Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam narucila Viewsonic, ali ne kapiram sto je cena Benka velika, kad svi monitori tih karakteristika kostaju toliko, pa nije Benko kanta pa da bude po sto evrica jeftiniji...tu su ja mislim nijanse u pitanju, a ionako na nase trziste stize sve iz Kine i sve je to isto...jedino sto je Benko dao taj popust i dosta je bilo...xe....sad se vraca gde mu je mesto...😀....jedino sto ce sad poznate monitore prodavati ime, ne krijem da je na kraju i kod mene to presudilo,cena vise nece biti faktor odluke, a uopste nece znaciti da su poznatije marke bolje od Benka...i na kraju ko zna sta smo izgubili mi koji se nismo odlucili za njega....😀.... 0, 4 " sigurno....🙁

Hebo te, ja čitao temu od početka, i već vrtim u glavi kako džabe, i polako donosim odluku kako ga uzimam sigurno, čitam utiske, sve sam bliži odluci, dolazim do kraja tem, oćeš penis, cena u nebesa . . . ne mogu da shvatim da nešto sa 15000 hiljada ode tako ladno 15-40 posto gore . . . zbog ničega, ono, može nam se . . .

Ima jos desetak komada u megastores u NS za 16k din, idem kasnije po jedan, jedva cekam 🙂...

Poslednja izmena:
Uzeo sam konacno, potpuno sam zadovoljan. Slika je odlicna naspram proslog Acera 22", boje su bolje i osetno je veci pogotovo po sirini. Ovo je taman velicina za rad na kompu sa 1920x1080 rezolucija. Odziv je prilicno dobar cak mi se cini i bolji nego na prethodnom aceru, mali trag kursora postoji kao i na svakom drugom TN panelu. Dizanj je savrsen, nema sta da se prigovori.

Evo par slika da ubedim one koji jos nisu odlucili da ga kupe 🙂. Pored je jedan od 17" cisto zbog osecaja velicine.

Prilozi

• IMG_2734.jpg
    IMG_2734.jpg
    394.3 KB · Pregleda: 189
  • IMG_2735.jpg
    IMG_2735.jpg
    351.7 KB · Pregleda: 156
  • IMG_2736.jpg
    IMG_2736.jpg
    363.8 KB · Pregleda: 144
  • IMG_2737.jpg
    IMG_2737.jpg
    417.4 KB · Pregleda: 229
  • IMG_2748.jpg
    IMG_2748.jpg
    413.9 KB · Pregleda: 177
Naravno da je cena porasla posto se monitor nenormalno trazi. Zaista mislim da onaj ko ne bude uspeo da ga kupi ne treba da placa tu novu cenu vec da ceka da se situacija stabilizuje.

P.S. Ne slazem se sa onim misljenjima da je monitor krs. Ali neko prica da se bela senka (inverse ghosting) malo vidi sto mislim da nije istina. Ona se bas primecuje (ne smeta mi previse) kad se strelica npr. prevlaci preko sive pozadine kao sto sam i napisao u mom opisu monitora.

Da, ghosting je primetan ponekad. Na brzinu sam probao pes10 i ovo izgleda fenomenalno u 1920x1080, jako ostro. Kod brzeg kretanja ekrana na ivicama igraca se malo primeti ghosting ali uopste ne smeta i dalje ostaje veoma dobra ostrina i milina je igrati 🙂...

Da, ghosting je primetan ponekad. Na brzinu sam probao pes10 i ovo izgleda fenomenalno u 1920x1080, jako ostro. Kod brzeg kretanja ekrana na ivicama igraca se malo primeti ghosting ali uopste ne smeta i dalje ostaje veoma dobra ostrina i milina je igrati 🙂...

To je istina, narocito ako si pre toga imao 5:4 monitor. Posle njega kad predjes na 24" 16:9 kao da si progledao. 🙂

EDIT: Sad videh da ga ima i u Winwin za 18.5k. Resili svi da uzmu deo kolaca. 🙂

Poslednja izmena:
Kakve veze ima IZLAZ za slušalice na monitoru, sa ULAZOM koji ide iz kompa. Nije valjda da jedna "rupa" služi i kao izlaz i kao ulaz?

