Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Manhatten kicks ass! 😀 Gold plated baby! :d

Nije subjektivni utisak, slika je za nijansu bolja na Manhatten nego recimo na Gigatech kablu, probao oba. 😉

E pa ja ne primecujen, a imam Manhattan. 😀 Jos jednom pitanje od pre nekoliko mojih postova, da li to ima veze sto mi je monitor bio vezan na VGA preko adaptera za DVI, jer moja graficka nema VGA izlaz i da zbog toga nije primetna razlika??

druze nesto tu nije u redu mada neki ljudi ne cuju razliku izmedju tranzistora i HiFi ja al to je njihova stvar....

E pa ja ne primecujen, a imam Manhattan. 😀 Jos jednom pitanje od pre nekoliko mojih postova, da li to ima veze sto mi je monitor bio vezan na VGA preko adaptera za DVI, jer moja graficka nema VGA izlaz i da zbog toga nije primetna razlika??

Ne, jer ti i dalje dobijas analogni signal.

zato sam i rekao da bi mozda bilo pametno da posetite opticara ili ocnog lekara dok nije kasno, u ranim stadijumima je moguce sacuvati vecinu vida....

Ne znam. Mislim da je nekim ljudima subjektivan utisak obojio pogled na svet 🙂 ja cu svoj da ostavim na vga kablu, mrzi me da ga skidam 🙂 e da,nosim naocare,dioptrija 20:20 😀

Ja cu da ostavim na DVi jer ne nemam gde da ga stavim. 😀 A i ja nosim naocare. 😀 Mozda neko drugi ima problem sa vidom. :d:d

Ne,ima razlike, malo sam se salio. Ali mozda je do tog Manhattan kabla. Ima male razlike i u reprodukciji boja, slika je svetlija. Cak je malo veca razlika u tome nego u ostrini, to sam malopre primetio, sad cu da provrtim neke testove

dobro je bas sam se bio zabrinuo za vas.... pogledajte velike sive povrsine i koliko se slika talasa na njima na vga vezi o ostrini necu da diskutujem , posle par sat na vga kablu glava hoce da eksplodira.... a tek duhovi...

Ovako. Gradijenti-isto na oba. Ostrina-mala razlika. Duhovi-bolje na dvi,primetno. Kompaktnost boje na jednobojnoj pozadini losija,opet zavisi o kojoj boji se radi. Bude malo "sarena" na vga. Ne mnogo, a nisam odmah ni primetio,na desku imam slike prirode, pune boja, te nema sanse da se primeti dok se ne stavi jednobojna pozadina. Toliko. Razliku su neki preuvelicali, ali je ima. U igrama i filmovima nisam primetio razliku

dobro je bas sam se bio zabrinuo za vas.... pogledajte velike sive povrsine i koliko se slika talasa na njima na vga vezi o ostrini necu da diskutujem , posle par sat na vga kablu glava hoce da eksplodira.... a tek duhovi...

Dobro je Civi, ucinili smo dobro delo progledase ljudi pored nas! 😀

Vas dva samaricana bi bila jos korisnija kad bi testirala razliku na dvi kablovima - Mann i Gtech, da javite rezultate, nego da se duvate ovde po forumu 😀

Vas dva samaricana bi bila jos korisnija kad bi testirala razliku na dvi kablovima - Mann i Gtech, da javite rezultate, nego da se duvate ovde po forumu 😀

Hehehe, gledaj razlike ima nije velika, ali je ima nijanse su u pitanju, raspitao sam se malo kod ljudi koji bolje znaju te stvari od mene, neko mi je rekao da pozlata u svakom slucaju poboljsava signal, i izrada Manhatten kabla je za svaku pohvalu, pa kad vec moram da kupim DVI kabli, daj odmah da uzmem nesto kako valja i to je to.

ja sam izdao firmu imam dvi od nekog starijeg sljamsunza 🙂

Povezao sam Benq preko Manhattan DVI-I kabl, i slika je prvo bila u nekoj groznoj rezoluciji 640x nesto,ali to sam ponovo podesio, nego mislim mozda treba neki driver ili nesto da se instalira, a ne mogu nigde da nadjem kesicu sa CDom i garancijom :wall:, a nemoz' da se skine ni sa sajta. Sad, mozda i nema potrebe za istim.
Eh da , slika je mnogo bolja, samo ne znam dal je do kabla ili sta, jedva sam ga namestio, a oni srafcici ni ne mogu da se zavrnu nego onako samo stoji :crash:
I , ako bi trebalo nesto da instaliram, sto vec nisam, sa CDa, molio bih da mi neko to UL. Hvala
Evo recimo ovaj Senseye mi ne radi.

