Šta je novo?

BenQ G2420HD

Ako verujes proizvodjacima daleko ces da doguras , pogotovo ovim konfekcijskim, a sa tim nadobudnim stavom jos dalje, i dalje nisi odgovorio na prosto pitanje a vec delis savete uveliko, zanimljivo...

Iskusan si forumas pa vec znas da li i koliko bi trebalo nekome da dokazujes svoje znanje. Ja definitivno nemam potrebu da tebi crtam sta znaci DC odnos, ako vec nisi moga preko google translate da sam procitas. Ja se vodim parametrom sa sajta ne jednog, vec svih proizvodjaca LCD monitora. A ti se opet zapitaj, sta pitas, koji ti deo nije jasan i da li bi trebao da se edukujes malo. To da li je taj parametar relevantan ili ne, nije bilo pitanje, vec da li postoji i sta predstavlja druze Civi.

Pa ja tebe pitam sta predstavlja ali nikako da dobijem odgovor, sta predstavlja taj DC , sta je to "dinamicki" kod doticnog , glup sam nije mi jasno , ovaj staticki mi je savrseno jasan , jasna mi je dinamika slike jasan mi je odnos crne i bele ali eto "glup" sam i nije mi jasan DC . isto kao sto mi nisu jasni ni oni PMPO vatina muzickim linijama sa buvljaka pa bih bas voleo da mi neko "strucan" i upucen objasni , i jos preko toga kako utice na zamaranje ociju .... jedini kome treba edukacija si ti , a mozda i ne posto sve vec znas , uostalom napisali su ti proizvodjaci zar ne? jos kad bi audi a4 2002 1.9tdi od 130ks trosio 6,2 litra po gradu gde bi nam svima bio kraj ali eto i to su proizvodjaci napisali...:wave: a evo kako izgleda kad proizvodjaci ne lazu mnogo
http://www.tomshardware.com/reviews/All-Pro-LCDs-Part-2,1108-7.html el stvarno verujes da taj tvoj monitor ima 100 puta veci kontrast od ovog? mora da se salis ako verujes proizvodjacima

Poslednja izmena:
Definitivno bi valjalo da izguglas malo po netu. Da ne zamaram offtopicom vise sa tobom, pogledaj koja je razlika izmedju CCFL lampi i LE dioda. Kada proucis malo k-ke dioda generalno, odziv i minimalan nivo svetlosti kod CCFL, raspored lampi iza TN panela u odnosu na raspored LE dioda, onda ti bude malo jasnije zasto je kod HDBL "100" puta veci dinamicki kontrast nego kod HD verzije, i stim u vezi manja potrosnja.

Mora da se salis kada javno pozivas na diskutovanje o razlici koja je evidentna. na kraju krajeva pisi proizvodjacima, tuzi ih za objavljene lazi, i siguran sam da ces ukoliko ostanes bez odgovora kao ovde, lepo ziveti dugo od naplate tuzbe.

Prochitao sam dosta testova po netu i mishljenja dok niam kupio ovaj Benq, i probao sam kod kuce pre njega VS 100.000DC i Asus 20.000DC.
Viewsonic ima najbolje boje i kontrast, ali to nema veze sa DC poshto ga ne koristim, niti sam ga koristio. Shta ce mi da cima lampe i seva pred ochima.
U puno testova sam video da i statichni kontrast, koji je kod vecine 1000, moze da "padne u nekim situacijama na 600,700,800". To je bilo neshto novo za mene.
Isto tako sam prochitao shta je zapravo i FullHd, a nisam znao.
Marketing je svuda oko nas.

Za nekoliko dana bih trebao da uzmem ovaj BenQ, samo se i dalje dvoumim izmedju LED varijante i varijante sa HDMI. Mislim sam prvenstveno HDMI varijantu, jer danas/sutra moze da mi posluzi i kao TV ako bih povezao npr. SBB-ov D3 HD risiver preko HDMI, a i na laptopu imam HDMI izlaz, pa bih mogao da ga koristim i tako.

Opet, sa druge strane, dosta je krisnika koji su odusevljeni LED varijantom, ali ona ima samo 1xDVI i 1xD-SUB, pa ako bih i kupio kabl HDMI-DVI, morao bih stalno da menjam, iskljucujem/ukljucujem.

Ne znam, iskreno. Moze li neko umesto mene da razmislja? :D

znam da sam smarac, ali moze li neko ovde da ponovo napise parametre za kalibrisanje G2420HDB posto iskreno, mnogo strana ima i ne mogu sve da pronadjem na jednom mestu?

Trenutno kod mene je svetlost 25, contrast 55, oshtrina 3, boje 94,95,95 standard

.

Jesi li korigovao "adjust desktop color settings" ? Nisu li ti boje malo prejake a contrast prevelik ?

Svetlost 45, kontrast 40, 95-92-88, probajte jel vam odgovara, meni je plava malo prejaka pa sam je smanjio

Ja sam sa P2450H presao na ovaj monitor i pravo da vam kazem, uopste mi se nije svideo.
Oko boja sam se njakao sigurno 3-4 sata dok ih nisam koliko, toliko namestio, takodje sam primetio ghostovanje kad sam gledao tron sto na Samsungu nisam video i na kraju sam odlucio da se vratim na Samsung :)

Da li neko zna ima li u Win Winu jos ovih monitora? Do skoro je pisalo "na stanju", sad ne pise.
Uzeo bih sebi jedan ovaj za najkasnije mjesec dana, ali se plasim da ce nestati. Znate li kako se krecu u Srbiji sto se tice kupovine?
Ja sam iz RS. Ovde nema Benq ni pod razno, a i da ima cijena bi mu bila 250 e.

Video sam da ima u Metrou u Krnjaci, cena mu je oko 200e koliko se secam. Ali problem je sto sam video da ima samo jos jedna kutija tamo :) Mada moguce je da imaju jos na lageru. Inace na ceni pise da je model HDB, ali model koji je izlozen je HD, a i na kutiji mu pise da je HD.
Tesko je naci HD model...

Vecina nas kada je kupovala ovaj monitor je uzimala po ceni za koju si mogao mozda da kupis neki krsh od Samsunga sa iskljucivo analognim prikljuckom, tako da ostace ovaj monitor upamcen kao revolucionaran u istoriji racunara jer je mnogo ljudi doslo do Full HD (VGA/DVI/HDMI) rezolucije i solidnog monitora za male pare.

Jest.

Posle godinu i po dana prodadoh isti i "izgubih" svega 15Eur. Nikad mi se nije desilo da nakon toliko vremena prilikom prodaje komponente izgubim neznatan % od njene prvobitne vrednosti.

Evo sad sam vidio da ga opet imaju na stanju. Inace cijena mu je 18500 din. Hvala svima u svakom slucaju. :)
Znam za taj fenomen da je prije bio dosta jeftiniji. Meni to nema logike, sta ja znam...
Meni prvenstveno treba za xbox 360. Apstiniram dok ga ne kupim. Imam neki krsh TV pa mi se i ne igra.

Da ne citam sada svih 70 i kusur strana, zanima me da li da kupim 2420HD ili 2420HDB? Koliko sam upratio, monitori su identicni, s tim sto HD ima i hdmi. Da li je ghost efekat vishe izrazen kod HD u odnosu na HDB varijantu? Ako jeste da li se novim firmware-om resava problem? Ukratko: koji od dva da kupim? (cena im je prakticno ista i ne igra ulogu) :d

Koliko sam ja cuo na HDB uopste nema ghostinga, na HD ima, ali ne svuda, negde se primeti negde ne u svakom slucaju i gde ga ima ne utice bitno na prikaz i sliku. Nema tu mogucnost resavanja firmwareom, i da ima hdmi prikljucak koji HDB nema.

Opet po starim cenama:eyebrows:
Kupujem ga ili sad ili nikad...samo koji da uzmem?

HD............15.300
HDB..........14.800
HDBL.........16.500

Pomoc?
Znaci za surf, filmove, igrice, hdmi mi ne treba, treba mi dobra slika, bolja crna i uglovi nego na trenutnom iz potpisa

Znaci ipak isplati se 1.700din razlike u odnosu na HDB.....a duhova nema vise?

Ako gledas ono 2ms vs 5ms, to je cisto naklapanje. Sto se toga tice, ne verujem da ces primetiti neku razliku u odnosu na taj koji vec imas, ja recimo ne primecujem duhove dok pici nesto sa "brzim" sadrzajem (recimo kad vozam F1 2010).
U svakom slucaju, led pozadinsko osvetljenje definitivno vredi, uniformnije osvetljenje, kod mene nema probijanja (cak mi je i bolji po tom pitanju od ovog 971p sto stoji pored). Jedino crna koju je teze dovesti do zadovoljavajuceg nivoa, malo cackanja u meniju i to...
Naravno, nije savrsena crna, ali je sasvim ok.
Pre ovoga sam koristio Viewsonic 2413wm koji mu dodje neka donja klasa TN (ali je vazio za jedan od boljih modela), i slika je smesna u odnosu na ovaj, boje nisu gradijent (kad je recimo jedna boja preko celog ekrana - na ovom monitoru nije kao gore-dole gradijent od tamnije ka svetlijoj nijansi).

Poslednja izmena:
E pa ovaj moj u filmovima i igrama nema ghostinga, samo svetli ghost u skrolovanju texta na sivoj podlozi i sivih winxp prozora, ali mu se drasticno menjaju vertikalne nijanse od tamnije ka svetloj.

Hvala na pomoci, jos samo da ih vidim uzivo pa uzimam 99% led ovih dana, izgleda da nema bolji monitor za te pare

Hm, telefoniram celo jutro, i niko nema led....a tamo gde moze da se poruci kosta 21000 ili jace, iako im na itsvetu stoji 170-175e:wall:
Probacu jos malo a onda cu da pojurim obican - vec 5000-6000 razlike za led mi je mnogo.

U tom slucaju, sta je bolje za filmove i igre(ne treba mi hdmi napominjem): HD ili HDB?

HDB, bez razmisljanja

Moracu ih uzivo vidjeti nema druge

Uzivo neces primetiti razliku, gledaj samo neki sa dobrom uniformnoscu panela i bez probijanja pozadinskog, i na konju si!

Evo i ja da se pohvalim, kupio sam ovaj monitor :)

Ja nemam apsolutno nikakve zamerke, znaci nista, plastika je dobra, postolje takodje, slika nije nista losija, a ni bolja od mog Samsunga koga sam koristio pre ovog monitora. Jedino sto mogu da zamerim je brightness, koji je, bar za mene, preveliki, ali se to da srediti u meniju monitora. Ja sam ga smanji skoro pa skroz do kraja, sada je na 7, a takodje moze da se smanjuje i namesta iz opcija koje graficka kartica daje. Meni je sa 19 wide monitora trebalo 2-3 dana da se naviknem, ipak je ovo bas ogroman monitor, bas je veliki, i sada je skroz ok, i sto se tice citanja teksta, i sto se tice igrica. Duhova ima jako malo, i to samo ako bas izostrite vid pa zelite da ih nadjete, a ako opusteno citate nesto i skrolujete gore/dole, onda i necete primetiti. Znaci kao i da ih nema, a ako ih i vidite, skroz je mizerno i vidi se samo na beloj i sivoj boji, ali opet kazem, to je zanemarljivo potpuno, a Samsung je imao vise duhova nego ovaj. Gledanje filmova na ovom monitoru je milina, posto pravu 16:9 sliku prikazuje preko celog ekrana, nemate gore i dole crne linije, jedino ih moze biti ako gledate DivX filmove koji su crop-ovani, pa onda i slika nece biti preko celog monitora, ali to naravno opet nije nikakav problem.

Mozete slobodno da se odlucite za kupovinu ovog monitora, necete se razocarati, siguran sam ;)

Podrzavam. I ja a imam od marta ove odine. Odlican je monitor. Pootovo za ovaj novac. Vidio sam da je sad jos malo pojeftinio. Dakle, za neki 150 e imate odlican ekran za filmove, irice i ostale windows usue.

Jer povezivao neko xbox 360 ili ps3 preko hdmi ? Kakva je slika, posto vecina nalslova za konzole je 720p ili nize pa me zanima kako se benq ponasa u tim nizim rezolucijama.

Nazad
Vrh Dno