Šta je novo?

Benchmark Vox Populi: Naj smartphone 2010.

Hahaha ali se zato cesto pozivate na brojke prodatih iPhonova kada vam to ide na ruku? Mani se tih prica svestenice, nismo deca ovde.

To sto ti mislis da svi vole iPhone a da se zadovoljavaju kupovinom android telefona zato sto su im dostupni na ugovor je samo jedna u nizu tvojih teorija.

Apple nije dobio glasanje, koje je bilo fer inace i predstavlja realnu sliku sta nam je trenutno najbolje i sta nam je bilo dostupno. Sta bi bilo kad bi bilo nije predmet ovde. Cak i autor teksta izrazava malo nezadovoljstvo sto iPhone 4 na kraju nije imao najvise glasova, ali boze moj. Ne pise ko je pisao tekst ali pretpostavljam da je jedan od dvojice Branka, a oboje su privrzeni apple-u tako da.. :)

Čemu iznenađenje? Android je sasvim logičan izbor za jednog IT entuzijastu, kakav je i najveći segment na ovom forumu. Ne umanjujem time kvalitet IOS-a, ali on je namenjen sasvim drugom tipu ljudi.

Na nekom ne-IT forumu bi verovatno Iphone bio daleko bolje plasiran.

Evo vam jedan njegov post da vidite sa kime imate posla, priča od pre godinu dana :d:d:d

A meni bas izgleda ruzno mobile desktop na iPhone, koji jednostavno nije uopste desktop nego start menu ili lista programa koja bi trebalo da je na svom mestu a ne na homescreenu.
Sto se modifikacije tice, izgleda da su mogucnosti slicne kao na symbianu gde jedino se menjaju samo boje i icone, i to je to.
Mnogo bolje i lepse je kada mozes lepo ko covek da kacis razne vidgete ili sta god hoces, gde god hoces na homescreenu, i nije samo lepse nego i puno prakticnije.

:D :D :D :D :D

Svaka čast. Ovo je najveće licemerje koje sam video ovde. :)

Samo ti uživaj:

A meni bas izgleda ruzno mobile desktop na iPhone, koji jednostavno nije uopste desktop nego start menu ili lista programa koja bi trebalo da je na svom mestu a ne na homescreenu.
Sto se modifikacije tice, izgleda da su mogucnosti slicne kao na symbianu gde jedino se menjaju samo boje i icone, i to je to.
Mnogo bolje i lepse je kada mozes lepo ko covek da kacis razne vidgete ili sta god hoces, gde god hoces na homescreenu, i nije samo lepse nego i puno prakticnije.

Ja uopšte ne kapiram koja je fora sa tim Apple-om. Svi koji krenu da koriste neki od njihovih uređaja potpuno prsnu, čak do te mere da bi prodali rođenu babu za novi gedžet za jabukom i obavezno se svađaju sa celim svetom koji nema Apple uređaj koliko je ceo svet retardiran zbog toga.

Okej, voliš Apple - nemam ništa protiv. Ćuti i uživaj u njemu. Ostavi nas 70% korisnika Androida na miru da uživamo u našem izboru. :)

Covece, nudi kome hoces iP4 i sPhone i reci kolike su sanse da ti izabere sPhone?
'Ajde ti vise nauci kako se zove telefon... znam da ti je tesko da prevalis preko usta/tastature, ali on se nikako ne zove "sPhone", niti se pak ikada tako i zvao, vec prosto i jednostavno - Galaxy S.
Ako ti treba link sa zvanicnog sajta, ako ti treba link sa mt:s sajta, koji ga pre neki dan uvrstio u ponudu... ili, u krajnjoj liniji - ako ti treba link sa VIP-ovog sajta, gde si prvi put i opazio taj sugavi naziv, koji ti je toliko prirastao za srce; a koji je, na tvoju veliku zalost - promenjen, pa sad nosi normalan naziv... kazi, dacemo ti sve te linkove.

