Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

bolje reshenje za java midlet premissions
1. download groups.txt i policy.txt
2. stavimo ih u /brew/mod/java_ams/config/
3. reboot
4. sada za svaku aplikaciju mozemo da izaberemo pod options > security > allow always

iskljucivnje pitanja "da li ocesh da ukljucish telefon" :)
1. download qpst i qxdm
2. qpst configuration i izaberemo port
3. qxdm > options > communications i izaberemo port
4. view > nv browser > id 02985 pu promt enabled
5. read > click na input i 1 zamenimo sa 0 > write
6. reboot
7. reboot :)

testirano i radi, za razliku od nekih stvari postovanih ovde..

Poslednja izmena:
Samo da iskoristim priliku da opljunem prodavce mobilnih telefona... jedan prodaje telefon bez usb kabla, drugi nece da rezervise (uz kaparu), treci takodje nema kabl, uz napomenu "prodavace se za 10ak dana"...
Za 2-3 sata bi trebalo da mi stigne ef81, sa kablom i 12m garancije. Ne lipsi magarce...

bolje reshenje za java midlet premissions
1. download groups.txt i policy.txt
2. stavimo ih u /brew/mod/java_ams/config/
3. reboot
4. sada za svaku aplikaciju mozemo da izaberemo pod options > security > allow always

iskljucivnje pitanja "da li ocesh da ukljucish telefon" :)
1. download qpst i qxdm
2. qpst configuration i izaberemo port
3. qxdm > options > communications i izaberemo port
4. view > nv browser > id 02985 pu promt enabled
5. read > click na input i 1 zamenimo sa 0 > write
6. reboot
7. reboot :)

testirano i radi, za razliku od nekih stvari postovanih ovde..

:banana: SVAKA TI DALA :banana:

@NLO moze li iz QXDM-a da se odradi backUP NVitems ili to moze samo iz QPST-a a meni tu izbacuje gresku. Ajde ako znas postupak za backUP NVitems postavi ovde. Ono uputstvo sa slikama i nesto nemackog jezika je donekle jasno, ali mi ne uspeva ad odradim backUP.

@NlO
Da se nadovezem na djwibe-a, svaka, i to mnogo puta!!!!!

Samo, da sredim ovo, pa da okacim aplikacije koje koristim, za nekih sat vremena npr.
Poz

Evo ljudi, spisak onoga sto ja koristim a za sta nema linkova na prethodnim stranama!
Ovo sve provereno radi kod mene sem Jimm-a (Mobila ICQ) za koga ne znam da podesim paramentre!
MobileZip
Notes
Read Maniac – cita standardne txt fajlove, i to ljudski, takodje skida knjige sa neta
Shopper
Gmail client
Photo editor

Je*ote, proradio mi bitpim. E, caka je sto treba ici na view-filesistem. ko sto djwibe napisa, onaj levi deo ne prepoznaje, ali filesistem vidi. Jupi!

E,sad jedno bitno pitanje!!!
Da li je nekom uspelo da iskljuci zvuk kamerice???
Onaj postupak sa wav fajlovima ne radi na v58 firmware-u!
Koliko vidim na nekim forumima ljudi imaju isti problem!
Pozdrav

Prilozi

• Aplikacije.zip
    739.7 KB · Pregleda: 598
  • Aplikacije2.zip
    494.7 KB · Pregleda: 481
Poslednja izmena:
Mozda sam preterao, ali evo jos jednog pitanje,tj molbe!
Posto meni nece da menja menije, valjda zbog onih google aplikacija koje stoje umesto igara na v58 firmveru (nemacka verzija), hoce li neko da mi kaze sta jos treba da promenim, da bi radilo!
U folderu gde se menja meni, postoje tri fajla:
Mainmenuapp_ntr.bar
Mainmenuapp_action.bar
Mainmenuapp_common.bar

Ja logicno menjam samo ovu trecu, al ne radi!
Moze neko da okaci prva dva fajla sa neke starije verzije firmvera? Valjda to resava problem, stvarno sam zbunjen!

@djwibe
Kako, tj gde da ubacim skinove za LyricsPLayer?

Pozdrav

nemam pojma, ja nisam ubacivao one dodatne skinove. u playeru imas dva skina, horizontalni i vertikalni.
Hvala, onda cu ja da izbunarim nekako... :)
Sad sam provalio da nece da mi cita fajlove sa kartice!
Kad udjem u folder na kartici, on ponovo izbaci na plejlistu plejera!
Ima da padne format kartice, pa samo tako...
I nema, zvuka nikako. ne znam do cega je...:(

Jel ti nije frka da okacis ona prva dva menu fajla koja sam spomenuo u prethodnom postu?
Poz

Poslednja izmena:
Evo i fajlova.

Prilozi

• mainmenuapp.rar
    2.2 KB · Pregleda: 239
Poslednja izmena:
Uf, to komplikuje stvari, ali valjda cu se snaci a da nista ne ubijem.
Hvala ti puno na fajlovima!

Da li se kod tebe, pri promeni svake teme menjaju i zvukovi za sms i poziv? To ce da smori do jaja, cini mi se da na v31 nije bilo tako, ili gresim?

Evo nasao sam lokaciju za skinove!
0:/Misc/lyricshow/skins/,
Pozdrav

Poslednja izmena:
Danas sam ga video uzivo u jednoj radnji, malo je veci nego sto sam mislio. Nisam siguran da li je neko to ovde vec pitao (procitah dosta review-a, pa vise nisam siguran gde sam sta procitao),ali, da li mora da se otvara da bi se odgovorilo na poziv ili to moze i dok je sklopljen?Dok sam drzao tel, malo sam uspeo i da ga cacnem.Ono sto mi je bitno jak je brz pristup porukama.Da li moze da se namesti na jedan klik da se udje u "pisanje poruke"?I da li onaj dosadni t9 uvek stoji inicijalno,ili moze da se podesi da bude iskljucen?Mozda malo glupo pitanje ali vidjao sam neke starije modele samsunga kod kojih je to inicijalno bilo podeseno i nije moglo da se menja.

No jos uvek se predomisljam...ja volim sto manje telefone...ovaj jeste veci,ali dobro izgleda...ekran fantastican...ma!

Danas sam ga video uzivo u jednoj radnji, malo je veci nego sto sam mislio. Nisam siguran da li je neko to ovde vec pitao (procitah dosta review-a, pa vise nisam siguran gde sam sta procitao),ali, da li mora da se otvara da bi se odgovorilo na poziv ili to moze i dok je sklopljen?Dok sam drzao tel, malo sam uspeo i da ga cacnem.Ono sto mi je bitno jak je brz pristup porukama.Da li moze da se namesti na jedan klik da se udje u "pisanje poruke"?I da li onaj dosadni t9 uvek stoji inicijalno,ili moze da se podesi da bude iskljucen?Mozda malo glupo pitanje ali vidjao sam neke starije modele samsunga kod kojih je to inicijalno bilo podeseno i nije moglo da se menja.

No jos uvek se predomisljam...ja volim sto manje telefone...ovaj jeste veci,ali dobro izgleda...ekran fantastican...ma!

Ne mora da se otvara, onda startujes spikerfon.
Brzo pisanje sms-a ide na taster levo, mada se moze menjati.
T9 se moze iskljuciti za stalno.
Pozdrav

Mogu li da zamolim nekoga ko ima ruski 58 firmware da mi okaci fajlove iz foldera
brew\mod\MainMenuApp\res\common
Bio bih mu i vise nego zahvalan!
Pzodrav

Na kojim podasavanjima vam 'gura' video.

Meni najbolje rezultate daju ova podesavanja (ROMv31vodafone)

VIDEO (MP4)
Video size: 320x240
Bit rate: 150
Frame rate: 15

AUDIO (mpeg4aac)
Bit rate: 32
Sample rate: 48000
Chanels: 1

Na Bit rate: 200 popilicno secka.

Meni najbolje rezultate daju ova podesavanja (ROMv31vodafone)

VIDEO (MP4)
Video size: 320x240
Bit rate: 150
Frame rate: 15

AUDIO (mpeg4aac)
Bit rate: 32
Sample rate: 48000
Chanels: 1

Na Bit rate: 200 popilicno secka.
pitanje...kako dobijate ovu velicinu video zapisa 320x240?...kod mene je 176x144najveci zapis?

i jos nesto....znam da se pisalo o tome dosta..ali....imam ovaj telefon oko 10-ak dana.verzija softvera v31....sve mi funkcionise..gprs,mms...lepo radi..malo je spor,ali ok...sta bih dobio sa v48?...ukratko?...hvala..

@aries
Skini xilisoft converter za koji imas sliku na prethodnoj strani, i nema problema! U 3gp-u mozes da biras i rezoluciju 240x320!
Sa verzijom 48 ne znam sta dobijas, ali sa 58 je reseno baratanje video falovim i slikama, tj, mozes da listas u fullscreenu. Takodje, brze radi meni i sve ostalo, koliko kapiram!

Jeste li izvalili gde si i kako se ubacuju u SMS "smajlici".

Primam porike sa "smajlicima" ali ne provaljujem kako da ih ja ubacim u poruku, a u uputstvu stoji da ima ta mogucnost.

Jeste li izvalili gde si i kako se ubacuju u SMS "smajlici".

Primam porike sa "smajlicima" ali ne provaljujem kako da ih ja ubacim u poruku, a u uputstvu stoji da ima ta mogucnost.

Koliko sam ja skapirao,telefon je "sposoban" da prikazuje smajlije.Znaci,kad neko na svom telefonu ubaci u SMS poruku "dve tacke i zagradu" ti to vidis kao :) na svom telefonu.Isto vazi i u suprotnom smeru.

Emoticons

Ove emotikone sam dobio :) :( :D :d :p ;) u poruci.
Ove nije procitao kao ikonice: :- :C -: :- ,-)

Ja sam uradio template za svaki smajli!
Onda insert pa tipka 6, i odaberes smajli, brze ne moze! :)

05.jpg

xaxaxaxa

LOL gde si ovo iskopao ???

Moze mala pomoc? Kada slikam (npr sebe) sa otvorenim telefonom on to radi malo sporije nego inace jer prilikom memorisanja okrene sliku kao u ogledalu. Jel' ima jos neko ovaj problem? Sada sam na Ruskom 58, dok mislim da 38 to nije imao... Ima li resenja?

bluetooth

Pozdrav svima,
Imam problem sa bluetoothom, naime mogu slati preko njega na druge mob. tu nema probema,
medjutim ne mogu ga upliti da meni neko nesta posalje. Kad udjem u connectivity-bluetooth-bluetooth active (off), tad kliknem na change i izbaci mi "bluetooth address not set"! Da li je neko imao takav problem pa da mi pomogne?
Pre ove sadasnje verzije (ruska 58) imao sam fw31 i fw48 i tad sam normalno usao i palio bluetooth.
Probao sam ponovo insatlirati fw58 (malopre) i opet isti problem.

Kad ukucam #*06# i odem na test funkcija, pa na bluetooth pise mi "bluetooth not avaliable" :wall:

Ima li to veze s tim sto mi izbacije "you heave too many unintalized NV items"
kad instaliram fw58?

Pozdrav svima,
Imam problem sa bluetoothom, naime mogu slati preko njega na druge mob. tu nema probema,
medjutim ne mogu ga upliti da meni neko nesta posalje. Kad udjem u connectivity-bluetooth-bluetooth active (off), tad kliknem na change i izbaci mi "bluetooth address not set"! Da li je neko imao takav problem pa da mi pomogne?
Pre ove sadasnje verzije (ruska 58) imao sam fw31 i fw48 i tad sam normalno usao i palio bluetooth.
Probao sam ponovo insatlirati fw58 (malopre) i opet isti problem.

Kad ukucam #*06# i odem na test funkcija, pa na bluetooth pise mi "bluetooth not avaliable" :wall:

Ima li to veze s tim sto mi izbacije "you heave too many unintalized NV items"
kad instaliram fw58?

EVO TI RESENJA:

http://www.siemensplanet.com/forum/viewtopic.php?t=4378

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno