Šta je novo?

Kako izgleda vaš MOBILNI "desktop"?

• Začetnik teme [ZoNi]
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svidja mi se. Jedino bi mi malo smetala ta vremenska prognoza u meniju. Ja sve nesto hocu da modujem svoj iPod pa me prodje zelja. :p

nemoj vise da updateujes ovde!

teras me da kupim iPhone :d

Hehe :) za modifikacije je dusu dao zaista. Ja ih imam bar 20 instaliranih i sto je najbolje od svega jako se lako moduje :) samo treba malo citati.
Kupi iPhone inace ces uvek imati ruzan mobile desktop :D :D :d

Svidja mi se. Jedino bi mi malo smetala ta vremenska prognoza u meniju. Ja sve nesto hocu da modujem svoj iPod pa me prodje zelja. :p

Prognoza moze da se ugasi ali meni odgovara u trenutnom setup-u.

A meni bas izgleda ruzno mobile desktop na iPhone, koji jednostavno nije uopste desktop nego start menu ili lista programa koja bi trebalo da je na svom mestu a ne na homescreenu.
Sto se modifikacije tice, izgleda da su mogucnosti slicne kao na symbianu gde jedino se menjaju samo boje i icone, i to je to.
Mnogo bolje i lepse je kada mozes lepo ko covek da kacis razne vidgete ili sta god hoces, gde god hoces na homescreenu, i nije samo lepse nego i puno prakticnije.

Poslednja izmena:
screen02.png
screen03.png

@laki!!!
Sta je ovo?
Samo nova manila ili je to ceo novi LEO? :)

A meni bas izgleda ruzno mobile desktop na iPhone, koji jednostavno nije uopste desktop nego start menu ili lista programa koja bi trebalo da je na svom mestu a ne na homescreenu.
Sto se modifikacije tice, izgleda da su mogucnosti slicne kao na symbianu gde jedino se menjaju samo boje i icone, i to je to.
Mnogo bolje i lepse je kada mozes lepo ko covek da kacis razne vidgete ili sta god hoces, gde god hoces na homescreenu, i nije samo lepse nego i puno prakticnije.

Sto pricas napamet kada nisi informisan? Po Springboard-u je moguce kaciti widgete prosto i jednostavno, uostalom vreme i prognoza inzad mog docka su widget.
A kad vec pricamo o modifikacijama, ovde je moguce izmeniti apsolutno bilo koji deo UI-a i bilo koju ikonicu, ne samo na desktopu vec globalno. I onda te ja, recimo, uputim ovde i ti umesto sto bespotrebno hejtujes pogledas sta sve moze da se modifikuje i onda ne ispadnes glup u drustvu :)

Btw sta ti tako veliko mozes da promenis u WM? :) NISTA! Sve sto mozes da uradis je da modifikujes neki shell koji nije deo WM vec ga je uraio neko drugi.

Poslednja izmena:
Ja kada odem na mac themes ne smem da zađem u iPhone sekciju jer odmah poželim da kupim iPhone. Meni se ti widgeti ni ne sviđaju baš previše, ali na iPhoneu to bar izgleda odlično dok onaj spb shell izgleda kao da sam ga ja pravio.

Poslednja izmena:
I onda te ja, recimo, uputim ovde i ti umesto sto bespotrebno hejtujes pogledas sta sve moze da se modifikuje i onda ne ispadnes glup u drustvu :)

Ja i na tom linku i na primerima ovde vidim samo spisak programa postavljeni u redovima i kolonama kao tastatura na digitronu, svaka ima svoje odredjeno mesto i jedino sto se menja na homescreenu su boje, icone i pozadina. Upravo kao na symbianu, ali tamo bar je spisak programa na njegovom mestu u meniju a ne na homescreenu.
Sto se tice spb shella, zasto mora da bude deo wm ako ja sam kupio smartphone koji mogu da menjam kako hocu a ne da koristim ono sto dobijem fabricki od njih. Bar to je jedan razlog zasto kupujes pametan telefon, jer da menjaš teme možeš i na nokiama od pre 10 godina. Stvarno ne vidim ni jedan jedini razlog da se smatra spb shell kao mana jer nije deo windowsa a radi glatko bez ikakvih problema i ne guta ram.