Mozes ti u svom dvoristu da imas Juga i da ga nazivas kako 'oces, pa i Porsche-om... ali to ce i dalje biti Jugo.

P.S. I samo nemoj molim te opet neku analogiju "pa da, Jugo je sPhone" i slicno, u tvom stilu... vec te citamo k'o bukvar.

Ja uopšte ne kapiram koja je fora sa tim Apple-om. Svi koji krenu da koriste neki od njihovih uređaja potpuno prsnu, čak do te mere da bi prodali rođenu babu za novi gedžet za jabukom i obavezno se svađaju sa celim svetom koji nema Apple uređaj koliko je ceo svet retardiran zbog toga.

Okej, voliš Apple - nemam ništa protiv. Ćuti i uživaj u njemu. Ostavi nas 70% korisnika Androida na miru da uživamo u našem izboru. :)

E moj, imam drugara koji je do juce nosio onu ciglu od nokie staru 8-9 god i seka mu iz USA donela iP4, ne mogu ti ni opisati u sta se pretvorio, a pri tom o telefonima i ostalim gadzetima nema pojma i nikad ih nije ni imao, a kamoli probao. Cak kad se cujem sa njim totalno sam prestao da vodim komunikaciju vezano za mobilne uredjaje, ne vredi, toliko je bolesno uh...

Naprasno postao expert, a... :D

Sto vise isprobavam widgete, sve sam ubedjeniji da je 95% njihova sustina da ti napravi saren i fensi desktop, a samo 5% da zaista koriste necemu...

+1

To je istina, samo što svi treba da teže ka tome da uzmu onih 5% upotrebljivih i praktičnih widgeta, ja imam samo Weather, Battery, Clock, Calendar i SwitchPro da ne moram da ulazim u settings da gasim data i tako te stvari i to je to, mislim da većina ostalih nije nešto preterano potrebna.

Ne ubedjujem ja nikoga, svako koristi ono sto misli da je za njega bolje ali ne razumem zasto su se ovde ljudi osecali uvredjeni kada je zakljucku ankete naznaceno to sto iP4 ne moze da se kupi legalno i povoljno kod nas i da je to imalo uticaja na samo glasanje.

Ne sme uopste da se spominje iPhone jer odmah krecu varnice i posle jos kazete da su iPhone korisnici zaludjenici, fanatici, sektasi... ali kada se realno gleda ovi sto mrze apple su mnogo veci fanatici.

Sto se widgeta tice, ja na iPhone koristim SBSettings i zato ni ne osecam realan nedostatak istih, ali da je lepse i sareniji desktop sa njima, to stoji i nadam se da ce i iPhone dobiti widgete, ali to mi nije presudna stvar. :wave:

Ti si svaki put gledao iPhone samo koliko kosta i to ti je bio glavni faktor pri ocenu istog, secam se da si cak rekao kako je iP4 skoro pa savrsenstvo ali preskupo je.
To je upravo ono o cemu pricamo, ako bi bio iPhone pristupacniji kod nas mnogo bi bio popularniji i ne vidim zasto vas ta tvrdnja toliko vredja?

pa naravno da ce biti glavni faktor pri ocenjivanju,jer prvo covek stane i pogleda sta ima jedan telefon,pa sta ima drugi, pa opet jedan pa drugi,onda kad vidi da je to optrilike to,al da je cenovna razlika velika,onda se pocesem po glavi i naravno da ce CENA biti glavni faktor pri ocenjivanju.

to je to...niko ne bezi od toga da je odlican itd...ali da dobijem led blic i malo bolju rezoluciju za 200-300e vise,kazem opet> jeste odlican iP4,ali sve ulazi u OCENJIVANJE,pa i cena...

Sve sto govorim je da nisam nikad bio budala da mi naplate vishe za nesto sto mogu sa manje para da dobijem. (mozda vi niste budale nego imate puno para,nemojte odmah da gledate na to kao da vas vredjam)

A ti kazes kako sa iP4 ne dobijes ISTO kao i GALAXYS (sphone,kako god) nego i KVALITET,STATUS, NE MOZE SVAKO DA GA IMA itd...a ja kazem da gledam softver + hardver i cenu pri ocenjivanju I NISTA VISE! ni gram fenseraja, nekog kvazi UGODJAJA, elitnosti, osecaja jedinstvenosti dok ga drzim :/
ne placam porez na budale.

A ti kazes kako sa iP4 ne dobijes ISTO kao i GALAXYS (sphone,kako god) nego i KVALITET,STATUS, NE MOZE SVAKO DA GA IMA itd...a ja kazem da gledam softver + hardver i cenu pri ocenjivanju I NISTA VISE! ni gram fenseraja, nekog kvazi UGODJAJA, elitnosti, osecaja jedinstvenosti dok ga drzim :/
ne placam porez na budale.

Ja to ne kazem i ne patim od reklamiranja, cak stavise vecina ljudi kod nas nije ni cula za iPhone, i necu ponovo da ti objasnjavam zasto je meni iPhone bolji jer nema nikakve svrhe.

i necu ponovo da ti objasnjavam zasto je meni iPhone bolji jer nema nikakve svrhe.

dobro si napisao>TEBI je bolji,al inace nije bolji,nego su rame uz rame.

a plus je i skuplji,pa to sto je tebi bolji, se opravdalo cenom i ti si miran.
tebi je lepo i mi smo srecni.

ja ne bih bio miran jer bih platio vise i nervirao bih se jer nisam otisao npr na skijanje na 7 dana, za razliku u ceni. samo primer dajem. i ne bih bio nikako ubedjen da sam opravdao 200eura vishe.
POGOTOVO, sto iP4 cackam skoro svaki drugi dan kad odem kod dugogodisnje devojke kuci,jer njena rodjenja mladja sestra ima ip4 vec mesec dana. Koristi ga samo za igrice, za slikanje ispred ogledala za FB, i to je to...nema cak ni paket sa internetom, pa da preko GPRS-a moze da pogleda nesto na netu,ili da ima push notifikacije,da pogleda vremensku prognozu...nista..telefon je biljcica za slike/sms/pozive....AL JE LEP!!!!!!! to je ciljna grupa apple kompanije..."ljudi koji prepoznaju drugacije,znaju da cene drugacije time sto ce vise platiti, MISLE da su drugaciji>ljudi koji bruce tek dobijaju, ili su dobili,al nece da odrastu"

e sad,***,vi se naljutite,sta znam...ja ni jedan svoj iphone nisam preko 320e platio (naravno nove) tako da, ova prica 500,600+ je samo za fanatike (ne bi bila da nema drugih telefona koji nude isto/slicno/bolje)

Poslednja izmena:
Covece jednom kad uzmu glupavi Apple postanu takvi zaludjenici da je to strasno. Moj ortak se uvredi kad mu spomenes nesto sem iPhona i kad windows pomenes tad pocnu izlivi onog sto tece po kanalizaciji da jednostavno ne mogu da ga slusam. Smesna je ta prica oko Apple do zla boga. Mislim da su oni objasnili situaciju za zlatnu medalju ! :Klanjanje

[YOUTUBE]7L2fsubA2-c[/YOUTUBE]

i onda sledi MyBill, po usima: :D

[YOUTUBE]poREl_EVWXI[/YOUTUBE]

Sreca pa ovi nasi mapple people nemaju kesa za iStore inace tad bi nas sekirama gadjali da kazemo nesto lose o Steveu Mobsu i Appleu. :-devil-:

dobro si napisao>TEBI je bolji,al inace nije bolji,nego su rame uz rame.

a plus je i skuplji,pa to sto je tebi bolji, se opravdalo cenom i ti si miran.
tebi je lepo i mi smo srecni.

