Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
^ Desni klik na desktop -> Nvidia... -> Set up multiple displays

uradjeno.Hvala puno da ne čučkam stalno kada žena i dete igraju praistorijske igrice 🙂

Poslednja izmena:
Mamu mu hebem, sad sam se iznervirao.

Svratim prvo do Metroa, da vidim sta ima tamo.

Ima isto neki Benq 24 inca 2411 model, sve iste karakteristike, ali ima samo VGA ulaz, plavi. 15800 dinara. I vidim neki filips, 22 inca full HD , 1920x1080, model 220 ELine. Isto samo analogni, ali 9999 dinara. Pomislim, dobro ce da dodje kod kuce umesto jedne 17ice wide, i to LCD. I uzmem ja njega, kupim i jedan HAMA HDMI kabl, trebace za Benq, i zapucam u Megastores.

Tamo samo iskesiram 16000, nisam ni otvorio kutiju. Dodjem malopre kuci, ubodem prvo filips, vidi ga on, sve super, zadovoljan ja sa slikom, za te pare ne moze bolje.

E, sad, Benq nikako ne vidim sliku preko HDMIa. Preko VGA radi, ugasim racunar, povezem oba, dignem sistem, philips primarni, benq sekundarni.

Udjem u podesavanja, Nvidia sve vidi, pita koji hocu da bude primarni, ispise ona Philips primary 1920x1080, Benq sekundarni 1920x1080, apply, restart, ponovo dignem sistem, i nista. Znaci, racunar ga vidi, i "zna" tacno i koji je model, i u settingsima su oba ekrana oba onako plava, kao da su aktivna, ali ja nemam sliku, pa nemam.

Da nije neko jos probao preko HDMI kabla, ja ko zainat sada nemam nijedan DVI kabl, pa cu tek sutra ujutru da ga nosim na posao, za gde je i kupljen, pa da se igram dalje, ali sada pizdim uzasno.

I slika preko VGA za mene je zadovoljavajuca, ali hocu bre HDMI ! ! !

Ima li neko jos neke predloge za ujutru?

,

Aj sad zaintrigiraj pa iznerviraj i mene sutra.
Taman kazem ujutru da kupim DVI-DVI kabl i da ga prebacim najzad na digital,
ionako sam hteo samo preko dvi da ga koristim, al cu sutra morati da kupim i hdmi kabl.
Znaci ne bih ga ni koristio al sad ne mogu da ne znam.

Probaj samo josh da instalirash drivere (cisto da mogu da zaspim 🙂 )

Prilozi

MagicMaster je napisao(la):
Mamu mu hebem, sad sam se iznervirao.

Svratim prvo do Metroa, da vidim sta ima tamo.

Ima isto neki Benq 24 inca 2411 model, sve iste karakteristike, ali ima samo VGA ulaz, plavi. 15800 dinara. I vidim neki filips, 22 inca full HD , 1920x1080, model 220 ELine. Isto samo analogni, ali 9999 dinara. Pomislim, dobro ce da dodje kod kuce umesto jedne 17ice wide, i to LCD. I uzmem ja njega, kupim i jedan HAMA HDMI kabl, trebace za Benq, i zapucam u Megastores.

Tamo samo iskesiram 16000, nisam ni otvorio kutiju. Dodjem malopre kuci, ubodem prvo filips, vidi ga on, sve super, zadovoljan ja sa slikom, za te pare ne moze bolje.

E, sad, Benq nikako ne vidim sliku preko HDMIa. Preko VGA radi, ugasim racunar, povezem oba, dignem sistem, philips primarni, benq sekundarni.

Udjem u podesavanja, Nvidia sve vidi, pita koji hocu da bude primarni, ispise ona Philips primary 1920x1080, Benq sekundarni 1920x1080, apply, restart, ponovo dignem sistem, i nista. Znaci, racunar ga vidi, i "zna" tacno i koji je model, i u settingsima su oba ekrana oba onako plava, kao da su aktivna, ali ja nemam sliku, pa nemam.

Da nije neko jos probao preko HDMI kabla, ja ko zainat sada nemam nijedan DVI kabl, pa cu tek sutra ujutru da ga nosim na posao, za gde je i kupljen, pa da se igram dalje, ali sada pizdim uzasno.

I slika preko VGA za mene je zadovoljavajuca, ali hocu bre HDMI ! ! !

Ima li neko jos neke predloge za ujutru?

,
Nisi na monitoru prebacio Input na HDMI 😉 Ako ti je ostao na d-sub onda normalno da nece.
Ili makar ukljuci "HDMI auto switch" pa ako postoji HDMI on ce sam da prebaci na njega.

Poslednja izmena:
Avram83, ne beri brigu, evo radi. Thanks to SajberKurajber, namestio sam na AutoHM, i evo radi. Slika mi je bila OK i na D-SUB, ali ovo je razlika. Hebi ga, Sjber, dosad nisam imao monitor sa DVI, a kamoli sa HDMIulazom.