Hvala na odgovorima, znači, kvalitet slike bi bio identičan, samo kroz HDMI kabl ide i zvuk. E sad, da li moja grafa "vuče" zvuk, i "šalje" ga preko HDMI-a, to verovatno negde u podešavanjima treba malko naštelovati.

kod nevidije je to hardversko podešavanje, pošto moraš mali kabal koji si dobio u kutiji sa grafičkom da spojiš sa konektorom na matičnoj, neke čak imaju pored dvi izlaza okrugli narandžasti/žuti izlaz koji se kablom poveže sa sličnim na zadnjem panelu ploče. u svakom slučaju glupost jer ati po defultu u 4xxx seriji prenosi 5.1 zvuk, a u 5xxx seriji 7.1 preko HDMI-ja. baš me zanima da li je nvidija rešila taj problem sa GT300 serijom.

Inače što se tiče monitora, drug me zamolio da mu preporučim neki iz ponude As computersa u NS-u i poslao mi link 2250N modela od samsunga koji je samo D-Sub a košta 17000. Pošaljem ja njega u "ME" i naravno vratio se sa Benq-om. Eno već dva dana ne može da veruje šta je pazario za te pare, a imao je neki LG lcd 4:3 od 17". uber pozitivni komentari na račun Benq-a

Naravno, u smrdljivom Pozarevcu u kojoj god radnji pitas da ga nabave, pominju neke jako ambiciozne cifre.

Hebo te, ja čitao temu od početka, i već vrtim u glavi kako džabe, i polako donosim odluku kako ga uzimam sigurno, čitam utiske, sve sam bliži odluci, dolazim do kraja tem, oćeš penis, cena u nebesa . . . ne mogu da shvatim da nešto sa 15000 hiljada ode tako ladno 15-40 posto gore . . . zbog ničega, ono, može nam se . . .

I ja isto bio u nedoumici. Ja uopšte nisam ni bio za kupovinu novog monitora, ali videh ovaj thread i videh pre svega cenu. I kupih ga na keca, bez da sam ga pogledao u radnji. Daj monitor - evo vam pare.

Naravno, taj prvi monitor koji sam uzeo u Megastores-u je imao, pa brat-bratu, 20 poluzaglavljenih piksela. Uredno spakovao u kutiju, vratio, uzeo drugi, koji sam pregledao na licu mesta...I evo ga i dalje tu, i tu će izgleda i ostati.

Inače, i ja sam primetio da u uglovima dođe do promena boja, ali samo kada je monitor preblizu, i kada se fokusiraš na centar, što je i normalno, s obzirom na to koliki je monitor. Kada se postavi na odgovarajuću daljinu, tih problema nema.

Poslednja izmena:
MagicMaster je napisao(la):

Kojih 15-40%?!?!?
Sa 14.500 na 22.500 pa se ispostavi da je to punih 24.000. To je 71% 😉 Cist bezobrazluk. 24.000 ne vredi! I za te pare bi ocekivao sve da bude vrh i da dobijem sva 3 kabla uz njega.

Po stoti put kazem za 16.000 se ne moze kupiti nista ovako dobro, uzimajte dok ima po toj ceni. Sa tom cenom nema konkurenciju. Za 24.000 je samo jedan od mnogih po toj ceni i verujem da ima boljih kupovina u svakom smislu. U svakom slucaju izbor je veliki.

Alo bre ljudi monitor je nesto u sta gledate 100% vremena provedenog za racunarom, nema dela racunara koji ima toliku interakciju sa Vama, Vasim ocima...
Oci su Vase i treba ih cuvati, kapiram ja da je situacija u zemlji takva da je svaka kinta bitna, ali zar je cena reper za monitor.
Iako je VELIK, iako kosta MALO, on i dalje nije KVALITETAN.

Ovde korisnici iznose prve impresije i porede OVAJ monitor sa onim sto su imali ranije, a koliko vidim vecina je imala neke 17"ce pa im ovo dodje ko da iz Fice sednu za Mercedes, ali verujte mi nije pre ce biti neki polovni Opel.
Tada kad ste kupovali 17"ce za cca 150-190E ja sam moj 20" wide monitor platio 330E, razlika nije bila samo zbog velicine nego zbog kvaliteta i mogucnosti samog monitora.
Tada sam platio vecu razliku u ceni zato sto se monitor kupuje za duze vreme (prethodni sam koristio 3½ godine) i ne menja se kao grafika svakih godinu dana, kupis neku od 100E pa je seledece godine prodas za 50-70 i uz srazmerno malu doplatu ponovo kupis neku iz klase 100E.

Vidim takodje da se mnogi rezonuju nema bolje za te pare, jeste tacno ali nema ni gore, sve je manje vise u toj budzet klasi tu negde, par hiljada dinara gore dole, bar bi tako trebalo da je po specifikacijama ali u stvarnosti nije bas tako...

Ovo je tezak entry level monitor iz klase 24"HD i nista vise.

Jednostavno sam misljenja da je bolje imati neki kvalitetniji 22" nego ovakav 24", zasto?
Pa za odgovor procitajte pomno temu od pocetka do kraja.

Poslednja izmena:
Alo bre ljudi monitor je nesto u sta gledate 100% vremena provedenog za racunarom, nema dela racunara koji ima toliku interakciju sa Vama, Vasim ocima...
Oci su Vase i treba ih cuvati, kapiram ja da je situacija u zemlji takva da je svaka kinta bitna, ali zar je cena reper za monitor.
Iako je VELIK, iako kosta MALO, on i dalje nije KVALITETAN.

Ovde korisnici iznose prve impresije i porede OVAJ monitor sa onim sto su imali ranije, a koliko vidim vecina je imala neke 17"ce pa im ovo dodje ko da iz Fice sednu za Mercedes, ali verujte mi nije pre ce biti neki polovni Opel.
Tada kad ste kupovali 17"ce za cca 150-190E ja sam moj 20" wide monitor platio 330E, razlika nije bila samo zbog velicine nego zbog kvaliteta i mogucnosti samog monitora.
Tada sam platio vecu razliku u ceni zato sto se monitor kupuje za duze vreme (prethodni sam koristio 3½ godine) i ne menja se kao grafika svakih godinu dana, kupis neku od 100E pa je seledece godine prodas za 50-70 i uz srazmerno malu doplatu ponovo kupis neku iz klase 100E.

Vidim takodje da se mnogi rezonuju nema bolje za te pare, jeste tacno ali nema ni gore, sve je manje vise u toj budzet klasi tu negde, par hiljada dinara gore dole, bar bi tako trebalo da je po specifikacijama ali u stvarnosti nije bas tako...

Ovo je tezak entry level monitor iz klase 24"HD i nista vise.

Jednostavno sam misljenja da je bolje imati neki kvalitetniji 22" nego ovakav 24", zasto?
Pa za odgovor procitajte pomno temu od pocetka do kraja.

Troluješ!!! Ako stvarno nemaš ništa značajno i konkretno da dodaš nemoj započinjati džabe prepirku. I stvarno verujem da niko ne želi da sluša tvoje ekonomske savete vezane za fiću, mercedes i polovni Opel, i na to kako si dao čitavih 330 evra za monitor... ,)

@Abner Hoces da ovaj monitor nije dobar za vid 🙂? Imao sam 22" Acer al2216 i ovaj je po svemu osetno bolji. Boje, ostrina, velicina, izgled... Jedino taj ghosting se malo primeti u nekim situacija ali mi ne smeta i to je manje vise kod svakog lcd-a u nekoj meri primetno. Ne zna sta bih voleo da je bolje na ovom monitoru, jer mi sve odgovara... Ajde reci koje su ti zamerke i koje to mogucnosti ovaj monitor nema, po cemu nije kvalitetan?

Koliko sam video jedna od zamerki su te sto je monitor 16:9? Pa zbog ovog odnosa stranica su mnogi i kupili monitor, to sto tebi ne odgovara je druga prica, 16:9 je za multimediju dosta bolji od 16:10.

Ja sam namestio boje na 95 95 95, osvetljenje i kontrast na 50% i slika je taman kakva treba da bude...

