Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

djwibe hvala ti, nisam jos isprobao, nesta mi nece prepozna mob, ali pozabavicu se time kasnije pa cu javiti da li sam uspeo.

Poslednja izmena:
Sutra bi trebalo da kupim memorijsku karticu pa da pitam da li je neko imao problema sa nekom markom microSD ili moze da se kupi bilo koja jeftinija, mozda neki hint na pm?
Jel se desavalo mozda vama da u trenutku javljanja telefon izgubi mrezu? Deluje kao da predje na 3g koja je slaba na tom mestu pa dok se javljam on predje na gsm ispadne kao da sam odbio poziv, posle sam ga prebacio na gsm only i vise nije bilo problema

Ja imam Kingston 512MB i radi OK.

@zmay
Kingston 1 Gb bez bilo kakvih problema... Na verziji Vodafon v31...
Da, i meni se to desavalo... I ja sam prebacio na GSM only i posle nije bilo nikakvih problema.
Uspeo sam da podesim gprs, ali MMS nikako. Jel moze neko da mi kaze kako to da podesim, jer sam ubacio ona podesavanja sa druge ili trece strane ove teme?
Sto se tice verzije v31, nije bilo nikakavih problema sa pustanjem muzike, niti je bilo potrebe da se ubacuju u neke foldere ili tako nesto... Samo prebacite muziku na karticu i to je to.

Poslednja izmena:
Evo da spomenem da sam nasao 3 mane nemackog firmvera!
1.Nekad posle snimanja videa zaglupi i prikazuje samo crnu sliku u full screenu kada se pustaju video fajlovi!
2. Kada se saltaju slike visoke rezolucije u fullscreenu javi da neku nece da procita, ili da nema memorije da je procita.
3. Kada snimam preko diktafona, i reprodukujem to, ide nekoliko sekudni tiho, pa glasno, i tako u krug. U nekim momentima se i ton skroz izgubi!
Poz

Jel neko uspeo da namesti 3gej na 064, i kojim magijom?

Posto niko nece da mi kaze da li i on ima problema da telefon pamti slike kao u ogledalu, bar mi recite da li smeta telefonu da ga odnesem u servis da ga opet prze. Znam da je pitanje mozda smesno, ali potpuni sam laik, zato unapred hvala...

Evo da spomenem da sam nasao 3 mane nemackog firmvera!
1.Nekad posle snimanja videa zaglupi i prikazuje samo crnu sliku u full screenu kada se pustaju video fajlovi!
2. Kada se saltaju slike visoke rezolucije u fullscreenu javi da neku nece da procita, ili da nema memorije da je procita.
3. Kada snimam preko diktafona, i reprodukujem to, ide nekoliko sekudni tiho, pa glasno, i tako u krug. U nekim momentima se i ton skroz izgubi!
Poz
...pitanje...pisali ste da rezolucija videa moze da se namesti na 320x240....da li samo za gledanje....ili i pri snimanju?

...pitanje...pisali ste da rezolucija videa moze da se namesti na 320x240....da li samo za gledanje....ili i pri snimanju?

samo za gledanje.
sinoc sam kompresovao film sa domacim titlom u mp4 na 320x240@130kbps & 15fps
Ispao je na 130MB i radi EXTRA. Slika i titlovi full screen-u su izuzetno ostri.

Posto niko nece da mi kaze da li i on ima problema da telefon pamti slike kao u ogledalu, bar mi recite da li smeta telefonu da ga odnesem u servis da ga opet prze. Znam da je pitanje mozda smesno, ali potpuni sam laik, zato unapred hvala...

da telefon okrece sliku pri slikanju sa otvorenim telefonom tj. u 3G rezimu, sto nije nista strasno.
na sta mislis da ti prze telefon. na ulje:eyebrows:
sta da opet prze? nerazumem

@novinovi nece niko da ti przi telefon :) mozes da ga odneses u servis da ga uflesuju ponovo ako su raspolozeni,mada cisto sumnjam da ce ti ponovo raditi za dz ;)

Moze li se Vodafon softver pregaziti oficijalnim, naravno uz neki unloker, zna li neko proceduru?

Jos nesto, ko ima fon, nasao sam u testu arene, "When you open the Applications folder in the My Stuff menu........Navigation /A GPS Navigation software although the phone doesn't have GPS capabilities". Pretpostavljam da bi trebao da radi sa bt gps prijemnikom, jel probao neko ovo, i ako jeste kakve podatke pruza softver? (brzina, visina, duzina, sirina)

Jel neko uspeo da namesti 3gej na 064, i kojim magijom?

Dakle, ides Menu\Settings\Connectivity\Network\Mode Selection i prebacis ili na Automatic ili na 3G. Mada, ja sam drzao na Automatic, i cesto je gubi omrezu, tj. 3G mreza na Telekomu je nikakava. Kada sam prebacio na GSM only sve je bilo ok...

@Apostol
Thanks man!

E sad nesto zbog cega sam se iznervirao samo tako!!!!
Ako pustim neki 3gp, i stavim pauzu, posle pola minuta se restartuje telefon!!!!
Joj majko, koja tuga!

Pozdrav svima,

imam EF81 FW48 LG04 sa SI-Mobitel-a i nekoliko pitanja:

- da li može da se uflešuje na nemački FW58 koji nema podršku za naš jezik, a da se on naknadno ubaci iz nekog bekapa koji bi se uradio pre fleša. Ako da, kako i pomoću čega?
- da li neko zna gde se u NS može to uraditi (FW58) - ne želim sam to da radim.
- da li ima realnih poboljšanja u odnosu na FW48? Konkretno: da li i dalje "skroluje" imena kontakata preko brojeva pri pritisku na zeleni taster, tj. pri ulasku u listu poziva, ili je to ubrzano ; da li pri slanju poruka kad birate primaoca iz liste kontakata i dalje "potura" fiksni broj (ako ga taj kontakt ima), bez obzira što je mobilni broj u tom kontaktu označen kao primarni, i pri zvanju iz imenika ga nudi po default-u ; da li je moguće sortirati kontakte i po imenu, ili po nadimku, a ne samo po prezimenu (ovako morate i ime i prezime pisati u polje za ime da bi sortirao po imenu - glupost, zar ne?). Posebna priča je ako kontaktu dodelite nadimak,tj. nick: prikazivaće taj kontakt po nick-u ali na mestu u imeniku sortiranom po prezimenu, npr. Aleksandar Petrović - Aca, biće prikazan kao Aca, ali pod slovom "P", između npr. Pavlovića i Preradovića) ; da li ima poboljšanja u apikaciji alarm clock, tj. da li kad se alarm oglasi i ugasite ga ostaje ugašen, ili će ponovo zvoniti za nedelju dana ako ga naknadno manualno ne deaktivirate ; i na kraju, da li je moguće u novoj verziji firmvera poslati kontakt kao SMS, jer u ovoj staroj možete poslati vCard samo kao MMS ili e-mail!?!

Ovo su mane koje sam uočio za ovih nekoliko dana što ga imam, o plejeru i kameri je već pisano pa to neću spominjati. Hvala svima koji su ovo pročitali, a posebno onima koji imaju odgovor na neka od ovih pitanja.

Poslednja izmena:
- da li ima realnih poboljšanja u odnosu na FW48? Konkretno: da li i dalje "skroluje" imena kontakata preko brojeva pri pritisku na zeleni taster, tj. pri ulasku u listu poziva, ili je to ubrzano ; da li pri slanju poruka kad birate primaoca iz liste kontakata i dalje "potura" fiksni broj (ako ga taj kontakt ima), bez obzira što je mobilni broj u tom kontaktu označen kao primarni, i pri zvanju iz imenika ga nudi po default-u ; il!?!
Sto se tice tog "skrolovanja", nisam ga ni primetio do sad :), meni licno to ne smeta i dosta brzo se pojave imena, sto opet ne mora nista da znaci jer je "brzo" relativan pojam ;)
Sto se tice drugog kvotovanog pitanja, meni telefon ne "potura" fiksni broj, s tim sto mi u kontaktu pod "private phone" stoji broj mobilnog telefona.Uvek prvo njega vidim,kad listam kontakte kao i kad saljem poruke.Naravno,imam nemacki v58.

Da li neko uspeo da namesti da prikazuje cell info na 064 mreži? U meniju je uključena ta opcija ali se ništa ne prikazuje.

Da li neko uspeo da namesti da prikazuje cell info na 064 mreži? U meniju je uključena ta opcija ali se ništa ne prikazuje.