Sada samo malo da ga podesim po ličnom ukusu, i monitor dobija i od mene jedan + !

Ne znam kako da podesim sliku da bude ok... Na PES-u 2010 glave igraca sijaju kad su u krupnom planu, tekst je prejak u wordu a smanjio sam kontrast i svetlo... Dajte neka optimalna podesavanja dobro izbalansirana, prirodna pa da probam... Oni preseti su losi, prenaglaseni...

Ne znam kako da podesim sliku da bude ok... Na PES-u 2010 glave igraca sijaju kad su u krupnom planu, tekst je prejak u wordu a smanjio sam kontrast i svetlo... Dajte neka optimalna podesavanja dobro izbalansirana, prirodna pa da probam... Oni preseti su losi, prenaglaseni...
Sve boje na 95, osvetljenje i kontrast na 50%, ostrina na 3, meni je ovako ok.

Poslao pare kumu u BG za ovaj monitor.Ako ne valja tesko vama 😀

Evo sad sam prikacio dvi, slika je identicna kao na d-sub, kao i sto sam predpostavio...
Panel je takav kakav jeste nema razlike
osim sto automatski prepoznaje H./V. position, Pixel clock i Phase...

Slika je ok, prosecna, nista wow - zadovoljavajuca.

Moja podeshavanja
color 94/95/95
sharpnes 3
con./brit. 50/50

Poslednja izmena:
Kod mene ima razlike. Oštrija su mi slova, čitam ih bez problema, sa preko metar ipo razdaljine. Ma, slika je da se isečeš . . . i to još nisam pristupio finim podešavanjima.

Evo sad sam prikacio dvi, slika je identicna kao na d-sub, kao i sto sam predpostavio...
Panel je takav kakav jeste nema razlike
osim sto automatski prepoznaje H./V. position, Pixel clock i Phase...

Slika je ok, prosecna, nista wow - zadovoljavajuca.

Moja podeshavanja
color 94/95/95
sharpnes 3
con./brit. 50/50

čudno da je isti kvalitet slike na dvi, ja kad sam moj ASUS spojio D-sub-om dobio sam puno mutniju sliku od dvi konekcije

Ja malo pogledao samo neki koncert, to sam imao na HDDu, popodne očekujem film da mi dinese prijatelj.

Na cemu pustas? Jel imas BR ili kompresovano na DL DVD? Nema sanse da skidam filmove kao magarac 15 dana sa neta...

Na cemu pustas? Jel imas BR ili kompresovano na DL DVD? Nema sanse da skidam filmove kao magarac 15 dana sa neta...

Imas mHD filmove koji su 2-2.5GB i kvalitet nije los. Nije to u rangu 1080p filmova od 15GB ali je bolje od DivX-a i moze da posluzi.

koji mu je max refresh rate na 1900x1080? Ne mogu nigde da nadjem taj podatak,da li je 60 ili 75?

Nije mi toliko bitno,ali su se svi przili na benq g ili e2220hd zbog navodnog refresha od 75hz u max rezoluciji,pa rekoh da vidim kako stoji stvar sa ovim modelom.Nikad nisam imao tft, tako da ne znam koliko je i da li je bitno,nikad nisam uporedjivao.Na crt ne mogu da podnesem ispod 75

laziccc je napisao(la):
Jel neko gledao HD filmove na njemu i kako izgleda?
Fenomenalno 😉 Posle starog Acer 1916w ovo je prozor u svet. Imam nekoliko 1080p sto filmova sto dokumentaraca i slicnih stvari i tek na 24" vidim kvalitet istog. Zadovoljam sam ostrinom slike, crnom bojom, velicinom (laz je da nije bitna :d )...
U principu, zadovoljan sam monitorom u svakom pogledu.

Sto se tice refresh-a u win-u daje samo 59-60Hz ali u driveru graficke prijavljuje Max reported refresh rate 75Hz. Inace kod LCD-a nije kao kod CRT-a tako da je 60Hz vise nego dosta.

Poslednja izmena:
Nije kasno, juce sam bio nesto do megastores i ima oko 5-6 komada za tih 16k. Kada se to proda ide nova cena.

Poslednja izmena:
Nije kasno, juce sam bio nesto do megastores i ima oko 5-6 komada za tih 16k. Kada se to proda ide nova cena.

Kako nova, poskupljuje ili pojeftinjuje, u radnji gde radim, stigao jedan komad, razmisljam se da ga uzmem?

I kako bese jel' podrzava VESA ili ne?

Poslednja izmena:
Verovatno ce biti skuplje, ovi su na akciji. Misli da podrzava, proveri po netu...

Nazad
Vrh Dno