Šta je novo?

BenQ G2420HD

Joj ne mogu da citam 70

strana tako da se unapred izvinjavam ako se ponavljam. Kakvi su ovi Benq G2420HDB/HDBE sto ih prodaju u elektroniiki za 16 tisuca? Da li je neko pazario, koliko je zadovoljan, kvalitet slike...? Mada sam provalio da je to u stvari G2420hd bez HDMI-ja, 1.3 headphone jack-a i bez 2ms (gtg) response.

ovo i mene zanima?

strana tako da se unapred izvinjavam ako se ponavljam. Kakvi su ovi Benq G2420HDB/HDBE sto ih prodaju u elektroniiki za 16 tisuca? Da li je neko pazario, koliko je zadovoljan, kvalitet slike...? Mada sam provalio da je to u stvari G2420hd bez HDMI-ja, 1.3 headphone jack-a i bez 2ms (gtg) response.

Druze imao sam i hd i hdbe model na stolu i testirao ih par dana... uzeo sam hdbe model zbog resenog problema sa ghosting-om( duhovi). Slike su identicne, nisam primetio minus od 3ms , jedina mana je nedostatak hdmi-a ali u mom slucaju mi je mnogo bitnije da mi se ne pojavljuju duhovi ( koje sam itekako primecivao u igrama) nego odsustvo hdmi. Da uzimam ponovo opet bih uzeo isti model... Moja preporuka, monitor je fenomenalan..

Imate na prethodnim stranama gomilu price o tome.
Zbog samih podesavanja monitora HDB ima 5ms odziv ali zato nema invert ghostig izrazen kao HD model. Dali vam to znaci nesto ili ne, ne znam. To bi morali uzivo da vidite. Takodje i dali vam treba HDMI ili ne. Drugih razlika nema.
Ako nema HDMI onda je i audio jack suvisan jer se nema cime dovesti zvuk ;)
Moja preporuka je uvek HD zbog HDMI-ja mada misljenja su podeljena.
BTW, pisemo vec 3 meseca ovde i nemojte da vas mrzi po procitate makar par strana jer ljuti sigurno nece pisati i ponavljati kao papagaji svakome ko bude postavi pitanje na koje ima bar 10 odgovora. Pise bukvalno sve sto bi moglo ikako da vam padne na pamet, potrosite samo 10 minuta i znacete sve sto vam treba

Mene najviše zabrinjava što su počeli duhovi da se pojavljuju u monitorima :( kmeee, znate kad se dovoljno gleda svuda se mogu videti "duhovi" :p

Nista vece od 22-23 nije dobro za vase lepe OCI !!!! previše ce biti velike i oci će se umarati jako brzo

e stvarno treba da vam ugrade monitore mesto ociju ... :)
ja ozbiljno savetujem a oni pod..ebavaju ! kako hoćete , kupite sebi 42 i stavite na radni sto ako vam je to volja ... ali ... biće posle :wall:

e stvarno treba da vam ugrade monitore mesto ociju ... :)
ja ozbiljno savetujem a oni pod..ebavaju ! kako hoćete , kupite sebi 42 i stavite na radni sto ako vam je to volja ... ali ... biće posle :wall:

uvazicemo tvoj savet s obzirom na tvoje ogrooomno iskustvo o cemu svedoci tvojih celih 60-tak postova

Nista vece od 22-23 nije dobro za vase lepe OCI !!!! previše ce biti velike i oci će se umarati jako brzo

Nije toliko stvar u umaranju ociju vec vidnom polju. Sve preko 23-24" nije vise moguce lepo pratiti sa te razdaljine, kada monitor stoji na stolu. Uhvatio sam sebe kako se odmicem dok gledam film kako bih ispratio akciju na ekranu.

Ako se iskustvo meri po postovima onda .*** Stiva daj tebe da stavimo na čelo Apple-a. Baš ti i nije neki argument. Što se mene tiče slobodno koristi 50-ticu, zato i prave da ti cornu koju kintu više !

Poslednja izmena:
Ako se iskustvo meri po postovima onda .*** Stiva daj tebe da stavimo na čelo Apple-a. Baš ti i nije neki argument. Što se mene tiče slobodno koristi 50-ticu, zato i prave da ti cornu koju kintu više !

Znaci bravo :wall:

Ja koristim umesto monitra tv od 102inca, u sustini, da imam para za veci isao bih na njega naravno.:banana:

Ma jok! U masti, hehe.
:crash::d:smoke:

Evo...

Aj okaci ovde neku sliku, to nije OT.

Nisam bio tu neko vreme, samo sam se kačio da gledam male oglase preko dialup-a :) Evo držača samo na slici nažalost, jer ga nema na stanju. Meni je bil i suviše komplikovano da razmontiram moju policu i slikam "go" držač, ali verujem da će ove ove slike da nekome pomognu.

EDIT: U pitanju je sličan držač poput ldch 10 i ldch 11, ovog veesa nema više.

Prilozi

• DSCN3388.JPG
    DSCN3388.JPG
    258.6 KB · Pregleda: 94
  • DSCN3389.JPG
    DSCN3389.JPG
    274.7 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Hvala Villy, ima zanimljivih resenja ovih preklapajucih, moze to i da se napravi.
Imam komsiju koga cu da navatam samo da dodje lepse vreme, valjda me nece odbiti. Hvala jos jednom.

Planiram da kupim ovaj monitor, da li neko zna gde trenutno ima povoljnijih cena, nasao sam samo za preko 17000 din, a koliko vidim na forumu uglavnom je placan 15-16000. Ne bih voleo da kupim u Megastor-u, jer koliko vidim ovde, ljudi se uglavnom zale na njega, ili?

Sta se zale na njega u megastores, svi dobijaju isti pa prodaju u svojim maloprodajama. Ja sam uzeo u ME i nista mu ne fali

Evo danas sam ga uzeo u "PC4U" za 18000 din,i to predposlednji, nigde na drugom mestu ga vise nema, od ovih koje sam nasao na ITsvet-u. Problem je jedino sto jos uvek nisam uzeo novi komp, a grafika mi je GForce 2 i podrzava izgleda max 1280x1024 rezoluciju. Inace monitor je za sad odlican. Da li moze neko da mi kaze u cemu je stvar sa programima za testiranje monitora, skinuo sam "Nokia Test'', ali ne znam kako ga na ovaj nacin testiram ( ne mislim da ne znam da koristim program, vec svrha).

Da vidis koliko je ghosting izrazen, kakvi su gradijenti, geometrija slike, ima li mrtvih pixela... ima dosta testova i primena, ne znam za taj nokia-in,ja koristim eizo-v test

Poslednja izmena:
AAAAAAAAA kakav overkill!!!!!!!
Pa ti rodjace nisi ni video kakvu sliku daje taj monitor niti ikada mozes videti na toj grafici.
1. moras ga poterati na 1920x1080.
2. Koliko se secam GF2 sam po sebi je imao malo bledju sliku.
3. U tim uslovima nemas sta da testitas, monitor ti je daleko boli od svega ostalog.

Pa dobro, polako, kakav overkill, vidis da covek uskoro kupuje nov komp :)

Pa zato i kazem da ga mora poterati u full rez. Dok ne uzme masinu nece ni videti kako izgleda slika na monitoru. Eventualno moze da vidi ima li bad pixela.

Kakav overkill?
Veeeliki overkill.
Strasno strasno :d

Nazad
Vrh Dno