Ne sljaka ni meni na telenoru, kao ni sms provera stanja (ona varijanta sa network *# kodovima) :(
Inace imam vodaphone v31 firmware.

Cheers

@Apostol
Thanks man!

E sad nesto zbog cega sam se iznervirao samo tako!!!!
Ako pustim neki 3gp, i stavim pauzu, posle pola minuta se restartuje telefon!!!!
Joj majko, koja tuga!

Probao sam 3GP (5MB) i MP4(140MB) sa puziranjem (vishe minuta) i nema nikakvih problema (v31 VODAFONE)

Sad sam video, kada saljem poruke i meni potura prvo fiksni broj, mada ako se u to polje upise mobilni telefon onda je sve ok.

@djwibe
Meni se ne restartuje telefon sam od sebe dok gledam 3g, vec samo kad stavim pauzu, pa posle pola minuta, izleda jer je namesteno da mi automatski zakljucava tastaturu, cini mi se da pre toga nije bagovao!

Cell info nece da pokaze koliko znam ni na jednoj verziji firmwera!

I evo jos jedan bag: dok sam u nekoj java aplikaciji, i kad stigne poruka, secka mi zvuk!
Isto je kada slusam muziku i surfujem, cak iskoci tad poruka da nema vise slobodne memorije!

Ako pod cell info mislite na cell broadcast,code 050 za lokaciju ,kod mene to radi na v48 vodafone i ispisuje na sredini velikog ekrana mada ja to i ne koristim osim kad putujem vozom/busom nocu

Dal se nekom nije desilo ovako nesto:
Primetim u zadnje vreme da mi je par pesama, kada idem na Media player/Music/All, duplirano. Pretpostavim da nije to nista, reko kada izbrisem pesmu, izbrisace se sve... Ali, danas primetim da kada udjem u Media player, pa prebacim na slike, par slika koje sam izbrisao su ostale tu, tacnije ostao je samo njihov naziv, ne mogu ni da se otvore ni da se obrisu. Probam izbrisem pesme, ono ostane samo po jedna, koja ne moze ni da se otvori ni da se izbrise, isto kao slike. Odmah formatiram karticu, uradim master reset telefona, ali nista!!!!
Kada izvadim memorijsku karticu, u Media player-u je sve normalno, al cim je vratim vrate se i nepostojece pesme i slike. Stvarno nervirajuce!!!!
Inace softver mi je original, v-48, i tel je original, nije skidan sa mreze, bar nema vidljivih znakova da jeste :)

Kod mene kada hocu da rotiram sliku, slika se izbrise!!!
Nesto slicno se i meni desilo sa pesmama i media plejerom, ali samo jednom, i uspeo sam da sredim.
Poz

Kako si sredio Bokaco? Mnogo me nervira ovako, media player postaje neupotrebljiv

Ono sta sam primetio je da telefon ako se blokira cesto pobrljavi file strukturu na kartici i otuda se javi i problem sa nestajucim fajlovima. Resenje je da se kartica ubaci u citac kartica na PC-u i odradi Check Disk

Meni se desava da se sam od sebe restartuje i u toku razgovora :(

I nervira me sto mi kod imenika cita i brojeve s kartice kada je podesen da prikazuje brojeve s memorije telefona. Inace fw mi je v31
Nekad mi uopste ne prikazuje propustene pozive (pokaze da imam propusten poziv i kad kliknem nista), a nekad ih prikaze-nema pravila!

Ne znam da li bi zamena FW-a resila problem?

Meni se desava da se sam od sebe restartuje i u toku razgovora :(

I nervira me sto mi kod imenika cita i brojeve s kartice kada je podesen da prikazuje brojeve s memorije telefona. Inace fw mi je v31
Nekad mi uopste ne prikazuje propustene pozive (pokaze da imam propusten poziv i kad kliknem nista), a nekad ih prikaze-nema pravila!

Ne znam da li bi zamena FW-a resila problem?
To bi novi firmware sigurno resio!!!

Ono sta sam primetio je da telefon ako se blokira cesto pobrljavi file strukturu na kartici i otuda se javi i problem sa nestajucim fajlovima. Resenje je da se kartica ubaci u citac kartica na PC-u i odradi Check Disk
Ima li neko sa citacem kartica na kompu, da je iz Beograda, i da je voljan da mi odradi Check Disk? :) Dobija pivo!cheers
Hvala unapred :D

Nazad
Vrh Dno