P.S. Napisao si ogroman post, a nista konkretno nisi rekao 🙂...

Poslednja izmena:
Postoji li neki drug od ovoga Benqa, ali da je 24" 16:10? Znaci ista firma isto sve, samo malo veci ekran za 120 pixela?

Ja sam ga povezao odmah preko dvi, nisam analogiju ni probao. Ali kako sad da podesavam boje i ostrinu?
Malo se vidi probijanje u gornjoj zoni samo na crnoj pozadini i to je sve sto sam primetio... Monitor je fantastican za igre...
Samo kad bih imao HD film neki da probam ali me mrzi da ga skidam sto godina sa neta, a BR nemam...

Tako je govorio Zaratustra.

No ono sto ga je u mom slucaju ucinilo primamljivim su prvenstveno visina (meni je bilo bitno da stane u 44.5 cm po visini) i cena koja je 15999 (a ovi nasi ne vracaju kusur😀, daleko smo mi od nemacke, svaba me davne 1992 jurio tri bloka da mi vrati kusur od 2DM i to na iznos preko 2000DM:d).

A sada prica o potrebi da izberemo kvalitetan monitor da ne pokvarimo vid. :wall: A sta u ovom monitoru kvari vid vise nego kod drugih TFT monitora?

Zasto mi se ne dopada BenQ G2420HD

Tako je govorio Zaratustra.

A sada prica o potrebi da izberemo kvalitetan monitor da ne pokvarimo vid. :wall: A sta u ovom monitoru kvari vid vise nego kod drugih TFT monitora?

Neka nsAce izvlaci iz konteksta sta mu volja, znam sta sam napisao i zasto sam napisao. Neka svako shvati napisano kako mu volja.
Ali u prilozenim slikama mozete da vidite zasto mi se ne dopada monitor "koji sam kupio".

img0165.jpg

img0166.jpg

img0167.jpg

img0169.jpg

img0174.jpg

img0178.jpg

img0179.jpg

img0181.jpg

img0194.jpg

O njemu ne pricam bajke kao da je vrhunski model, niti da je najbolja moguca kupovina, on je jednostavno ono koliko se placa, a placa se osnovna ulaznica u 24"HD svet i nista vise od toga.

Samo realno iznosim misljenje o monitoru u zelji da potencijalnim zainteresovanima za kupovinu istog skrenem paznju na realne strane monitora kod koga je deklarisana specifikacija jedno a ono sto on u stvarnosti pruza nesto sasvim drugo.

Poslednja izmena od urednika:
Ajde prvo neki moderator da stavi "spoiler" na ovo gore da mi ne prevrne monitor ovoliko slika.

E sad evo i ja kupio monitor i to 2 kom.
Nemam trenutno DVI-DVI kabl ali sam uspeo da nastelujem sliku i preko D-SUB da izgleda zadovoljavajuce.
Ovo gore sa duplim slovima 🙁 nemam pojma do cega je to tebi...

Nek se javi neko gde ima u centru da se kupi DVI-DVI kabl ili DVI-HDMI za neki ok cenu pa da okacim jedne i druge slike
Prvi utisak, mnogo kvalitetnija plastika i sama izrada u odnosu na BENQ E2200HDA isto FullHD koji sam do pre 5 min koristio.

Poslednja izmena:
@MaliAbner: Izgleda da imas defektan primerak ili ti sa grafickom nije nesto u redu. Sad razumem zasto pljujes monitor...

Poslednja izmena:
Ma kakvi, ili grafa ili mon nisu u redu.

Evo sad preko vga i slika je za nijansu ostrija na E2200HDA nego na G4200HD
jer je logicno veca velicina pixela.

Nadam se da ce neko da mi kaze gde sad poslepodne u subotu da kupim DVI kabl pa da ga ih testiram...

E, nemojte sada da me bacate u bedak, ja rezervisao 2 komada, i sutra sa drugom idem u BG da kupimo po jedan komad, da podelimo put i da nam ispadne jeftinije.

Da uzimam ili jok?

Ja sam samo jedan raspakovao, al sa njim je sve ok.
Ovo il je defektan monitor il graficka, napajanje na monitoru ili kompu i sl.

Slika je vishe nego ok.

Evo slika, devojka mi malopre ode kuci i ponese fotoaparat.
Slika je sa N82

I nek mi kaze neko gde ima hebeni kabl... please...

Inace evo vam Eizo test pa proverite ima negde pri kraju brzina padanja kvadrata "niz" ekran

Prilozi

Poslednja izmena:
Definitivno nesto ne valja sa tim monitorom ako je slika takva pri staticnoj slici, kod mene su slova i sve ostalo savrseno ostri. Evo par slika gde se svaki pixel vidi 🙂...

@MagicMaster uzimi monitor i nista ne brini, bices zadovoljan..

Prilozi

• IMG_2756.jpg
    IMG_2756.jpg
    564.8 KB · Pregleda: 119
  • IMG_2755.jpg
    IMG_2755.jpg
    572.6 KB · Pregleda: 109
  • IMG_2753.jpg
    IMG_2753.jpg
    574.5 KB · Pregleda: 91
  • IMG_2757.jpg
    IMG_2757.jpg
    601 KB · Pregleda: 112
Ma nije defektan, nego je slikao sliku u pokretu pri skrolovanju, slicno ce izgledati svaki lcd tn panel ako se tako uslika dok se brzo pomera prozor ili skroluje text...

Evo recimo samsung 245B od 400E http://img1.lesnumeriques.com/produits/36/2054/36_209_101.jpg

Potpuno netacno zato sto je skrol ravnomeran i ne misem nego skroz lagan kad se pojavi opcija za skrol u sva cetiri pravca krenes u skrol ali bas lagani na dole ili gore... uzasno me nervira sto se ispod slova recimo pojavljuje senka u belo-zutoj nijansi.
Ako mislis da je zbog skrola objasni mi zasto ima duhova na staticnoj sliki gde se pomera samo kursor, i on ima trag kao kometa... i da naglasim da taj efekat nije izrazen na tamnim podlogama nego samo na svetlijim.
Onako usput obrati paznju na ekspoziciju koja je vrlo kratka na pojedinim slikama.

I kad vam kazem da tih anomalija nema na starom LG-u mislim sta reci.

P.S. Da li je slika koju si prilozio prikaz onoga sto si ti uslikao ili je sa sajta gde se uporedno prikazuju monitori?
Video sam taj test sa slikom koju si prilozio odavno cudio se kako toga nema na LG L204WT a ima na samsungu.

Ako mislis da je zbog skrola objasni mi zasto ima duhova na staticnoj sliki gde se pomera samo kursor, i on ima trag kao kometa... i da naglasim da taj efekat nije izrazen na tamnim podlogama nego samo na svetlijim.
Onako usput obrati paznju na ekspoziciju koja je vrlo kratka na pojedinim slikama.

Imas duhove na staticnoj slici kada pomeras kurzor? Jel samo iza kurzora ili su duhovi i oko slova posto nisam bas razumeo?

P.S. Monitor ti je na stolu postavljen suvise blizu i suvise visoko koliko sam video na slikama.

Poslednja izmena:
Imas duhove na staticnoj slici kada pomeras kurzor? Jel samo iza kurzora ili su duhovi i oko slova posto nisam bas razumeo?

P.S. Monitor ti je na stolu postavljen suvise blizu i suvise visoko koliko sam video na slikama.

Pazi kad me nije mrzelo da uzmem metar i izmerim, udaljenost od monitora je 70-80cm (ono sto sam ja izmerio od ekrana do oka 76cm') sto je manje vise 1.3X dijagonala.
A pricu o visini pricaj nekom drugome ergonomija kaze da bi vrh ekrana monitora trebalo da bude u visini ociju.
Moje gabarite da ti kazem, pa i to mogu 1.93 u visinu ujutru kad ustanem par santimetara vise (ispravi se kicma).

E sad zanimljivo je da pomenute efekte ne primecujem da kocnom LG-u, na poslu takodje ne primecjujem da Asus 220TE, zatim na 206BW, na 203BW itd...

I onako usput gde se na samom monitoru podesava GAMA.

Nazad
Vrh Dno