ja ne bih bio miran jer bih platio vise i nervirao bih se jer nisam otisao npr na skijanje na 7 dana, za razliku u ceni. samo primer dajem. i ne bih bio nikako ubedjen da sam opravdao 200eura vishe.
POGOTOVO, sto iP4 cackam skoro svaki drugi dan kad odem kod dugogodisnje devojke kuci,jer njena rodjenja mladja sestra ima ip4 vec mesec dana. Koristi ga samo za igrice, za slikanje ispred ogledala za FB, i to je to...nema cak ni paket sa internetom, pa da preko GPRS-a moze da pogleda nesto na netu,ili da ima push notifikacije,da pogleda vremensku prognozu...nista..telefon je biljcica za slike/sms/pozive....AL JE LEP!!!!!!! to je ciljna grupa apple kompanije..."ljudi koji prepoznaju drugacije,znaju da cene drugacije time sto ce vise platiti, MISLE da su drugaciji>ljudi koji bruce tek dobijaju, ili su dobili,al nece da odrastu"

e sad,***,vi se naljutite,sta znam...ja ni jedan svoj iphone nisam preko 320e platio (naravno nove) tako da, ova prica 500,600+ je samo za fanatike (ne bi bila da nema drugih telefona koji nude isto/slicno/bolje)

Jeste skuplji, skuplji, skuplji, skuplji... culi smo to od tebe u svakom postu.

Ja mogu da pljujem taj samsung isto kao i ti iPhone ali nisam toliko besan i nije mi mrznja na takvom nivou :D

Takodje ne znam kako si zakljucio da iPhone koriste samo ljudi koji nemaju pojma sa gadgetima dok android koriste samo strucnjaci? Realno veci procenat korisnika koji ne instaliraju nista na telefonu i koriste ga kao klasican telefon je upravo kod androida, zato se i bolje prodaju programi na iOS-u i programeri tu se guraju da naprave i izbace sve najnovije stvari...

Pozdrav! :wave:

P.S. Samsung izbacuje jos jedan "nov" uredjaj:
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2010&mm=12&nav_id=482154

Poslednja izmena:
@priest77
Jel ono tvoj komentar na b92 linku ? :d

Molim moderatore da pod hitno zakljucaju temu jer nemogu da ne procitam a istovremeno nemogu da mi ne bude muka od pr0seravanja doticnog 77, jer nemoze a da ne zak@nja svaku jeb@nu temu gde se spomene iphone!

Jeste skuplji, skuplji, skuplji, skuplji... culi smo to od tebe u svakom postu.

Ja mogu da pljujem taj samsung isto kao i ti iPhone ali nisam toliko besan i nije mi mrznja na takvom nivou :D

jesi ti poremecen? ustvari,to je retoricko pitanje.

ko pljuje...??!

ovamo napises da govorim stalno> SKUPLJI SKUPLJI SKUPLJI,da stalno to pricam,a onda napises da sam besan i pljujem.... :/ sta pljujem? pa kazem da je odlican, samo preskup. ja ustvari pljujem delom ljude koje se zbog te skupoce opredele za njega.

a sta bi ti mogao da pljunes taj samsung kad su isti...sto je jeftiniji?! xD

LOLOLOLOL

prestani...trebao si odavno :wall:

Evo sad me ortak ubedjuje da jedan MacBook pro 15 incha vredi 1000e vise od HP dv7 masine. :D
Ne moze se sa njima objektivno razgovarati, ko da se zaljube u tu jabucicu! Mozda je to neka droga u njima, na njima ? :D

Stvarno smarate vise sa tim glupostima....

Glasanje je ionako zavrseno imate pobednika i to je to. Nema potrebe dalje da se bilo ko tesi.

Ljudi ja moram da pitam nesto :) za sta koristite vi vase smart telefone, pa se natezete da li je bolji ip4 ili galaxy s :d

za igrice :)

Nazad
Vrh Dno