nadje?

Poslednja izmena:
Zato dobro razmislite pre nego sto ga flashujete i obavezno uradite backup NV items-a sa QPST software-om. U protivnom rizikujete da iako vam flash uspesno prodje, telefon ne moze naci mrezu, da vam bluetooth i GPRS ne radi i slicne gluposti... Ima i tu spasa ako zeznete, okacicu dve datoteke koje pomazu u takvim slucajevima.

Koji je postupak backup-ovanja NV items-a.
Da li se to radi iz RF NV Manager-a tako sto se ocita lista iz telefona pa se sacuva u vidu QCN fajla?

Dosta lose funkcionise prebacivanje fajlova iz foldera u folder,sortiranje,pravljenje samih foldera itd. u OS-u samog telefona.Desava se da nestaju pesme,nece da kopira itd...najbolje je vezati mob na PC pa to odraditi u win-u ili jos bolja varijanta neki citac kartica.Ovo vazi za mem. karticu,u memoriji samog telefona ne drzim nista osim wallpaper-a jer kad ga ugasim nece da zapamti pozadinu ako je na kartici.Ovo ume da nervira iako jako retko gasim telefon,onaj offline mode je keva :)
Takodje,ako vam opera zabrljavi ponekad(ne radi gprs) pokrenite netvork setup iz settings-a i proradice.Steta,ove gluposti se desavaju zbog loseg firmware-a.

Meni za sada sve funkcionise u najboljem redu i pored toga sto sam jos uvek na v31 vodafon ROM-u.

Meni za sada sve funkcionise u najboljem redu i pored toga sto sam jos uvek na v31 vodafon ROM-u.

Vidis,ja sam moj dobio sa v48 vodafone softverom,i nije hteo da radi neke osnovne stvari kao sto je pretrazivanje pesama iz mp3 player-a i slicne gluposti.Takodje,drugar je uzeo u BG(ja sam u Pancevu kupio) i isti softver ima i isto baguje.Bez problema sam mu uflesovao v58 nemacki dok v48 oficijelni nije hteo.Drugi drugar :) je uzeo na istom mestu gde i ja,ali nije zabo vodafon vec oficijelni,telefon nije sa mreze skinut.Isto je v48 i isto ima te bagove,jos ga nismo flesovali.

UPUTSTVO ZA PREBACIVANJE APLIKACIJE U "TRUSTED", tj. BEZ DOSADNIH "ALLOW"

1. Putem BitPim, se dodje do direktorijuma \brew\mod\java_ams\install\apps\
2. Nama je potreban fajl .ids one aplikacije koju zelimo da stavimo u TRUSTED.
3. Iz BITpim-a kliknete na odgovaarjuci fajl/aplikaciju pa na SAVE negde na hard-u.
4. Otvorite sacuvani fajl iz Notepad-a.

tu ce stajati sledece

QC-AMS-IDS-Version: 0.1
PDD
fs:/mod/java_ams/install/apps/PDD216/PDD216.jad

fs:/mod/java_ams/jars/PDD216.jar
839645471
0
FALSE
TRUE
FALSE - menja su u TRUE
untrusted - moze se zameniti sa manufacturer, a i ne mora.
Applications
fs:/mod/java_ams/rms/PDD216
0 - menja su u 1
AS,AS,AE,AE,AE,AE,AE,AE,AE,AE,AE,AE,AN,AN,AN,AN,AN,AN,AN,AN - menja se prvih 12 u AA
AA,AA,AA,AA,AA,AA,AA,AA,AA,AA,AA,AA,AN,AN,AN,AN,AN,AN,AN,AN

5. SAVE
6. U BITpim-u u diru odakle ste uzeli .ids fajl vracate ovaj editovan tako sto ce te ga ili prepisati preko starog ili stari izbrisati pa ubaciti nov komandom "New File ..."

Ovako stoji na ruskom sajtu. ja sam identicno ovome gore odradio za LyricShow i nema vise onih security pitanja, ali ne mogu da otvorim(pristupim) direktorijume sa muzikom. Sada su se otvorile sve funkcije Playera kojih ima dosta, samo je potrebno da se odradi dobitna kombinacija sa secirity izmenama.

Moja pretpostavka je sledeca:
AA - Always Allow
AN - Never Allow
AE - Ask each time
AS - Ask at start

kada ostane 0 radi OK u full izdanju ali zeza sa onim gore 1 sto se dodaje. kad se nula promeni u keca onda ima dva pitanja na startu (allow) ali nema pitanja kada se ulazi u fajl sistem (sto je ranije bilo).
kada se postavi 1 umesto 0 onda nema nogde pitanja ali se ne otvaraju direktorijumi sa fajlovima.

E, sad se treba za*ebavati sa kombinacijama. :wall:

LyricShow

Evo u Attach-u fajla za LyricShow. Pita samo dva puta za potvrdu pri paljenju i to je to. posle sve radi OK.

Prilozi

• LyricS586.rar
    266 bajta · Pregleda: 266
Nazad
Vrh Dno