Šta je novo?

Benchmark Computing for Research - Folding@Home

WCG challenge 10 dan

Evo i rezultata:
teamviewer.jpg

Dosli smo do 11 mesta, a mislim da mozemo i do 10!

Pozdrav ljudi,

Viđao sam ovu temu ranije ali nikad mi nije palo na pamet da pogledam šta se ovde dešava.

Preusmeren sam sa jedne druge teme na forumu, ideja mi se sviđa ali imam par pitanja.

Ovim Foldingom vi mislite da radite nešto dobro, tj npr doprinosite pronalasku leka za rak na primer, to sam skapirao. Ali meni nije jasno ko pokreće te projekte i kako mozete da znate zašta se stvarno vaši računari koriste.

Znam da su danas i super računari spojeni u "grid" tj klasična procesorska jezgra su samo povezana, pa se onda takvi super računari super brzom vezom povezuju sa ostalima u Evropi i svetu. Ovde se ne govori o hiljadama računara već mozda o 20-30 u Evropi recimo (svaka drzava (fakultet, univerzitet) ima svoj, neke imaju i više njih. U Beogradu postoji jedan).

Video sam i da postoje određeni projekti, npr kancer, rešenje za vodu itd, moje pitanje je šta se desi kada se neki projekat završi, video sam da svaki projekat ima određeno trajanje. Dobije se neki rezultat, publikacija?

I još jedna stvar, postavlja se pitanje optimizacije veze i samog kordinisanja svih tih računara, video sam da su u pitanju hiljade kompova koji uvek rade, da li je sama mreža efikasna?

Znaš kako, rizik da se naši računari koriste za nešto drugo nego što je navedeno postoji ali je minimalan. Projekti su toliko rašireni, kod većine projekata je polu-otvoren pa je taj rizik jako jako mali.

Postoji isto takav mali rizik da će rezultat možda biti korišćen za bogaćenje neke farmaceutske kuće koja možda u pozadini finansira projekat. Međutim čak i da je tako slučaj (a verovatno nije jer takvu tajnu nije lako dugo držati ne od nas crunchera nego od drugih farmaceutskih kuća i njihovih doušnika, a bila bi veliki skandal za tu kuću) zar nije ipak bolje da se lek za rak (na primer) pronađe pa makar ga imala ta farmaceutska kuća i naplaćivala, nego da se uopšte ne pronađe? Postavi se u položaj pacijenta...

Što se optimizacije, task scheduliga, mreže i sl. tiče, nemoj da brineš. Boinc postoji već preko 10 godina i za to vreme se na njemu radilo i radilo.

Na kraju krajeva, svojevoljno ustupaš svoje resurske koje imaš viška, i u svakom trenutku možeš da odustaneš. Sve je "voluntary". Opusti se, uživaj, druži se i manje razmišljaj o svetskim zaverama. Lepši će ti život biti...

Poslednja izmena:
I ne zaboravi da nam se pridruzis :)

Zanimljivo, da li je nekad izašao podatak o snagi mreze, npr koliko petaflopa ima?

Nažalost neću moći da se pridružim skorije jer neću imati pristup dekstop računaru koji bi mogao da se bavi ovim :(

Poslednja izmena:
WCG challenge Septembar

teamviewer.jpg

Zavrsio se jos jedan challenge. Mogu da kazem da sam malo razocaran,jer smo 90% vremena bili 12/11. Samo 20% nas radi WCG, ali pretpostavljam da je to zato sto su se svi okrenuli Bitcoinu.
Nista, guramo dalje.

Zanimljivo, da li je nekad izašao podatak o snagi mreze, npr koliko petaflopa ima?

Nažalost neću moći da se pridružim skorije jer neću imati pristup dekstop računaru koji bi mogao da se bavi ovim :(

snagu mreže ne možeš da znaš, pošto nije konstantna i stalno se menja

@ness

Ja se vraćam u tim samo da kupim mašinu, ovaj katmai se pali samo pola sata dnevno ...

Osecam da i ne moze da radi vise od pola sata :p

Dosta se brzo izvrsavaju, na 5750 mu treba oko 5, 6 minuta :)
hcc_gpu.png

Jedini problem je sto je komp nemoguce koristiti dok radi GPU, sto kod Collatz Conjecture nije slucaj.

Da, tako je bilo i u beta fazi.Aj kad dodjem kuci veceras pogledacu kako radi na gtx460.

Zaista počeli sa GPU taskovima na WCG-u u okviru HCC projekta... Umesto oko 1sat, WU sada traje oko 4-5min!!! Takođe, ima još da dorade stvari, jer zaista usporava računar... Npr, kod SETI GPU i GPUGRID-a to nije slučaj!

Dakle za sada, jedino za računanje preko noći...

Prilozi

• WCG-GPU.jpg
    WCG-GPU.jpg
    635.1 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Meni radi 7-10 minuta na gtx460 800mhz.
Nije lose, dobija se 33,1 poena za to.

Izgleda da je AMD dosta bolji za ovo jer ima bolju OpenCL implementaciju (nVidija se izgleda više fokusirala na CUDA-u pa nije toliko optimizovala OpenCL)... 7950 zavšava HCC WU za oko 1.5min, 7850 za oko 2.5min...

Recite mi, jel ima neke računice u tome svemu ili je sve čisto volonterski i koliko ko može. Šta su ti rankovi rejtinzi i poeni, gde oni služe itd...

Sve je volonterski.
Poeni su cisto da vidimo gde smo na rang listi.

Ready to report stoji. Nece da posalje rezultat. Moram da idem update svaki put rucno da to odradi. U cemu je fora ?

midfd.jpg

Ready to report stoji. Nece da posalje rezultat. Moram da idem update svaki put rucno da to odradi. U cemu je fora ?

Pogledajte prilog 99369

Normalno je da nakupi nekoliko WU-ova i tek onda raportira. Ali ako neće, onda proveri da ti je u meniju "Activity" setovano "Network Activity always available". Takođe u meniju "Tools", idi na "Computing Preferences...", pa u Network delu proveri parametre...

Momci, nesto smo ufitiljili. Samo nas 10 krcka ukupno.

Eto me ponovo sutra, samo da ubacim novi ssd i sistem.

Benchmark - 18 miliončina pre neki dan :).
Ja još malo pa do prvog miliončeta. Čestitke dulenatoru i domcaletu, prže za sve pare :).

Nešto me drajveri za grafiku zezaju, ostavim komp preko dana, kada se vratim neće monitor da mi uključi, blokirao komp. Problem je i sa ventilatorom koji se nekad ne uključuje, pa diže GPU temp na stotku. Jel imao neke slične simptome i kako ih rešiti? Probavam neke starije drajvere, ali neki izbacuju Computation error, a neke HCC ni ne konta i ne pokreće GPU krckanje.

kad je prso sistem ? 3 dana nista kod mene...

Prsla eksterna statistika još pre neki dan, ali projekat radi, daje zadatke, uzima rezultate...

Meni ne daje zadatke i ne uzima, od tada...

Sve normalno radi, barem meni. Jedan komp mi je bio u autu, ali sada sam na 8 jezgara 2 racunara

Momci, hocemo da radimo neki challenge u Decembru?

Voleo bih da nas bude vise nego prosli put.

Cek da vidim sta se nudi :)

Krecemo prvog!

Nazad
Vrh Dno