@telep
SPB shell izgleda kao da si ga ti pravio jer upravo ga ti pravis, biras sta da stavis i gde da stavis. Sada je HTC na androidu sa Sense UI napravio kopiju SPB shella samo sto nemas recently used programs i start menu...

@laki!!!
Da li radi i animirana pozadina koja se menja sa vremenskom prognozom?

Poslednja izmena:
img0014.png

Pitanje za kutiju, kako si ubacio ono vreme na SB ? Link ?

Baal koja tema, + koji dock ? :D Ili je sve to u temi :)

Mate nano je tema.

Baal koja tema, + koji dock ? :D Ili je sve to u temi :)

Kao što kaže Kutija, Matte Nano tema i dock je u temi, i Matte Nano ikonice, imam neki iconpack koji su radili ljudi sa macthemes foruma, mogu da ga okačim ako neko hoće. A tema za SBSettings je Tenius Matte. :)

Ako hoces da menjas statusbar evo kako se to radi:

Dodas /Bundles/com.apple.springboard direktorijum u direktorijum tvoje teme.
FST_BG.png = lockscreen statusbar
FSO_BG.png = Springboard statusbar
Default_BG.png =in app statusbar
Phone_BG.png = in call statusbar

To su slike neophodne ili prostije dodas StatusBar.png u root teme.

Evo moj novi mobtop :)

Nesto je zabagovalo najstrasnije tako da nece da mi promeni lock screen i ako je zakacen u winterboard, tako isto i za text ispod ikona u docku ... mrzi me da cackam vise, ne znam sta mu je.

img0084w.png
img0085p.png
img0086.png
img0087.png
img0088.png

extra :)

svidja mi se naziv operatera :)

Ma daleko je od extra :D

Ove "police" to je jpg sa 4 police, pa sam nesrecno u PS-u izbrisao jednu jer koristim uvek tri reda ikonica :) Pa na to sve trebalo bi da bude vidljiv i reflecting dock :) ali i to mi ne radi, pa na sve to lock screen gde je bela baterija sada ... trebalo je kao wall iza nje da stoji darkwood. ali ebga :p Nesto zabagovao phone, sad cu da odradim restore :p

A operatora je napravio kriket :p thx to him ;)

video sam te ikonice na macthemes :)

jeli moze taj operator logo da se zameni i kod symbian?

Nokia 5800 XpressMusic.

Telenor logo je malo nesretno obradjen. Problem je sto, jos uvek nisu napravili da logo u boji bude transparentan, pa ako imate neku temu, morate rucno da namestate logo, secete, i onda ubacujete na telefon (kao sto sam ja radio), a ista procedura se mora ponoviti ukoliko se menja pozadina i sl. Da li ce to resiti u nekim drugim programima ili narednim verzijama ovog koji sam ja koristio (MobileTheme OpLogo Changer), ne znam.

Mada, na telefonu i ne izgleda toliko lose, nije toliko primetno kao na screenshotu, ovo poslednje "r" se bolje vidi i nije tako kockasto, a i ne primeti se da nije bas najbolje namesten :).

main.png
menu.png

Poslednja izmena:
64462643.png

ali od pre mesec dana, bilo je izmena :)

Poslednja izmena:
Blagi update :)

Lock screen:
img0001q.png

Battery screen:
img0002gl.png

SpringBoard:
img0003fg.png
img0004r.png
img0005rl.png
img0006t.png

I to bi bilo to :) jednog dana kada opravim wifi na telefonu, onda cu i neki weather widget da ubacim kao durg Kutija :)

Poslednja izmena:
Zaboravih da stavim i sbsettings so:
img0007g.png

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno