Šta je novo?

BenQ G2420HD

@[SAJ]ber Kurajber
Imam HDB model i duhove ne vidim, a probao sam sve ono što ste u temi predlagali kao test. :)

More *****ase nas ovi iz Benqa, kao alvu rasprodase stare panele i sad ovaj izbacise.

Ma jok. Ne verujem da će to novo, a za malo para, biti nešto naručito bolje od ovog. To je kao sa npr. hard diskovima, ma šta god novo smislili, ta tehnologija ne može naručito bolje, došla je do zida, tako je i sa TN panelima. Ko hoće bolje od TN panela, moraće to da plati poprilično više, kao i u slučaju diskova (SSD).

@[SAJ]ber Kurajber
Imam HDB model i duhove ne vidim, a probao sam sve ono što ste u temi predlagali kao test. :)

Ma jok. Ne verujem da će to novo, a za malo para, biti nešto naručito bolje od ovog. To je kao sa npr. hard diskovima, ma šta god novo smislili, ta tehnologija ne može naručito bolje, došla je do zida, tako je i sa TN panelima. Ko hoće bolje od TN panela, moraće to da plati poprilično više, kao i u slučaju diskova (SSD).

Ma znam bre, nego se zezam. :)

Ako neko oce da proda svoj primerak bilo hd bilo hdbe, oce moja cura kupi, a lakse mi je od nekog forumasa da uzmem, nego da se cimam tamo u megastores ili na drugom mestu. Hvala unapred, i izvinite na off-u.
Pozzzzzzz

:d:d:d Ti si moj brat!!!!!!!

I ja uzimam 26"-cu, ali iduce godine!!!!!!!! :D

Acer i formalno predstavio mainstream Full HD 3D LCD monitor
Postavljen: 02.02.2010 u 02:05
Konačno i formalno, Acer je predstavio svoj 3D monitor koji je bombastično najavio kao "prvi Full HD monitor koji 3D tehnologiju spušta u mainstream segment". Radi se o modelu oznake GD245HQ, 23.6-inčnom LCD monitoru koji koristi TN panel i koji će se pojaviti kroz oko mesec dana u Evropi (kada će, bez sumnje, kompanija ponovo sve redom obavestiti o izlasku ovog modela). Rezolucija monitora iznosi 1920 x 1080 piksela. Ima osvežavanje od 120 Hz, odziv od 2 milisekunde, kontrast od 1000:1 (dinamički kontrast 80,000:1), kao i osvetljenje od 300 cd/m2. U kompaniji kažu da na ovaj način doprinose evoluciji i rasprostiranju 3D sadržaja kada se radi o igrama i filmovima. Ovaj 3D ekran je kompatibilan sa Nvidia 3D Vision tehnologijom, te nudi D-Sub, DVI i HDMI izlaze. Prodavaće se po ceni od 400 dolara, a treba imati u vidu da se 3D naočare kupuju zasebno.

Ja čekam nešto ovakvo, na 26" i led. Acer mi je definitivno najlepši sa ovim narandžastim dizajnom.

Inače, da se vratimo na temu. Na kom HDCP-u držite DVI? Ja uzeh sad onaj kabal u WInWin-u, koji si mi ti preporučio, pa da pitam... Čitah ovu Wikipediu i ne videh da ima neke razlike u mode1 i mode 2. What's the point?

Ja čekam nešto ovakvo, na 26" i led. Acer mi je definitivno najlepši sa ovim narandžastim dizajnom.

Inače, da se vratimo na temu. Na kom HDCP-u držite DVI? Ja uzeh sad onaj kabal u WInWin-u, koji si mi ti preporučio, pa da pitam... Čitah ovu Wikipediu i ne videh da ima neke razlike u mode1 i mode 2. What's the point?

Pogledacu kuci kad stignem pa ti javljam, valjda bese na HDCP1? Moram samo da kazem da sam napokon sinoc podesio ugao gledanja monitora i Mass Effect 2 razbija kako izgleda na ovom monitoru u Full HD!

Možda ti ovako nešto odgovara ? Nije narandžast, ali je LED. :p

http://www.play.com/PC/PCs/4-/12927...screen-LED-LCD-Monitor-With-HDMI/Product.html

Znam!
Nemam pojma za cenu kod nas,ali neće biti ispod 300 eura ako košta 260 funti da se naruči u VB. Uđosmo u debeli off. :d

Šta bi sa tim HDCP-om na HD-u? :)

Evo i ja sam joinovo the club, uzet hdb model, sa dvi. :)
Puno pozdrava
:wave:

Pola Srbije ima ovaj monitor :D Ova situacija me mnogo podseća na onu sa NF7 pločom od pre 5/6 godina i kasnije sa MX440 karticama :) Svi su ih imali (440) i svi su se igrali na njima dok nije došao 9600XT hype. Samo da nas ne iznenadi neki LED za 160 evra...

Pola Srbije ima ovaj monitor :D Ova situacija me mnogo podseća na onu sa NF7 pločom od pre 5/6 godina i kasnije sa MX440 karticama :) Svi su ih imali (440) i svi su se igrali na njima dok nije došao 9600XT hype. Samo da nas ne iznenadi neki LED za 160 evra...

Ma nek iznenadi..... :)
Meni sad uletela kupovina, cura zapela, oce da uzme onaj moj monitor, i ispunio sam joj zelju. A bila je dobra, pa mi je dala i koju paricu :d
Ljubav hehe.... ,)

Odlican u svemu bolji od mog 205bw. Definitivno! Samo dve mane, od toga jedna uslovno: Probijanje osvetljenja malo vise nego sto bi trebalo, uz levu i desnu ivicu sirine 5cm, ali jedva primetljivo, samo malo vise na desnoj. Druga mana je nisko postolje pa cu morati nesto na radni sto da stavim.
Eto, mojih 50cents...

ČIME ČISTITI MASNE OTISKE PRSTIJU?

Odlican u svemu bolji od mog 205bw. Definitivno! Samo dve mane, od toga jedna uslovno: Probijanje osvetljenja malo vise nego sto bi trebalo, uz levu i desnu ivicu sirine 5cm, ali jedva primetljivo, samo malo vise na desnoj. Druga mana je nisko postolje pa cu morati nesto na radni sto da stavim.
Eto, mojih 50cents...

Hmm... Probijanje osvetljenja? Ti si prvi koji mu je našao tu manu :)
Ja sam uzeo sto u FormiIdeale pa po def ima onaj "podmetač".

Ja još nisam skinuo folije, strah me da ne bude kao sa 2220HDa. Ostisci svuda a ništa ne pomaže. Polako počinju da me iritiraju. Čime čistite masne ostike prstiju sa baze i okvira ekrana? Koju tečnost za ekran koristite? Imam tft monitore zadnje 4 godine, ali eto sad da prvi put prupitam. Do sada sam čistio ekran sa magičnom krop (uvoznom, kvalitetnijom), ali uvek ostanu one male dlačice po monitoru. Ram sam čistio alkoholom i faticom, ali bezuspešno...
EDIT: E,da! Nakon čišćenja sa nekom krpom intenzivnije, kao i polir pastama za plastiku, površina gloosy baze i rama se oštećuje...

Poslednja izmena:
Izgleda da sam ja jedini nesrecnik sa probijanjem, evo sad malo kad sam bio duze u zamracenoj prostoriji primeti se probijanje. Evo vam slika, u sobi je upaljeno svetlo. Recite mi, da menjam monitor ili ne? imam sedam dana fore, tako mi rekli u megastores elektroniki.

Please pomoc!

Vidite, mogu se primetiti i dve sive trake gotovo celom duzinom monitora, sa leve i desne strane blizu ivici...

Cvrc, upravo crche jedan pixel. Nosim sutra na zamenu.

