Šta je novo?

Benchmark LAN Party???

Vidis li sebe na Benchmark Lan Party?

• DA

Glasovi: 57 57.0%
  • NE

Glasovi: 43 43.0%

• Ukupno glasača
    100
  • Anketa je zatvorena .

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Po preporuci silvera da vidimo koliko su ljudi zainteresovani za LAN Party...

Ako bude onako kao sto je receno (sredinom oktobra, 300 dindzi ulaz), nema razloga ne otici.

okey to su ovi sto nece da dodje.
mi samo da skupimo dovoljeno da i bice lepo.

Ima nas koji bi dosli, ali NE MOZEMO !

pa imacemo video snimak pa ce ti blagovremeno biti u duhu svih desavanja :)

ovako, ishao bih na lan party ako to bude organizovano ko napolju
tipa napushteni hangar, veliki prostor, osvetljenje, propratni programi, turniri sa finim nagradama,hostese,prostor za vrece za spavanje i sl
ne bih ishao po igraonicama i sl, jer da se razumemo, to nije lan party
ako organizujete neshto u forumu, doshao bih samo da vidim na shta to lichi,ali mashinu ne bih cimao

Highl1 je napisao(la):
...napushteni hangar, veliki prostor, osvetljenje, propratni programi, turniri sa finim nagradama,hostese,prostor za vrece za spavanje...

pazi... sve je ovo lepo shto si ti napisao, ali dosta dana je pitanje prostora stajalo otvoreno, i u trenutku kad sam mislio da nema ni jednog predloga, samim tim ni party-ja, javio se Masni, koji se dobrovoljno ponudio da nam ustupi forum na jedan dan.

Shto se tiche fensi osvetlenja, nagrada, propratnih materijala i hostesa... bice... ali kad budemo party definisali kao komercijalni dogadjaj, nabavili sponzore, imali jezgro ljudi koje ce upravljati dogadjajem i dobiti neke pare za to... Ovako je sve na dobrovoljnoj bazi, ali niko ti nece odbiti ako se ponudish da donesesh par nagrada koje ce biti dodeljene pobednicima turnira, ili ako dovedesh par drugarica da dzabe izigravaju hostese... ali to nije realno ocekivati ni od koga...

Ono shto bi LAN party po mom mishljenju trebalo da ponudi na prvom mestu je Benchmark skup u malo drugacijem obliku, pa tek onda Igranje i razmena fajlova...

poenta je da je moguce organizovati sve shto sam ja rekao, i da je to vrlo izvodljivo
samo treba naci ljude spremni da se smaraju sa time

ako organizujete neshto u forumu, doshao bih samo da vidim na shta to lichi,ali mashinu ne bih cimao

Neću te pustiti da uđeš. :p

Highl1 je napisao(la):
poenta je da je moguce organizovati sve shto sam ja rekao, i da je to vrlo izvodljivo

Poenta je u tome da Benchmark skup treba da bude besplatan ili kao u ovom sluchaju da minornim placanjem...

Highl1 je napisao(la):

Posto si predlagac ideje i kazes da je to moguce izvesti, upravo si volontirao da organizujes sve to i naravno sponzorises...

Pero sve je to lepo sto si ti rekao, ugodjaj jeste bolji, ali seti se gde zivimo i kolika je platezna moc, da ne kazem NEmoc, kod nas.
Ja sam se jedno vreme lozio na tu ideju, da se uzme hala na bg sajmu i plati samo struja... A gde su stolovi ? Produzni kablovi ? Ko ce sve to da uradi ? :)

Mora neko dobro da se zalozi oko toga, da se nadju i sponzori i sta sve jos ne, a pri tom mora i nekom da se isplati sav taj trud, jer niko ne radi za dz...

vocko,wcg je bio pre par dana,i to vishe nego uspeshno
opet siguran sam da bi ljudi koji su stali iza wcg-a stali iza necheg ovakvog, ili barem pomogli kolko mogu
ako se ideja lepo realizuje, svi bi od nje imali koristi

Pa vidite ovako...

za CPL World Tour sledeće godine jedan od uslova je i BYOC sa 300 mesta mada to nije klasičan LAN party.

Ja sam se ponudio da to organizujemo u Forumu jer već postoji sva infrastruktura.

Npr za prošli novogodišnji vašar smo mi odneli 20-tak kmopova u onu poslednju haliu gde su bili sportski događaji i znam koliko sam se cimao za 20 kompova (stolovi, stoilce, mreža) a tek kad pomislim na 200, 300.

Prvo nijedan prostor sa 200 stolova i stolica i strujom nije nimalo jeftin.
Pa gledaj dalje...produžni kablovi, mreža, switchevi, pa još organizovati sve to..yoohoo da odlepiš

ja ne shvatam Highl1 shta ti imash protiv Benchmark Skup-a organizovanog ovaj put u obliku LAN Party-ja, i ranije je Benchmark skup bio organizovan kao odlazak na cevape ili shta vec, i nisu imali ni super osvetlenje ni hostese...

Cevapi? Hostese....
Cevapi? Hostese....
Cevapi? Hostese....
Cevapi? Hostese....
Sir? Slanina....
Sir? Slanina....