Poslednja izmena:
Povezao sam Benq preko Manhattan DVI-I kabl, i slika je prvo bila u nekoj groznoj rezoluciji 640x nesto,ali to sam ponovo podesio, nego mislim mozda treba neki driver ili nesto da se instalira, a ne mogu nigde da nadjem kesicu sa CDom i garancijom :wall:, a nemoz' da se skine ni sa sajta. Sad, mozda i nema potrebe za istim.
Eh da , slika je mnogo bolja, samo ne znam dal je do kabla ili sta, jedva sam ga namestio, a oni srafcici ni ne mogu da se zavrnu nego onako samo stoji :crash:
I , ako bi trebalo nesto da instaliram, sto vec nisam, sa CDa, molio bih da mi neko to UL. Hvala

Vezao si taj monitor sa DVI-I - DVI-I kablom !? Odnosno u monitor je usao DVI-I kabl!?:zgran:

Ma ne bre DVI-D single 😛

a oni srafcici ni ne mogu da se zavrnu nego onako samo stoji :crash:

Srafcici se sasvim lako srafe na Manhatten kablu, meni pa to cudno, sto ti nisi uspeo???

Drajvere imas ovde na prethodnim stranicama, pa protalaskaj malo. 🙂

ja sam se dugo dvoumio izmedju benq i philipsa i naravno philips je pobedio... dobro je🙂

Srafcici se sasvim lako srafe na Manhatten kablu, meni pa to cudno, sto ti nisi uspeo???

Drajvere imas ovde na prethodnim stranicama, pa protalaskaj malo. 🙂
Nasao sam CD i na njemu nema nikakvih drajvera. Da li uopste treba nesto da se instalira?

Nasao sam CD i na njemu nema nikakvih drajvera. Da li uopste treba nesto da se instalira?

Ti CD-ovi sto stizu u kutiji su nepotrebni, jedino ako neces da ti pise Plug and Play monitor vec BenQ😀 i to zavisi koji proizvodjac daje drajvere za monitor, znam da LG ima drajvere a za ostale nem pojma....

ja sam se dugo dvoumio izmedju benq i philipsa i naravno philips je pobedio... dobro je🙂

Ja se isto dvoumio ali je pobedio Benq 🙂
Monitor je extra i nema potrebe da se iko plasi da ce da vidi duhove ili sta vec.
Na temi se spominje da se u PES-u vide duhovi, ja sam odigrao oko 30-ak utakmica i nisam video ni jednog. Jos koristim VGA kabal. Kazu da se primeti kada je u pozadini igraca nebo :trust: to je uvek u replay-ima u igri i to ionako ne gledam, mada nisam ih video ni tamo. Ono skrolovanje texta je totalna glupost, ko jos tako cita text, tada se vide duhovi ali to je nenormalna situacija. Inace sam TV serviser i primetim kad nesto nije u redu sa slikom, jedina mala mana je jaka bela boja koja zamara oci pri citanju texta mada sam i to resio tako sto sam smanjio malo osvetljaj.
Pare mi nisu bile problem, dva meseca sam trazio ViewSonic 2433 ali ga nisam nasao i prosto mi je drago sto nisam jer je ovaj monitor odlican. Hvala svima na ovoj temi koji su ovaj monitor preporucili.

????

Kojim programom da proverim monitor,na mrtve pixele????:type:

Checkemon, Dead Pixel Buddy, Nokia Monitor Test, ....

Ne znam kako sa ovim Nokia testom, on ima vise testova, ali ja ne vidoh ovaj za piksele! Meni se najvise svideo, najkompletniji je, Eizo, ima ga kao attachement negde u temi.

Nazad
Vrh Dno