Prilozi

• 05022010280.jpg
    05022010280.jpg
    78.5 KB · Pregleda: 167
Poslednja izmena:
Uh, ja ne vidim probijanje na toj slici osim ako ne mislis na 10cm siroku liniju uz desnu ivicu koja je verovatno reflekcija. Menjaj ga ako mozes, mozda ces biti srecniji sa drugim.
Edit: sad sam video sda si gore pisao za to probijanje i definitivno se vidi samo mi je malo vece izgledali jer sam se nemako razmeru uzimao po onom natpisu na monitoru a li moj je HD model pa pise i HDMI ispred tako da ima nekih 7 cm kako mi se cini. Izmeri bas ako mozes, zanima me koliko mi je jos masinsko oko precizno ;) Cak se i na tumbajlu vidi da probija s desne dok s leve izgleda dosta manje izrazeno ali i sire.
A taj pixel se verovatno zaglavio samo ali Ok, valjda ce ti zameniti. Uglavnom kad zavrsis sve i skines nalepnice sakrij kablove iza postolja da ti se ne vide. Imas ono malo cudo sto se klati, ne znam kako da ga nazovem... Ne znam dali si video to ali sam ti video kablove na slici pa reko da ti kazem :)

Poslednja izmena:
Zamenice mu,ima pravo da u roku od 10 dana zameni ako bilo cim nije zadovoljan, tako je bilo i kad sam ja kupovao, u protivnom ne bih ga kupio.
Sto se tog probijana tice, njim sam najzadovoljniji(vezano za sve pomenute mane monitora/tn panela)-samo po pola cm sa gornje i donje strane, vrlo malo izrazeno, primetno jedino na crnoj podlozi. Tako da bi trebalo mnogo bolji da ti zapadne drugi put :)
Srecno!

A zaglavljeni pixeli, jel se odglavljuju inace ili ne? Nosim ga sutra, u svakom slucaju, ako ne budu hteli da zamene, sta je tu je....

Navali ti za to probijanje mada cimaj i za pixel, kukaj da je elektronika neispravna ocigleno itd.

Pixel moze da se odglavi, ima tu u temi pisano u prvih 20 strana. I meni se zaglavio posle 10-15 dana, ne secam se. Malo sam ga mucio i odglavio ga, od tada nikakav problem. I kod mene je probijanje samo 3 milimetara sa stane i na crnom tako da ne mogu da kazem da primecujem osim kad se unesem u monitor. Tvoj je bas losiji primerak

Eto ti i to covek uzeo HDB model, da si mi cutimo i drzimo se nasih HD modela! :)

Bokaco, ako nesto zezaju pitaj da zamenis i doplatis za HD, kao nemaju HDB i slicno?

Eto ti i to covek uzeo HDB model, da si mi cutimo i drzimo se nasih HD modela! :)

Bokaco, ako nesto zezaju pitaj da zamenis i doplatis za HD, kao nemaju HDB i slicno?

Zamenjen je upravo za isti hdb model. Nema mrtvih i zaglavljenih pixela. Ovaj je model kod njih radio nedelju dana, sto je po meni ekvivalentno nekih skoro mesec dana kod mene kuci, pa nadam se da ako se nisu pojavili mrtvaci dosad, nece ni dalje.

Inace, sad za pozadinsko osvetljenje cu da testiram sa kolegom u firmi ovde u jednoj zamracenoj kancelarijij pa javljam.

Hocu imati problem u igricama sa ovom mojom komfom? Posto su to ipak velike rezolucije.

Hocu imati problem u igricama sa ovom mojom komfom? Posto su to ipak velike rezolucije.

Samo graficku eventualno da promenis, mada ne moras jos, stekaj kintu pa za koji mesec. Ostatak je sasvim dobar. Inace full hd rezolucija je gotovo isto zahtevna na mojoj ati4850 kako i 1680x1050. Ali opet ti prelazis sa 17'' i rezolucije 1024x768 pretpostavljam, pa ce biti sporije u svakom slucaju. Zakljucak: Graficka pod broj 1, nece ti trebati velika doplata!

Nazad
Vrh Dno