(ko se seca starog vica o misu i misolovci)

Highl1 je napisao(la):
vocko,wcg je bio pre par dana,i to vishe nego uspeshno
opet siguran sam da bi ljudi koji su stali iza wcg-a stali iza necheg ovakvog, ili barem pomogli kolko mogu
ako se ideja lepo realizuje, svi bi od nje imali koristi

upravu si...sto se inace tice WCG-a to je najbolje organizovan hepening kod nas u ovoj oblasti...i bilo bi mnogo dobro kasd bi npr. neki jaki sponzori stali iza ovog okupljanja[laneta]...pa da se organizuju kao neki mini turniri...pa tako...bilo bi sooper...pozz...

Za prvo okupljanje tesko da ces naci sponzore posto mi imamo problem sa sponzorima za mnogo ozbiljnije stvari, ali u svakom slucaju ako ovo protekne kako treba tj. skupi se jedno 150-tak ljudi imaces na konto cega da juris sponzore

pa da i ja se slazem sa loodakom...to je ono sto pricam svaki put...nek se prvo procuje ... evo kod dodje bice zamorche sa nama a ljudi ce videti da ce sve na kraju super ispasti! :)

jox je napisao(la):
ja ne shvatam Highl1 shta ti imash protiv Benchmark Skup-a organizovanog ovaj put u obliku LAN Party-ja, i ranije je Benchmark skup bio organizovan kao odlazak na cevape ili shta vec, i nisu imali ni super osvetlenje ni hostese...
pobogu, nemam nishta protiv, ko je i mislio da imam
samo sam dao lichno mishljenje

Highl1 je napisao(la):
ovako, ishao bih na lan party ako to bude organizovano ko napolju
tipa napushteni hangar, veliki prostor, osvetljenje, propratni programi, turniri sa finim nagradama,hostese,prostor za vrece za spavanje i sl
ne bih ishao po igraonicama i sl, jer da se razumemo, to nije lan party

Pitanje je da li bi uopste kod nas mogao da napunish hangar? Mislim da je forum za prvi put sasvim OK, a za ovo gore .... ima vremena!

Evo jos jednog misljenja:

Ako bi se islo u igraonicu to nije lan party ali je 10000 puta lakse oranizovati...

A ako bi se pravio pravi lan party tu bi bilo mnogo problema za organizatore

1. Sigurnost - moralo bi neko da bude non stop tu koji ce da mi pazi komp kada ja budem otiso da npr da jedem da ne dodje neki pametnjakovic i ukrade misa npr... ili stisne ctrl+a pa onda del...
2. Prateca oprema za svakoga trebaju stolovi stolice kablovi i na kraju swichevi i to gigabitni jer ako nas dodje npr 16 a imam 2x 8 portne swiceve i krene shering ima da se to zaguci dok smo rekli keks ako nisu gigabinti (barem veza izmedju swiceva)
3. Tehnicki Treba lepo osmisliti raspodelu ip adresa i nenakvu zastitu od nekoga "pametnjakovica" koji je tu dosao da isproba svoj novi trojanac.. Onda dici na nekoj masini npr dc++ pa preko toga sherovati jer je on mnogo bolji od klasicnog win shering resenja...

Ima jos dosta toga ali me mrzi da pisem :)

dakle tako da je igraona neko pravo resenje... (mada tu onda nema fail sheringa ali ne moze se sve imati)...

""dakle tako da je igraona neko pravo resenje... (mada tu onda nema fail sheringa ali ne moze se sve imati)...""

Kako ne moze da se ima...masni je rekao da moze da digne neke servere...a mi bi mogli da na jednom kompu dignemo server za dc++ i da sharujemo do mile volje. :)

bgillegal je napisao(la):
""dakle tako da je igraona neko pravo resenje... (mada tu onda nema fail sheringa ali ne moze se sve imati)...""

Kako ne moze da se ima...masni je rekao da moze da digne neke servere...a mi bi mogli da na jednom kompu dignemo server za dc++ i da sharujemo do mile volje. :)

Ti bi samo da sherujes ili da uzimas? :d Mislim da je to glupo, jer ima nekih likova koji imaju 50 DVX filmova na HDD i selluju ih na pijaci po nekoj ceni. Ovako bi svi dobili besplatno...

Sta sam ja poceo da pricam :wall:

Ma bre, moze file shraring u manjim i razumljivim kolicinama (20 Giga max). Al na kraju sve to zavisi od juzera :)

Ja ne dajem svojih 50 giga muzike :p

LiquidPlasma je napisao(la):
Mislim da je to glupo, jer ima nekih likova koji imaju 50 DVX filmova na HDD i selluju ih na pijaci po nekoj ceni. Ovako bi svi dobili besplatno...

Izvini, ali ovo je jedna od smeshnijih stvari koje si napisao!!!
Da necu mozda da shtitim posao piratima sa pijace!@#???

A to shto ti tvojih 50Gb muzike ne bi dao nikome vishe govori o tebi nego o bilo chemu drugom :S: :whip:

Vrh Dno