Nisi na monitoru prebacio Input na HDMI 😉 Ako ti je ostao na d-sub onda normalno da nece.MagicMaster je napisao(la):Mamu mu hebem, sad sam se iznervirao.
Svratim prvo do Metroa, da vidim sta ima tamo.
Ima isto neki Benq 24 inca 2411 model, sve iste karakteristike, ali ima samo VGA ulaz, plavi. 15800 dinara. I vidim neki filips, 22 inca full HD , 1920x1080, model 220 ELine. Isto samo analogni, ali 9999 dinara. Pomislim, dobro ce da dodje kod kuce umesto jedne 17ice wide, i to LCD. I uzmem ja njega, kupim i jedan HAMA HDMI kabl, trebace za Benq, i zapucam u Megastores.
Tamo samo iskesiram 16000, nisam ni otvorio kutiju. Dodjem malopre kuci, ubodem prvo filips, vidi ga on, sve super, zadovoljan ja sa slikom, za te pare ne moze bolje.
E, sad, Benq nikako ne vidim sliku preko HDMIa. Preko VGA radi, ugasim racunar, povezem oba, dignem sistem, philips primarni, benq sekundarni.
Udjem u podesavanja, Nvidia sve vidi, pita koji hocu da bude primarni, ispise ona Philips primary 1920x1080, Benq sekundarni 1920x1080, apply, restart, ponovo dignem sistem, i nista. Znaci, racunar ga vidi, i "zna" tacno i koji je model, i u settingsima su oba ekrana oba onako plava, kao da su aktivna, ali ja nemam sliku, pa nemam.
Da nije neko jos probao preko HDMI kabla, ja ko zainat sada nemam nijedan DVI kabl, pa cu tek sutra ujutru da ga nosim na posao, za gde je i kupljen, pa da se igram dalje, ali sada pizdim uzasno.
I slika preko VGA za mene je zadovoljavajuca, ali hocu bre HDMI ! ! !
Ima li neko jos neke predloge za ujutru?
,
Sve boje na 95, osvetljenje i kontrast na 50%, ostrina na 3, meni je ovako ok.Ne znam kako da podesim sliku da bude ok... Na PES-u 2010 glave igraca sijaju kad su u krupnom planu, tekst je prejak u wordu a smanjio sam kontrast i svetlo... Dajte neka optimalna podesavanja dobro izbalansirana, prirodna pa da probam... Oni preseti su losi, prenaglaseni...
Evo sad sam prikacio dvi, slika je identicna kao na d-sub, kao i sto sam predpostavio...
Panel je takav kakav jeste nema razlike
osim sto automatski prepoznaje H./V. position, Pixel clock i Phase...
Slika je ok, prosecna, nista wow - zadovoljavajuca.
Moja podeshavanja
color 94/95/95
sharpnes 3
con./brit. 50/50
Ja malo pogledao samo neki koncert, to sam imao na HDDu, popodne očekujem film da mi dinese prijatelj.
Na cemu pustas? Jel imas BR ili kompresovano na DL DVD? Nema sanse da skidam filmove kao magarac 15 dana sa neta...
I? Jel si se zeznuo kupovinom monitora?
Fenomenalno 😉 Posle starog Acer 1916w ovo je prozor u svet. Imam nekoliko 1080p sto filmova sto dokumentaraca i slicnih stvari i tek na 24" vidim kvalitet istog. Zadovoljam sam ostrinom slike, crnom bojom, velicinom (laz je da nije bitna :d )...laziccc je napisao(la):Jel neko gledao HD filmove na njemu i kako izgleda?
BenQ G2420HD placen na akciji 15999din
Nije kasno, juce sam bio nesto do megastores i ima oko 5-6 komada za tih 16k. Kada se to proda ide nova cena.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari