Šta je novo?

Benchmark Vox Populi: Naj smartphone 2010.

iPhone može da se kupi u okolini, dok milestone koliko znam za sada ima samo u UK (i to od skoro).

Uskoro ce moci, cak mozda i kod nas ;) ja ne smatram da Milestone II (Droid II) treba dodati u listu, narocito ne jer nije dodat ni DHD koji se pojavio kad nas relativno brzo nakon svetske premijere, a narocito jer se ne zna ni kada ce Milestone II uopste biti dostupan u ne UK trzistu.
Ali iPhone ne postoji na nasem trzistu... A ako se glasa o najboljim telefonima za 2010 godinu u svetu onda definitivno treba dodati najbolje: Droid X i Droid II (pa makar i ne funkcionisali na tlu Evrope :D :D :D )

Poslednja izmena:
jos samo da dodam: nikako ne mislim da je lista losa, svaka cast autorima na ideji i izboru (ja se stvarno ne zalim) ali ce uvek postojati neko kome lista ne odgovara i koji bi tu nesto dodali i oduzeli ;) Sad se podsetih na reakciju mog brata kad je video izbor :"***. pa ovde nema ni jednog BB modela, o cemu li su mislili" :D

Da, recimo Blackberry Bold 9700 je po meni fenomenalan telefon ukoliko je neko poslovni korisnik.
Licno uz Desire nosim firmin Blackberry Curve 8520, kada je potrebno nesto da se zavrsi brzo i lako, uz BB Enterprise Server... nezamenjiv je.

Poslednja izmena:
BB Torch, tj. 9800, uz BB server koji podrzava potpuno BB OS 6 je tacka na i... Sve drugo je sminka, brzina, aplikacije i sl... ali to je to... bb je objasnio... steta sto ce to za nas uvek biti preskupa igracka, ali bb je kancelarija. Moj top je uvek da imas bb i neki drugi smartphone za privatne potrebe. Moj izbor bi u ovom trenutku bio i9000, tako da sam zadovoljan listom. nisam probao iPhone 4 ali me ni ne interesuje dok ne bude bar delimicno zastupljen zvanicno, tako da za mene ne postoji...

sta blackberry da trazi pored trojca desire-a, galaxy-a i iphone-a?! :/

da nije mozda bolji i da bolje klizi na njeu sve i da je prodavaniji?! :O

ccc...
p.s. po glasanju vidim pobedu ANDROID-a....lepo lepo

^pazi iako delim tvoje misljenje, ipak postoje ljudi koji BB ne bi zamenili (bar ne jos uvek :) ) sa nekim Android ili iOS telefonom i koji BB koriste godinama ;) trebalo je staviti BB kad su vec stavljeni HD7 i N8 kao sto je trebao biti stavljen i Wave (bar bi moja lista bila takva)

Dajte i neku Motorolu na listu, cisto da bude za batu :p

Moze moze :D kao sto rekoh da je glasanje za telefone 2010. godine u svetu-onda Droid X bez konkurencije broj 1 :d

U svetu je to ipak Galaxy S :D

ne ne Droid X :) Motorola je bre ćale za Samsung i HTC zajedno :d :d :d

Eto ga, on i dalje tera po svom... stari "penzioner" :d

aaaa gde je WAVE ... 2010 BestBuy telefon u odnosu cena/mogucnosti!!!

^ali nije ovde lista najboljih ODNOSA cene/mogucnosti, nego najboljih smartfonova, sto automatski umanjuje znacaj ceni kao jednoj od stavki...gledaju se uopsteno specifikacije(mogucnosti) telefona...

zato kazem, manite subjetkvine stavove, ja npr, koji nikad ne bih za (te pare) kupio iPhone4, prizanejm da je u top3,ako ne u top2 smartfona po specifikaciji i po broju prodanih modela i sve to u kompletu....
odnos onog sto pruza i cene je visestruko gori nego kod wave-a,ali to ga ne cini losijim telefonom, samo je losiji odnos :I

^ali nije ovde lista najboljih ODNOSA cene/mogucnosti, nego najboljih smartfonova, sto automatski umanjuje znacaj ceni kao jednoj od stavki...gledaju se uopsteno specifikacije(mogucnosti) telefona...

zato kazem, manite subjetkvine stavove, ja npr, koji nikad ne bih za (te pare) kupio iPhone4, prizanejm da je u top3,ako ne u top2 smartfona po specifikaciji i po broju prodanih modela i sve to u kompletu....
odnos onog sto pruza i cene je visestruko gori nego kod wave-a,ali to ga ne cini losijim telefonom, samo je losiji odnos :I

aha...a reci mi koje su to vece specifikacije i mogucnosti na strani ovih gore telefona, pa wave-a nema...jedino sto mozes da mi spomenes je to da su njihovi OS-ovi duze u opticaju te imaju siru lepezu aplikacija, ali i to ce se vremenom promeniti, inace, po specifikacijama...Wave je rame uz rame sa svim ovim telefonima, a od pojedinih je i hardware-ski mocniji...tako da je morao da se nadje medju istima...

aj zdravo
;)

Upravo tako... ovo nije izbor za bestbuy telefon, vec NAJBOLJI. Hardversko-softverski.

A Wave-u, ocito, do takve titule fali jedno 200-tinjak 'iljada aplikacija u Apps-u :p

aha...a reci mi koje su to vece specifikacije i mogucnosti na strani ovih gore telefona, pa wave-a nema...jedino sto mozes da mi spomenes je to da su njihovi OS-ovi duze u opticaju te imaju siru lepezu aplikacija, ali i to ce se vremenom promeniti, inace, po specifikacijama...Wave je rame uz rame sa svim ovim telefonima, a od pojedinih je i hardware-ski mocniji...tako da je morao da se nadje medju istima...

aj zdravo
;)

Rece to 'jedino' kao da je OS tamo neki nebitan deo "paketa". :) Trebao je biti stavljen Wave na listu jer je uspeo da nadje svoje mesto uprkos ogromnoj prednosti drugih OS-a, ali svakako(ove godine) ne bi imao znacajnije ucesce bas zbog boldovanog dela teksta.Sta ce vremenom biti niko ne zna ali za sada je Bada drugorazredni OS u odnosu na Android/iOS.

Poslednja izmena:
brate djWibe(cool si,ovo pisem ne zato sto imam nesto protiv tebe,uvek krene neka rasprava a to ne zelim)...kad kazem SPECIFIKACIJA,ne mislim samo hardverska...a pod softverskom specifikacijom, OS je inace APSOLUTNI BROJ 1, a tek onda bluetooth kompatibilnost, nedostatak aplikacija i ostale djakonije...
:/

wave je sa BADA-om, pa cak i galaxyS sa touchwiz-om (subjektivno) ispod iOS-a i cistog androida od desire-a...

edit:
jako je neverovatno, i drugari se krste i misle da sam nenormalan, ali samo u 2010 sam imao i BADA OS, i iOS4.1 na 3GS-u i Android na Galaxy-u...mislim da to nikom ili malo kome je poslo za rukom( a da je normalan)...znam sve prednosti i mane OS-ova(ili ne bas sve) i zato sam brzo odustao od BADA-os...fon je fenomenalan,al eto...

Poslednja izmena:
Ljudi Bada i nije napravljena da konkurise Android-u ... Samsung-ov plan je da Bada zauzme mesto u samsungovoj ponudi 'dumb' telefona i da sve 'dumb' telefone zameni Bada telefonima, dok ce Android ostati na Samsungovim top (ili bolje receno naprednijim) modelima. Wave je izasao da bi probio Badu na trziste (mislim da i sam Samsung vise nece izbacivati Bada zasnovane telefone koji mogu na bilo koji nacin parirati njegovim top Android modelima).

Inace sam Bada sistem je odlican (i mislim da ima svetlu buducnost i moze Samsungu obezbediti mesto br. 1 sto se tice proizvodjaca telefona) i Wave je telefon koji je zasluzio da se nadje na listi, jer je fenomenalan ( + Samsung je prilicno dobro predstavio sam sistem kod nas i odmah se nasao kod nasih operatera )

Ljudi Bada i nije napravljena da konkurise Android-u ...

pa to je to onda..s obzirom da su android i OS number 1 and 2 na marketu, bada koja nije konkurent i telefon sa badom, automatski nije konkurent...zato i nije na listi :)

pa to je to onda..s obzirom da su android i OS number 1 and 2 na marketu, bada koja nije konkurent i telefon sa badom, automatski nije konkurent...zato i nije na listi :)

Pa sto je Nokia na listi iz upravo istog razloga ??

^ i ja se pitam :D

a bre ljudi sta je ovo, desire vodi...jos 24h fore :)

go Desire go!
:)

Najbolji telefon hardverski - Samsung Galaxy S

Najbolji telefon cena/mogucnosti sa ogranicenim hardverom - HTC Desire

Anketa je konfuzna po pitanju sta trebamo da odgovorimo.

Meni je bzv sto nema hd2 u listi, mislim da je taj telefon napravio najveci bum u 2010 godini. Ima mogucnost koristenja 2 rom-a i cak android koji je portovan brze na njemu radi nego recimo na galaxy s-u... Dao sam glas za iphone 4 samo zbog njihovog neprikosnovenog software-a.

Poz

Nazad
Vrh Dno